IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء
-
sohrab در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
@دانش-آموزان-آلاء اگه ریز مباحث این جلسه که اومد رو سایت رو برسونید، قول میدم جلسه ی بعدی زیست رو هم تا آخر شب بذارم رو سایت.
چون یه جلسه دیگه هم داره آماده میشه تا یه هفته می خوایم رو زیست پا رو بذاریم رو گاز ( یه خورده از درس های دیگه زدیم )قابل حدس بود با این سرعت فیزیک رو درسا ی دیگه هم قرار این بلا رو بیارین
خوبه چون تا دو هفته انقد فیلم از یه درس میاد که کسی دیگه نمیگه چرا فیلما نمیادش -
sohrab استاد رحیمی بدلیل تایم بیشتری که بعد از پایان کنکور 95 برای ضبط دارند ، معمولا الان هر فصلی که ضبط می کنند قشنگ همه ی نکات را میگن ولی متاسفانه فرودین 95 به بعد چون هدف یه جوری جمع بندی فصلها بود و اینکه بچه ها روی کتاب مسلط بشن زیاد نکته محور نبودند لذا اگر امکانش اقا سهراب عزیز استاد فصل های مهم را باز ضبط کنند عالی میشه
-
جلسه ۸۲
مدت زمان فیلم ۲۵ دقیقه و۱۸ ثانیه
تدریس بخش انتهایی فصل دوم پیش دانشگاهی
%(#ff5500)[تعریف ژنوم--->ژنوم هسته ای و ژنوم سیتوپلاسمی ]
توضیحات لازم برای ردیابی ژنوم انسان باید چند نوع کروموزوم بررسی شود :
که برای مرد وزن متفاوت است .
ژنوم هسته ای مرد %(#ff4d00)[هسته ای (۴۴اتوزوم + xy )سیتوپلاسمی (میتوکندری)]
ژنوم هسته ای زن %(#ff4d00)[هسته ای (۴۴تا اتوزوم + xx)سیتوپلاسمی (میتوکندری)]درادامه به تدریس بخش اصلاح ژن درکشاورزی پرداخته شده
درکشاورزی ازطریق مهندسی ژنتیک درگذشته وامروز درگذشته توسط کشاورزان وامروزه توسط مهندسان ژنتیک مثل تولید سویه های برنج که مقدار زیادی بتاکارتن دارند . وازبین بردن گیاهانی مقاوم نسبت به حشرات وعلف کش هاتوضیح کشف وکتورهای گیاهی توسط مهندسان ژنتیک
۱- عامل گال --->نوعی پلازمید باکتریایی
۲-تفنگ ژنی
اصلاح ژن دردامداری:
دراین روش به اصلاح دام هایی که محصولات بیشتر تولید میکردند مثل گاوهایی که شیربیشتری تولید میکردند درگذشته توسط دامداران وامروزه توسط مهندسان ژنتیک پرداخته میشود. که دراین روش درگذشته ازمغز گاوهای کشته شده این هورمونها استخراج میشد اما امروزه ژن هورمونهای رشد گاوی را وارد باکتری میکنند.
توضیح پروتين های مفید ازنظر پزشکی :
کاربرد دیگر تکنولوژی ژن دردامداری---->افزودن ژن های انسان به دام است .
هدف --->تا پرووتئن های انسان در دام ظاهر شود.
توضیح جانداران تراژنی.
ودرآخر توضیحات کامل مربوط به کلون کردن ازسلولهای تخصص یافته %(#ff0000)[آزمایش یان ویلموت وچگونگی تولد دالی از تخمک ازگوسفند شماره ۱وسلولهای پستان گوسفند شماره۲دراثرتحریک الکتریکی درمحیط آزمایشگاه تا رحم مادرجانشین( گوسفند شماره ۳)]
@ادمین
http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/19/5630 -
ریز مباحث جلسه 082
مدت زمان:25 دقیقه و 17 ثانیه.
//در این جلسه که جلسه پایانی فصل دوم است ابتدا به بخش تکمیلی در مورد مبحث جلسه قبل(ژنوم) و سپس به کاربرد مهندسی ژنتیک در کشاورزی و دام پروری و کلون کردن با استفاده از سلولهای تمایز یافته خواهیم پرداخت.
//در کنکورهای اخیر از این قسمت سوال زیاد داشتیم.*گفتیم ژنوم یعنی کل محتوی ژنتیکی یک گونه که دو نوع است: ژنوم هسته ای و ژنوم سیتوپلاسمی.
_ژنوم هسته ای:DNA خطی درون هسته.
_ژنوم سیتوپلاسمی: DNA حلقوی موجود در کلروپلاست و میتوکندری.
_جد میتوکندری و کلروپلاست باکتری است و ریبوزومهای آنها, ریبوزومهای ساده پروکاریوتی هستند.*برای ردیابی ژنوم انسان چند نوع کروموزوم باید بررسی شوند؟ (برای مرد و زن جداگانه بررسی میکنیم که هر کدام هسته ای و سیتوپلاسمی(میتوکندری) دارند)
_مرد:44کروموزم اتوزوم(22 جفت یا 22 نوع)+ (2 نوع) XY + میتوکندری(1 نوع)= 25 نوع.
_زن:44کروموزم اتوزوم(22 جفت یا 22 نوع)+ (1 نوع) XX + میتوکندری(1 نوع)= 24 نوع.
نکته)ما کلروپلاست نداریم ولی اگر در مورد گیاه یا اگلنا و... نوع کروموزومها را بررسی کنیم کلروپلاست را هم باید یک نوع حساب کنیم.*روخوانی صفحه 41 کتاب.
*عامل ایجاد تومورهای بزرگ روی گیاه نوعی پلازمید(DNA های کوچک حلقوی در برخی باکتریها) باکتریایی است که گال نام دارد.
*پلازمید Ti گوجه فرنگی-توتون و سویا را آلوده می کند.(گوجه فرنگی-توتون و سویا دو لپه ای هستند).
*تفاوت استفاده از وکتورهای گیاهی با روش ژن درمانی : در ژن درمانی ژن ناقص را خارج نمی کنیم (سلول را خارج می کنیم) ولی برای استفاده از وکتور گیاهی ژن بیماری زای آن را خارج می کنیم.
*با تفنگ ژنی , ژن مورد نظر را بدون پلازمید و مستقیما وارد سلولهای گیاه گندم می کنند(تک لپه).
*برای از بین بردن زنگ(بیماری قارچی) در گیاهان از تفنگ ژنی استفاده می کنیم و از ژنهای گیاه یونجه چون گیاه یونجه فعالیت ضد قارچی دارد.
*در قدیم از مغز گاوهای کشته شده برای تغذیه گاوها استفاده می شد.(هیپوفیز مغز محل ساختن هورمون رشد است.) //این روش اقتصادی نبود.بعدها هورمون رشد را با استفاده از باکتریها تولید کردند.
*برای تولید پروتئین های پیچیده مورد نیاز انسان (که نمی توان آنها را توسط باکتری تولید کرد) توسط دامها , ژن مد نظر را در سلولهای تولید کننده شیر وارد می کنند و از این ژنها نیز رونویسی انجام شده و پروتئینهای مورد نظر همراه شیر ساخته می شوند سپس پروتئینها از شیر استخراج شده به عنوان دارو استفاده می شوند.به این جانداران تراژنی می گویند چون DNA ""گونه"" دیگری را دارند.
نکته)اگر محصول ژن را اضافه کنیم تراژنی نخواهد بود حتما باید خود ژن را اضافه کنیم تا تراژنی باشد.*کلون کردن از سلولهای تخصص یافته توسط ویلموت.ویلموت سه گوسفند انتخاب کرد.گوسفند 1 و گوسفند 2 و گوسفند3:
_ استخراج تخمک(n) از گوسفند 1 سپس خارج کردن هسته تخمک(این تخمک فقط شامل هسته نیست)
_استخراج سلول پستانی(2n) از گوسفند 2 سپس قرار دادن آن در محیط کشت فقیر برای متوقف کردن چرخه سلولی(جلوگیری از تکثیر و تقسیم).
_سپس تخمک بدون هسته و سلول پستانی را در کنار هم قرار داد و با استفاده از جریان الکتریکی(شوک الکتریکی) غشای این دو سلول به هم ملحق شدند و همجوشی حاصل شد و سلولی بزرگتر بوجود آمد که دارای سیتوپلاسم تخمک+سیتوپلاسم سلول پستانی+هسته سلول پستانی بود.
_سپس سلول حاصل را در محیط ازمایشگاه و در محیط کشت کامل قرار داد تا توده سلولی تولید شود.//بنابر این اولین تقسیمات سلولی در آزمایشگاه انجام شد.
_سپس توده حاصل را به رحم گوسفند3 وارد کرد و دوران بارداری (5 ماه) شروع شد و در نهایت بره ای با نام دالی متولد شد.
_دالی اولین جانداری است که از سلولهای "تمایز یافته" کلون شده.
نکته) ژنوم هسته دالی شبیه کدام گوسفند بود: گوسفندی که سلول پستان از آن گرفته شد.
نکته)ژنوم سیتوپلاسمی دالی شبیه کدام گوسفند بود: هم پستانی و هم تخمکی ولی به تخمکی شبیه تر است چون حجم سیتوپلاسم تخمکی بیشتر است.(بزرگتر است چون ذخیره غذایی چند روز اول جنین را داشته باشد.)
نکته)"در این آزمایش" هر سه گوسفند 1و2و3 ماده بودند.
//توجه:گوسفندی که سلول پستانی از آن استخراج شده هم میتواند ماده باشد و هم نر.(نر هم سلول پستانی دارد)
نکته)جنسیت دالی را ژنوم هسته ای تعیین کرده یعنی گوسفندی که سلول پستانی از آن گرفته شده پس دالی هم ماده بود.
//در ایران هم این کار انجام شد و از لاله گوش گوسفند نر گوسفندی نر کلون شد. -
sohrab
معذرت میخوام که دارم در مورد چیزی نظر میدم که در موردش اطلاع درستی ندارم
اما
رنتیک مندل مبحثی اسون اما بسیار طولانی
شما هر کدوم از کتاب های رنتیک داخل بازار رو هم نگاه کنین (شما اوردن اسم کتاب ها رو ممنوع کردین وگرنه اسم میبردم )
رنتیک حدود 200 صفحس
%(#1100ff)[شما اگه حتی کل یک هفته رو هم 7تا جلسه ی نیم ساعته بزارین از این مبحث فک کنم خیلی طولانی میشه البته اگه استاد بخوان پا به پای تمام کتاب های بازار همه مطالب رو کامل بگن]
ببخشید در این مورد دخالت میکنم ...اما میشه به ما بگین که تدریس این مبحث طولانی اونم با سرعت متوسط گذاشتن فیلما روی سایت کار منطقی هس؟
ینی استاد میرسن تا اخر اذر کل مبحث رو کامل کنن
بازم معذرت میخوام که دخالت میکنم تو کارتون
اما بهتر نیس اول ناقصی ها تدریس بشه که ما خیالمون راحت بشه بعد برگردیم سر این فصل نفس گیر و طولانی ؟
لطفن از دبیر بخواین برای مام بگن تا کی طول میکشه تدریس این فصل؟
واقعن به صلاح هس که در شرایط الان که فیلم ها دیر به سایت میان و زیست عقب هس این فصل تدریس بشه که 5 تا سوال جدا داره ولی بقیه فصل ها قابل ترکیب؟
بازم ببخشین چون خودم از فیلما استفاده میکنم اصلن تمایلی ندارم مفاهیم قابل ترکیب رو بعد از عید بخونم -
-
رحیمی هدفت عشق است و ایثار / هزاران خفته از عشق {دیدن فیلمهای } تو بیدار
ببخشید که آقا رو اولش نیووردم چون وزن شعر بهم میریخت
و باز هم معذرت از اینکه ب جای شما از کلمه ی تو استفاده کردم -
میتونید متن داخل کروشه رو حذف کنید
-
خیلییی خییییییلی ممنون ک فصل 5 پیش رو قرار دادید ...
انشاالله ک فیلم ها هرچه زود تر اپلود شند و سرعت اومدن فیلم های زیست بیشتر بشه . -
وبالاخره فیلم اومدو ممنون از زحماتتون
-
وای خدایا شکرت خیلی ممنون استاد خدا خیرتون بده انشالله ... عاشق تدریستونم
-
استاد قربونت
-
سلام مثل همیشه این قسمت هم عالی بود فقط ی سوال قسمت دوم ژنتیک جمعیت کی اماده میشه