●هر چیزی که برای یه کنکوری1401 لازم است●
-
@sania-andiravan اره عصرم تایم خوبیه مثلا پنج تا هفت
-
Amir 6 خب برای گرفتن کاریوتیپ باید کروموزم بیشترین حالت فشردگی باشه که میشه متافاز یعنی تو حالت های دیگه ما نمیتونیم کاریوتیپ درجه یک بگیریم
کاریوتیپ از سلول یوکاریوتی زنده هسته دار و قابل تقسیم گرفته میشه
میتونم نکاتی مثل همولوگ بگم؟ یا به شکل نمیخوره؟ -
Amir 6 در کاریوتیب یک انسان سالم ۲۳ جفت کروموزوم وجود دارد که به صورف جفت کنار هم قرار دارند
به طور کلی از جفت یک تا جفت ۲۳ اندازه ی جفت ها کوچک تر میشوند
۲۲ جفت اول در تعیین جنسیت نقش ندارند جفت اخر در تعیین جنسیت نقش داره که اگر y داشت طرف میشه مرد
اگر y نداشت میشه زن
کوچک ترین کروموزوم همy هست و بزرگترین آن ها جفت اول هست -
Amir 6
کوچکترین کروموزوم در خانوم ها شماره21(یه جا خوندم،به نظر شما درسته؟) -
کروموزوم های همولوگ محتوای ژنی شون مشابه هست یکسان نیست
سلول های هاپلوئیدی همولوگ ندارن مثل خزه یا قارچ
22 جفت کروموزوم که از والدین گرفته میشه میگیم اوتوزوم که وقتی می گوییم بیماری اوتوزومی یعنی از این 22 تا جفت هست
دوستان یعنی سندروم دان اوتوزومی هست؟ -
سلام دوستان یازدهمی و کنکوری های1401 خسته نباشید.دوستان ما قراره به امید خدا تو این تاپیک همه مطالب و نکاتی که یک کنکوری1401نیاز داره رو در اختیارتون بزاریم.در کنار اون دوست داریم گزارش ساعت مطالعه هم داشته باشیم.اگه مشکلی ندارین و من رو همراهی میکنین و قول میدین که هرشب ساعت مطالعتون رو اعلام کنین اول اعلام حضور کنید و بعد انشاالله از فردا همه کسایی که اعلام حضور کردن موظف اند بیان گزارش کار بدن و نکات مشاوره یا مربوط به هردرس رو که دوست داشتن تو این تاپیک قرار بدن.منتظر اعلام حضورتون هستم دوستان یازدهمی.
یازدهم تجربیا1.یاخته های پیکری انسان 46فام تن دارد.این46کروموزوم در2مجموعه ۲۳تایی هستند.دانشمندان برای این که بتوانند تعداد کروموزوم ها را بشمارند و یک سری از اختلالات کروموزومی را تشخیص بدهند،از کروموزوم های یاخته در حالتی که در حداکثر فشردگی هستند(مرحله متافاز)عکس میگیرند.
2.در مرحله بعد دانشمندان کروموزوم ها را بر اساس اندازه،شکل و محل قرار گیری سانترومر ها شماره گذاری مرتب می کنند.حاصل همه ی این کارها،تصویری به نام کاریوتیپ است.
3.در کاریوتیپ کروموزوم ها بر اسای اندازه،شکل و... مرتب میشوند پس بلندترین کروموزوم انسان کروموزوم شماره1است.(ژن صفت گروه خونیRhبر روی آن قرار دارد)
4.ممکن است همه ی کروموزوم های انسان به صورت جفت و مشابه نباشندمثلا در مردان کروموزوم های جنسیآن ها هم اندازه و جفت نیستند.
5.تصویر کاریوتیپ با میکروسکوپ نوری به راحتی قابل رویت است.
6.کروموزوم های شماره23درمردان با اینکه همتا نیستند ولی در تقسیم میوز،با یکدیگر جفت می شوند در حالی که جفت کروموزوم23در زنان کروموزوم های همتا محسوب می شوند.
7.برای تهیه کاریوتیپ از یک یاخته،باید آن یاخته قدرت تقسیمداشته باشند.برخی از یاخته های پیکری انسان مثل گلبول قرمز،پلاکت ها،بسیاری از گلبول های سفید،یاخته های پادتن ساز،درشت خوارها،یاخته های دندریتی،ماستوسیت،یاخته های مرده ی سطح پوست،بسیاری از یاخته های عصبی و... قدرت تقسیم ندارند.در نتیجه نمی توان از آن ها برای تهیه کاریوتیپ استفاده کرد.
8.برای تهیه کایوتیپ انسان از یاخته های جنسی استفاده نمی شود چون قدرت تقسیم ندارند و در آن ها فام تن همتا یافت نمی شود -
کروموزوم های همولوگ محتوای ژنی شون مشابه هست یکسان نیست
سلول های هاپلوئیدی همولوگ ندارن مثل خزه یا قارچ
22 جفت کروموزوم که از والدین گرفته میشه میگیم اوتوزوم که وقتی می گوییم بیماری اوتوزومی یعنی از این 22 تا جفت هست
دوستان یعنی سندروم دان اوتوزومی هست؟ -
Amir 6
کوچکترین کروموزوم در خانوم ها شماره21(یه جا خوندم،به نظر شما درسته؟) -
Amir 6
اخه کتاب نوشته بر اساس اندازه شماره گذاری شدن
یعنی قاعدتا باید شماره22 کوچک ترین کروموزوم باشه
ولی الان ویکی پدیا رو هم نگاه کردم نوشته شماره 21 کوچکترین هس -
1.یاخته های پیکری انسان 46فام تن دارد.این46کروموزوم در2مجموعه ۲۳تایی هستند.دانشمندان برای این که بتوانند تعداد کروموزوم ها را بشمارند و یک سری از اختلالات کروموزومی را تشخیص بدهند،از کروموزوم های یاخته در حالتی که در حداکثر فشردگی هستند(مرحله متافاز)عکس میگیرند.
2.در مرحله بعد دانشمندان کروموزوم ها را بر اساس اندازه،شکل و محل قرار گیری سانترومر ها شماره گذاری مرتب می کنند.حاصل همه ی این کارها،تصویری به نام کاریوتیپ است.
3.در کاریوتیپ کروموزوم ها بر اسای اندازه،شکل و... مرتب میشوند پس بلندترین کروموزوم انسان کروموزوم شماره1است.(ژن صفت گروه خونیRhبر روی آن قرار دارد)
4.ممکن است همه ی کروموزوم های انسان به صورت جفت و مشابه نباشندمثلا در مردان کروموزوم های جنسیآن ها هم اندازه و جفت نیستند.
5.تصویر کاریوتیپ با میکروسکوپ نوری به راحتی قابل رویت است.
6.کروموزوم های شماره23درمردان با اینکه همتا نیستند ولی در تقسیم میوز،با یکدیگر جفت می شوند در حالی که جفت کروموزوم23در زنان کروموزوم های همتا محسوب می شوند.
7.برای تهیه کاریوتیپ از یک یاخته،باید آن یاخته قدرت تقسیمداشته باشند.برخی از یاخته های پیکری انسان مثل گلبول قرمز،پلاکت ها،بسیاری از گلبول های سفید،یاخته های پادتن ساز،درشت خوارها،یاخته های دندریتی،ماستوسیت،یاخته های مرده ی سطح پوست،بسیاری از یاخته های عصبی و... قدرت تقسیم ندارند.در نتیجه نمی توان از آن ها برای تهیه کاریوتیپ استفاده کرد.
8.برای تهیه کایوتیپ انسان از یاخته های جنسی استفاده نمی شود چون قدرت تقسیم ندارند و در آن ها فام تن همتا یافت نمی شود -
Amir 6
@sania-andiravan من یه تست زدم اینو نوشته بود
تالیفی بود ولی مال کتاب تست ها نبود
مال یکی از این بانک تست ها بود
ولی یکم داخل شکل ریز بشیم یه هوا شماره21 کوچیک ترع
ولی در مردها که همون y کوچیکترین هس -
Amir 6
Amir 6
ولی الان ویکی پدیا رو هم نگاه کردم نوشته شماره 21 کوچکترین هس@mr-fantastic همیار