مَثنــــــــــوی
-
سلام
قصد دارم در این تاپیک شمارو با قالب مثنوی در ادبیات فارسی آشنا کنمبچه ها!! جناب مثنوی.......جناب مثنوی!! بچه ها ا!!
خب آقای مثنوی بفرمایید که از چند بیت تشکیل می شید؟
_ اول سلام خدمت همه دوستان الایی عزیز
تعداد ابیات من حداقل دو بیت است و حداکثری برای من وجود نداره+اوه چه جالب! می فرمایید که از چه قرنی سرودن شما آغاز شده؟؟
_بله حتما.من یکی از قدیمی ترین قالب های شعر فارسی هستم که از قرن %(#ba22d1)[سوم و چهارم] شعرا شروع کردن به سرودن من+از بهترین های خودتون صحبت می کنید؟
_البته. %(#d122a8)[شاهنامه فردوسی]، %(#d122a8)[حدیقه سنایی]، %(#d122a8)[خمسه نظامی] و %(#d122a8)[مثنوی مولوی]
از بهترین های من هستند.+مشهورترین سراینده های شما چه کسانی بودن؟
_%(#1f39a3)[فردوسی] ، %(#1f39a3)[نظامی] ، %(#1f39a3)[اسدی توسی] ، %(#1f39a3)[مولوی] ، %(#1f39a3)[عطّار] ، %(#1f39a3)[سعدی] ، %(#1f39a3)[سنایی] ، %(#1f39a3)[جامی] ، %(#3c5ee6)[پروین اعتصامی] و %(#1f39a3)[شهریار] هستند+اینطور که مشخصه بسیار محبوب هستید!!
_خیلی لطف دارید+از موضوعات و درون مایه خودتون می گید؟
_ از قالب من در سرودن شعر های
1_%(#2271d1)[حماسی و تاریخی] : شاهنامه فردوسی،اسکندر نامه نظامی
2_%(#2271d1)[اخلاقی و تعلیمی]: بوستان سعدی
3_%(#2271d1)[عاشقانه و بزمی]: خسرو شیرین نظامی، ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی
4_%(#2271d1)[عارفانه] : مثنوی معنوی مولانا ، منطق الطیر ، عطار نیشابوری
استفاده میشه.+خب اقای مثنوی زمان تاپیک و مصاحبه با شما به پایان رسید
خیلیی ممنونم ازتون دعوت من رو پذیرفتید_خواهش میکنم.از هم نشینی با بچه های الایی لذت بردم
رباعی راست میگفتا!!
+عه اقای رباعی؟؟ سلام برسونید حتما
_حتما.خدانگهدارتونپ.ن:https://forum.alaatv.com/topic/31308/ر-بـــــــاعی?_=1619372536381
لینک تاپیک رباعیتکمیلی=
شکل گرافیکی قالب مثنوی:
-----------------* ------------------*
-----------------+ -------------------+
-----------------# ------------------- #
-----------------& ------------------- &امیدوارم مفید باشه براتون
تجربیا ریاضیا انسانیا
بچه-های-کنکور-تجربی-1400
بچه-های-کنکور-ریاضی-1400
دانش-آموزان-آلاء