شیمی یازدهم
-
سلام دوستان طاعاتتون قبول
یه سوالی داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید
این دوتا جمله باهم یکیه؟!
عناصری که در یک گروه قرار دارند (به جز هلیم)تعداد الکترون های لایه ی ظرفیتشان برابر هست
با این عبارت
عناصری که در یک گروه قرار دارن (به جز هلیم)آرایش الکترونی لایه ی ظرفیت برابر دارن
:thinking_face:
تجربیا ریاضیا راه-ابریشمی-ها-شیمی کنکوریlAmir hossein در شیمی یازدهم گفته است:
عناصری که در یک گروه قرار دارند (به جز هلیم)تعداد الکترون های لایه ی ظرفیتشان برابر هست
با این عبارت
عناصری که در یک گروه قرار دارن (به جز هلیم)آرایش الکترونی لایه ی ظرفیت برابر دارن
تجربیا ریاضیا راه-ابریشمی-ها-شیمی کنکوریسلام 🌹 این مطلب از اصلاحات کتاب درسیه که برای خودم هم سوال بود.
فعلا من به این نتیجه رسیدم:
اینکه بگیم عناصر با تعداد الکترون ها لایه ظرفیت برابر هم گروه هستند، %(#ff0000)[نادرسته]! چون:
ممکنه دو عنصر تعداد الکترون ظرفیت برابر داشته باشند ولی هم گروه نباشند.
آهن در گروه 8 قرار دارد و تعداد الکترونهای ظرفیت آن برابر %(#ff0000)[8 الکترون] است.
همچنین اکسیژن در گروه 16 قرار دارد و تعداد الکترون های ظرفیت آن برابر %(#ff0000)[8 الکترون] است.
%(#0010ef)[ولی همانطور که میدونید آرایش الکترونی لایه ظرفیت اکسیژن و آهن با هم متفاون است.]
پس عناصر هم گروه آرایش الکترونیکی لایه ظرفیت برابر دارند
-
lAmir hossein در شیمی یازدهم گفته است:
با این عبارت
تجربیا ریاضیا راه-ابریشمی-ها-شیمی کنکوریسلام 🌹 این مطلب از اصلاحات کتاب درسیه که برای خودم هم سوال بود.
فعلا من به این نتیجه رسیدم:
اینکه بگیم عناصر با تعداد الکترون ها لایه ظرفیت برابر هم گروه هستند، %(#ff0000)[نادرسته]! چون:
ممکنه دو عنصر تعداد الکترون ظرفیت برابر داشته باشند ولی هم گروه نباشند.
آهن در گروه 8 قرار دارد و تعداد الکترونهای ظرفیت آن برابر %(#ff0000)[8 الکترون] است.
همچنین اکسیژن در گروه 16 قرار دارد و تعداد الکترون های ظرفیت آن برابر %(#ff0000)[8 الکترون] است.
%(#0010ef)[ولی همانطور که میدونید آرایش الکترونی لایه ظرفیت اکسیژن و آهن با هم متفاون است.]
پس عناصر هم گروه آرایش الکترونیکی لایه ظرفیت برابر دارند
@kosar-mortazavi بله مثالتون درسته
ولی مثلا کربن و سیلسیم وقتی ارایش الکترونیشون رو مینویسیم با این که همگروه هستن ولی تعداد لایه های الکترونیشون متفاوته:confused_face: -
@kosar-mortazavi بله مثالتون درسته
ولی مثلا کربن و سیلسیم وقتی ارایش الکترونیشون رو مینویسیم با این که همگروه هستن ولی تعداد لایه های الکترونیشون متفاوته:confused_face:lAmir hossein آرایش لایه ظرفیت فقط مد نظره
-
lAmir hossein آرایش لایه ظرفیت فقط مد نظره
@kosar-mortazavi
خوب من هم طبق همین می گویم این دو متن یکسان هستند -
lAmir hossein آرایش لایه ظرفیت فقط مد نظره
@kosar-mortazavi یعنی چون هم کربن و هم سیلسیم به زیر لایه ی P ختم میشن درست در نظرشون میگیریم!؟
-
@kosar-mortazavi یعنی چون هم کربن و هم سیلسیم به زیر لایه ی P ختم میشن درست در نظرشون میگیریم!؟
lAmir hossein
ببینید C و Si هر دو ns2, np2 هستند پس آرایش لایه ظرفیتشون مشابه است -
اینطور بگم که زیر لایه ها و تعداد الکترون اون زیر لایه ها(l) برابر اند هر چند لایه های الکترونی (n) متفاوت هستند
-
مثلا 🙂
گروه اول همه: n) s1)
گروه دوم: n) s2) -
اینطور بگم که زیر لایه ها و تعداد الکترون اون زیر لایه ها(l) برابر اند هر چند لایه های الکترونی (n) متفاوت هستند
@kosar-mortazavi اهان متوجه شدم یعنی تعداد زیرلایه و الکترون های موجود در اخرین زیر لایه برای همه ی عناصری که در یک گروه قرار میگیرن یکسانه و فقط ممکنه در تعداد لایه تفاوت داشته باشن
-
@kosar-mortazavi اهان متوجه شدم یعنی تعداد زیرلایه و الکترون های موجود در اخرین زیر لایه برای همه ی عناصری که در یک گروه قرار میگیرن یکسانه و فقط ممکنه در تعداد لایه تفاوت داشته باشن
lAmir hossein اگه از تعداد لایه منظورتون شماره n هست، بله در این مورد متفاوت هستند. ولی در آرایش لایه ظرفیت یکسان هستند. (دقیقا تعرف کتاب رو بلد باشید😅)
-
lAmir hossein اگه از تعداد لایه منظورتون شماره n هست، بله در این مورد متفاوت هستند. ولی در آرایش لایه ظرفیت یکسان هستند. (دقیقا تعرف کتاب رو بلد باشید😅)
@kosar-mortazavi ممنون از راهنماییتون:rose: :rose: