دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
زیست دونی
-
dan-l در زیست خوانی!! گفته است:
%(#1782cf)[نکته :انواع ارایش تترادی برابر است با انواع گامت تقسیم بر دو.]
البته فکر کنم بدون کراس دیگه؟
-
@Amir-Bernousi در زیست خوانی!! گفته است:
%(#1782cf)[نکته :انواع ارایش تترادی برابر است با انواع گامت تقسیم بر دو.]
البته فکر کنم بدون کراس دیگه؟
بله بدون کراسینگ اوور
-
@Amir-Bernousi
یه چیز جدید به فکرم رسیدش و میخوام از این به بعد اجراش کنم(هرچند قبلا هم اجرا میشد)
از این به بعد انواع دامای تستی رو هم براتون توضیح میدم. دامای نکته ای که گفته میشه، اما دامایی که با هوش هیجانی و دقت سروکار داره منظورم هست!
اگه بتونین خودتون داما رو شناسایی کنین، طراح دستش بسته میشه تقریبا! داشتم فکر میکردم اگه این داما دسته بندی میشدن چه قدر خوب میشد(به خودم خیلی بهتر کمک میشه :| )
یه چیز دیگه هم بگم، تستای کنکورای 97 رو شروع کردم به بررسی و سعی میکنم یه تستو هم از نظر علمی هم از نظر دامی هم از نظر اینکه احتمالات برای طرح تستای 98 رو تحلیل کنم
البته تستای سالای قبل هم بررسی شده(اما کامل نیست و یکم بی تجربه تر و ورژن قدیمی تره ) ولی امسال سعی میکنم همه ی سوالای 97 رو بررسی کنم.
این یکی از سوالایی بود که سال قبل همینطوری طرح کردم(البته فکر کردم :| )
اینم 97 :|
این سوالا رو تو این تاپیک میذارم :
https://forum.alaatv.com/topic/2802/بررسی-تست-های-کنکور-های-سال-قبل/46این کارایی که میکنم خیلی به خودم کمک میشه، چون هم مرور میکنم، هم ذهنم منظم تر میشه هم اینکه اشتباهاتم پیدا میشه، امیدوارم به شما هم کمک بشه : )
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا -
%(#ff0000)[تست های مهم]
.... در مغز گوسفند.....، و در مغز انسان ...... .
1)جسم خاکستری-بخشی از هیپوفیز است- هورمون های تولید شده در هیپوتالاموس را به هیپوفیز میفرستد.
توی مغز گوسفند یه بخش هست که هیپوفیز و هیپوتالاموس رو بهم متصل میکنه و بهش میگن جسم خاکستری.
جسم خاکستری جزئی از هیپوتالاموس هست(توی متن فعالیت)
با توجه به اینکه این بخش(جسم خاکستری) بین هیپوفیز و هیپوتالاموس ارتباط برقرار کرده، پس میتونه یه سری موادی که بین این دو غده باید ردوبدل بشن رو جابجا کنه.
هیپوتالاموس هورمون های آزادکننده و مهارکننده، اکسی توسین و ضدادراری رو به هیپوفیز میفرسته.
2)درخت زندگی-با بطن 4 در تماس است-پیام های تعادلی رسیده از گوش را به بخش خاکستری مخچه میرساند.
درخت زندگی، بخش سفید مخچه هست که شبیه یه درخته.
باتوجه به شکل فعالیت، میبینین که توی شکل 3، زیر مخچه بطن 4 قرار داره. پس مخچه با این بخش در ارتباطه.
درخت زندگی، بخش سفید هست. میدونیم که بخشای سفید شامل بخشای میلین دار نورون ها(آکسون و دندریت ها) هستن. این بخشا پیامای عصبی رو به جسم سلولی نورون ها هدایت میکنند.
جسم سلولی نورونا تو بخش خاکستری مخچه قرار داره.
گوش، پیامایی که مربوط به تعادل هستن رو از طریق عصب تعادلی گوش، به مخچه میفرسته.
محل پردازش پیامای عصبی، جسم سلولی نوروناس.
3)پل مغزی-پایین تر از مجرای سیلویوس قرار گرفته است-در تنظیم فعالیت های بدن نقش مهمی دارد.
با توجه به شکل 3 فعالیت، میبینین که پل مغزی زیر مجرای سیلویوس قرار داره.(کلا ساقه ی مغز که از بالا به پایین شامل مغز میانی،پل مغزی و بصل النخاع هست، زیر این مجرا قرار دارن)
توی متن کتاب درسی میخونیم که ساختارای ساقه ی مغز، توی تنظیم فعالیت های بدن نقش مهمی دارن.
4)رابط پینه ای-جلوتر از اپی فیز قرار دارد-شامل آکسون ها یا دندریت های طویل است.
بازم با توجه به شکل 3 :|، میبینین که رابط پینه ای جلوتر از پینه آل(اپی فیز) قرار داره.
کتاب درسی درمورد ساختار جسم پینه ای اینطوری اظهار نظر میکنه یه سری تار عصبی هستن که نیمکره های مخ رو بهم متصل کردن.
تارهای عصبی آکسون یا دندریت های بلند هستن.
%(#ff0000)[تست های مهم]
-
با توجه به یکی از نظام های رایج رده بندی جانداران، چند عبارت درباره ی برخی از جانوران این گروه ها صحیح است؟
-اعضای رده ی پستانداران، در خشکی زندگی میکنند.
-اعضای شاخه ی طنابداران، اسکلت غیراستخوانی دارند.
-اعضای تیره ی سگ سانان، با کمک دیافراگم تنفس میکنند.
-اعضای راسته ی گوشت خواران، روده ی کور کوچکی دارند.1)3
2)2
3)1
4)4 -
@Amir-Bernousi
خدایی کسی چرا نمیاد جواب بده :| ؟
در هر صورت با خودم حال میکنم تستای خودمو جواب میدم -
@Amir-Bernousi
در هر صورت با خودم حال میکنم تستای خودمو جواب میدمدکتر من برنامه ام کلا متفاوته... ژنتیک و پیش 2 و گیاهی و اینا...
دکتر ادامه بده شما ولی توقع رو کاملا صفر بکن یعنی اگه کسی جواب هم نده شما ادامه بده ... ولی مطمعنا خیلیا این تایپیک رو میبینن
-
@Amir-Bernousi
در هر صورت با خودم حال میکنم تستای خودمو جواب میدمدکتر من برنامه ام کلا متفاوته... ژنتیک و پیش 2 و گیاهی و اینا...
دکتر ادامه بده شما ولی توقع رو کاملا صفر بکن یعنی اگه کسی جواب هم نده شما ادامه بده ... ولی مطمعنا خیلیا این تایپیک رو میبینن
آقا میخوام ببینم دامام میگیره یا باید بیشتر فکر کنم
خداروشکر این تاپیک تو گوگل صفحه ی دوم هست ولی خب خود منم نمیرم صفحه دومو ببینم
-
-
dan-l مخلصم
-
@Shayan-Saeedi بارک الله. من ایناروبلدنیستم
-
%(#ff0000)[تست های مهم]
با توجه به یکی از نظام های رایج رده بندی جانداران، چند عبارت درباره ی برخی از جانوران این گروه ها صحیح است؟
یکی از دامایی که طراحا تو کنکور ازش استفاده میکنن، فاصله انداختن بین جواب و صورت سواله! دقیقا مثل همین تست.
طرف میاد تو صورت سوال یه چیزی ازتون میخواد. بعد تو جوابا همه گزینه ها رو یه جوری جمله بندی میکنه که انگار همینن. بازم از استرس و وقت کم تو کنکور سواستفاده میکنه :|*یه راه حل برای اینطور تستا، بهتره همچین تستایی که صورت سوال با جواب در ارتباطه، اول زیر اون بخشی از سوال که با جوابا در ارتباطه خط بکشین، بعد وقتی خواستین گزینه ها رو بخونین، همزمان با صورت سوال بخونین. ینی برای هر گزینه، صورت سوال یه بخشیشو بخونین. مهم نیست چقد وقت میگیره، در عوض تست رو به درستی جواب میدین. وقت زیادیم نمیگیره.
*اون نظام رده بندی ای که کتاب اورده تو اون جدول، رایج ترین نظام نیست ولی یکی از رایجا هس!
*حتما توی سوال دقت کنید که گفته شده چنتا مورد درباره ی %(#ff0000)[برخی از جانوران] هر گروهی که گفته شده درسته!
-اعضای رده ی پستانداران، در خشکی زندگی میکنند.
رده ی پستانداران، شامل دلفین،وال،خفاش، کوالا،انسان و .... هستن. اگه به جدول خوب نگا کنین، میفهمین که بیشتر پستانداران توی خشکی زندگی میکنن.
پس برخی از پستانداران توی آب زندگی میکنن و بیشترشون توی خشکی هستن.
*وال و دلفین توی آب هستن ولی آبشش ندارن و شش دارن!
-اعضای شاخه ی طنابداران، اسکلت غیراستخوانی دارند.
قبلا گفته بودم که وقتی گفتن طنابدار، همون مهره دار منظوره!
توی مهره داران ماهیای غضروفی داریم مثل کوسه ماهی.
پس برخی از طنابداران اسکلت غیراستخوانی دارن مثل همین کوسه.
-اعضای تیره ی سگ سانان، با کمک دیافراگم تنفس میکنند.
تیره ی سگ سانان، هرچی که شبیه به سگه رو داره :|، مثلا گرگ و روباه و هاسکی و خود سگ!
این جانوران همشون پستاندارن. ینی هر جانوری که توی اون جدول، زیرِ رده ی پستانداران هست، جز پستانداران هست!
پس همه ی جانورانی که سگ سانن، پستاندارن.
دیافراگم توی پستانداران دیده میشه.
-اعضای راسته ی گوشت خواران، روده ی کور کوچکی دارند.
جانورانی که تو راسته ی گوشت خواران هستن، از اسمشون مشخصه که گوشت خوارن!
توی لوله ی گوارش گوشت خواران، روده ی کور کوچیکی دیده میشه.
پس همه ی جانوران راسته ی گوشت خواران، روده ی کور کوچیکی دارن.
*یه نکته، میخواستم این گزینه رو ربط بدم به فصل 6 پیش، ولی نتونستم، سخت میشد ولی نکتشو میگم.
جانورانی که تو این راسته هستن، همشون اولا صیاد هستن. ثانیا فقط صیاد نیستن! مثلا سگ گربه رو میخوره :|
*یکی از تستای شیکی بود که تا الان طرح کرده بودم:smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat:
دقت کنید که این تست اگه توی آزمونی بود، خیلیا گزینه 1 رو میزدن(چون عبارتای اول،سوم و چهارم بدون توجه به صورت سوال، درست هستن! و بدون توجه به سوال 3 مورد درست میشه، از قصد هم گزینه 1 رو گذاشتم 3 مورد، چون مغز یه اطمینان خاطری بهش دست میده که من درست وظیفمو انجام دادم!)
1)3
2)2
3)1
4)4%(#ff0000)[تست های مهم]
-
چند مورد درباره ی کمترین سلول های زبان صحیح است؟
-از تمایز سلول های بیشترین سلول های زبان ایجاد شده اند.
-توسط زائده هایی با لیزوزیم در ارتباط اند.
-با آزاد کردن انتقال دهنده ی عصبی نورن های حسی رو تحریک میکنند.
-برخلاف بیشتر سلول ها با ساختاری غیرزنده در ارتباط هستند.
1)1
2)2
3)3
4)4 -
چند مورد درباره ی کمترین سلول های زبان صحیح است؟
یکی دو سال پیش توی کنکور درمورد بیشترین سلولای سقف حفره ی بینی و حلزون گوش سوال پرسیده شد.
بیشترین سلولای سقف حفره ی بینی، حلزون گوش و زبان، سلولای پوششی هستن.
کمترین سلولا رو گیرنده ها تشکیل میدن.
-از تمایز بیشترین سلول های زبان ایجاد شده اند.
سلولای گیرنده ی چشایی، از تمایز سلولای پوششی ایجاد شدن.
سلولای پوششی زبان، بیشترین سلولای زبان هستن.
بافت پوششی زبان، سنگفرشی چند لایس.
گیرنده های چشایی نورون نیستن و سلول پوششی تمایز یافته هستن.
-توسط زائده هایی با لیزوزیم در ارتباط اند.
توی شکل اون قسمتایی که مشخص شده، بخشایی هستن که گیرنده های چشایی با بزاق و مواد غذایی در ارتباط هستن.
توی این قسمت غشای این سلولا چسبیده به هم و یه زائده ای درست کرده.
لیزوزیم توی بزاق هست.
-با آزاد کردن انتقال دهنده ی عصبی نورن های حسی رو تحریک میکنند.
آزاد شدن انتقال دهنده ی عصبی، مربوط به سیناپس ها هستش که توی سیناپس سلول پیش سیناپسی حتما نورون هست.
گیرنده ها نورونای حسی رو تحریک میکنن اما مثل ارتباط سیناپسی نیست.
-برخلاف بیشتر سلول ها با ساختاری غیرزنده در ارتباط هستند.
اگه به شکل توجه کنید، گیرنده های چشایی با غشای پایه در ارتباط هستن.توی بافت سنگفرشی چند لایه، فقط سلولای پایینی میتونن با غشای پایه در ارتباط باشن.
دقت کنید که سلولای پوششی سطحی زبان هم با بزاق که ساختار غیرزنده هست، در ارتباطن.
1)1
2)2
3)3
4)4 -
سلام دوستان کسی میتونه این سوال سنجش 94 رو برام توضیح بده؟ من متوجه نشدم چی شد. ممنون
اصل سوال عکس پایینی هست و نکته ای که من مدنظرم هست کلید 6 هست اون عکس بالایی . اون بالایی میگه اگه پسری مادر و دخترش بیمار باشن وابسته غالب هست . ولی اینی که نشون دادم توی عکس پایینی (دور اون خانواده خط کشیدم که معلوم بشه) پسر سالمه و مادر و دخترش بیمارن. این یعنی وابسته غالب نشد دیگه درسته؟ ولی جواب گزینه 3 بود! یعنی من میگفتم باید دو باشه. میشه یه نفر اینو توضیح بده ممنون
@Amir-Bernousi @Shayan-Saeedi @رتبه-های-انجمن-آلاء @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا @خیرین-کوچک-دریا-دل @همیار
-
سلام دوستان کسی میتونه این سوال سنجش 94 رو برام توضیح بده؟ من متوجه نشدم چی شد. ممنون
اصل سوال عکس پایینی هست و نکته ای که من مدنظرم هست کلید 6 هست اون عکس بالایی . اون بالایی میگه اگه پسری مادر و دخترش بیمار باشن وابسته غالب هست . ولی اینی که نشون دادم توی عکس پایینی (دور اون خانواده خط کشیدم که معلوم بشه) پسر سالمه و مادر و دخترش بیمارن. این یعنی وابسته غالب نشد دیگه درسته؟ ولی جواب گزینه 3 بود! یعنی من میگفتم باید دو باشه. میشه یه نفر اینو توضیح بده ممنون
@Amir-Bernousi @Shayan-Saeedi @رتبه-های-انجمن-آلاء @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا @خیرین-کوچک-دریا-دل @همیار
سوالش در حد کنکور نیست، چون توی سوال طبق کنکور و کتاب درسی ما این دودمانه رو مغلوب و اتوزوم میتونیم در نظر بگیریم(پدر و مادر سالمی هستن که بچه ی بیمار دادن) و اگه اینطوری باشه که تو پاسخ گفته شده، سوالش فراتر از کنکوره.
طبق کنکور این دودمانه اتوزوم مغلوب هستش
-
سوالش در حد کنکور نیست، چون توی سوال طبق کنکور و کتاب درسی ما این دودمانه رو مغلوب و اتوزوم میتونیم در نظر بگیریم(پدر و مادر سالمی هستن که بچه ی بیمار دادن) و اگه اینطوری باشه که تو پاسخ گفته شده، سوالش فراتر از کنکوره.
طبق کنکور این دودمانه اتوزوم مغلوب هستش
دکتر این سوال اصلا یه جوری بود من این تستای کنکورای سالای قبل رو زدم به قول شما فوق گلابی بودن :smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat: ولی این نمیدونم چی بود بخش اولش موندم دکتر اون جای خالی اولیش خب من زدم وابسته ی غالب. یعنی گفتم وابسته ی غالب نمیتونه باشه. میتونی بگی چرا این شجره نامه "میتونه به گفته سوال وابسته ی غالب " باشه؟؟ گیج شدم
پ.ن : دکتر هر کاری میکنی بکن سال بعد انجمنت رو عوض کن به انجمن دانشجویی پزشکی ( این انجمن هم بیا اون انجمن هم برو)