زبان فارسی
-
سلام امیدوارم دستور زبان فارسیتون عالی باشه که اینجا من را مددی برسانید بلکه خدواند یاور شما در روز کنکور باشد خب زیاد حدف زدم برم سراغ سوالاتم
۱.فارسی دوازدهم ستایش بیت آخر مصراع آخر
مگر آیا قید حساب میشه ؟؟ اگه نیست پس چیه ؟؟
۲.همون کتاب دوازدهم صفحه ۱۳ بیت ( گر کسی وصف او زمن پرسد ...) جمله هسته و وابسته را مشخص کنید لطفا و تو همین بیت باز قید است آیا ؟؟؟ اگه نیست چیه ؟؟؟؟
۳. شما بیایید من همون موقع میپرسم ازتون
بچه-های-کنکور-تجربی-1400
دوازدهم
@Infinitie-A
پیشاپیش از همه تشکر میکنم -
سلام امیدوارم دستور زبان فارسیتون عالی باشه که اینجا من را مددی برسانید بلکه خدواند یاور شما در روز کنکور باشد خب زیاد حدف زدم برم سراغ سوالاتم
۱.فارسی دوازدهم ستایش بیت آخر مصراع آخر
مگر آیا قید حساب میشه ؟؟ اگه نیست پس چیه ؟؟
۲.همون کتاب دوازدهم صفحه ۱۳ بیت ( گر کسی وصف او زمن پرسد ...) جمله هسته و وابسته را مشخص کنید لطفا و تو همین بیت باز قید است آیا ؟؟؟ اگه نیست چیه ؟؟؟؟
۳. شما بیایید من همون موقع میپرسم ازتون
بچه-های-کنکور-تجربی-1400
دوازدهم
@Infinitie-A
پیشاپیش از همه تشکر میکنم@mitra-ism-rahmani سلام
برای سوال اولتون:
اول از همه در مورد قیدا یه چی بگم کارتون آسون تر بشه،ما یه سری قید ها داریم به اسم قید مختص،یعنی اینا احتصاصا توی هر جمله و هرجایی که بیاریدشون فقط نقش قید رو میگیرن کلماتی مثل:هنوز،هرگز،ناگهان،بالاخره و ...
و یه نکته جالبتر دیگه اینکه هر کلمه ای که تنوین داشت بدونید قید محسوب میشه! مثل:حتماً-قطعا-فعلا-لزوما-خاصتا و....حالا برای بیت اخر ستایش دوازدهم
کلمه مگر توی اون بیت بله قید محسوب میشه و معنی "به امید اینکه" شاید که"را میده
کلا مگر دوتا معنی بیشتر نداره!
۱.حرف اضافه اس که به معنی "به جز" و "به غیر از" هست
۲. همون معنی"امید است که" و " شاید که" رو میده که قید محسوب میشهبرای سوال دومتون:
"اگر کسی وصف او ز من پرسد" جمله وابسته اس
و ادامه بیت جمله هسته محسوب میشه
و کلمه "باز" هم دوباره نقش قید رو داره -
@mitra-ism-rahmani سلام
برای سوال اولتون:
اول از همه در مورد قیدا یه چی بگم کارتون آسون تر بشه،ما یه سری قید ها داریم به اسم قید مختص،یعنی اینا احتصاصا توی هر جمله و هرجایی که بیاریدشون فقط نقش قید رو میگیرن کلماتی مثل:هنوز،هرگز،ناگهان،بالاخره و ...
و یه نکته جالبتر دیگه اینکه هر کلمه ای که تنوین داشت بدونید قید محسوب میشه! مثل:حتماً-قطعا-فعلا-لزوما-خاصتا و....حالا برای بیت اخر ستایش دوازدهم
۲. همون معنی"امید است که" و " شاید که" رو میده که قید محسوب میشهبرای سوال دومتون:
@mitra-ism-rahmani سلام
برای سوال اولتون:
@mitra-ism-rahmani بفرمائید
-
@mitra-ism-rahmani بفرمائید
@Infinitie-A همون درس اول صفحه ۱۲ بند منت خدای را عزوجل
خط دومش اونجا که گفته هر نفسی که فرو... الان این که میتونه ربط باشه ؟؟
ادامش گفته و چون خب این چون به معنای هنگامیکه است و میشه ربط وابسته ساز درنظر گرفته بشه ولی قبلش و یه هم پایه ساز هست خب این چه جور میشه ؟؟؟؟ -
@Infinitie-A همون درس اول صفحه ۱۲ بند منت خدای را عزوجل
خط دومش اونجا که گفته هر نفسی که فرو... الان این که میتونه ربط باشه ؟؟
ادامش گفته و چون خب این چون به معنای هنگامیکه است و میشه ربط وابسته ساز درنظر گرفته بشه ولی قبلش و یه هم پایه ساز هست خب این چه جور میشه ؟؟؟؟@mitra-ism-rahmani این جا دوتا جمله مرکب با یه واو همپایه ساز به با هم همپایه شدن!
میدونید چی میگم؟ منظورم اینه خوده جملاتی که وابسته یا هسته واقع میشن ممکنه خودشون هم یه جمله ساده یا مرکب باشن
مثلا من میگم :
اگر تست هارو بزنی و پاسخ نامه رو بخونی،نمره خوبی میگیری!
خب تو این جمله (واو) بین دوتا جمله اومده و همپایه سازه و هر دو جمله رو همپایه میکنه،یعنی جمله اول و جمله دوم خودشون ساده محسوب میشن ولی این دوتا جمله روی هم خودشون جمله ی وابستهی کل متن هست!و جمله سوم،هسته محسوب میشهحالا تو کتاب اینجارو که گفتید
از(که فرو میرود)،خودش یه جمله اس و وابسته اس و از(هر نفسی تا ممد حیات است)جمله هسته اس
حالا اینجا یه واو همپایه ساز داریم که دوتا جمله رو با هم همپایه میکنه و اجزای جمله بعد به قرینه لفظی ی جمله قبل حذف شدن ولی ساختار همونه! یعنی (و چون برمی آید ) باز جمله وابسته و ادامش(مفرح ذات"است") جمله هسته اس!یه جورایی میشه گفت پنج شیش تا جمله مرکب و وابسته تو این جمله با هم مخلوط شدن
اگه نامفهوم بود بگید دوباره بگم -
@mitra-ism-rahmani این جا دوتا جمله مرکب با یه واو همپایه ساز به با هم همپایه شدن!
میدونید چی میگم؟ منظورم اینه خوده جملاتی که وابسته یا هسته واقع میشن ممکنه خودشون هم یه جمله ساده یا مرکب باشن
مثلا من میگم :
اگر تست هارو بزنی و پاسخ نامه رو بخونی،نمره خوبی میگیری!
خب تو این جمله (واو) بین دوتا جمله اومده و همپایه سازه و هر دو جمله رو همپایه میکنه،یعنی جمله اول و جمله دوم خودشون ساده محسوب میشن ولی این دوتا جمله روی هم خودشون جمله ی وابستهی کل متن هست!و جمله سوم،هسته محسوب میشهحالا تو کتاب اینجارو که گفتید
از(که فرو میرود)،خودش یه جمله اس و وابسته اس و از(هر نفسی تا ممد حیات است)جمله هسته اس
حالا اینجا یه واو همپایه ساز داریم که دوتا جمله رو با هم همپایه میکنه و اجزای جمله بعد به قرینه لفظی ی جمله قبل حذف شدن ولی ساختار همونه! یعنی (و چون برمی آید ) باز جمله وابسته و ادامش(مفرح ذات"است") جمله هسته اس!یه جورایی میشه گفت پنج شیش تا جمله مرکب و وابسته تو این جمله با هم مخلوط شدن
اگه نامفهوم بود بگید دوباره بگم