7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
زیست دونی
-
چند مورد با توجه به mRNA هسته ای روبرو صحیح است؟ CGU ACG AUU CUA AUG AAA ACU CGC AAU
GUG UUU UGAالف) درصورت شروع رونویسی از پنجمین کدون ، با ورود پلی پپتید 4 آمینواسیدی به جایگاه P ریبوزوم، مولکولی وارد ریبوزوم میشود که نمیتواند رونوشتی از AAT را دارا باشد.
ب) ممکن است به همراه جدا شدن بخش های ریبوزوم از یکدیگر و آزاد شدن mRNA به سیتوپلاسم، پلی پپتید 5 آمینواسیدی نیز وارد سیتوپلاسم شود.
ج) با ورود رونوشت UUU به جایگاه P ریبوزوم، قطعا ریبوزوم 6 بار جابجا شده است.
د) در صورتی که محصول آن، دارای 7 آمینواسید باشد، ممکن است دو توالی ACU وارد جایگاه A ریبوزوم میشود.
1)1
2)2
3)3
4)4یکم مشکل داشت، تصحیحش کردم
-
-
alireza.jet در زیست خوانی!! گفته است:
سلام دوستان یه سوال جنس جایگاه اغاز رونویسی مگه نوکلئوتیدی نیس؟ خه یه جا زده بود پروتئینی
ممنون
A.K Dr.Lila elhame.H @جایگاه آغاز رونویسی بخشی از DNA هست
-
alireza.jet
درسته نوکلئوتیدیه
شاید منظورش چیز دیگه بوده
اخه ساخت RNA ازروی DNA میشه رونویسی که اولین مرحله برای ساخت پروتئین -
A.K در زیست خوانی!! گفته است:
چند مورد با توجه به mRNA هسته ای روبرو صحیح است؟ CGU ACG AUU CUA AUG AAA ACU CGC AAU
GUG UUU UGAالف) درصورت شروع رونویسی از پنجمین کدون ، با ورود پلی پپتید 4 آمینواسیدی به جایگاه P ریبوزوم، مولکولی وارد ریبوزوم میشود که نمیتواند رونوشتی از AAT را دارا باشد.
ب) ممکن است به همراه جدا شدن بخش های ریبوزوم از یکدیگر و آزاد شدن mRNA به سیتوپلاسم، پلی پپتید 5 آمینواسیدی نیز وارد سیتوپلاسم شود.
ج) با ورود رونوشت UUU به جایگاه P ریبوزوم، قطعا ریبوزوم 6 بار جابجا شده است.
د) در صورتی که محصول آن، دارای 7 آمینواسید باشد، ممکن است دو توالی ACU وارد جایگاه A ریبوزوم میشود.
الف)فک کنم درست نباشه.
ب)درسته فک کنم
ج)غلطه.
د)غلطه.یکیش درسته؟
-
A.K در زیست خوانی!! گفته است:
چند مورد صحیح است؟
هر سلول موجود در خون .....دارد.
1)طول عمر کمتری نسبت به اولین سلول های مبارز با میکروب های ورودی
2)پروتئین هایی که از اتصال آمینواسیدها ایجاد میشوند،
3)در صورت ورود یک نوع ماده ی وراثتی بیگانه به سیتوپلاسم، توانایی دفاع از سلول های مجاور خود را
4)توانایی ارتباط با بافت پیوندی را در شرایطی
1؟
-
چندتا نادرسته؟
حدود .... سال ....،
-70 میلیون-بعد از پیدایش اولین جانوران دارای شش، هر جانوری واجد خون تیره و روشن در قلب، به صورت غالب درآمد.
-125 میلیون-قبل از نابودی تقریبا 95 درصد از گونه های جانوری، برای اولین بار، سلول های مغز استخوان جانوران، سلول هایی ایجاد کردند که توانایی شناسایی میکروب ها از یکدیگر را داشتند.
-یک میلیارد-قبل از به وجود آمدن استخوان، اولین همیاری در تاریخ زمین بین سلول ها رخ داد.
-20 میلیون-بعد از پیدایش لقاح خارجی در خشکی، جانورانی پیدا شدند که تخم گذاری در خشکی را بنا نهادند.
1)1
2)2
3)3
4)4 -
مثل اینکه این تاپیک خیلی خاک خورده، باید دست به کار شم :|
-
@Amir-Bernousi در زیست خوانی!! گفته است:
چندتا نادرسته؟
سوال سختیه ولی برا اینکه ذهن تو زیست باز بشه بررسی خیلی کمک میکنه
1)اولین جانوران دارای شش دوزیستان بودن که 370 میلیون سال پیش اومدن تو خشکی ها. 70 میلیون سال بعد این ماجرا میشه 300 سال پیش. توی کتاب میخونیم که 350 میلیون سال پیش خزندگان از تحول دوزیستان ایجاد شدن، ینی 20 میلیون سال بعد از پیدایش دوزیستان.50 میلیون سال بعد از پیدایش خزندگان، ینی 300 سال پیش پیش(بین انقراض دوم و سوم) یه دوره ی خشکی اومدش که تو این دوره خزندگان بخاطر سازگاریشون با شرایط خشک(پوستشون که مانع از تبخیر اب بدنشون میشد) به صورت غالب دراومدن. از بین جانوران خزندگان،پرندگان و پستانداران قلب 4 حفره ای دارن که خون داخل قلبشون هم تیرس هم روشن.
2)95 یا 96 درصد گونه های جانوری حدود 245 میلیون سال پیش(انقراض گروهی سوم) منقرض شدن. 125 میلیون سال قبل از این واقعه، ینی 370 میلیون سال پیش دوزیستان پیدا شدن. دوزیستان استخوان دارن و مغز قرمز استخوانشون
سلول های خونی رو میسازه. اما اولین گروه مهره داران ماهیا بودن که اونام استخوون داشتن و سلول های خونی میساختن. در اصل 500 میلیون سال پیش برای اولین بار سلول های مغز استخوان، سلول های دفاعی ساختن، ینی 255 میلیون سال قبل از انقراض گروهی سوم این اتفاق افتاده.گروهی از سلول های ایمنی مهره داران توانایی شناسایی میکروب ها از یکدیگر رو دارن(لنفوسیتا)
اولین جانوران روی کره ی زمین حشرات بودن که سلولایی شبیه فاگوسیتا تولید کردن.
3)بافت پیوندی استخوان 500 میلیون سال پیش به وجود اومد. همزمان با پیدایش ماهیا. یک میلیار سال قبل از این رخداد، ینی 1.5 میلیارد سال پیش، یوکاریوتا ایجاد شدن. به این صورت که پروکاریوتای کوچک هوازی وارد سلولای پروکاریوت بزرگ شدن(حالا یا به صورت شکار یا به صورت انگل) و به این ترتیب سلول پیش یوکاریوت تشکیل شد. احتمالا این نوع از سلول ها اجداد سلولای جانوری هستن. گروهی از پیش یوکاریوتا، پروکاریوتای کوچک فتوسنتز کننده(مثل سیانوباکتریا) رو هم وارد خودشون کردن. احتمالا این نوع سلولا منشار سلول های گیاهی و جلبکا بودن.
اولین همیاری تو تاریخ کره ی زمین، اینجا اتفاق افتاد. بین سلولای پروکاریوت بزرگ و پروکاریوتای کوچیک.اولین جاندارانی که در خشکیا اومدن، قارچا و جلبکا بودن که با همکاری و تعاون همدیگه، تونستن همیاری بکنند.
بعد از همیاریای بالا، همیاری بین قارچا و گیاهان، جنگلای بزرگی روی زمین تشکیل داد.
4)ماهیا و دوزیستان لقاح خارجی دارن. ماهیا توی اب و دوزیستان هم توی اب یا خشکی. پس منظور سوال زمان پیدایش دوزیستان هست.
اولین مهره داران تخم گذار، دوزیستان بودن.
اولین جانوران تخم گذار، حشرات بودن.
با این حساب تنها مورد سوم درسته.
اگه سوال یا جواب مشکلی داشت، خوشحال میشم بگین
-
قطعا در هر مرحله ای از کلون کردن ژن فاکتور انعقادی شماره ی 8 که پیوندهای هیدروژنی تشکیل میشوند، ......
1)گونه ای از شاخه ی پروکاریوت ها مشاهده میشود که قسمتی از ساختارش پیش ماده ی یکی از آنزیم های بدن انسان است.
2)نوکلئیک اسیدهای موجود، توسط برخی از آنزیم ها دستخوش تغییراتی میشوند.
3)DNA قرار گرفته در ساختاری که یک نوع نوکئیک اسید دارد، همانند سازی میشود.
4)حداکثر 2 نوع از آنزیم هایی که بر نوکلئیک اسیدها اثر میکنند، یافت میشوند.
-
کدام گزینه نادرست است؟
1)در تمساح همانند غاز وحشی استخوان زند زیرین و بازو با یکدیگر مفصل دارند.
2)گونه ای از پستاندار که پرواز میکند،نسبت به سهره ی حشره خوار، در آخرین قسمت بال استخوان های درازی دارد.
3)در پنگوئن قطب شمال ،خفاش، مرغ جولا حجم استخوان بازو تقریبا با یکدیگر برابر است.
4)درشت نی سوسمار برخلاف نازک نی انسان، با استخوان ران دارای مفصل است.
-
@Amir-Bernousi فکر میکنم گزینه 3 نادرست باشه ... اگه میگفت طول استخوان ممکن بود بتونیم درست در نظر بگیریمش ولی حجمشون خب خیلی فرق داره...
-
قطعا در هر مرحله ای از کلون کردن ژن فاکتور انعقادی شماره ی 8 که پیوندهای هیدروژنی تشکیل میشوند، ......1)
توی مراحل ساختن DNA نوترکیب، کلون کردن ژن و غربال گری تشکیل پیوندهای هیدروژنی دیده میشه.
تو مرحله ای که DNA بریده شده در مقابل توالی مکملش تو پلازمید(یا وکتورای دیگه) قرار میگیره، پیوند هیدروژنی(بدون آنزیم) تشکیل میشه.
توی مرحله ی کلون کردن ژن، توی باکتری، موقع همانند سازی DNA یا رونویسی از DNA تشکیل پیوند هیدروژنی دیده میشه.
تشکیل پیوند هیدروژنی توی همانندسازی هنگام کار DNAپلی مراز و تشکیل پیوند هیدروژنی توی رونویسی، وقتی که دو رشته ی DNA پشت RNA پلی مراز دوباره در مقابل هم قرار میگیرن.
توی مرحله ی غربال کردن هم مثل مرحله ی کلون کردن، باکتری وجود داره.
1)از بین مراحل بالا توی مراحل کلون کردن و غربال گری باکتری یا پروکاریوت دیده میشه.
همه ی پروکاریوتای دیواره ندارن.
همه ی باکتریا برای انسان بیماری زا نیستن.
لیزوزیم دیواره ی باکتریا رو از بین میبره.
2)توی مراحل کلون کردن و غربال گری، DNA ها توسط DNA پلی مراز و هلیکاز تغییر میکنن.
توی مرحله ی ساختن DNA نوترکیب، محدود کننده و لیگاز روی وکتور و ژن مورد نظر تغییراتی اعمال میکنن.3)توی مرحله ی کلون کردن، DNA رو در مجاورت باکتریا میذارن تا باکتریا جذبشون کنن.
باکتریا دو نوع نوکلئیک اسید دارن.
ویروسا یه نوع نوکلئیک اسید دارن.
4)تو مرحله ی ساختن DNAنوترکیب دونوع انزیم، محدود کننده و لیگاز دیده میشن. توی مراحل کلون کردن و غربال گری 3 نوع انزیم، DNA پلی مراز،هلیکاز و RNA پلی مراز(توی باکتریا) بر روی نوکلئیک اسیدا تغییراتی اعمال میکنن.
گزینه 2 درسته.
-
کدام گزینه نادرست است؟
برگرفته از صفحه ی 82 کتاب پیش و صفحه ی 114 دوم.
1)تو شکل صفحه ی 82 میبینیم که زند زیرین تمساح با بازوش اتصال داره، پس مفصل داره. این درمورد غاز هم صادقه.
2)پستانداری که پرواز میکنه، خفاشه. استخوونای انگشت خفاش خیلی بلندتر از استخوونای پنجه ی سهره ی حشره خواره.
اخرین قسمت بال توی خفاش انگشتاو توی سهره پنجه هست.
3)با توجه به شکلا، استخوان بازوی خفاش و مرغ جولا(پرنده) نازک ولی استخوان بازوی پنگوئن مثل تمساح کلفت و حجیمه.
4)توی صفحه 82، شکل پای سوسمار نشون میده که نازک نی و درشت نی سوسما با ران ارتباط داره. پس مفصل هم دارن.
در انسان درشت نی با ران برخلاف نازک نی مفصل داره.گزینه 3 پاسخ سواله
-
درباره ی بدن انسان سالم و12ساله چند عبارت صحیح است؟
-انتقال انقباض و حرکت به تارچه های ماهیچه ای جلوتر، فقط در سلول های ماهیچه ای لوله ی گوارش دیده میشود.
-تکلم با شرکت دستگاه تنفس و مرکز عصبی تکلم در مغز ایجاد میشود و ترشحات بیشترین غدد بزاقی آن را آسان میکنند.
-افزایش غیرعادی و مستمر متابولسیم سلول های نزدیک به دیواره ی مویرگ های گلومرول میتواند باعث ایجاد ادم شود.
-آزاد سازی کلسیم در سیتوپلاسم سلول های ماهیچه ای دو سر بازو برخلاف سلول های ماهیچه ای سه سر بازو، زند زیرین به بازو نزدیک تر میکند.
1)1
2)2
3)3
4)4 -
سلام . یه چند تا سوال هست دیدم بهتره این تایپیک سوالارو بپرسم.(جواب این سوالارو ندارم متاسفانه)
این عبارت ها رو میشه تحلیل کنیم؟ هر کسی اگه تونست حداقل به یکیش جواب بده ممنون میشم.
1.ترشح هیستامین در یک بافت باعث افزایش انتشار اکسیژن به مایع بین سلولی میشود.
2.ادرار نوزادان زودرس اسیدی تر از ادرار نوزادان طبیعی است.
3.سلول های پوششی مژک دار-قادر به ترشح سورفاکتانت نیستند.
4.برای بررسی ژن مربوط به انزیم انیدراز کربنیک میتوان از لنفوسیت تی استفاده کرد.
5.میزان هوای مرده در فردی که هانتینگتون دارد کم تر از انرژی فردی است که در مغز استخوان های دراز و پهنش گلبول قرمز میسازد.
6.در بدن یک انسان سالم زنش همه ی مژک های دستگاه تنفسی به سمت حلق فرد است.
7.تولید نابجا و نامتناسب پادتن موجب تغییر قطر نایژک ها میشود.
8.در مورد جاندارانی که جریان هوا درون شش های ان ها یک طرفه است میتوان گفت که رویان این جانوران در مراحل اولیه ی نمو شباهت فراوانی به رویان تمساح دارد.
9.با یک دم عادی پس از یک بازدم عادی چه مقدار هوا به کیسه های هوایی یک فرد اضافه میشود؟