جناس
-
@mary-kh عصبانی نشدم بخدا ...
اتفاقا خیلی هم آروم گفتم تو دلم...
فضای مجازی دیگه اینجوریه ببخشید..Mohsen Taheri شوخی کردم
اخه یاد معلم زیستم افتادم هرچی ازش میپرسیدیم عصبی میشد نمیدونم حسم میگه شما هم عصبانی میشی چرت وپرت میپرسیم -
@Z-H-Z چون چیره زبانی کلا یک واژه است. یک واژه ی مشتق مرکب! ما نمی تونیم خود اون کلمه رو از وسط نصف کنیم و بعد بگیم نصفش با ی کلمه ی دیگه جناس داره!
در مثال: شرح و شرحه شرحه در بیت(سینه خواهم شرحه شرحه از فراق/تا بگویم شرح درد اشتیاق) بی اینکه می تونیم شرحه شرحه رو از وسط نصف کنیم و نصفشو با شرح بگیریم جناس ولی این جناس ضعیف میشه!!!
البته توجه کن چون تو شرحه شرحه وقتی نصف کردیم اون دوتا نصفه معنی داشتن ولی الان توی "چیره زبانی" وقتی جدا کنیم ،چیره و زبانی می مونه که زبانی که معنی نمیده!!!
در کل برید سراغ جناسهای قوی تر و واضح تر تو تست ها و ریسک نکنید.Mohsen Taheri
بین باد(اسم) و "نیست باد(فعل)" هم همین دلیل صادقه، درسته؟ -
Mohsen Taheri پدر فارسي انجمن 😂🙏🌹
-
Mohsen Taheri پدر فارسي انجمن 😂🙏🌹
@خانوم-وكيل
نمیدونم چرا ولی متاسفانه نظام جدید یه سری قواعد رو از درسا حذف کرده، معلما هم که خدا خیرشون بده توی امتحانا میارن در صورتی که هیچ توضیح قبلیی براش ندادنآتشست این بانگ نای و نیست باد
هر که این آتش ندارد نیست بادمثلا اینجا☝🏻
همین باد هایی رو که گفتم، توی خیلی سبز جناس جدا گرفته بود. ولی معلم ما اونم توی امتحان ترم ازمون قبول نکرد (معلم ما از خیلی سبز درس میده) وحتی توضیح هم نمیداد که چرا اشتباهه🤦🏻♀️فقط اینکه یه سره میگن شما ریاضین ، انگار ما بچه های ریاضی باید همه چیز رو بلد باشیم.. 😅
-
Mohsen Taheri
بین باد(اسم) و "نیست باد(فعل)" هم همین دلیل صادقه، درسته؟Gole Narges سلام.آتش است این بانگ نای و نیست باد/ هرکه این آتش ندارد،نیست باد
میشه جدا کرد این رو و دوتا جناس تام گرفت: نیست اول:منفی است/نیست دوم: نابود.....باد اول: باد هوا(منظورش اینه حرف بیهوده نیست)/باد دوم: باشد،گردد -
Gole Narges سلام.آتش است این بانگ نای و نیست باد/ هرکه این آتش ندارد،نیست باد
میشه جدا کرد این رو و دوتا جناس تام گرفت: نیست اول:منفی است/نیست دوم: نابود.....باد اول: باد هوا(منظورش اینه حرف بیهوده نیست)/باد دوم: باشد،گرددMohsen Taheri
من الان دچار دوگانگی شدم،خب خودتون دارین میگین نیست دومی نابود.. باد
یعنی دارین باد رو هم معنی میکنید،نیست به تنهایی معنی نابودی میده؟
ما هم حرف شمارو گفتیم ولی ظاهرا نیست باد رو نمیشه جدا کرددر اولی میشه فعل اسنادی منفی و در دومی میشه فعل دعایی
-
Mohsen Taheri
ما هم حرف شمارو گفتیم ولی ظاهرا نیست باد رو نمیشه جدا کرددر اولی میشه فعل اسنادی منفی و در دومی میشه فعل دعایی
Gole Narges اره ديگه نيست ربطي به باد نداره معني نابودي ميده به تنهايي مثلا ميگيم نيست و نابود شدم حتما كه نبايد با باد بيادش
-
Gole Narges اره ديگه نيست ربطي به باد نداره معني نابودي ميده به تنهايي مثلا ميگيم نيست و نابود شدم حتما كه نبايد با باد بيادش
-
Gole Narges نيست باد مثلا مثل مبارك باد يا تسليت باده
-
Gole Narges نميدونم شايد حق با معلمت بوده هرچند ما هم معلم زبون نفهم داشتيم البته با احترام به همه معلما😂😐
-
Gole Narges نميدونم شايد حق با معلمت بوده هرچند ما هم معلم زبون نفهم داشتيم البته با احترام به همه معلما😂😐
-
@خانوم-وكيل
😅
البته ایشون از جغرافیا اومده بودن ادبیات خونده بودناینجا معلمی هست بشه پرسید؟
-
Gole Narges نميدونم اگه باشه كه ديگه دست از سرشون برنميدارم 😄
ادمین ناظم @M-an داريم معلم تو سايت؟ -
این پست پاک شده!
-
Mohsen Taheri
Gole Narges سلام. ببخشید چن روز نبودم.
م کی گفتم نیست دومی یعنی نابود باد. من گفتم معنیش نابودی و نیستیه!
اصولا بحث کردن راجع ب اینکه نمیشه اینو دوتا جناس گرفت ب نظرم زیاد درست نمیاد. چو خود آرایه ها و جناس اوقدر زیبا هست بحثش خیلی بی معرفتیه اگه معلم بخواد بره از اینا سوال بده کما اینکه خود کنکورم هرگز سمت این بحثای حاشیه ای و تخصصی تر نشده هرگز! حالا شاید بعضی وقتا معلما ی گلمون از شدت بی سوالی(!) برن سراغ طرح یک همچین مطالبی که باز گفتم دلیل قانع کننده مون همونه که" اگه بتونیم جدا کنیم یانه"!!!!
حالا این مثال زیبا=> اصولا فعل دعایی یک فرمول مشخصی داره توی دستور زبان فارسی و اونم ب این صورته:ب+بن مضارع+الف دعایی+شناسه( البته بعضی جاها اون فعلمون گذرا نبوده اول گذارش کردیم با "ان" گذرا ساز بعد میذاریم تو فرمول که خواهدشد:ب+بن مضارع+ان گذراساز+الف دعایی+شناسه) مثال ببین لطفا: بمیراناد/ این باد در اصل بواد بوده که ب مرور زمان ب صورت باد در آمده!)/کُناد/دَهاد و...(میشه "ب" رو نیاورد گاهی)
پس باد فعل دعاییه!!!
ولی نابود گردد کلا ی فعله حق با شماست! چون این گردد معنی نماید و کند و سازد نمیده
ولی اگه بگیم: خدا شما را نابود کند این دقیقا میشه مسند اون نیست و جمله میشه 4 جزئی گذرا به مفعول و مسند چون بجای کند میشه "گرداند و سازد و نماید" قرار بدیم -
Gole Narges سلام. ببخشید چن روز نبودم.
م کی گفتم نیست دومی یعنی نابود باد. من گفتم معنیش نابودی و نیستیه!
اصولا بحث کردن راجع ب اینکه نمیشه اینو دوتا جناس گرفت ب نظرم زیاد درست نمیاد. چو خود آرایه ها و جناس اوقدر زیبا هست بحثش خیلی بی معرفتیه اگه معلم بخواد بره از اینا سوال بده کما اینکه خود کنکورم هرگز سمت این بحثای حاشیه ای و تخصصی تر نشده هرگز! حالا شاید بعضی وقتا معلما ی گلمون از شدت بی سوالی(!) برن سراغ طرح یک همچین مطالبی که باز گفتم دلیل قانع کننده مون همونه که" اگه بتونیم جدا کنیم یانه"!!!!
حالا این مثال زیبا=> اصولا فعل دعایی یک فرمول مشخصی داره توی دستور زبان فارسی و اونم ب این صورته:ب+بن مضارع+الف دعایی+شناسه( البته بعضی جاها اون فعلمون گذرا نبوده اول گذارش کردیم با "ان" گذرا ساز بعد میذاریم تو فرمول که خواهدشد:ب+بن مضارع+ان گذراساز+الف دعایی+شناسه) مثال ببین لطفا: بمیراناد/ این باد در اصل بواد بوده که ب مرور زمان ب صورت باد در آمده!)/کُناد/دَهاد و...(میشه "ب" رو نیاورد گاهی)
پس باد فعل دعاییه!!!
ولی نابود گردد کلا ی فعله حق با شماست! چون این گردد معنی نماید و کند و سازد نمیده
ولی اگه بگیم: خدا شما را نابود کند این دقیقا میشه مسند اون نیست و جمله میشه 4 جزئی گذرا به مفعول و مسند چون بجای کند میشه "گرداند و سازد و نماید" قرار بدیمMohsen Taheri الان ميخونم
چه خوبه كه برگشتين -
Mohsen Taheri الان ميخونم
چه خوبه كه برگشتين@خانوم-وكيل خواهش می کنم..
از صب دارم سوال جواب میدم :beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes:
ماشالله دوستان لطف دارن ب این بنده ی حقیر -
@خانوم-وكيل خواهش می کنم..
از صب دارم سوال جواب میدم :beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes:
ماشالله دوستان لطف دارن ب این بنده ی حقیرMohsen Taheri كلي دعاتون ميكنم خودخواهي بود اگه ميگفتم بياين كه از دانشتون استفاده كنيم ولي خدايي وزنه ادبيات سايتين
-
Mohsen Taheri كلي دعاتون ميكنم خودخواهي بود اگه ميگفتم بياين كه از دانشتون استفاده كنيم ولي خدايي وزنه ادبيات سايتين
@خانوم-وكيل ما در حد ادبیات نیستیم ب خدا خیلی بی کرانه..
ممنونم از تعریفت:+1: -
توي دو كلمه ي خيره و چيره زباني ميتونيم بين خيره و چيره جناس برقرار كنيم؟
همیار Mohsen Taheri دانش-آموزان-آلاء@خانوم-وكيل اره جناس ناقص اختلافی
بچه-های-همخوانی
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا