[تست]- زبان پارسی
-
بی مقدمه ... یکی از منفورترین دروس کنکور بین بچه ها ... یکی از بحث برانگیزترین درسها ... !
-میگن زبان فارسی اختلافیه ! راست میگن؟ ...
-آره
-خب دیگه:( چرا اصن بخونیم؟
-چون نظرات اساتید محترم ملاک ما نیست.
-ملاک ما چیه پس؟
-کتاب درسی و کنکور .............تمااااااااااااااااام !
-باشه قبول ولی اگه از یه بحثی که نه تو کتاب اومده نه تا حالا کنکور سوال داده بخوان تست بدن چی کار کنیم؟
-این مشکل من و شما نیست ، مشکل طراحهاولین بار که واژه ی "قلمرو" توی کنکور اومد همه باهاش مشکل داشتن بعضی ها میگفتن 1 تکواژه بعضی ها میگفتن 2 تاس خلاصه بین علما اختلاف بود... طراح کنکور گزینه ها رو جوری داده بود ، اونایی که 1 تکواژ میگرفتن گزینه ای پیدا نمیکردن! پس باید قلمرو رو 2 تکواژ میگرفتن. این یعنی نظر کنکور !
ادبیات با ضریب 4 بین دروس عمومی بیشترین ضریب رو داره . به علاوه اولین درس توی کنکوره ! اگه بتونی تست های این درس رو توی کنکور به خوبی پاسخ بدی چنان روحیه و اعتماد به نفسی بهت میده که .... : ) پس هر طور شده باید با این درس کنار بیاییم ...
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
بهترین حالت مطالعه اینه که تمام مباحث اصلی مثل واج و تکواژ و واژه و جمله و ساختمان واژه و اینا رو همه رو سریع بخونی( با تعداد تست کم) بعد هر شب چند تست از اینا حل کنی ، به عبارت دیگه بین فصل ها بچرخی تا مباحث یادت نره!
اگه بخوای یه هفته وقت بذاری همه ی تست های تکواژ رو بزنی بعد بری سراغ جمله ... به هفته ی سوم که برسی همه ی نکته های تکواژ یادت میره ! پس نکن این کارو!ما @دانش-آموزان-آلاء قراره توی این تاپیک به هم کمک کنیم تا این غول بی شاخ و دم رو شکست بدیم ...
تست های خوب این درس رو با دوستان آلایی به اشتراک بذارید ...
اگه نکات خوبی توی این درس بلدید بازم با آلایی ها به اشتراک بذارید...
کنار پاسخ صحیح یه علامتی مثلبذارید تا پاسخ ها بین بحث های بچه ها گم نشن
-
سریع نکات واج رو مرور کنید بریم تست بزنیم...
هر کلمه ای رو که هجا کنیم حداقل یه صامت (ص) داریم یه مصوت(م) .
تعداد هجا ها هم که برابر تعداد مصوت ها س.
الگوی هجا هم به این صورته : ص+م+(ص+(ص)) که ص+ص میتونن نیان یا یکی شون بیاد یا هر دو.ترکیب این سه نکته میشه کلید حل تست های واج
تعداد واج های یک عبارت:
دوبرابر تعداد هجا(تعداد اون ص+م های اول هر هجا رو میده)+ تعداد صامت های بعد از مصوت( همون (ص+(ص)) ها که اختیارین. اگه فقط ص بود میشه1، اگه ص+ص بود میشه 2)
2x+n=تعداد واجمثلاً "توصیف های دلنشین و زیبا" چند واجه؟
تـــ ّ و/صیف/ها/یِ/دل/نــــِ/شین/و/زیـــ/با
10 تا بخش شد. ضرب در 2 میکنیم میشه 20 حالا باید ببینیم کدوم هجا بیشتر از 2 واج داره ... اون قسمتِ بیشتر از 2 واج رو میشماریم و با 20 جمع میزنیم
تو=1(ص+م+ص) صیف=1 (ص+م+ص) دل=1 شین=120+4=24
-
ساده ترین تست واج! تجربی 93!!!
اصن صورت تست رو نگاه نکنید ! فقط الگو ها رو نگاه کنید جواب خودشو لو میده:)
#تست_1
ARTHUR در [تست]- زبان پارسی گفته است:
ساده ترین تست واج! تجربی 93!!!
اصن صورت تست رو نگاه نکنید ! فقط الگو ها رو نگاه کنید جواب خودشو لو میده:)
#تست_1
#پاسخ_تست_1 : گزینه 3
می دانیم یک هجا یا بخش نمی تواند با مصوت شروع شود(حذف گزینه های 2و4) همچنین هیچگاه دو مصوت کنار هم قرار نمی گیرند(حذف گزینه1) -
banoo در [تست]- زبان پارسی گفته است:
#تست_2
2میشه؟
آفرین . زبان 93 بود
-
#تست_2
#پاسخ_تست_2 : گزینه 2
الگوی هجایی وام = ص م ص هست اما الگوی هجایی کارد=ص م ص ص هست. پس گزینه 3 حذف
الگوی هجایی سیل=ص م ص ص هست اما الگوی هجایی دیده = ص م / ص م هست پس گزینه 1 حذف
الگوی هجایی رمه=ص م / ص م هست اما الگوی هجایی گره = ص م / ص م ص هست پس 4 هم حذف -
#تست_2
2میشه؟
آفرین . زبان 93 بود
#تست_2
2میشه؟
آفرین . زبان 93 بود
به نظر من نکته ی واج 2 چیزه
یکی اون ه که صامته یا مصوت
و اون یکی این که جریان باید بگیریم جَرَیان و گمونم جولان هم همینطور -
-
banoo
تو کتاب خیلی سبز نوشته اونایی که دو تلفظی هستن مثل مهربان یا روزگار بهتره با تلفظ رایج واج نگاری بشن ولی اگه طراح حرکات رو مشخص کرد باید همونجوری واج نگاری کنیم.جولان فکر کنم نکته ی OW داره! یعنی اینجوری میشه : ص م ص / ص م ص
banoo
تو کتاب خیلی سبز نوشته اونایی که دو تلفظی هستن مثل مهربان یا روزگار بهتره با تلفظ رایج واج نگاری بشن ولی اگه طراح حرکات رو مشخص کرد باید همونجوری واج نگاری کنیم.جولان فکر کنم نکته ی OW داره! یعنی اینجوری میشه : ص م ص / ص م ص
نه!
یه نکته ی خوب بگم
جولان رو باید بگیریم جَوَلان (ص 43 الگو) -
banoo
banoo
این نکته ی جریان رو از سراسری زبان 85 یاد کرفتم.اونجا حرکت گذاری نکرده بود
تو پاسخ الگو نوشته که جَرَیان و جَوَلان درسته -
banoo
نه!
یه نکته ی خوب بگم
جولان رو باید بگیریم جَوَلان (ص 43 الگو)banoo در [تست]- زبان پارسی گفته است:
banoo
نه!
یه نکته ی خوب بگم
جولان رو باید بگیریم جَوَلان (ص 43 الگو)مرسی نکته
-
#تست_3
به عنوان حسن ختام واج :
پ.ن: سراسری 95 !!! خودمم هنوز حل نکردم : )
3 میشه؟
#تست_3
به عنوان حسن ختام واج :
پ.ن: سراسری 95 !!! خودمم هنوز حل نکردم : )
3 میشه؟
خییییییییییلی آفرین