-
سلام. کسایی که فیلم شیمی اقای اقاجانی نگام می کنن باداشتن جزوه دیگه نیاز به نوشتن جزوه هم هست؟
-
سلام. استاد مشهد همایش نمیذارن؟
-
سلام. استاد مشهد همایش نمیذارن؟
Dr.fatemeh
یه اموزشگاه باید دعوتشون کنه قاعدتا -
Dr.fatemeh
یه اموزشگاه باید دعوتشون کنه قاعدتاsahba خوب تا حالا شده که مشهد همایش داشته باشن؟
اگه شرایط فراهم باشه مشهدم میان؟ -
اره فک کنم بیان.اما فک نکنم تا الان مشهد همایش گذاشته باشن...
-
sahba خوب تا حالا شده که مشهد همایش داشته باشن؟
اگه شرایط فراهم باشه مشهدم میان؟Dr.fatemeh شما مشهد میشینین؟؟
اگه خواستن بیان ماررو بی خبر نزارین -
سلام دوستان.من تدریس سال قبل آقای آقا جانی رو دارم.به نظرتون همون خوبه یا فیلمای امسالشون رو ببینم؟! فقط با تسلط روی این فیلمها و حل تستهای کنکور میشه درصد بالا آورد؟
-
بنده چند بار ازشون پرسیدم ک مشهد همایش میزارین یا نه ولی پاسخی نگرفتم
-
عوامل موثر بر تعادل/دما
افزایش دما = جابجایی تعادل در جهت مصرف q
کاهش دما = جابجایی تعادل در جهت تولید q
به بیان دیگر:
افزایش فشار = جابجایی به سمتی که q نباشد
کاهش دما = جابجایی به سمتی که q باشد
نکته مهم:q در کدام سمت است؟تشخیص گرماگیر یا گرماده بودن واکنش!
چطور تشخیص دهیم؟
الف)در سوال مطرح شود که واکنش:
گرماگیر است یعنی q سمت چپ است
و اگر گفته شود گرماده است یعنی q در سمت راست قرار دارد
یا با علامت ∆H نشان داده شود.یعنی واکنش گرماگیر ∆H مثبت و گرماده ∆H منفی دارد!
نکته تستی برای واکنش های برگشت پذیر:
در این واکنش ها q سمتی هست که تعداد مول های گازی کمتری وجود دارد
مثال : q+ N2O4 (g)2 NO2(g)
البته میدانیم که ∆H واکنش مثبت است پس گرماده می باشد
N2O4 : بی رنگ
NO2 : قهوه ای
با اعمال افزایش دما در این واکنش،واکنش به سمت راست حرکت میکند چون q مصرف شود (یعنی مخلوط تعادلی پررنگ تر (قهوه ای) خواهد شد) و در صورت کاهش دما تعادل به سمت چپ حرکت میکند چرا که باید q تولید شود (و مخلوط تعادلی کمرنگ تر خواهد شد)
مرور:
افزایش غلظت = در جهت مصرف ماده ی اضافه شده
کاهش غلظت = در جهت تولید ماده ی اضافه شده
افزایش فشار= به سمت مول گازی کمتر
کاهش فشار= به سمت مول گازی بیشتر
افزایش دما = به سمت مصرف q
کاهش دما = به سمت تولید q
نکته مهم:با افزایش دما (همانند افزایش فشار) سرعت هر دو واکنش رفت و برگشت افزایش و با کاهش دما (همانند کاهش فشار) کاهش می یابد!
نکته : تنها عامل موثر در مقدار K دماست!
از انجا که مقدار K با غلظت فراورده ها به توان ضرایب نسبت مستقیم دارد پس اگر واکنش در جهت رفت حرکت کند K بزرگ میشود و اگر به سمت چپ حرکت کند K کوچک میشود چرا که صورت کسر (فراورده ها) کوچک و مخرج کسر (واکنش دهنده ها ) بزرگ میشود
نکته مهم:این تغییر K تنها توسط دما صورت میگیرد.پس:
↑K →
↓ K ←
مثال مهم آموزشی:
درست یا نادرست؟
*در واکنش های تعادلی گرماگیر K با دما رابطه مستقیم دارد
صحیح A+qB: : افزایش دما = افزایش K
همچنین کاهش دما = کاهش K
صحیح یا غلط؟
*در واکنش های تعادلی گرماده K با دما رابطه عکس دارد
AB+q : افزایش دما = کاهش K
همچنین کاهش دما = افزایش Kفکرکنید صفحه 51:
CaCO3(s)CaO(s)+CO2(g) + q
با افزایش دما مقدار واکنش دهنده ها کم میشود و فراورده ها تولید میشوند یعنی واکنش رفت با سرعت بیشتری انجام میشود چرا که q در سمت چپ هست و واکنش گرماگیر است
چون K=[CO2] پس فشار و غلظت تعادلی CO2 فقط با دما تغییر میکند
2)مربوط به جدول:
روش یک:
2SO2(g)+O2(g)2SO3(g) + q
پس واکنش گرماده است!
اما نمیشود از این نکته همیشه استفاده کرد.مثلا در واکنش های پارامتری و واکنشهایی که تعداد مول گازی دو طرف برابر است
روش دو:چون با افزایش دما K کم میشود پس واکنش گرماده است!چرا که اگر در جهت برگشت حرکت کنیم K کم میشود.q پس کجاست؟چون با افزایش دما تعادل در جهت مصرف q جابجا میشود پس یعنی q سمت راست بوده و در نتیجه واکنش گرماده میباشد
ب)مرتبط با شکل توضیحات داده میشود
مثال:بررسی یک واکنش حذف شده از کتاب درسی:
چون در اثر کاهش دما مخلوط صورتی میشود و یعنی به سمت چپ جابجا میشود پس q در سمت چپ قرار دارد و گرماگیر است
مثال:2A(g)B(g)+q : گرماده
طبق جدول هم میتوان به این نتیجه رسید
ادمینsahba در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
عوامل موثر بر تعادل/دما
سلام
میشه بی زحمت لینک جلسه رو لطف کنید تا اضافه کنیم ؟ -
sahba در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
عوامل موثر بر تعادل/دما
سلام
میشه بی زحمت لینک جلسه رو لطف کنید تا اضافه کنیم ؟ -
سلام این کتاب که آقای آقاجانی ازش حرف میزنن تو فیلماشون که مال خودشون هست از کجا میشه تهیه کرد ؟
-
sahba در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
alireza_ysf75 سلام.بفرمایید:
http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/10/26/5717ممنونم اضافه شد
-
فک کنم تو ده هزارمین نفری که داری این سوالو میپرسی کتاباشون دیگه چاپ نمیشن یعنی نمیشه تهیه کرد کتاب سال دوم و پیش 1 روی همین صفحه توی جزوات هست
mstmsm پس چیکار باید بکنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
-
سلام میشه درس از استاد
فهمید و درسنامه و تست از کتاب جمع بندی مبتکران استفاده کرد درسنامه ها باهم فرق ندارند یا باید کتاب استاد را چاپ کرد -
سلام میشه درس از استاد
فهمید و درسنامه و تست از کتاب جمع بندی مبتکران استفاده کرد درسنامه ها باهم فرق ندارند یا باید کتاب استاد را چاپ کردFarhad ممنونم
-
سلام این کتاب که آقای آقاجانی ازش حرف میزنن تو فیلماشون که مال خودشون هست از کجا میشه تهیه کرد ؟
@minaaaaa در شیمی محمد رضا آقاجانی صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
سلام این کتاب که آقای آقاجانی ازش حرف میزنن تو فیلماشون که مال خودشون هست از کجا میشه تهیه کرد ؟
سلام
ببین جزوه سال سوم هم هست ولی پراکنده هست و توی شیمی 0-100 هست.نمیدنم کنکوریه یا نه ولی اونجا جزوه سوم هست.
سلام علیکم ببخشید مزاحم می شوم من چند سئوال در مورد دیدن فیلم آموزشی و کلاس های سالیانه آنلاین دارم لطفاً راهنمایی ام کنید.
️ هنگامی که فیلم می بینم بهتر است خودم در دفتر خلاصه برداری انجام دهم؟ یا نه فقط جزوه ی استاد کافی است و بعد از دیدن فیلم با دقت دوباره جزوه را بخوانم و تست های جزوه را خودم دوباره حل کنم و مسائل و نکات خیلی مهم را در جزوه وارد کتاب کنم؟ ببخشید هنگامی که شما فیلم های آنلاین سالیانه نگاه می کنید چیکار می کنید آیا فقط با دقت به فیلم نگاه می کنید؟
️ و برای مرور چیکار کنم؟ خب باید در روز هر درسی را که یاد گرفتیم باید در شب هم مرور کنیم در حد 30 دقیقه آیا این درسته؟ بنظرتون من برای مرور بیام جزوه ی استاد و نکات هایلایت شده ی کتاب را بخوانم یا چیکار کنم؟ و یا فقط تست خیلی سبز حل کنم؟ خب آخه تست حل کردن زمان می بره چیکار کنم؟
️ ضمناً ببخشید شما هنگامی که فیلم های آنلاین سالیانه را میدید همان روشهایی را که استاد براتون میگفت در امتحان نهایی و در امتحانات مدرسه به کار میگرفتید؟ یا نه باید خودتان روش نهایی یاد بگیرید و استاد در کلاس آنلاین روش هایش برای نهایی جواب نمی دهد؟!
️ و آیا اول فیلم آموزشی استاد را ببینم یا اول کتاب درسی را بخوانیم؟ و ضمناً برای کتاب درسی و حل برخی مسائل سخت آن یا در آوردن سئوالات لازمه فیلم ببینیم؟ آخه بعضی از سئوالاتش خیلی سخته.
لطفاً کامل راهنمایی ام کنید.
سلام روزتون بهخیر
آیا میتونیم اسید چرب و استر سه عاملی رو به تنهایی نوعی چربی بدونیم یا باید از متن کتاب به این شکل استنباط کنیم که چربی فقط به مخلوط این دوتا گفته میشه؟
پاسخنامهی تشریحی ماز این ابهام رو توی ذهنم ایجاد کرد وقتی که به چربی بودن یک استر سه عاملی اشاره شد و از این مورد ایرادی گرفته نشد