ضرب المثل
-
سلام دوستان آلایی🙌
خدمتتون رسیدم باضرب المثل های عربی و فارسی مشترکپس بدون مقدمه دیگه ای کار رو دنبال میکنیم🤗
در ضمن به خاطر نزدیکی کنکور روزی دو ضرب المثل رو بررسی میکنیم که هم من از پس تایپک بر بیام و هم وقت زیادی از شما نگیره😉 -
الغِیْبَه جُهْدُ العاجِزِ : غیبت و بدگویی تلاش آدم عاجز است .کُلُّ شاهٍ تُناطُ برِجْلَیْها : هر گوسفندی با پاهای خودش آویزان می شود.دانش-آموزان-آلاء
اگر به مطالب تایپک نیاز دارید یا خوشتون اومد می تونید تایپک رو روی حالتدر حال پیگیریقرار بدید چون واسه رعایت حال دوستان آلایی هر بار منشن نمی کنم😉 -
🐕
کُلُّ کَلْبٍ ببابه نَبّاحٌ : هر سگی در خانه ( صاحبش ) پارس می کند. ( سگ درِ خونه صاحبش شیره )🦁🕸
کُلُّ مَبْذُولٍ مَملُولٌ : هر چیزی که زیاد شد بی ارزش می شود. -
کُلُّ هَمٍّ إلَی فَرَجٍ : پایان شب سیه سفید است.کَما تَدِیْنُ تُدانُ : همچنان که قرض بدهی به تو قرض داده می شود.
-
کَما تَزْرَعُ تَحْصُدُ : همانطورکه میکاری درومیکنی .لا تَقْتَن مِنْ کَلْبِ سُوْءٍ جَرْواً : از سگ بد ، توله نگه مدار .لِکُلِّ مَقامٍ مَقالٌ : هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.لَیْسَ الخَبَرُ کَالْمُعایَنَهِ : شنیدن کی بود مانند دیدن.
لَیْسَ الفَرَسُ بِجِلِّهِ : ( ارزش ) اسب به پالانش نیست .ما أقْصَرَ اللَیْلَ عَلَی الراقِدِ : شب چه کوتاه است بر آدم خوابیده.ما حَکَّ جِلْدَکَ مِثْلُ ظِفْرِکَ: کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من.مِثْلُ النَعامَهِ لاطَیْرٌ ولاجَمَلٌ : مثل شتر مرغ که نه مرغ است و نه شتر.المَرْءُ مِرْآهُ أَخِیْهِ : انسان آیینه ی برادرش است.مَنِ اسْتَرْعَی الذِئْبَ ظَلَمَ : کسی که گرگ را شبان کند ظلم کرده است. ( ترحّم بر پلنگ تیز دندان ستمکاری بُود بر گوسپندان )
مِنَ الشَّوْ کَهِ تَخرُجُ الْوَرْدهُ : گل از خار بیرون می آید.مِنَ القَلبِ إلَی القَلْبِ : دل به دل راه دارد.مَفْتَلُ الرَجُلِ بَیْنَ فَکَّیْهِ : آدمی میان دو فلک است . ( زبان سرخ سر سبز می دهد بر باد )مَن جَدَّ وَجَدَ : جوینده یابنده است.مَنْ حَفَرَ بِئراً لاخیهِ وَقَعَ فِیها : چاه نکَن بهر کسی اوّل خودت دوّم کسی.مَنْ صارَعَ الْحَقَ صَرَعَهُ : چراغی را که ایزد بر فروزد هر آنکس پُف کُند ریشش بسوزد .مَنْ صارَ نَعْجَهً أکَلَهُ الذِّئْبُ : کسی که میش شد گرگ او را می خورد.مَنْ لَمْ یُرِِدْکَ فَلا تُرِدْهُ : برای کسی بمیر که برات تب کنه.وکُلُّ إناءٍ بالَّذِی فِیهِ یَرْشَحُ : از کوزه همان برون تراود که در اوست.هَذا یَصیدُ و هَذا یَأکُلُ السَّمَکَهَ : این صید می کند آن دیگری ماهی را می خورد.الهَوَی مِنَ النَّوَی : دوری و دوستی.یأکُلنی سَبُعٌ و لا یأکُلنی کَلْبٌ : حیوان درنده مرا بخورد اما سگ نخورد.یَحْمِلُ التَّمْرَ إلَی البَصْرَهِ : خرما به بصره می برد. ( زیره به کرمان می برد )یَدُکَ مِنْکَ و إنْ کانَتْ شَلاّء : دست تو از تو است اگر چه چاق باشد.یُقَدِّمُ رِجْلاً و یُؤخِّرُ اُخْرَی : یک پا پیش می نهد و یک پا به عقب بر می گردد .( آدم دو دل )اُتْرُکِ الشرّ یَتْرُکْکَ : بدی را رها کن بدی تو را رها میکند .اَجمَعُ مِنْ نمْلَه : ذخیره کننده تر از مورچه .اَحقَد مِنْ جَمَل : کینه توز تر از شتر .اَسْرَعُ مِنَ اللَمْح : سریع تر از چشم به هم زدن.اِسْمَعْ و لا تُصَدِّقْ : بشنو و باور مکن .اِقْلَعْ شَوْکَکَ بیَدِکَ : کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من .اِنَّ الطُّیُورَ عَلَی أشْکالِها تَقَعُ : کبوتر با کبوتر باز با باز ، کند همجنس با همجنس پرواز .انَّه نَسِِیْجٌ وَحْدهُ : او تافته جدا بافته است .اَوَّلُ الغَیثِ قَطْرٌ : آغاز باران قطره است .اَوْهَنُ مِنْ بَیتِ الْعَنْکَبُوتِ : سست تر ازخانه عنکبوت .باکِرْ تَسْعَدْ : سحر خیز باش تا رستگار شوی .بَلَغَ السِّکِّینُ العَظْمَ : کارد به استخوان رسید .بَیْضَهُ الیَوْمِ خَیْرٌ مِنْ دَجاجَهِ الغَدِ : خرمای نقد به از حلوای نسیه است .تَرْکُ الجَوابِ عَلَی الجاهِلِ جَوابٌ : جواب جاهل خاموشی است .الجَزاءُ مِنْ جِنْس العَمَلِ : از مکافات عمل غافل مشو ، گندم از گندم بروید جو ز جو .خالِفْ تُذْکَر : مخالفت کن تامعروف ومشهور شوی .رُبَّ سُکُوتٍ أبْلَغُ مِنْ کَلامٍ : چه بسا سکوتی که رسا تر از سخن گفتن است .رُبَّ طَرْفٍ اَفْصَحُ مِنْ لِسانٍ : چه بسا نگاهی که از زبان گویاتر است .رُبَّ عَیْنٍ أنَمُّ مِنْ لِسانٍ : چه بسا چشمی که سخن چین تر از زبان است .عِنْدَ الغایَهِ یُعْرَفُ السَبْقُ : در پایان مسابقه پیروزی معلوم می شود .العِیانُ لایَحْتاجُ إلَی الْبَیانِ : آنچه که عیان است چه حاجت به بیان است.
تو این چند روز کم کم نوشتم که یکجا قرار بدم اینطور هم واسه خودم بهتره هم شما😊
من مطلب دیگه ای واسه این تایپک ندارم اگر چیز جدیدی داشتید اضافه کنید😉
دانش-آموزان-آلاء 🌹
تجربیا 💮
ریاضیا 🏵
انسانیا 🌸
دهم 💐
یازدهم 🌺
دوازدهم 🌼