7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
پتانسیل عمل
-
parisa khany در پتانسیل عمل گفته است:
Reyhan Hmi ببین کلا چه در حالت آرامش چه بعد پتانسیل عمل شیب غلظت سدیم به سمت داخل و پتاسیم به سمت بیرون هست چرا این رو میگم چون کار پمپ این که برخلاف شیب غلظت عمل کنه خب وقتی که در پایان پتانسیل عمل پمپ در حال کار کردن هست با وجود سدیم هایی که داخل شدند و پتاسیم هایی که خارج شدند این طور میشه استنباط کرد
این که هنوز هم پتاسیم تمایل به بیرون رفتن داره و سدیم تمایل به داخل
-
Reyhan Hmi امیدوارم متوجه شده باشید،
-
parisa khany
ممنون میفهمم چی میگید ولی جواب سوالمو نگرفتم -
Reyhan Hmi در پایان پتانسیل عمل پمپ سدیم پتاسیم فعالیتش بیشتر میشه و غلظت یون ها رو تو دو سمت غشا به حالت پتانسیل ارامش برمیگردونه نه بعد اینکه کانال های دریچه دار سدیمی باز بشن و سدیمی زیادی وارد یاخته بشه
در ضمن در کل زمان پتانسیل عمل پمپ سدیم پتاسیم و کانال نشتی فعال هستن -
aida Miraki
مرسی دوست عزیز ولی اینارو میدونم و تو سوالمم گفتم ،سوال من چیز دیگه ای هست -
Reyhan Hmi سوالت رو یه بار دیگه واضح بگو
-
Reyhan Hmi خب اگه سدیم درون سلول بیشتره پمپ باید وارد سلول کنه سدیم هارو
این قسمت سدیم باید خارج بشه نه وارد -
Reyhan Hmi سلام، در کتاب یازدهم فصل اول برای معرفی پمپ گفته سه یون سدیم خارج و دو یون پتاسیم وارد میکنه نگفته الزاما بر خلاف شیب غلظت عمل میکنه. فعالیت پمپ هم اختصاصی هست یعنی همیشه یک کارو انجام میده بسته به شرایط فعالیتشو تغییر نمیده.
-
ببین عزیزم، همیشه و در هر حالتی «سدیم» خارج سلول و «پتاسیم» داخل سلول مقدارش نسبت به اون یکی بیشتره. حالت آرامش، حین پتانسیل عمل، هرموقع ... چرا؟
پاسخ کوتاه: چون پمپ سدیم پتاسیم همیشه فعاله، همیشه سه سدیم به بیرون و دو پتاسیم به داخل میفرسته، همیشه برای این کار به انرژی نیاز داره.
پاسخ بلند:
۲ حالت داریم دیگه:
۱- حالت آرامش:خودت میتونی توضیح بدی چرا در این حالت اینجوریه ...
۲- پتانسیل عمل و بعد از پتانسیل عمل:
درسته که هنگام پتانسیل عمل، یه کانال دریچه دار؛ دریچه شو باز کرده و سدیم و پتاسیم هر غلطی دوست داشتند کردند اما همچنان و همچنان «پمپ سدیم پتاسیم با صرف انرژی (atp) سدیم هارو به بیرون و پتاسیم هارو به داخل انتقال میده» دقت کردی؟ گفتم با صرف انرژی. یعنی چی؟ یعنی هنوزم در پایان پتانسیل عمل، خارج از سلول سدیم بیشتره. بله هنگام پتانسیل عمل مقدار زیادی سدیم از بیرون اومده درون، ولی تو از قبل میدونی که پمپ سدیم پتاسیم همیشه فعاله، از قبل میدونی که پمپ سدیم پتاسیم همیشه یه جور کار میکنه (سه سدیم بیرون و دو پتاسیم داخل) و اینم میدونی که همیشه با صرف انرژی کار میکنه.
مثال عددی بزنم: (مثلاً خارج از سلول سدیم و پتاسیم رو مقایسه میکنم:)
حالت آرامش: سدیم ۷۰ درصد- پتاسیم ۳۰ درصد. «پمپ داره چیکار میکنه؟ سدیمارو میریزه بیرون، ولی بیرون خودمون کلی سدیم داریم، پس پمپ از انرژی استفاده میکنه تا بر خلاف شیب غلظت سدیم هارو بریزه بیرون»
بلافاصله بعد از پتانسیل عمل: سدیم ۵۵ درصد- پتاسیم ۴۵ درصد. «هنوز هم سدیم خارج از سلول مقدارش بیشتره، پس هنوز هم پمپ باید با صرف انرژی، بر خلاف جهت شیب غلظت غلبه کنه و سدیم هارو بریزه بیرون»پ.ن۱: اگر که همیشه و در هر حالتی سدیم خارج از سلول بیشتر نبود، پمپ اصلاً نیاز نبود که از انرژی استفاده کنه ... ولی همیشه داره از انرژی استفاده میکنه پس معنیش چیه؟ ...
پ.ن۲: اینکه میگیم «بعد از پتانسیل عمل غلظت ها به هم خورده و سدیم و پتاسیم مقدارشون تغییر کرده، منظور این نیست که کلاً دیگه همه چی برعکس شده، منظور اینه که اگه حالت آرامش خارج از سلول مقدار سدیم (مثلاً) ۷۰ درصد هست، الان شده ۵۵ درصد. به مرز نزدیک شده. خطرناک شده داستان، پس پمپ هی سریعتر و سریعتر بیشتر زور میزنه تا اون ۵۵ رو بکنه ۷۰. بعد به ۷۰ میگیم که «غلظت ها هم به حالت آرامش برگشتند». وقتی هم به ۷۰ رسید، دیگه نزدیک مرز نبود، پمپ مقدار فعالیتش کمتر میشه و (تاکید میکنم مثلاً) همون ۷۰ نگهش میداره تا دوباره تحریک بعدی و روز از نو، روزی از نو ... -
Owrang Forouzan
واقعا ممنونم ازتون توضیح خیلی کاملی بود جوابمو گرفتممرسی دوست عزیزاز همه دوستانی که لطف کردن جواب دادن هم ممنونم