ارایه/ ایهام تناسب
-
سلام..معنی کنید برام این دو بیت نمونه رو
و ایهام و ایهام تناسب هم کمکم کنید نمی دونم چجور و توی این بیت کدوم کلمس؟؟!
باب**باید حتما معنی کرد تا ایهام رو بفهمم کدوم
دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا دانش-آموزان-آلاء my name @Sobhan-1999 Virus dlrm
lnz @ -
این 2بیت هم معنی کنید -
این 5 تا بیت هم معنی کنید
دانش-آموزان-آلاء sandiii sandiiii @Amir-Bernousi -
-
سلام..معنی کنید برام این دو بیت نمونه رو
و ایهام و ایهام تناسب هم کمکم کنید نمی دونم چجور و توی این بیت کدوم کلمس؟؟!
باب**باید حتما معنی کرد تا ایهام رو بفهمم کدوم
دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا دانش-آموزان-آلاء my name @Sobhan-1999 Virus dlrm
lnz @Mahhh سلام معنی بیت دو رو نمیدونم ولی معنی بیت اول این میشه :
موی فر و مجعد تو من را همیشه مست میکنه و چشم هات هم هر لحظه من رو خراب میکنه (خراب رو نمیدونم چی معنی کنم مثلا شاید بشه بی چاره و.... معنیش کرد... )
.
ولی ب نظرم این شیوه ک حتما بخواین شعر رو معنی کنید نا بتونید آرایه هاش رو پیدت کنید زو بذارین کنار
مثلا در مورد ایهام و ایهام تناسب همین ک معنی واژه های ایهام برانگیز رو بدونین کافیه مثلا تو این بیت مدام ی واژه ایام برانگیز هست ی معنیش میشه همواره ی معنیش میشه شراب معنی اول اینجا برد معنی کردن کاربرد داره و معنی دوم با شراب در تناسبه پس ایهام تناسب داریم.
.
.
تو بیت دوم زال واژه ایهام بر انگیز هست ک ی معنیش میشه پدر رستم ی معنیش هم میشه پیرمرد و ی معنیش هم میشه کسایی ک بیماری زال دارن...
نمیتونم شعر رو درست معنی کنمولی حس میکنم معنی دوم و سوم زال (مخصوصا دوم یعنی پیر مرد ) باشه اینجا چون دلیلی نداره ک پدر رستم از پسرش بترسه
(داره میگه چنان ب عالم سایه انداخته ک زال نمیترسد از رستم...
!!!) پس اینجا یا معنی دومه یا سوم و بعد معنی اول با رستم متناسبه پس ایهام تناسب داریم
هر چند میدونم استدلالم خیلی بچگونه اسولی خوب برا ی همچین وقتایی ک سر جلسه ام و نمیفهمم شعر چی میگه ب درد میخوره
-
Mahhh در ارایه/ ایهام تناسب گفته است:
این 2بیت هم معنی کنیدای واااای ک چ قد بیت اول قشنگه
و البته غمگینهولی از اوناس ک پر آرایه اس ی به به میطلبه
داره میگ فرهاد با اینکه ب تلخی مرد (البته من حس میکنم همین عبارت اگرچه رفت ب تلخی خودش ایهام داره چون میشه دو نوع معنیش کرد یکی اینکه فرهاد ب تلخی مرد و مرگ غم انگیزی داش یکی ام اینکه شیرین تو آخرین ملاقاتش با فرهاد با تلخی و تند خویی رفتار کرد و رفت و چون هر دوتاش درسته پس این حمله ایهام دارهاینکه جمله ایهام داشته باشه هم ممکنه ولی خیلی نادره ) و جان شیرینش از بدنش رف ولی هنوز تو سرش (تو رویا و خیالش توی قبر ) شور عشق شیرین (معشوقه فرهاد ) رو داره
.
اینجا ب غیر اون جمله ایهام برانگیز کلی کلمه ایهام برانگیز داریم :
شور هم معنی شور و شعف و شوق میده هم معنی مزه شور ک معنیش تو این شعر همون معنی اوله ولی معنی دوم با شیرین متناسبه
جالبه ک خود شیرین اینجا ایهام برانگیز هس یعنی هم معنی معشوقه فرهاده هم مزه شیرین ولی تو این مصرا معنی معشوقه درسته و اون یکی معنی با شور متناسبه !!
حالا از اون جالب تر شیرین تو مصرا دومه ک معنی عزیز میده ولی اون دو تا معنیش تو کل بیت و همینطور با تلخی متناسبه...!!!!!
خود تلخی هم ایهام برانگیزه یعنی هم معنی مزه تلخ میده هم معنی غم انگیز میده و هم معنی رفتار تلخ و تند خویی رو میده ک معنی دوم و سوم باعث شدن خود عبارت اگرچه رفت ب تلخی ایهام داشته باشه و معنی اولش با کلمات شور و شیرین متناسب باشه!!!!
و خود کلمه رفت هم ایهام برانگیزه ی معنیش میشه رفتن ی معنیش میشه مردن (نو اسم شعر البته و بعضی وقت ها تو گفتار عامیانه خودمون... )
.
.
.
پس این بیت تیکه ب تیکه اش پر از ایهام تناسبه و ی جا هم ایهام!!! -
Mahhh در ارایه/ ایهام تناسب گفته است:
این 2بیت هم معنی کنیددر مورد بیت دوم خیلی مطمئن نیستم چون کلماتش رو نداشتیم و از رو فرهنگ لغت دیدم و برداشت خودمه چیزی ک میخوام بگم :
آیت هم معنی دلیل و حجت (نشانه ) میده هم معنی آیه قرآن
تفسیر هم دو تا معنی داره یکی همین ک ی سخنی رو واضح و آشکار کنیم معنیش رو مث همون تفسیر قرآن و اینا و ی معنی دیگ اش ی سبک شعره ک شاعر مضمونی را در الفاظ فشرده و پوشیده بیان کند و بعد ب شرح آن بپردازد با توجه ب این شاعر میگ روی خوب تو ی نشانه و دلیل از لطفت رو ب من آشکار کرد و از اون موقع توی سبک شعر تفسیر من ب جز لطف خوبی نیست...
ک معنی دوم آیت با معنی اول تفسیر با هم دیگ متناسب هستن و مت ایهام تناسب داریم... -
دانش-آموزان-آلاء sandiii sandiiii @Amir-BernousiMahhh در ارایه/ ایهام تناسب گفته است:
دانش-آموزان-آلاء sandiii sandiiii @Amir-Bernousiبیت اول : اگر هزار بار جسمم از غصه پیر شود ( یعنی مثلا از نظر سن جوونم ولی از غصه زیاد مو هام سفید شه و پوستم چروک شه و اینا ) ولی هر بار از آرزوی رسیدن ب موی تو دوباره جوان میشوم
.
بیت دوم : (ای کسی ک ما رو ب خاطر شراب خوردن مدام سرزنش میکنی اینقد ما رو سرزنش نکن) چرا ک ما در این شراب رخ یار رو میبینیم پس تو ک این جیزا رو نمیدونی و از لذتی ک میبریم خبر نداری کاری ب کار ما نداشته باش !!
.
بیت س رو دقیق نمیدونم ولی فک کنم میگه چرا حافظ هر بار ک شراب مینوشد هی از فرزندش یاد میکنه (یکی از معانی رود میشه فرزند و انگار میگن حافظ وقتی بچه اش رو از دست میده خیلی عزاداری میکرده براش ک خود حافظ هم تو شعراش این هست ک برا بچه اش خیلی عزادار بوده و اینا ) و عزاداری میکنه آخه چ معنی داره عاشق مسکین و فقیر این قد بخواد برا بچه اش عزاداری کنه البته گفتم اینو خیلی مطمئن نیستم
.
بیت 4 : مرتب شراب بخور و ب این شراب خوردن مشغول باش حتی اگ بیکار ها اومدن بهت گیر دادن ولشون کن تو شرابت رو بخور
.
بیت 5 : هرکی بخواد ب تو بد نگا کنه (یا کسی ک ب نیت چشم زدن یا چشم چرونی نگات کنهدوباره از اون جمله های ایهام داره ) چشم هاش رو از حدقه در میارم تا دیگ کسی ب جز راستی و درستی نگاهی ب تو نکند
-
ممنونم خیلی خوب بود
موفق باشی
عالیییی