ادبیات پایداری
-
سلام دوستان
ممنون میشم این تست رو بین گزینه ۱و۴ تحلیلش کنید

دانش-آموزان-آلاء -
S Sara_R marked this topic as a question on
-
سلام دوستان
ممنون میشم این تست رو بین گزینه ۱و۴ تحلیلش کنید

دانش-آموزان-آلاءSara_R
من متوجه سؤالتون نمیشم.
درمورد معنی و مفهوم ابیات سؤال دارید یا درمورد ادبیات پایداری؟ -
Sara_R
من متوجه سؤالتون نمیشم.
درمورد معنی و مفهوم ابیات سؤال دارید یا درمورد ادبیات پایداری؟@danial-hosseiny در مورد اینکه گزینه ۱ می شه یا ۴؟
چرا و بر چه اساسی😁 -
Sara_R
خب طبق چیزی که من از مفهوم ادبیات پایداری میدونم، ادبیاتیه که برای جنگ، استبداد داخلی و مبارزه و برای دفاع از میهن و آزادگی سروده میشه.
حالا با این اوصاف بیت چهارم تنها بیتیه که درمورد این موضوع داره صحبت میکنه. بقیه همه درمورد آزادگی حرف میزنن. بیت سوم هم درمورد معشوق داره صحبت میکنه. -
Sara_R
خب طبق چیزی که من از مفهوم ادبیات پایداری میدونم، ادبیاتیه که برای جنگ، استبداد داخلی و مبارزه و برای دفاع از میهن و آزادگی سروده میشه.
حالا با این اوصاف بیت چهارم تنها بیتیه که درمورد این موضوع داره صحبت میکنه. بقیه همه درمورد آزادگی حرف میزنن. بیت سوم هم درمورد معشوق داره صحبت میکنه.@danial-hosseiny در ادبیات پایداری گفته است:
Sara_R
حالا با این اوصاف بیت چهارم تنها بیتیه که درمورد این موضوع داره صحبت میکنه. بقیه همه درمورد آزادگی حرف میزنن. بیت سوم هم درمورد معشوق داره صحبت میکنه.ولی الآن که این شعر رو خوندم:
هر لحظه مزن در، که در این خانه کسی نیست
بیهوده مکن ناله، که فریادرسی نیست
شهری که شه و شحنه و شیخش همه مستند
شاهد شکند شیشه که بیم عسسی نیست
*آزادی اگر می طلبی غرقه به خون باش
کاین گلبن نوخاسته بی خار و خسی نیست*
دهقان رهد از زحمت ما یک نفس اما
آن روز که دیگر ز حیاتش نفسی نیست
با بودن مجلس بود آزادی ما محو
چون مرغ که پا بسته ولی در قفسی نیست
گر موجد گندم بود از چیست که زارع
از نان جوین سیر بقدر عدسی نیست
هر سر به هوای سر و سامانی و ما را
در دل بجز آزادی ایران هوسی نیست
تازند و برند اهل جهان گوی تمدن
ای فارس مگر فارس ما را فرسی نیست
در راه طلب فرخی ار خسته نگردید
دانست که تا منزل مقصود بسی نیست
نظرم با گزینهٔ یکیه.
-
@danial-hosseiny در ادبیات پایداری گفته است:
Sara_R
حالا با این اوصاف بیت چهارم تنها بیتیه که درمورد این موضوع داره صحبت میکنه. بقیه همه درمورد آزادگی حرف میزنن. بیت سوم هم درمورد معشوق داره صحبت میکنه.ولی الآن که این شعر رو خوندم:
هر لحظه مزن در، که در این خانه کسی نیست
بیهوده مکن ناله، که فریادرسی نیست
شهری که شه و شحنه و شیخش همه مستند
شاهد شکند شیشه که بیم عسسی نیست
*آزادی اگر می طلبی غرقه به خون باش
کاین گلبن نوخاسته بی خار و خسی نیست*
دهقان رهد از زحمت ما یک نفس اما
آن روز که دیگر ز حیاتش نفسی نیست
با بودن مجلس بود آزادی ما محو
چون مرغ که پا بسته ولی در قفسی نیست
گر موجد گندم بود از چیست که زارع
از نان جوین سیر بقدر عدسی نیست
هر سر به هوای سر و سامانی و ما را
در دل بجز آزادی ایران هوسی نیست
تازند و برند اهل جهان گوی تمدن
ای فارس مگر فارس ما را فرسی نیست
در راه طلب فرخی ار خسته نگردید
دانست که تا منزل مقصود بسی نیست
نظرم با گزینهٔ یکیه.
@danial-hosseiny ممنونم🌸🌸
بله گزینه یک میشه
اما مگ پایداری مفهومش مبارزه برای آزادی نیس؟
خب گزینه ۴ این مفهومو نمیده؟
البته گزینه یکم همین مفهمو میده
ولی خو نمتونم تشخیص بدم کدومش بهترهو اینکه میشع لطف کنید بگید مصراع دوم بیت یک چی میگ🌸🌸
-
@danial-hosseiny ممنونم🌸🌸
بله گزینه یک میشه
اما مگ پایداری مفهومش مبارزه برای آزادی نیس؟
خب گزینه ۴ این مفهومو نمیده؟
البته گزینه یکم همین مفهمو میده
ولی خو نمتونم تشخیص بدم کدومش بهترهو اینکه میشع لطف کنید بگید مصراع دوم بیت یک چی میگ🌸🌸
Sara_R
چرا. مفهومش باید درمورد آزادگی و جنگیدن و مبارزه دربرابر ظلم باشه.
میدونید این نوع سؤالات بیشتر درمورد مفهوم کلی غزل صحبت میکنن. معمولا تا اینجا هرچی که من دیدم اینجوری بوده. یعنی معمولا وقتی این نوع سؤالات رو مطرح میکنن، شما باید کل غزل رو خونده باشین و یادتون بیاد که اون غزل برای ادبیات پایداری بود و اگه مثه اینجا بین دو بیت گیر کردین، اونی رو انتخاب کنین که غزلش هم درمورد ادبیات پایداریه.
یه جورایی هم میتونیم به این فکر کنیم که شاعر گریهکردن رو جنگیدن دربرابر ظلم نمیدونه و به خاطر همین این بیت رو ادبیات پایداری درنظر نگرفته. هرجند بهتر بود این بیت جزو بیتا نباشه.
مصرع اول بیت اول هم نوشته
اگر به دنبال آزادی هستی، غرقه به خون باش (جونت رو فدا کن، کشته شو) که این بوتهٔ تازه سبز شده، بیدردسر و آزار نیست.(یعنی نمیشه بدون سختی کشیدن ازش استفاده و محافظت کنی) -
Sara_R
چرا. مفهومش باید درمورد آزادگی و جنگیدن و مبارزه دربرابر ظلم باشه.
میدونید این نوع سؤالات بیشتر درمورد مفهوم کلی غزل صحبت میکنن. معمولا تا اینجا هرچی که من دیدم اینجوری بوده. یعنی معمولا وقتی این نوع سؤالات رو مطرح میکنن، شما باید کل غزل رو خونده باشین و یادتون بیاد که اون غزل برای ادبیات پایداری بود و اگه مثه اینجا بین دو بیت گیر کردین، اونی رو انتخاب کنین که غزلش هم درمورد ادبیات پایداریه.
یه جورایی هم میتونیم به این فکر کنیم که شاعر گریهکردن رو جنگیدن دربرابر ظلم نمیدونه و به خاطر همین این بیت رو ادبیات پایداری درنظر نگرفته. هرجند بهتر بود این بیت جزو بیتا نباشه.
مصرع اول بیت اول هم نوشته
اگر به دنبال آزادی هستی، غرقه به خون باش (جونت رو فدا کن، کشته شو) که این بوتهٔ تازه سبز شده، بیدردسر و آزار نیست.(یعنی نمیشه بدون سختی کشیدن ازش استفاده و محافظت کنی)@danial-hosseiny خیلی ممنونم زحمت کشیدید🌸🌸
-
S Sara_R has marked this topic as solved on
-
Sara_R
خواهش میکنم♥