اشتباه های یه کنکوری! پارت دو
-
سلام بچه ها حالتون چطوره
خوب امروز میخوام درباره یه اشتباه خیییللییی رایج کنکوری ها بگم براتون لطفا حوصله به خرج بدین ممنونم ازتون
خوب مطلب پایین رو اول بخونید ببینید چقدر این مشکل رو دارید
یک: هدف خیلی بزرگی دارید و خیلی میخواید براش تلاش کنید و وقت زیادی رو برای برنامه ریزی گذاشتید که این برنامه سنگینیه ولی نتیجه ش مثل اینکه فوقالعاده س
دو: حجم ساعات مطالعه ای که توی برنامه تون گذاشتید خیلی بیشتر از قبله و میخواید به این حجم مطالعه مثلا تا یک یا دو هفته دیگه برسید
سه: یکم احساس می کنید دارید کم کاری می کنید چون نمیتونید به برنامه کامل برسید و احتمالا چند باری برای اصلاحش وقت گذاشتید ولی هنوز چنگی به دل نزده
چهار: ممکنه تا الان بعضی از شبا که به برنامه تون نرسیده باشید از دست خودتون عصبانی و ناراحت باشید و برای فردای بهتری برنامه ریزی کنید از ساعت خواب گرفته تا میزان درس
اسپویلر: فردا لنگ ظهر پا میشید و حال ندارید کتابو هم نگاه کنید
پنجم: کارهاتون رو به تعویق میندازید مثلا میگید یه ربع دیگه میرم سر درس یا سر ساعت 4 میرم درس میخونم
بازم اسپویلر: ساعت چهار میگید خستم و میندازید ساعت 5 و 6 یا کلا بیخیالش میشید
خب فکر کنم خاطرات بعضی از دوستان زنده شد!
خوب این مشکلات همه از عوارض کمال گرایی منفیه
کمال گرایی منفی!
مگه مثبت هم داریم اخه!!!!!!!
اره داریم تو قسمت های بعدی میگم
حالا کمال گرایی منفی دقیقا چیه
کمال گرایی مجموعهای از الگوهای فکریِ محکوم به شکست است که برای رسیدن به اهداف غیرواقعبینانه، شما را وادار به تلاش میکنند.
شما جمله ای رو خوندید که حدود 99 درصد اونایی که اول سال قرار بود رتبه یک بشن رو قبل دی از پا انداخت
حالا این ویروس منحوس چه میکنه؟
ویروس کمال گرایی هرچی عزت نفس و اعتماد به نفس هست رو میخوره و از بین میبره و شما از ادامه دادن باز میداره و نمیذاره پیش برید
بهتون قول میدم اگه کمال گرایی تون رو از بین ببرید خیلی راحت تر میتونید طعم شیرین موفقیت رو بچشید
خسته نشیا هنوز مونده چیزایی که باید بدونی
حتی اگه کمال گرا نباشی یه کنکوری خیلی در خطره کمال گراییه
لطفا نشانه های زیر که به کمال گرایی مربوطه رو مطالعه کنید
1: اهداف سخت یا غیرواقعبینانه دارید. اگر نتوانید بهترین باشید، گاهی تسلیم میشوید و آن هدف را رها میکنید.
2: به هر اشتباهی بهعنوان شکست نگاه میکنید و اگر کسی، کار یا پروژهای را بهتر از شما انجام دهد، شما احساس شکست میکنید. همچنین، ممکن است اشتباهاتتان را از دیگران مخفی کنید.
3: معمولا کارتان را دیر تحویل میدهید، چون دائم در حال بازبینی آن هستید و تعلل میکنید.
4: وقتی مطابق تعریف خودتان از کمال، به هدفی که میخواهید نمیرسید، احساس ناراحتی میکنید.
5: ریسک کردن را دوست ندارید، چون هیچ تضمینی وجود ندارد که با ریسک پذیری بتوانید کارتان را کامل و بدون عیب و نقص انجام بدهید. بنابراین، ترجیح میدهید کارهای امنتر را بپذیرید، چون از انجامِ بدون عیب و نقص آنها مطمئن هستید.
6: شما از فرایند یادگیری و کار لذت نمیبرید، چون فقط نگران نتیجه هستید.
7: تفکر شما معمولا «یا همه یا هیچ»(یا کل برنامه یا ولش اصلا خودمون) است، یا به چیزی که میخواهید تمام و کمال میرسید، یا اگر چنین نشود، خود را شکستخورده تلقی میکنید.
8: وابستگی ناسالمی به عقاید دیگران دارید. احساس میکنید اگر عیوب شما نمایان شوند، دیگران شما را طرد خواهند کرد.
زیاد پذیرای انتقاد و بازخورد نیستید.
9: ممکن است دیگران را هم با استانداردهای غیرواقعبینانهی خودتان بسنجید و زمانی که همکارانتان مطابق انتظارات شما عمل نکنند، از آنها انتقاد کنید. بنابراین با این رویکرد، روابط نزدیک زیادی در محل کار نخواهید داشت.
10: در تفویض اختیار و واگذاری کار به دیگران مشکل دارید.
حالا اصلا مگه چه مشکلی پیش میاد که ادم کمال گرا باشه کلی مزیت داره اصلا ایلان ماسکم کمال گرا بود رسید به اون بالا بالا ها
اره ولی ما 80 تا 100 ساعت کار مفید تو هفته نمیتونیم داشته باشیم اونا علاوه بر پیشرفت گرا بودن تلاش گرم هستن
پس اولین تفاوت رو اینجا متوجه میشیم ما میخوایم پیشرفت گرا باشیم و کمال گرا هستیم (تو پرانتز کمال گرایی مثبت شبیه به پیشرفت گرایی چون فرد اونقدر تلاش میکنه که به معیار هاش برسه که از زندگی کلا کنده میشه ولی تو پیشرفت گرایی زندگی خیلی شیرین تره)و حالا خیلی مختصر عواقب کمال گرایی رو بررسی می کنیم و بعد از اون یکی از راه های مقابله با کمال گرایی رو براتون شرح میدم
سلامت عمومی:
کمال گرایی با مشکلاتی در حیطهی سلامت عمومی از قبیل اختلال در خوردوخوراک، افسردگی، میگرن، اضطراب و اختلالات شخصیت مرتبط است. خواهان کمال بودن میتواند منجر به کاهش بهره وری، ایجاد استرس و آسیب به روابط شود.(طبق تحلیلهای انجامشده که در مجلهی Journal of Counseling and Development به چاپ رسیدهاند)
اعتماد به نفس
کمال گرایی روی اعتمادبهنفس اثر منفی میگذارد. کمالگرایان، ارزش فردی خودشان را وابسته به چیزی میدانند که در جستوجوی رسیدن به آن هستند و باور دارند که دیگران نیز بر همین اساس، آنها را قضاوت میکنند. از آنجا که این افراد هرگز از داشتههایشان راضی نیستند، هرگز نمیتوانند مطابق استاندارهایی که برای خودشان تعیین کردهاند، زندگی کنند. این وضعیت سبب میشود که آنها دائم خودشان را قربانی انتقادات و سرزنشهای خودشان کنند.
تعلل (همون قضیه ساعت 4 که میشه 6)
کمال گرایی با تعلل ارتباط نزدیکی دارد. برای مثال، یک فرد کمالگرا تا زمانی که راه کامل و بیعیب و نقص انجام یک پروژه را پیدا نکند، آن را آغاز نمیکند. این فرد کمالگرا به علت تعلل، معمولا از کارهایش عقب میماند و این روال بر اعتبار و روابط کاری او اثر میگذارد.
تأثیر بر خلاقیت
یکی از عواقب کمال گرایی این است که ماهیت دستوپاگیری دارد. کمال گرایی نمیگذارد ریسک کنیم و جلوی بازیگوشی و تمایل ما به رؤیاپردازی را میگیرد. این حالت، سبب اُفت تواناییِ خلاقیت و نوآوری ما میشود.خب بالاخره الان کمال گرایی رو کمی شناختیم میتونیم تو زندگی مون دنبال نشانه هاش بگردیم با این افکار کلنجار بریم که خودش میشه اولین مرحله مقابله با کمال گرایی
خوب مراحل زیر از یک رویکرد توسعه یافته توسط مرکز مداخله بالینی
پِرث Perth Center for Clinical Interventions
هستش که میتونه تو جنگیدن با این افکار کمکتون کنه
مرحله یک شناسایی رفتار ها
کار خود را با فهرست کردن تمام کارهایی آغاز کنید که در محیط کار، خانه، روابط شخصی و سرگرمیهایتان باید «بدون عیب و نقص» انجام دهید.
برای مثال، شاید کارتان را بارها بررسی میکنید یا از ترس درست انجام ندادن کارتان، آن را دیر تحویل میدهید. شاید خیلی زود به محل ملاقات میرسید، چون از دیر رسیدن میترسید. یا شاید زمانی را که میتوانید به استراحت کردن یا کار روی پروژههای دیگر اختصاص دهید، مدت بسیار زیادی را صرفِ مرتب کردن میز کار خود میکنید.
همچنین، کارهایی را فهرست کنید که به خاطر کمالگرا بودن، آنها را انجام نمیدهید.
مرحله دو شناسایی باور ها
در کنار هر رفتار، یادداشت کنید که چرا باور دارید این عمل باید «بدون عیب و نقص» باشد.
برای مثال، تصور کنید هرگز کاری را به دستیارتان واگذار نمیکنید، حتی اگر او را برای این کار استخدام کرده باشید. شما معمولا تا دیروقت کار میکنید تا وظایفی را به اتمام برسانید که دستیار شما هم میتواند آنها را انجام دهد. شما کاری را به او واگذار نمیکنید، زیرا باور دارید که او بهدرستی آن کار را انجام نخواهد داد و این وجههی شما را خدشهدار خواهد کرد.(خب شما شاید دستیار نداشته باشید ولی من خودم بعضی وقتا به خودمم اعتماد نداشتم)
مرحله سه به چالش کشیدن رفتار ها
زمانی که رفتارهای کمالگرایانه را شناسایی کردید، برای غلبه بر هر یک از آن رفتارها، یک گام مشخص بردارید.
برای مثال، سعی کنید کاری غیرضروری را به دستیارتان واگذار کنید. زمانی که او کار را به انجام رساند، برای این که مطمئن شوید او کارش را بهدرستی انجام داده است، «یک بار» کارش را بررسی کنید.
حتی اگر کار خودتان را بارها بررسی میکنید، چون باور دارید که شاید اشتباهی در کارتان باشد، سعی کنید بررسی خود را به دو بار کاهش دهید: یک بار پس از پایان کار و یک بار در پایان روز.
مرحله چهارم ارزیابی نتایج
زمانی که رفتارهای کمالگرایانه را با موفقیت به چالش کشیدید، به اتفاقاتی که افتاده است، فکر کنید تا متوجه شوید با به چالش کشیدن آنها، هیچ عواقب منفی حاصل نمیشود. از این ارزیابی چه چیزی را یاد گرفتید؟سپس، این مراحل را در مورد رفتارهای مختلفتان مرتبا تکرار کنید.(هر بار که تکرار کنید رفتار های بیشتری رو شناسایی میکنید و حذف میکنید)
احتمالا، هنگام به چالش کشیدن رفتارهای کمالگرایانهتان، کمی اضطراب را تجربه خواهید کرد. این امر طبیعی است. با وجود این، هنگامی که نتیجه را ببینید، اضطرابتان به طرز فوقالعادهای کم خواهد شد.
نکته:
هر بار، فقط یک رفتار را به چالش بکشید. اگر تمام رفتارهایتان را یکجا به چالش بکشید، اضطرابتان هم به همان نسبت بسیار زیاد خواهد شد.
خب دوستان مطالب بالا از اطلاعات سایت چطور اموزش های سایت فرادرس در رابطه با مقابله با کمال گرایی و همین طور تجربه خودم از دوره درمانی بوده شما قطعا تحقیق های بیشتری میتونید بکنید هر سوالی که ازم داشتید میتونید بپرسید اما اگه خیلی دچار :مال گرایی هستید میتونید که از یک روان درمانگر کمک بگیرید چون قطعا یک روانشناس خیلی میتونه به ما در این پروسه کمک کنه
خوشحال میشم نظراتتون برام بنویسید
توی پارت سوم درباره اینکه چطور بیشتر عمل گرا بشیم براتون میگم مطالب توپی هم اماده کردم موفق باشید -
-
M M.ba78 این موضوع را از غیر درسی جابهجا کرد
-
خیلی مفید بود
ممنون از زمانی که برامون گذاشتین
موفق و پیروز باشید