شیمی یازدهم
-
سلام دوستان طاعاتتون قبول
یه سوالی داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید
این دوتا جمله باهم یکیه؟!
عناصری که در یک گروه قرار دارند (به جز هلیم)تعداد الکترون های لایه ی ظرفیتشان برابر هست
با این عبارت
عناصری که در یک گروه قرار دارن (به جز هلیم)آرایش الکترونی لایه ی ظرفیت برابر دارن
تجربیا ریاضیا راه-ابریشمی-ها-شیمی کنکوری -
عناصری که در یک گروه قرار دارند (به جز هلیم)تعداد الکترون های لایه ی ظرفیتشان برابر هست
با این عبارت
عناصری که در یک گروه قرار دارن (به جز هلیم)آرایش الکترونی لایه ی ظرفیت برابر دارن
تجربیا ریاضیا راه-ابریشمی-ها-شیمی کنکوریlAmir hossein
از نظر من یکسان هستند(من استثنا پیدا نکردم) -
lAmir hossein
از نظر من یکسان هستند(من استثنا پیدا نکردم)رضا آلناصر نه فک کنم باید غلط بشه
مثلا Si و C در یک گروه هستن
تعداد الکترون های ظرفیت هردوشون میشه 4 تا
ولی وقتی ارایش الکترونیشون رو بنویسیم میبینیم C به 2p ختم میشه ولی Si به 3p
پس تعداد لایه هاشون متفاوت میشه(سوال به ما گفته بود تعداد لایه هاشون برابر باشه نه زیر لایه هاشون) -
رضا آلناصر نه فک کنم باید غلط بشه
مثلا Si و C در یک گروه هستن
تعداد الکترون های ظرفیت هردوشون میشه 4 تا
ولی وقتی ارایش الکترونیشون رو بنویسیم میبینیم C به 2p ختم میشه ولی Si به 3p
پس تعداد لایه هاشون متفاوت میشه(سوال به ما گفته بود تعداد لایه هاشون برابر باشه نه زیر لایه هاشون)lAmir hossein
تا اونجایی که من می دونم آرایش الکترونی مربوط به نوع زیر لایه هست و ریطی به عدد اون نداره مهم اینکه اس و پی داشته باشه
حالا می خوای وایسا بقیه دوستانم اظهار نظر کنند -
با این عبارت
تجربیا ریاضیا راه-ابریشمی-ها-شیمی کنکوریlAmir hossein در شیمی یازدهم گفته است:
با این عبارت
تجربیا ریاضیا راه-ابریشمی-ها-شیمی کنکوریسلام
این مطلب از اصلاحات کتاب درسیه که برای خودم هم سوال بود.
فعلا من به این نتیجه رسیدم:
اینکه بگیم عناصر با تعداد الکترون ها لایه ظرفیت برابر هم گروه هستند، %(#ff0000)[نادرسته]! چون:
ممکنه دو عنصر تعداد الکترون ظرفیت برابر داشته باشند ولی هم گروه نباشند.
آهن در گروه 8 قرار دارد و تعداد الکترونهای ظرفیت آن برابر %(#ff0000)[8 الکترون] است.
همچنین اکسیژن در گروه 16 قرار دارد و تعداد الکترون های ظرفیت آن برابر %(#ff0000)[8 الکترون] است.
%(#0010ef)[ولی همانطور که میدونید آرایش الکترونی لایه ظرفیت اکسیژن و آهن با هم متفاون است.]
پس عناصر هم گروه آرایش الکترونیکی لایه ظرفیت برابر دارند
-
lAmir hossein در شیمی یازدهم گفته است:
با این عبارت
تجربیا ریاضیا راه-ابریشمی-ها-شیمی کنکوریسلام
این مطلب از اصلاحات کتاب درسیه که برای خودم هم سوال بود.
فعلا من به این نتیجه رسیدم:
اینکه بگیم عناصر با تعداد الکترون ها لایه ظرفیت برابر هم گروه هستند، %(#ff0000)[نادرسته]! چون:
ممکنه دو عنصر تعداد الکترون ظرفیت برابر داشته باشند ولی هم گروه نباشند.
آهن در گروه 8 قرار دارد و تعداد الکترونهای ظرفیت آن برابر %(#ff0000)[8 الکترون] است.
همچنین اکسیژن در گروه 16 قرار دارد و تعداد الکترون های ظرفیت آن برابر %(#ff0000)[8 الکترون] است.
%(#0010ef)[ولی همانطور که میدونید آرایش الکترونی لایه ظرفیت اکسیژن و آهن با هم متفاون است.]
پس عناصر هم گروه آرایش الکترونیکی لایه ظرفیت برابر دارند
@kosar-mortazavi بله مثالتون درسته
ولی مثلا کربن و سیلسیم وقتی ارایش الکترونیشون رو مینویسیم با این که همگروه هستن ولی تعداد لایه های الکترونیشون متفاوته -
@kosar-mortazavi بله مثالتون درسته
ولی مثلا کربن و سیلسیم وقتی ارایش الکترونیشون رو مینویسیم با این که همگروه هستن ولی تعداد لایه های الکترونیشون متفاوتهlAmir hossein آرایش لایه ظرفیت فقط مد نظره
-
lAmir hossein آرایش لایه ظرفیت فقط مد نظره
@kosar-mortazavi
خوب من هم طبق همین می گویم این دو متن یکسان هستند -
lAmir hossein آرایش لایه ظرفیت فقط مد نظره
@kosar-mortazavi یعنی چون هم کربن و هم سیلسیم به زیر لایه ی P ختم میشن درست در نظرشون میگیریم!؟
-
@kosar-mortazavi یعنی چون هم کربن و هم سیلسیم به زیر لایه ی P ختم میشن درست در نظرشون میگیریم!؟
lAmir hossein
ببینید C و Si هر دو ns2, np2 هستند پس آرایش لایه ظرفیتشون مشابه است -
اینطور بگم که زیر لایه ها و تعداد الکترون اون زیر لایه ها(l) برابر اند هر چند لایه های الکترونی (n) متفاوت هستند
@kosar-mortazavi اهان متوجه شدم یعنی تعداد زیرلایه و الکترون های موجود در اخرین زیر لایه برای همه ی عناصری که در یک گروه قرار میگیرن یکسانه و فقط ممکنه در تعداد لایه تفاوت داشته باشن
-
@kosar-mortazavi اهان متوجه شدم یعنی تعداد زیرلایه و الکترون های موجود در اخرین زیر لایه برای همه ی عناصری که در یک گروه قرار میگیرن یکسانه و فقط ممکنه در تعداد لایه تفاوت داشته باشن
lAmir hossein اگه از تعداد لایه منظورتون شماره n هست، بله در این مورد متفاوت هستند. ولی در آرایش لایه ظرفیت یکسان هستند. (دقیقا تعرف کتاب رو بلد باشید
)
-
lAmir hossein اگه از تعداد لایه منظورتون شماره n هست، بله در این مورد متفاوت هستند. ولی در آرایش لایه ظرفیت یکسان هستند. (دقیقا تعرف کتاب رو بلد باشید
)
@kosar-mortazavi ممنون از راهنماییتون