دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
زیست دونی
-
@Amir-Bernousi در زیست خوانی!! گفته است:
خونی که از قلب به سمت اندامی که ترشح کننده ی مایع تسهیل کننده حرکات دودی است می رود همواه مانند خون خروجی از کبد است.
این درسته یا غلط؟درمورد این سوال،
اندامی که مایع تسهیل کننده ی حرکات دودی رو ترشح میکنه، رودس. یه مایع نمکی ترشح میکنه. از قبل به روده خون روشن وارد میشه.
خون خروجی از کبد که تیره هست.
غلطه این سوال. -
سلام دوستان از نظر شما کتاب هفت خوان مبتکران واسه تست زدن خوبه؟منظورم اینه که تستاش استاندارد و جوندار هست؟
-
alireza.jet @Amir-Bernousi Laynad Ali 1 Elimoon
-
alireza.jet در زیست خوانی!! گفته است:
سلام دوستان از نظر شما کتاب هفت خوان مبتکران واسه تست زدن خوبه؟منظورم اینه که تستاش استاندارد و جوندار هست؟
من ندیدم کتابشو
-
@zedtwo در زیست خوانی!! گفته است:
@Amir-Bernousi سلام
شما ژنتیک آقای جعفری رو دیدین؟ خوبه؟
من از فردا باید بخونمش. وقت ندارم برم ببینم کدوم تدریس بهتره
ممنون میشم راهنمایی کنین، اگه جزوه ی خوبی چیزی هس معرفی کنین
مرسیهم ایشون خوبن هم اقای رحیمی، ژنتیک هم مثل مسائل ریاضی وفیزیک به تمرین و تکرار زیاد نیاز داره تا تسلط ایجاد بشه روش، روی درسنامه زیاد سخت نگیرید
-
@Amir-Bernousi ممنون
آخه من تو تالیفیای آیکیو خیلی گیر میکنم. بعضی سوالاش واقعا سخته طوری که کلا نمیفهمم کانونم تقریبا مث آیکیوئه سوالاش از پارسال تا الان هم نخوندمش یادم رفته کلا
ژنتیک تخته سیاه رو دیدین؟ اون چطوره؟ -
@zedtwo در زیست خوانی!! گفته است:
@Amir-Bernousi ممنون
آخه من تو تالیفیای آیکیو خیلی گیر میکنم. بعضی سوالاش واقعا سخته طوری که کلا نمیفهمم کانونم تقریبا مث آیکیوئه سوالاش از پارسال تا الان هم نخوندمش یادم رفته کلا
ژنتیک تخته سیاه رو دیدین؟ اون چطوره؟با اجازه از دکتر میخواستم بگم که من هم ژنتیک اقای رحیمی و هم اقای جعفری رو دیدم. بهتره اول یه دور از فیلم های یکی از این دو بزرگوار رو ببینید بعد ژنتیک تخته سیاه رو هم ببینید و تستاش رو بزنید.
من با اقای رحیمی پیش رفتم. البته نیازه که به فصول 5 تا 7 کامل تسلط داشته باشید.
-
.... در مغز گوسفند.....، و در مغز انسان ...... .
1)جسم خاکستری-بخشی از هیپوفیز است- هورمون های تولید شده در هیپوتالاموس را به هیپوفیز میفرستد.
2)درخت زندگی-با بطن 4 در تماس است-پیام های تعادلی رسیده از گوش را به بخش خاکستری مخچه میرساند.
3)پل مغزی-پایین تر از مجرای سیلویوس قرار گرفته است-در تنظیم فعالیت های بدن نقش مهمی دارد.
4)رابط پینه ای-جلوتر از اپی فیز قرار دارد-شامل آکسون ها یا دندریت های طویل است.
-
در بدن یک دختر 12 ساله، .....
یکی از فریبای طراح اینه که بیاد توی صورت سوال یه چیزی رو بیان کنه که اصلا تو روند حل تست، به کار نمیاد! یه جوری درگیر کردن و مشغول کردن ذهن و ارزشیابی هوش هیجانی هست. شاید الان این سوالو که ببینین توی خونه میگین این 12 سالی که گفته ربطی نداره اصن، ولی سرجلسه کنکور ممکنه این به ذهنتون نرسه!
1)در ماده ای که برخی هورمون ها را به عنبیه میرساند، برخلاف ماده ای که شکل کره ی چشم را حفظ میکند، نمیتوان پروتئین های دفاعی لوله ی گوارش را یافت.
هورمونا توی خونن(البته یه سریاشون تو سلولای عصبی تولید میشن). منظور از اون ماده ای که هورمونا رو به عنبیه میرسونه، همون خونه! زلالیه قرنیه و عدسی رو تغذیه میکنه
ماده ای که شکل کره ی چشم رو حفظ میکنه، زجاجیه هس. زجاجیه یه ماده ی ژله ای و شفاف هست که پشت عدسی قرار گرفته.
زجاجیه رو کتاب نگفته زیاد درموردش. ولی توی شکل کتاب اگه دقت کنید، زجاجیه توش رگ خونی پیدا میشه کرد.
پس توی زجاجیه هم میشه خون پیدا کرد(درمورد یافتن و دیدن و ..... قبلا گفتم که این فعلا باهم خیلی فرق دارن)
زلالیه از مویرگای خونی ترشح میشه ولی توش گلبول قرمز دیده نمیشه و موادی که بین خون و سلولای قرنیه و عدسی تبادل میشن دیده میشه.(عدسی بافته)
پروتئینای دفاعی لوله ی گوارش که توی خون میشه پیدا کرد : پروتئین مکمل و اینترفرون(لیزوزیم توی لوله ی گوارش دیده میشه اما میشه مونومرهاشو توی خون دید!)
من سال سوم برای اینکه زلالیه و زجاجیه رو قاطی نکنم، اینا رو تشبیه کردم به شیشه ی عقب ماشین و شیشه ی جلوی ماشین :|
2)پردازش پیام های ارسالی از ماهیچه ی 2 سر ران به مغز، در بخشی از سلول انجام میشود که فعالیت آنزیم های همانندسازی کننده دیده نمیشود.
ماهیچه ی دوسر ران پیام هایی به مغز و نخاع میفرسته.
پیامایی که این ماهیچه به مغز میره، توی قشر خاکستری مخ تجزیه و تحلیل میشه.
قشر خاکستری مخ شامل جسم سلولی نورون ها هست. نورونا توانایی تقسیم شدن ندارن. به خاطر همین به طور طبیعی آنزیمای همانندسازی کنندشون فعالیت نمیکنن.
اما میدونیم که اینا میتوکندری هم دارن و توی جسم سلولی هم برای انواع واکنشا باید انرژی تولید بشه و به میتوکندری نیاز هست. پس میتوکندری هم اینجا دیده میشه. میتوکندری میتونه تقسیم بشه مستقل از هسته و توی این فرایند، فعالیت آنزیم های همانندسازی کننده دیده میشه.
ماهیچه ی دو سر ران همون ماهیچه ی عقب ران هست(من اینطوری یاد گرفتم، 4سر جلو، دوسر جلو(بازو)،3 سر عقب،2سر(ران) عقب :| )
این ماهیچه توی انعکاس زردپی زیرزانو منقبض نمیشه و از بالارفتن پا جلوگیری نمیکنه.
ماهیچه ها پیامای حسی و حرکتی رو به مغز و نخاع میتونن بفرستن. بخشی از این پیاما هم میره تو مخچه تا عملکردش بهتر بشه!
قشر خاکستری مخ محل پردازش بیشتر اطلاعات حسی و حرکتی هست.
پیامای عصبی کلا توی جسم سلولی پردازش میشن.
آنزیمای همانندسازی کننده همون DNA پلیمراز و هلیکاز هستن که هم توی پروکاریوتا و هم تو یوکاریوتا دیده میشن.
نورونا رفتن توی مرحله ی G0 و خودشون تقسیم نمیشن.
توی برخی بیماریایی ویروسی، مثل تبخال که عامل این بیماری توی اعصاب صورت پنهانه، وقتی (کِرمش بگیره و بخواد اذیت کنه ) که شروع به فعالیت کنه، میاد این کارو به صورت تبخال انجام میده :|
ویروسا خودشون هیچ ساختاری برای همانندسازی ندارن و از ساختارای همانندسازی کننده ی میزبان استفاده میکنن. پس میشه گفت که آنزیمای همانندسازی کننده ی یوکاریوتی نورونا، هم رونویسی میشن، هم بیان میشن، هم فعالیت میکنن!3)در بخشی از مغز که لایه ی خارجی مننژ یک لایه ای دیده میشود، ممکن است انشعاباتی از آئورت ورودی به مغز را یافت.
(سوال ویرایش شد)یه چیز عجیب شاید باشه :| خودم با اینجور سوالا مخالفم، بخاطر همین 4 گزینه ای دادم که موردعنایت مخاطبان سوال قرار نگیرم :|
این جانوری! که سوال درموردش گفته، پستانداره، پس مننژ داره!
مننژ یه ساختاری هست که مغز و نخاع پستانداران رو محافظت میکنه ازشون.
بخش خارجی مننژ، همون سخت شامه هست که دو لایه ی درون و بیرونی داره. قسمتی که دو نیمکره ی مخ از هم جدا میشن(شیار جلویی عقبی) لایه ی درونی سخت شامه از لایه ی خارجیش، فاصله میگیره و یه حفره درست میشه.
توی این بخش اگه خیلی دقیق بشین(خودم چشام دراومد تا دیدم :| ) میفهمین یه رگ خونی وجود داره(امتداد همین رگای آبی رنگ اطرافشو بکشین میفهمین).
پس میشه تو این بخش رگ پیدا کرد.یکی از 3 شاخه ی آئورت میاد بالا و به سمت سروگردن که خونرسانی کنه به این بخشا.
توی همین شکل، دو لایه ی درونی مننژ باهم ارتباط دارن.
*این نکته رو توی آی کیو دیدم، اولش گفتم چرت و پرت داره میگه باز، ولی رفتم دیدم نه راست میگه :| بهش گفته بود حفره ی خونی!
*من بودم اگه بین دو گزینه ی دیگه شک میکردم، همین گزینه رو انتخاب میکردم، چون خون و رگ تقریبا همه جای بدن هست!
4)غده ای که در پشت جناغ قرار گرفته است، تنها میتواند ساختارهای سلولی تغییریافته را به خون وارد کند.
غده ای که توی پشت جناغه، تیموس هست.
تیموس خیلی چیزا رو وارد خون میتونه بکنه! مثلا لنفوسیت T بالغ، کربن دی اکسید، اوره، هورمون و ....
دقت کنید که وقتی قید تاکید میاد، باید درست جمله رو بخونین وگرنه اگه اشتباه برداشت کنید سخت میشه کارتون.
مثلا اگه جمله اینطوری بودش، [غده ای که در پشت جناغ قرار گرفته است، میتواند ساختارهای سلولی تغییریافته را فقط به خون وارد کند] مفهوم کل جمله عوض میشد! این جمله درسته و تیموس لنفوسیتای T بالغو فقط به خون وارد میکنه!
-
dan-l در زیست خوانی!! گفته است:
%(#1782cf)[نکته :انواع ارایش تترادی برابر است با انواع گامت تقسیم بر دو.]
البته فکر کنم بدون کراس دیگه؟
-
@Amir-Bernousi در زیست خوانی!! گفته است:
dan-l در زیست خوانی!! گفته است:
%(#1782cf)[نکته :انواع ارایش تترادی برابر است با انواع گامت تقسیم بر دو.]
البته فکر کنم بدون کراس دیگه؟
بله بدون کراسینگ اوور
-
@Amir-Bernousi
یه چیز جدید به فکرم رسیدش و میخوام از این به بعد اجراش کنم(هرچند قبلا هم اجرا میشد)
از این به بعد انواع دامای تستی رو هم براتون توضیح میدم. دامای نکته ای که گفته میشه، اما دامایی که با هوش هیجانی و دقت سروکار داره منظورم هست!
اگه بتونین خودتون داما رو شناسایی کنین، طراح دستش بسته میشه تقریبا! داشتم فکر میکردم اگه این داما دسته بندی میشدن چه قدر خوب میشد(به خودم خیلی بهتر کمک میشه :| )
یه چیز دیگه هم بگم، تستای کنکورای 97 رو شروع کردم به بررسی و سعی میکنم یه تستو هم از نظر علمی هم از نظر دامی هم از نظر اینکه احتمالات برای طرح تستای 98 رو تحلیل کنم
البته تستای سالای قبل هم بررسی شده(اما کامل نیست و یکم بی تجربه تر و ورژن قدیمی تره ) ولی امسال سعی میکنم همه ی سوالای 97 رو بررسی کنم.
این یکی از سوالایی بود که سال قبل همینطوری طرح کردم(البته فکر کردم :| )
اینم 97 :|
این سوالا رو تو این تاپیک میذارم :
https://forum.alaatv.com/topic/2802/بررسی-تست-های-کنکور-های-سال-قبل/46این کارایی که میکنم خیلی به خودم کمک میشه، چون هم مرور میکنم، هم ذهنم منظم تر میشه هم اینکه اشتباهاتم پیدا میشه، امیدوارم به شما هم کمک بشه : )
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا -
%(#ff0000)[تست های مهم]
.... در مغز گوسفند.....، و در مغز انسان ...... .
1)جسم خاکستری-بخشی از هیپوفیز است- هورمون های تولید شده در هیپوتالاموس را به هیپوفیز میفرستد.
توی مغز گوسفند یه بخش هست که هیپوفیز و هیپوتالاموس رو بهم متصل میکنه و بهش میگن جسم خاکستری.
جسم خاکستری جزئی از هیپوتالاموس هست(توی متن فعالیت)
با توجه به اینکه این بخش(جسم خاکستری) بین هیپوفیز و هیپوتالاموس ارتباط برقرار کرده، پس میتونه یه سری موادی که بین این دو غده باید ردوبدل بشن رو جابجا کنه.
هیپوتالاموس هورمون های آزادکننده و مهارکننده، اکسی توسین و ضدادراری رو به هیپوفیز میفرسته.
2)درخت زندگی-با بطن 4 در تماس است-پیام های تعادلی رسیده از گوش را به بخش خاکستری مخچه میرساند.
درخت زندگی، بخش سفید مخچه هست که شبیه یه درخته.
باتوجه به شکل فعالیت، میبینین که توی شکل 3، زیر مخچه بطن 4 قرار داره. پس مخچه با این بخش در ارتباطه.
درخت زندگی، بخش سفید هست. میدونیم که بخشای سفید شامل بخشای میلین دار نورون ها(آکسون و دندریت ها) هستن. این بخشا پیامای عصبی رو به جسم سلولی نورون ها هدایت میکنند.
جسم سلولی نورونا تو بخش خاکستری مخچه قرار داره.
گوش، پیامایی که مربوط به تعادل هستن رو از طریق عصب تعادلی گوش، به مخچه میفرسته.
محل پردازش پیامای عصبی، جسم سلولی نوروناس.
3)پل مغزی-پایین تر از مجرای سیلویوس قرار گرفته است-در تنظیم فعالیت های بدن نقش مهمی دارد.
با توجه به شکل 3 فعالیت، میبینین که پل مغزی زیر مجرای سیلویوس قرار داره.(کلا ساقه ی مغز که از بالا به پایین شامل مغز میانی،پل مغزی و بصل النخاع هست، زیر این مجرا قرار دارن)
توی متن کتاب درسی میخونیم که ساختارای ساقه ی مغز، توی تنظیم فعالیت های بدن نقش مهمی دارن.
4)رابط پینه ای-جلوتر از اپی فیز قرار دارد-شامل آکسون ها یا دندریت های طویل است.
بازم با توجه به شکل 3 :|، میبینین که رابط پینه ای جلوتر از پینه آل(اپی فیز) قرار داره.
کتاب درسی درمورد ساختار جسم پینه ای اینطوری اظهار نظر میکنه یه سری تار عصبی هستن که نیمکره های مخ رو بهم متصل کردن.
تارهای عصبی آکسون یا دندریت های بلند هستن.
%(#ff0000)[تست های مهم]
-
با توجه به یکی از نظام های رایج رده بندی جانداران، چند عبارت درباره ی برخی از جانوران این گروه ها صحیح است؟
-اعضای رده ی پستانداران، در خشکی زندگی میکنند.
-اعضای شاخه ی طنابداران، اسکلت غیراستخوانی دارند.
-اعضای تیره ی سگ سانان، با کمک دیافراگم تنفس میکنند.
-اعضای راسته ی گوشت خواران، روده ی کور کوچکی دارند.1)3
2)2
3)1
4)4 -
@Amir-Bernousi
خدایی کسی چرا نمیاد جواب بده :| ؟
در هر صورت با خودم حال میکنم تستای خودمو جواب میدم