مراحل ترجمه در دنا
-
-
Na Sa در مراحل ترجمه در دنا گفته است:
توضیح کلی میخواستم
ببیند
ترجمه یعنی تبدیل رنای پیک به رشته ای از آمینواسید ها (رشته پلی پپتیدی)
شامل ۳ مرحله هستش
آغاز
ادامه (طویل شدن)
پایان
که هر کدوم توضیح مفصل داره -
توضیح کلی میخواستم
تجربیا لطفا مراحل رونویسی رو برای دوستتون توضیح بدید
یکم وقت گیره
من سعی کنم سوالای بیشتری رو جواب بدم -
توضیح کلی میخواستم
یکم وقت گیره
من سعی کنم سوالای بیشتری رو جواب بدمmehranmirzaei در مراحل ترجمه در دنا گفته است:
توضیح کلی میخواستم
یکم وقت گیره
من سعی کنم سوالای بیشتری رو جواب بدم -
سلام
اگه بخوایم بصورت کلی بگیم
مرحله آغاز:مرحله ای که ساختار ریبوزوم تکمیل میشه(زیرواحل بزرگ به زیرواحد کوچک متصل میشه) البته قبلش tRNA حاوی آمینو اسید متیونین به توالی آغاز متصل شده ک بعد از تکمیل ریبوزوم در جایگاه P قرار میگیره
مرحله طویل شدن:در این مرحله رنایی ک مکمل رمزه جایگاه Aهست در اونجا استقرار پیدا میکنه.آمینو اسیدی که به tRNAمتصل بود(در جایگاه P)از اون جدا میشه و به آمینواسیدی که در جایگاه Aقرار گرفته متصل میشه.ک بعد از این .ریبوزوم به اندازه یک رمزه به سوی رمزه پایان حرکت میکنه.ک در بعد از این پروتئنی ک اول در جایگاه Aبود میره به جایگاه p و پروتئنی که در جایگاه p بود میره به جایگاه E که از اونجا tRNAناقل ک بدون آمینو اسیده خارج میشه
مرحله پایان: در اینجا یک رمزه پایان در جایگاه A قرار میگیره .همونطور ک میدونیم tRNA مکمل برای رمزه پایان وجود نداره.پس عملیات ترجمه در این مرحله به پایان میرسه .جایگاه A بوسیله پرتئینهایی به نام عوامل آزاد کنده اشغال میشه.ک این پرتئن ها باعث میشن ک پلی پپتید از آخرین tRNA جدا +جداشدن زیر واحد های ریبوزوم +آزاد شدن mRNA
فکر کنم یکم از حالت کلی دراومد
امیدوارم درست باشه
لطفا چک کنید اگه جاییش اشتباهه حتما بگید