دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
سیناپس آکسون با آکسون
-
سلام
من یه سوال داشتم
اینکه وقتی سیناپس اکسون با اکسون یا اکسون با جسم سلولی از نوع تحریکی داریم وقتی گیرنده ای که انتقال دهنده عصبی بهش وصل میشه و از نوع تحریکیه باز میشه و سدیم وارد سلول میشه
حالا این سدیمی که وارد میشه هم به طرف پایانه اکسونی منتشر میشه هم به طرف دندریت پس بنابراین پیام عصبی میتونه هم ب سمت پایانه اکسونی تولید و حرکت کنه و هم به سمت محل برگشت و دندریت
پس چرا ما میگیم پتانسیل عمل همیشه به سمت پایانه اکسونه؟
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
Bio
hesam MOHAMMADI -
خیلی دوست دارم بدونم وقتی هدفتون اینه که تجربیا بیان تاپیکتون رو ببینن پس چرا دانش آموزان آلارو هم تگ میکنین؟ باور کنین اگه میخواین همه ببینن، دیگه لازم نیس تجربیا رو تگ کنین. این لعنتی حکم تیر خلاص رو برای کسایی مثه من داره ... تروخدا مواظب اینکه چه کسایی رو کجا تگ میکنین باشین ... هق ...
-
Miss.Joker
سلام. سیناپس آکسون به جسم سلولی درسته ولی من تا حالا سیناپس آکسون به آکسون رو نشنیدم .هدایت پیام همیشه از دندریت به سوی آکسونه( 1.دندریت 2.جسم سلولی 3.آکسون 4.پایانه آکسون -
Miss.Joker اصلا متوجه سوالتون نشدم
-
Mono ببینید من دارم میگم وقتی پیام عصبی ( یون سدیم ) از اول نورون تشکیل نشه و مثلا از اکسون یا جسم یاخته ای ممکنه به هر طرف بره و پیام عصبی تولید کنه بر اساس پدیده انتشار
ولی ما میگیم همیشه به طرف پایانه اکسونی پتانسیل عمل داریم
به چه دلیل وقتی سدیم به سمت دندریت میره پیام عصبی تشکیل نمیشه و پتانسیل عمل یکطرفس و فقد به سمت پایانه اکسونی ؟
امیدوارم متوجه شده باشین چون نهایت تلاشمو کردم خوب بیانش کنم ️ -
Miss.Joker ببینید سوالتون کاملا خارج از کتابه خب ولی من جوابو بهتون میدم ولی شما نشنیده بگیرید همونطور که گفتید اون سدیمه میتونه به هر دو طرف بره حالا چه چیزی مانع میشه که دوباره به سمت نورون پیش سیناپسی متمایل نشه و به سمتش نره یکیش خود پروتئین های کانالی هستن چونکه اختصاصی عمل میکنند میدونند کی باید باز و از کجا باز بشن و اینکه طبق انتشار ممکنه لحظه ای جهت پیام اشتباه بره اما نوع خاصی از سلول های پشتیبان شوان در نخاع و الیگودندریسیت ها در مغز مانع اینکار میشن و نمیزارن
در کل گفتم نشنیده بگیر و اینکه کتاب گفته پیام بصورت یکطرفس پس به قول جناب موقاری سمعا وطاعا و مثال نقضی براش پیدا نمیشه
تمام -
Hesam Mohammadi سلام واقعا خوب توضیح دادید . ولی فک کنم دوستمون همون توضیح مورد دوم رو میخواست.نه اولی رو
-
Hesam Mohammadi ممنون از توضیحاتتون
-
Miss.Joker خواهش میکنم
-
من جایی خوندم شبی، که این یون ها به طرف دندریت میرن و به اخر دندریت هم میرسن اما ب دلیل نبودن انتقال دهنده عصبی، پیام عصبی به سمت پایانه اکسونی حرکت و یک طرفس
دلیل قانع کننده ای بود ب نظرم -
Miss.Joker اینم درسته ولی گفتم که مانع هم براشون وجود داره چون انتشار هی نمیتونه بره بیاد که
-
Hesam Mohammadi اها بله
تشکر -
Miss.Joker اول سلام
همونطوری که حسام جون گفتن اینا کلا خارج از کتابه،ولی هر نورون فقط با یه نورون دیگه سیناپس نداره!و با مجموعه ای از نورون های تحریکی یا مهاری سناپس داره و در هر لحظه تعداد زیادی تحریک یا مهار مختلف رو تجربه میکنه،اما چی باعث میشه که سلول پتانسیل عمل رو انجام بده یا نه؟ این که جمع این مهار ها و تحریک ها توی یه لحظه از پتانسیل آستانه بالاتر بره و به اصطلاح نورون توی قسمت تپه آکسونی آتش زده میشه و پتانسیل عمل ایجاد میشه!اما چرا فقط توی تپه آکسونی؟چون توی تپه آکسونی میزان کانال های ولتاژی سدیم 7برابر بیشتر از جسم سلولیه و به همین علت پتانسیل عمل خیلی راحت تر ایجاد میشه!گاهی این پتانسیل به جسم سلولی و بعضی نه همه دندریت ها هم برمیگرده اما همونطور که گفتم چون جسم سلولی و دندریت ها تعداد کانال های سدیمیشون کمه نمیتونن پتانسیل عمل ایجاد کنن.
اما یه اصلا اساسی اینجا هست به اسم اصل همه یا هیچ!
طبق این اصل در زمان تحریک و ایجاد پتانسیل عمل در یک فیبر طبیعی اگر همه شرایط مساعد باشه،روند تغییر ولتاژ و تغییر پتانسیل در تمام غشا حتی انشعابات اون فیبر منتقل میشه!پس یعنی یا کل فیبر دچار این فرایند میشه یا کلا فرایند متوقف و میشه!در واقعیت امر پتانسیل عمل در همه جهات حرکت میکنه و مثلا اگه محل تحریک فقط جسم سلولی باشه و بتونه به پتانسیل حد آستانه برسه پتانسیل عمل از تپه آکسونی شروع میشه و تمام آکسون رو فرا میگیره و کل آکسون رو وادار به انجام پتانسیل عمل میکنه،حالا اگه این ورود سدیم از وسط آکسون باشه باعث تغییر ولتاژ توی قسمت های قبل از خودش هم میشه!
پ.ن.مهم:با توجه به رسالت نظام آموزشی و وزارت محترم آموزش و پرورش مبنی بر عدم دسترسی و عدم یادگیری و محرومیت دانش آموزان از علم حقیقی شما هر چی خوندین رو برزین دور،چند دقیقه سرگرم شدین کافیه دیگه،میتونید این اطلاعاتو بایگانی کنید شاید بعد کنکور بدردتون خورد،ولی قبل از اون سمه سم! -
Miss.Joker خواهش میکنم،چشمتون بی بلا