معنی
-
سلام ببخشید میشه این بیتو معنی کنید
شب از افسان خاموشی پر از افسانه و رویا
چراغ ماه از ابری تنک در حجله فانوس
تجربیا @danial-hosseinyاین پست پاک شده! -
سلام ببخشید میشه این بیتو معنی کنید
شب از افسان خاموشی پر از افسانه و رویا
چراغ ماه از ابری تنک در حجله فانوس
تجربیا @danial-hosseinyNila YS
راستشو بخواین من خیلی روش فکر کردم. ولی در کل به نتیجهٔ جالبی نرسیدم نسبت بهش. حالا مینویسم که اگه بچهها پیامتون رو دیدن، باهم به یه نتیجهای برسیم.
میگه که
شب به خاطر اون خاموشی که مثل سنگ افسان هست و بهش کشیده شده (سنگ افسان برای تیز کردن شمشیر و کارد استفاده میشده)، پر از افسانه و رویاس. (توی مصرع بعدی از نظر من اسلوب معادله داریم) همانطور که ماه که مثل چراغه، از ابر رقیقی رد شده باشه و در حجلهٔ فانوس افتاده باشه.
این معنی دست و پاشکستهایه که من تونستم دربیارم... حالا شما هم نظراتونو بگید تا به یه چیز کلیتر و درست برسیم... ♥ -
Nila YS
راستشو بخواین من خیلی روش فکر کردم. ولی در کل به نتیجهٔ جالبی نرسیدم نسبت بهش. حالا مینویسم که اگه بچهها پیامتون رو دیدن، باهم به یه نتیجهای برسیم.
میگه که
شب به خاطر اون خاموشی که مثل سنگ افسان هست و بهش کشیده شده (سنگ افسان برای تیز کردن شمشیر و کارد استفاده میشده)، پر از افسانه و رویاس. (توی مصرع بعدی از نظر من اسلوب معادله داریم) همانطور که ماه که مثل چراغه، از ابر رقیقی رد شده باشه و در حجلهٔ فانوس افتاده باشه.
این معنی دست و پاشکستهایه که من تونستم دربیارم... حالا شما هم نظراتونو بگید تا به یه چیز کلیتر و درست برسیم... ♥@danial-hosseiny خیلی ممنون توضیحتون باعث شد بهتر متوجه شم فقط به نظر شما افسان اینجا به جای سنگ نمیتونه معنی ساحر بده؟
و اینکه الان بیشتر دقت کردم به نظرم مصراع دوم هم در توصیف شبه انگار یه تضادی بین خاموشی و چراغ ماه هست و اگه اینطور باشه فکر نکنم اسلوب معادله باشه -
@danial-hosseiny خیلی ممنون توضیحتون باعث شد بهتر متوجه شم فقط به نظر شما افسان اینجا به جای سنگ نمیتونه معنی ساحر بده؟
و اینکه الان بیشتر دقت کردم به نظرم مصراع دوم هم در توصیف شبه انگار یه تضادی بین خاموشی و چراغ ماه هست و اگه اینطور باشه فکر نکنم اسلوب معادله باشهNila YS
آخه اگه بخواد معنی ساحر بده، یعنی شب از ساحر خاموشی پر از افسانه و رویا شده. اونوقت اصن چیز درست و درمونی به ما تحویل نمیده این معنی. چرا یه چیزی باید از ساحر پر بشه؟ 😬
ببین معنیای که من از مصرع دوم میگیرم، برای اینه که مصرع اول میاد میگه شب توسط خاموشی، صیقل داده شده و براق و تر و تمیز شده و الآن پر از افسانه و رؤیاس.
در ادامه، میاد میگه چراغ ماه از یه ابر رقیقی رد شده. که خب اینجوری که من دارم فکر میکنم، انگار دوباره همون ابر رو هم نقش صیقل دهنده براش درنظر گرفتن و بعد اون نور ماه میوفته به حجلهٔ فانوس.
طبق چیزی که شما دارین میگین، یعنی میتونیم بگیم ماه داره از پشت یه ابر رقیق دیده میشه که مثل یه توری روی صورتشه (خدا شاهده تور رو در همین لحظهٔ تایپ متوجهش شدم😂)، رفته به حجلهٔ فانوس دراومده و عروس فانوس شده. (و فکر میکنم درواقع بخواد بگه نورش از نور فانوس هم کمتر شده) -
Nila YS
آخه اگه بخواد معنی ساحر بده، یعنی شب از ساحر خاموشی پر از افسانه و رویا شده. اونوقت اصن چیز درست و درمونی به ما تحویل نمیده این معنی. چرا یه چیزی باید از ساحر پر بشه؟ 😬
ببین معنیای که من از مصرع دوم میگیرم، برای اینه که مصرع اول میاد میگه شب توسط خاموشی، صیقل داده شده و براق و تر و تمیز شده و الآن پر از افسانه و رؤیاس.
در ادامه، میاد میگه چراغ ماه از یه ابر رقیقی رد شده. که خب اینجوری که من دارم فکر میکنم، انگار دوباره همون ابر رو هم نقش صیقل دهنده براش درنظر گرفتن و بعد اون نور ماه میوفته به حجلهٔ فانوس.
طبق چیزی که شما دارین میگین، یعنی میتونیم بگیم ماه داره از پشت یه ابر رقیق دیده میشه که مثل یه توری روی صورتشه (خدا شاهده تور رو در همین لحظهٔ تایپ متوجهش شدم😂)، رفته به حجلهٔ فانوس دراومده و عروس فانوس شده. (و فکر میکنم درواقع بخواد بگه نورش از نور فانوس هم کمتر شده) -
@danial-hosseiny مثلا خاموشی مثل یک ساحر شبو سحر کرده و شب پر از افسانه و رویا شده🧐
درمورد بیت دوم ممنون تعبیر جالبی بود😁Nila YS
نه. راستش در کل با ساحر موافق نیستم... -
Nila YS
نه. راستش در کل با ساحر موافق نیستم...@danial-hosseinyراستی امروز همین بیتو یه جای دیگه ی کتاب دیدم به جای افسان نوشته بود افسون
هم اینکه این بیت هم از هوشنگ ابتهاجه که از ترکیب افسون خاموشی استفاده کرده👇
چه خوش افسانه می گویی به افسون های خاموشیمرا از یاد خود بستان بدین خواب فراموشی
-
@danial-hosseinyراستی امروز همین بیتو یه جای دیگه ی کتاب دیدم به جای افسان نوشته بود افسون
هم اینکه این بیت هم از هوشنگ ابتهاجه که از ترکیب افسون خاموشی استفاده کرده👇
چه خوش افسانه می گویی به افسون های خاموشیمرا از یاد خود بستان بدین خواب فراموشی
Nila YS
بله. این شعر از آقای ابتهاج رو منم خونده بودم. حتی فکر کردم همین بیتی که شما نوشتی متعلق به آقای ابتهاجه. بعد دیدم که نه. متفاوته. الآن مشکل دیگه اینه که من حتی نتونستم این شعر رو توی گوگل پیدا کنم که صاحبش کیه.
در هر صورت دیگه حالا یا به عنوان سنگ صیقل دهنده درنظر بگیر، یا اینکه به عنوان ساحر. من خودم با سنگ موافقمترم. اما اگه یه روزی اصل بیت رو و شاعرش رو پیدا کردی و از بلاتکلیفی دراومدی نسبت به اینکه بالأخره افسان یا افسون، اونوقت خودت با خودت به نتیجهٔ صد درصدی نسبت به این کلمه برس♥🤝🏻
دیگه هم زیادی درگیرش نشو. در هر صورت مفهوم و معنی کلی بیت مهم بود که ما پیداش کردیم. این یه کلمه خیلی تفاوتی توی معنی ایجاد نمیکنه.