IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
آناتومی قفسه ی سینه
-
این تاپیکو واسه این دارم می نویسم چون که خودم خیلی هنگش بودم و میدونم خیلیا هم مثل منن. در واقع سوالی که واسه خیلیلامون پیش اومده بود که آقای موقاری می گفت که دنده 10-8 غضروف مشترک دارن اما چرا تو شکل کتاب، دنده 6 و 7 هم انگار متصل به دنده 8 ان ولی چرا اونا رو غضروف مشترک نمی گیریم؟
واسه جواب این سوال بذارید یه بحثی رو مطرح کنم، ما از لحاظ اتصال دنده ها به استخوان جناغ 3 حالت داریم:
1- دنده های واقعی: دنده هایی هستن که مستقیما و بدون واسطه به استخوان جناغ متصل میشن 1-7
2-دنده های کاذب: دنده هایی هستن که با هم یه اتصال مشترکی (غضروف مشترک)پیدا می کنن و بعد به جناغ وصل میشن 8-10
3- دنده های آزاد/ شناور: دنده هایی که به جناغ متصل نمیشن 11 و 12
سوال هایی که برامون پیش میاد:
1- چرا پس دنده 7 که به 8وصله رو جزو اونایی میگیریم که مسقیما به جناغ وصل ان؟ مگه اون هم به دنده 8 متصل نیست؟ چرا اونارو دنده کاذب نمیگیریم؟
به این دقت کنید که دنده هایی رو کاذب میگیم که با واسطه به جناغ وصل اند. الان اگه به دنده 7 نگاه کنین می بینید که کل راه خودش تنهایی به سمت بالا حرکت کرده و به جناغ وصل شده، ولی دنده 8-10 با هم اتصال پیدا کردن و بعد با واسطه دنده 7 به جناغ وصل شدن. پس یعنی به دنده 7 اتصال دارن ولی چون مستقیم به جناغ وصل نیستن جداشون کردیم و کاذب اسمشونو گذاشتیم.
2- دنده 11 و 12 کارشون چیه؟ چرا به جناغ وصل نیستن؟
این دنده ها کارشون حفاظت از اندام های پایین تره. مثل کلیه ها
3-اون اتصال هایی که بین دنده 7 و 6 هست چی پس؟
علاوه بر غضروف های مشترک بین دنده 8-10 ، اتصالات دیگه هم بین دنده های 6-10 وجود داره که به اونا اتصالات بین دنده ای میگن. این اتصالا رو در مبحث دیگه ای جدا از از اتصال دنده ها به جناغ بررسی می کنن و به نظرم تا جایی که تو اون سایته خوندم، به تحرک دنده ها کمک میکنن. این شکلشون:
4- به غیر این اتصالا چیز دیگه ای به اتصال دنده ها یا بالا و پایین رفتنشون کمک نمیکنه؟
در واقع ماهیچه های بین دنده ای هم می تونن این نقش و داشته باشن
منابع:
https://www.kenhub.com/en/library/anatomy/interchondral-jointsو همینا دیگه
-
ایول سوال 3 همیشه تو ذهنم بود ولی حتی نمیدونم چرا مطرحشم نمیکردم....ممنون