معنی بیت ۳
-
سلام دوستان
معنی این بیت چی میشه؟ب سر جام جم آن گه نظر توانی کرد
که خاک میکده کحل بصر توانی کرد -
سلام دوستان
معنی این بیت چی میشه؟ب سر جام جم آن گه نظر توانی کرد
که خاک میکده کحل بصر توانی کرد@sara-haghighatrad
معنی دو تا بیت رو دو تا تاپیک مختلف زدی که هر دو بیت از یک غزل حافظ اند. بهتر بود هر دو بیت رو با هم در یه تاپیک مینوشتید چون مرتبط به هم اند. راستی، دارین حافظ میخونین؟ 🤔🧐 بگذریم ...
«جام جم» رو که میدونید. پستی که صبح روانه تون کردم بخونید آشنا شدید باهاش.
«کحل» رو هم از ویکی پدیا داریم که: سُرمه (در قدیم: کُحْل) مادهای آرایشی است که از ترکیب دوده و دیگر مواد تهیه شده و به چشم کشیده میشود و معمولاً برای تیرهتر کردن رنگ پلکها به کار میرود.
بیت هم اینجوری خونده میشه:
به سِرّ جام جم آنگه نظر توانی کرد
که خاک میکده، کُحل بصر توانی کرد
معنی میشه: هنگامی اسرار دل عارف و عاشق رو میفهمی که خاک میکده رو همانند سرمه بر چشمانت بکشی و خاک میکده باعث بینایی حقیقی تو بشود. -
@sara-haghighatrad
معنی دو تا بیت رو دو تا تاپیک مختلف زدی که هر دو بیت از یک غزل حافظ اند. بهتر بود هر دو بیت رو با هم در یه تاپیک مینوشتید چون مرتبط به هم اند. راستی، دارین حافظ میخونین؟ 🤔🧐 بگذریم ...
«جام جم» رو که میدونید. پستی که صبح روانه تون کردم بخونید آشنا شدید باهاش.
«کحل» رو هم از ویکی پدیا داریم که: سُرمه (در قدیم: کُحْل) مادهای آرایشی است که از ترکیب دوده و دیگر مواد تهیه شده و به چشم کشیده میشود و معمولاً برای تیرهتر کردن رنگ پلکها به کار میرود.
بیت هم اینجوری خونده میشه:
به سِرّ جام جم آنگه نظر توانی کرد
که خاک میکده، کُحل بصر توانی کرد
معنی میشه: هنگامی اسرار دل عارف و عاشق رو میفهمی که خاک میکده رو همانند سرمه بر چشمانت بکشی و خاک میکده باعث بینایی حقیقی تو بشود.@amin-forouzan
نه حافظ نمیخونم
نمیدونستم این ۳ تا بیت پشت سر هم همن
۳ تا گزینه قرابت بودنممنونم🌸لطف کردید🌸
-
S Sara_R marked this topic as a question on
-
S Sara_R has marked this topic as solved on
-
@amin-forouzan
نه حافظ نمیخونم
نمیدونستم این ۳ تا بیت پشت سر هم همن
۳ تا گزینه قرابت بودنممنونم🌸لطف کردید🌸
-
@amin-forouzan
بفرمایید
-
@sara-haghighatrad
سپاس.
نامرد عجب بیت هایی رو هم انتخاب کرده. اگر از قبل نخونده باشمش یا واژه هاش رو آشنا نباشم، این تست رو حتماً رد میکنم سر جلسه.@amin-forouzan 😁
ولی خو با اینکه من معنی ۳ تا بیت اول و خوب نفهمیدم ولی دیدم گزینه ۴ خیلی پرت اوناعه