b9034647-ef65-40a8-b73c-67439f911493-image.png
f9d0b2d0-ef62-48ac-a8c0-68b1d8cc70ac-image.png
3b695d9f-eda5-4059-b526-e397be8c9ec6-image.png
درود بر شما ، امیدوارم زنده و پاینده باشید...
ایشون Zirconium هستن همون زیرکـونیم معروف که در واقع این نام از زبان فارسی گرفته شده
نام این عنصر "زرگـــون" بوده به معنی "مانند طلا" که وقتی وارد زبان های بیگانه میشه تبدیل میشه به زَرکـُن به صورت نام زیــرکـونیم در چهلمین خانه جدول تناوبی جای میگیرد.
تلفظ :
Your browser does not support the audio element.
تا عنصر بعدی بدرود 🙂
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
سلام. برای محاسبه تعداد قلمرو های الکترونی یک اتم مشخص که دارای جفت الکترون ناپیوندی هست، الکترون های ناپیوندی خود اون عنصر رو جز قلمرو حساب میکنیم؟
IMG_20240905_224327.jpg
برای مثال در این شکل، برای محاسبه تعداد قلمرو های الکترونی عنصر گوگرد، دو جفت الکترون ناپیوندی خود گوگرد رو جز قلمرو حساب نکرده.
@دهم @یازدهم @دوازدهم @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
-
Brilliant در سوالات چالشی ، تست های مهم ونکته دار،برنامه های تستی برای شیمی(گروه شیمی خوانی ) گفته است:
@Amir-Bernousi در سوالات چالشی ، تست های مهم ونکته دار،برنامه های تستی برای شیمی(گروه شیمی خوانی ) گفته است:
Brilliant
بله دیگه M2S3 تبدیل شده به MO2، پس گوگرد از ترکیب اولیه خارج شده و به جاش O اضافه شده، این تغیرات برابر 0.6 گرم بودهدرسته من محاسباتش رفتم
تغییر جرمی که طی واکنش ایجاد میشه
یکی ناشی از خروج so3است یکی اضافه شدن o2ناخالصی ها وفراورده جامد که باقی می موننمن نتونسم
چطوری حل میشه -
@Amir-Bernousi در سوالات چالشی ، تست های مهم ونکته دار،برنامه های تستی برای شیمی(گروه شیمی خوانی ) گفته است:
Brilliant در سوالات چالشی ، تست های مهم ونکته دار،برنامه های تستی برای شیمی(گروه شیمی خوانی ) گفته است:
Brilliant
بله دیگه M2S3 تبدیل شده به MO2، پس گوگرد از ترکیب اولیه خارج شده و به جاش O اضافه شده، این تغیرات برابر 0.6 گرم بودهدرسته من محاسباتش رفتم
یکی ناشی از خروج so3است یکی اضافه شدن o2ناخالصی ها وفراورده جامد که باقی می موننمن نتونسم
چطوری حل میشهگرفتم باید یه مقدار میدادم خودمون :|
-
Brilliant
چطوری حل میشهگرفتم باید یه مقدار میدادم خودمون :|
نه من مقداره ندادم
بازم مقدار مول m2s3حساب کردم
بعد
{(ضریب o2در جرممولیش ) منهای (ضریب so3در جرم مولیش)}ضرب در مول m2s3( که تومخرجش جرم مولی برحسب mمجهوله) برابر کاهش جرم -
سلام من تو تشخیص شدتی یا مقداری بودن کمیت ها مشکل دارم. چطوری باید شدتی یا مقداری بودنش رو تعیین کرد؟
من خودم با این کار میکنم که مثلا یه کمیتی رو اگه نصف کنیم تفاوتی حاصل میشه یا نه.
مثلا دما خاصیت شدتی هست و ....ولی مثلا ضریب شکست نور و مثلا دمای شعله چطور؟
دمای شعله شدتی باید در نظر بگیریم فکر کنم چون همون دما هست که اون شدتی هست.
در مورد ضریب شکست نور اگه یه محیط رو در نظر بگیریم و محیط رو نصف کنیم خاصیت دو طرف برابر همه. پس میشه شدتی.این استدلالم درست بود یا غلطه؟
Brilliant @Amir-Bernousi
پ.ن: اینایی که گفتم طبق گفته ویکی پدیا درست هست. ولی این راه بعضی جاها جواب نمیده یعنی نصف کردن سامانه یا محیط جواب نمیده که مثلا شدتی یا مقداری بودنش رو تعیین کرد.
-
یه سوال از محلول ها... :
اون ترکیب هایی که توی لیست محلول ها جزو استثنا ها هستن مثلا میگیم که سولفات ها محلول اند به جز مثلا باریم سولفات.
بعد سوال اینجاست که باریم سولفات رو الان باید کدوم در نظر بگیریم؟ کم محلول یا به کل نامحلول ؟
مثلا کتاب اقای اقاجانی کلسیم سولفات رو کم محلول در نظر گرفته و باریم سولفات رو نامحلول .مثلا ترکیب cucl (مس _1) رو باید چی در نظر بگیریم کم محلول یا نامحلول ؟
-
dan-l در سوالات چالشی ، تست های مهم ونکته دار،برنامه های تستی برای شیمی(گروه شیمی خوانی ) گفته است:
چه تکنیک دیگه ای برای تشخیص مقداری یا شدتی بودن هست؟ (جدا از بحث این که به مقدار بستگی داشته باشه یا نه که خوده تعریف اصلیه هست و زیاد بدرد بخور نیست)
کمیت های که از جنس دما (سانتی گراد ،فارنهایت ،کلوین)هستن یا کمیت های که درمخرجشون جرم (گرم ) ومول وحجم ماده (لیتر ،سانتی متر کعب)هست شدتی اند
-
dan-l در سوالات چالشی ، تست های مهم ونکته دار،برنامه های تستی برای شیمی(گروه شیمی خوانی ) گفته است:
یه سوال از محلول ها... :
اون ترکیب هایی که توی لیست محلول ها جزو استثنا ها هستن مثلا میگیم که سولفات ها محلول اند به جز مثلا باریم سولفات.
بعد سوال اینجاست که باریم سولفات رو الان باید کدوم در نظر بگیریم؟ کم محلول یا به کل نامحلول ؟
مثلا کتاب اقای اقاجانی کلسیم سولفات رو کم محلول در نظر گرفته و باریم سولفات رو نامحلول .مثلا ترکیب cucl (مس _1) رو باید چی در نظر بگیریم کم محلول یا نامحلول ؟
درکل یه سری ترکیب هست که نامحلول در اب تو گوشه وکنار کتاب های شیمی اومدن
به ویژه استوکیومتری یه سری ترکیب هم تو جدول محلول ها اومده تحت عنوان کم محلول ونامحلول ومحلول
ویا حل شدن به هر نسبت که نباید با هم اشتباهشون کرد -
چه تکنیک دیگه ای برای تشخیص مقداری یا شدتی بودن هست؟ (جدا از بحث این که به مقدار بستگی داشته باشه یا نه که خوده تعریف اصلیه هست و زیاد بدرد بخور نیست)
کمیت های که از جنس دما (سانتی گراد ،فارنهایت ،کلوین)هستن یا %(#ff0000)[کمیت های که درمخرجشون جرم (گرم )] ومول وحجم ماده (لیتر ،سانتی متر کعب)هست %(#ff0000)[شدتی] اند
ولی ظرفیت گرمایی که توی مخرج m داره مقداری هست درسته؟ و همچنین مولی ؟
اینارو واقعا گیج شدم -
یه سوال از محلول ها... :
به ویژه استوکیومتری یه سری ترکیب هم تو جدول محلول ها اومده تحت عنوان کم محلول ونامحلول ومحلول
ویا حل شدن به هر نسبت که نباید با هم اشتباهشون کردنه منظورم فصل محلول ها بود اجازه بدید ....:
بی نظم شد ولی این راحت تر توضیح میده
: باریم سولفات و کلسیم سولفات نمیتونن محلول باشن. پس یا نامحلول ان و یا کم محلول . برای کلسیم سولفات نوشته کم محلول و برای باریم سولفات نوشته نامحلول
چرا؟ مورد خاصی برای طبقه بندی وجود داره؟ یادمه تو جند سوال کنکور تو این مورد مشکل داشتم -
nsrin79 در سوالات چالشی ، تست های مهم ونکته دار،برنامه های تستی برای شیمی(گروه شیمی خوانی ) گفته است:
سلام
من چیزیو نفهمیدم هنوز
پرتو آلفا
1/چهار برابر جرم اتم هیدروژنِ
2/برابر با جرم اتم هلیوم
3/برابر با جرم هسته هلیوم
ینی چی؟!میدونم سوال اسونیه :| ببخشید
ولی من فکر کنم منظورش اینه که
جرم الفا چهار برابر جرم اتم هیدروژن و جم اتم هلیومِ
ولی جنس الفا همجنس با هسته اتم هلیومه(ینی یون هلیوم دو بار مثبت)
این دوتا هم چیز مختلفی ان -
یه سوال از محلول ها... :
ویا حل شدن به هر نسبت که نباید با هم اشتباهشون کردنه منظورم فصل محلول ها بود اجازه بدید ....:
بی نظم شد ولی این راحت تر توضیح میده
: باریم سولفات و کلسیم سولفات نمیتونن محلول باشن. پس یا نامحلول ان و یا کم محلول . برای کلسیم سولفات نوشته کم محلول و برای باریم سولفات نوشته نامحلول
چرا؟ مورد خاصی برای طبقه بندی وجود داره؟ یادمه تو جند سوال کنکور تو این مورد مشکل داشتمقاعده خاص نمی دونم شاید
اما خب اونایی که ذکر شده کم محلپل اند رو بدونید
حالا به جزوه هامم یه نگاه میکنم -
nsrin79 در سوالات چالشی ، تست های مهم ونکته دار،برنامه های تستی برای شیمی(گروه شیمی خوانی ) گفته است:
سلام
من چیزیو نفهمیدم هنوز
پرتو آلفا
1/چهار برابر جرم اتم هیدروژنِ
2/برابر با جرم اتم هلیوم
3/برابر با جرم هسته هلیوم
ینی چی؟!میدونم سوال اسونیه :| ببخشید
سلام ،خواهش می کنم
پرتو آلفا از جنس دو تا پرتون ودوتا نوترون
واز جنس هسته هلیومه و وذره ی با بار مثبته ومثل هسته یون هلیوم دوباره مثبت هست
درمورد جرمش برابر هسته هلیوم (ما تو هسته هلیوم دو تا پرتون ودوتا نوترون داریم ) وبه تقریب میشه گفت برابر جرم اتم هلیوم (چون که جرم الکترون ناچیزه واون دوتا الکترون اونقدر اختلاف ایجاد نمی کنن)
وهمین طور به تقریب (اون یه دونی الکترون هیدروژن چندان تاثیری نداره )۴برابر اتم هیدروژن ( هیدروژن یه دونه پرتون داره جرم پرتون ونوترون هم تقریبا برابره پس الفای که دوتا پرتون ودوتا نوترون داره جرمش چهار برابر هیدروژن هست )
موفق باشید -
این پست پاک شده!
-
PH محلول -7 ** 10 مولار اسید HCl در آب چقدر است؟
1)6
2)7
3) 6/99
4) 6/79 -
میدونم سواله نسبتا اسونیه ولی چون خودم غلط زدم گفتم شاید کسی باشه که به نکتش دقت نکرده باشه(: -
@m__sadra__b در سوالات چالشی ، تست های مهم ونکته دار،برنامه های تستی برای شیمی(گروه شیمی خوانی ) گفته است:
PH محلول -7 ** 10 مولار اسید HCl در آب چقدر است؟
1)6
2)7
3) 6/99
4) 6/79اون ده به توان هفته !!(?)