چنتا سوال 4
-
در مورد سوال سومتون شاعر می گه اگر دو چشم تو همیشه مست خواهد بود و در معنای دیگر گفته اگر دو چشم تو بر اثر شراب مخمور و مست هست
Elham Hoseni پس ایهام داره و صحیح هست
-
در مورد سوال چهارمتون در مورد مرگ و زندگی و پایان ارزو ها سخن به میان آمده و گفته شده که مرگ پایان بخش ارزو ها هست
-
آمل به معنای ارزو هست
-
ره عمر هک اضافه تشبیهی هست
-
در مورد سوال پنجم در واقع از روی استنباط می توان راحت تر به نتیجه رسید شاعر میگه عشق چنان من را می سوزاند که خار را در بر می گیرد
-
سلام سلام
- اینجا "ضایع" به معنی 1. آشکار 2. حیف و حروم شدن معنی میشه؟ میشه ایهام گرفتش؟
- این مصرع 2 بیت گ2 یعنی چی؟
- اینجا مدام رو ایهام گرفته. ولی به نظر من ایهام نیست
یه بار باید بخونیم "مستِ مدام" که میشه شراب
یه بار باید بخونیم " مست ، مدام" که میشه همیشگیبه نظرم مورد دومی بیشتر به وزن شعر میخوره و کلا یه حالت داره
- اینجا مورد ه مصرع دو :
- مفهومش چیه؟
- ره عمر رو میشه تشبیه گرفت؟
- رهزن امل یعنی چی؟
- اینجا تشبیش چیه؟ خود پاسخ نامه گفته عشق به آتش
ولی از طرفی استاد حسین خانی گفته بودن اگر ارکان تشبیه تو دوتا مصرع متفاوت بیان ، باید استعاره بگیریمشون
اینجا سلیقه دخیل بوده برای تشبیه گرفتن؟ یکی توضیح میده؟
- مفهوم این بیت چیه؟
- زلف شب قدر یعنی چی؟ شب قدر چه ویژگی داشته که به زلفش اشاره کرده اصن؟
amirmohammad shakeri
سوال 7
زلف شب قدر اضافه استعاری هست و دلی که شکسته هم مثل زلفی هست که پیچ و تاب برداشته -
سلام سلام
یه بار باید بخونیم " مست ، مدام" که میشه همیشگیبه نظرم مورد دومی بیشتر به وزن شعر میخوره و کلا یه حالت داره
- اینجا مورد ه مصرع دو :
- مفهومش چیه؟
- رهزن امل یعنی چی؟
ولی از طرفی استاد حسین خانی گفته بودن اگر ارکان تشبیه تو دوتا مصرع متفاوت بیان ، باید استعاره بگیریمشون
- مفهوم این بیت چیه؟
amirmohammad shakeri
سلام.
درمورد سؤال اول نه. ضایع اینجا نمیتونه معنی آشکار بده. چون با مفهوم و معنی بیت جور درنمیاد.
درمورد سؤال دوم من با «حسنِ بدیع» کنار نمیام. بدیع معنیِ تازه، نوظهور و ابتکاری میده.
اگه بخوایم معنی کنیم، میشه: خوبیِ تازه، عشقِ پاک و عقل بیکاستی
درمورد سؤال سوم باید بگم چه بخونیم «مستِ مدام»، چه بخونیم «مستْ مدام» هیچ فرقی نداره و وزن شعر برقراره که خب مدام هم اینجا ایهام داره.
درمورد سؤال چهارم مفهوم مصرع میگه روزگار در راه عمر دزد و راهزنِ آرزوست.
بله. «عمر مانند راهیست.» و ما اضافهٔ تشبیهی داریم.
درمورد سؤال پنجم اول باید بیت رو معنی کنیم.
آتش چجوری دست به گریبان خار میشه؟ عشقِ سرکش به همون شکل من رو گرفته. (عشق مانند آتش است و من مانند خار و من قراره بسوزم)
درمورد سؤال ششم معنی بیت میشه
اگر این بوستان گلی داره، به خاطر پوشاندن خارهاست. پادزهر و راه نجات این محنتسرا، جذب کردن نیشتر یا چاقوی فلزی نوک تیز است.
فکر میکنم نوش اینجا به معنی پادزهر خیلی بیت رو قشنگتر میکنه.
و اینکه آهنربا رو جذبکردن معنی کردم.
اگر کسی جور زیباتری به نظرش میرسه برای معنی کردن، خوشحالم میشم باهامون درمیون بذاره.
درمورد سؤال هفتم کلا من خودم وزنِ شعر رو درست متوجهش نمیشم درکش برای خودم سخته. اما میتونم بگم شبِ قدر به خاطر فضیلت بالایی که داره آورده شده.
توی بیت داره میگه
اگر پای صحبت ما بشینی، خیلی فیض میبری. دل پر از غم ما مثل زلف شب قدره.
شب قدر به انسانی تشبیه شده که زلف داره. (اضافهٔ استعاری)
از طرفی هم این زلف شب قدر به دلِ پرشکن من تشبیه شده.
اینم بگم که یکی از معانیِ شکن چین و شکن زلف و یکی دیگر از معانیش غم و اندوهه که خب طبیعتا اینجا ایهام تناسب هم داریم. -
سلام سلام
- اینجا مورد ه مصرع دو :
- مفهومش چیه؟
- رهزن امل یعنی چی؟
- مفهوم این بیت چیه؟
amirmohammad shakeri در مورد سوال اولتون برای خودم یکم مبهم بود اما از دوستان که پرسیدم گفتن که نه اینجا ضایع فقط در معنای حرام هست
انشالله که تونسته باشم منظورم رو بدون ابهام گفته باشم -
سلام سلام
- اینجا مورد ه مصرع دو :
- مفهومش چیه؟
- رهزن امل یعنی چی؟
- مفهوم این بیت چیه؟
amirmohammad shakeri در مورد سوال آخر هم باید بگم در واقع پیچ و خم دلش رو به پیچ خم زلف تشبیه کرده و به این دلیل از زلف و شب قدر استفاده کرده که شب قدر هم قداست داره و هم به دلیل شب بودن حس سیاهی به انسان تلقین میشه و زلف هم که اکثرا در معانی و ابیات سیاه هست
بازم امیدوارم واضح بوده باشه -
amirmohammad shakeri در مورد سوال آخر هم باید بگم در واقع پیچ و خم دلش رو به پیچ خم زلف تشبیه کرده و به این دلیل از زلف و شب قدر استفاده کرده که شب قدر هم قداست داره و هم به دلیل شب بودن حس سیاهی به انسان تلقین میشه و زلف هم که اکثرا در معانی و ابیات سیاه هست
بازم امیدوارم واضح بوده باشهElham Hoseni البته شب قدر غیر از قداستش به این دلیل هم که فیض می بریم میشه بیان کرد که به کار رفته
چون خود شاعر بیان میکنه از سخنان ما فیض ببرید -
-
S S.daniyal hosseiny این تاپیک را در ارجاع داد