دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
زیست دونی
-
@Amir-Bernousi در زیست خوانی!! گفته است:
dan-l در زیست خوانی!! گفته است:
با بحث نوع گامتا فرق داره، هر کدوم یه صفتن ولی باهم پیوستنAbAb رو چون A و B هموزیگوس ان دورشون خط نکشیدی همیار جان؟
اره اونا صفات خالصن
مرسی فهمیدم
-
لاک در لاک پشت جز اسکلت داخلی است که در تکوین قسمتی از ان به محافظ تبدیل شده است
منبع : کانال دکتر عمارلو
-
nsrin79 در زیست خوانی!! گفته است:
درست یا غلط با ذکر دلیل
-همه ی کربوهیدرات های ساده که درون سلول ساخته میشوند مونوساکارید هستند
کتاب گفته ساده ترین کربوهیدراتا مونوساکاریدا هستن ولی کربوهیدراتای ساده میشه مثل مالتوز یا آلولاکتوز
-
@Amir-Bernousi
یادش به خیر ..... -
سلام دوستان.
ببخشید مایع میان بافتی چی هست؟ منظور همون ماده ی زمینه ایه؟
-
Amin-Mehraji در زیست خوانی!! گفته است:
سلام دوستان.
فک کنم همون باشه
-
سلام دوستان.
فک کنم همون باشه
داداش من اون سیتوسل سیتوپلاسم و هپاتیت و تله پاتی و هیپوکلریت و پلاسمودسم و پروتوپلاسم و پروتوپلاست و و پلاسمولیز و بلاستوسیت و پلاسموسیت و ... قاطی میکنم :| شما فقط این پروتوپلاسم و پروتوپلاست و بلاستوسیت رو توضیح بدی ممنونت میشم
اون سوال بالا منم مشکل دارم. من استدلالم اینه که مایع میان بافتی با مایع زمینه ای فرق میکنه. مایع میان بافتی از رو اسمش هم پیداست بین بافت ها رو پر میکنه و لزوما مشابه مایع زمینه ای ( باید پرسید مایع زمینه ای از چه نوع؟ مثلا مایع زمینه ای سیتوپلاسم میشه سیتوسل) و .... مایع زمینه ای داخل سلول رو پر میکنه ولی مایع میان بافتی بین سلول ها و بافت ها) درست گفتم؟
-
لاک در لاک پشت جز اسکلت داخلی است که در تکوین قسمتی از ان به محافظ تبدیل شده است
منبع : کانال دکتر عمارلو
این خیلی جالب بود -یه ایده ای به ذهنم رسید در این مورد
شکل رو فرض کنین مثلا روی زمین دراز کشیدین دارین به اسمون نگاه میکنین. من از پایین به بالا دیدم لاکپشت رو توی شکل.
اول یه اسکلت بود بعد برای حفاظت یه عامل حفاظتی از اسکلت منشعب شد که به صورت میله بود شکل 1. و بعد این ساختار های میله شکل محکم تر وصل شدن به اسکلت و مواد محکم کننده به این ساختار ها اضافه شد شکل 2. و بعد این ساختار ها قطور تر و قطور تر شد و بزرگتر شد شکل 3 و 4 و به همدیگه ملحق شدن و در اخر این ساختار ها به کاملا به همدیگه ملحق شدن و به نوعی یه ساختار چتر گونه برای این موجود به وجود اوردن شکل 5.
بد نیست این طور فکر کردنه-ذهن رو بازتر میکنه برای استدلال :))
-
Amin-Mehraji مایع میان بافتی حاصل ترشح مویرگ های خونی ناشی از فشار تراوشیه و کاملا هم مایعه ولی در ماده زمینه ای بافت پیوندی ک حالت جامد یا نیمه جامد دارد تعدادی رشته از جمله کلاژن و الاستیک وجود داره ک این رشته ها حاصل ترشح از سلول های خود بافتن! در ماده زمینه ای مایع میان بافتی وجود داره اما برعکسش نمیشه
-
@Amir-Bernousi@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @فارغ-التحصیلان-آلاء کسی هست ک قبلا ژنتیک یاد نگیره ولی الان ی روشی کتابی یا استادیو....پیدا کرده باش ک بتونه سوالات ژنتیک رحت ج بده؟؟
-
Dr.Lila در زیست خوانی!! گفته است:
@Amir-Bernousi@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @فارغ-التحصیلان-آلاء کسی هست ک قبلا ژنتیک یاد نگیره ولی الان ی روشی کتابی یا استادیو....پیدا کرده باش ک بتونه سوالات ژنتیک رحت ج بده؟؟
کتاب ژنتیک تخته سیاه رو بخرید و فیلمای ژنتیک اقای رحیمی فصل 5 تا 7 سوم رو ببینید بعد فیلمای ژنتیک و خاستگاه ان یعنی فصل 8 سوم رو ببنید و همراه باهاش ژنتیک تخته سیاه هم بخونید و از اون تست بزنید. ژنتیک به تمرین و مرور زیادی نیاز داره -با یه بار خوندن و تست زدن اصلا نمیشه رو درصد این فصل حساب باز کرد
-
یکی از راهایی که باعث میشه ذهنم یکمی اروم بگیره این کاره
-
dan-l در زیست خوانی!! گفته است:
سلام دوستان.
فک کنم همون باشه
داداش من اون سیتوسل سیتوپلاسم و هپاتیت و تله پاتی و هیپوکلریت و پلاسمودسم و پروتوپلاسم و پروتوپلاست و و پلاسمولیز و بلاستوسیت و پلاسموسیت و ... قاطی میکنم :| شما فقط این پروتوپلاسم و پروتوپلاست و بلاستوسیت رو توضیح بدی ممنونت میشم
اون سوال بالا منم مشکل دارم. من استدلالم اینه که مایع میان بافتی با مایع زمینه ای فرق میکنه. مایع میان بافتی از رو اسمش هم پیداست بین بافت ها رو پر میکنه و لزوما مشابه مایع زمینه ای ( باید پرسید مایع زمینه ای از چه نوع؟ مثلا مایع زمینه ای سیتوپلاسم میشه سیتوسل) و .... مایع زمینه ای داخل سلول رو پر میکنه ولی مایع میان بافتی بین سلول ها و بافت ها) درست گفتم؟
%(#941e1e)[[پروتوپلاسم به بخش زنده ی سلول گفته میشود که توسط غشای سلول احاطه شده است. همچنین پروتوپلاسم یک اصطلاح عمومی برای سیتوپلاسم است پروتوپلاسم = غشا + سیتوپلاسم + هسته]
پروتوپلاست = غشا + سیتوپلاسم]
%(#1b78db)[بلاستوسیت به مرحلهای از مراحل جنینی (بین ۳ تا ۵ روزه) از مهره داران گفته میشود. یک بلاستوسیست تودهای متشکل از ۱۰۰ سلول یا بیشتر است. به عبارت دیگر زیگوتی (سلول تخم) است که طی تقسیمهای متوالی در لوله فالوپ به وجود آمده است و در رحم مانند توپی تو خالی است. این توده سلولی بعدها لایههای مقدماتی بافت که شامل آندو درم٬مزو درم و اکتو درم میشود را تشکیل میدهند (هفتهٔ دوم). بلاستوسیست مرحله بعد از بلاستوسل است.]
%(#c98d45)[پلاسمودسم: ماده زنده سیتوپلاسمی که منافذ دیواره را پر میکند و توسط غشای سلولی احاطه شده (تعریف مناسب نظام قدیم) ]
%(#03d4db)[پلاسمودسم به کانال هایی گفته می شود که در بین دیواره دو سلول گیاهی مجاور قرار دارند و آنها را به هم مرتبط می کنند. این کانال ها حاوی سیتوپلاسم اند و وظیفه انتقال مواد غذایی را از سلولی به سلول دیگر برعهده دارند. (تعریف مناسب نظام جدید) ]
%(#83b04f)[لان منطقه ای نازک در دیواره سلول گیاهی است که حاوی کانال های پلاسمودسمی می باشد. (تعریف مناسب نظام جدید ) لان قسمتهایی از دیواره است که در آن ضخامت دیواره کمتر شده است. (تعریف مناسب نظام قدیم) ]
%(#a89622)[پلاسمولیز به معنای کم شدن حجم آب درون سلول گیاهی است.]
-
حتما این شکلو بررسی کنین
-وقتی که هوای ذخیره ی دمی وارد شش ها میشه، دنده ها به نسبت ورود هوای جاری به شش ها، بیشتر بالا میرن.
-هوای مرده برخلاف هوای باقی مانده جز ظرفیت حیاتی شش ها محسول میشه.
-تنها توی تنفس های شدید(صورت سوال گفته طبیعی) سلول های ماهیچه ای شکم به کمک بقیه ی عوامل دخیل در تنفس میان.
-ظرفیت کلی شش ها شامل همه ی هواهاس.
-
جمع بندی آنزیمای کتاب -
جمع بندی پروتئینای غشا
-