آرایه های مقابل همه ابیات کاملا درست است به جز؟!
-
@jahad-128 نخجیر و زنجیر جناس نیستند.
Farhan Honar جناس بین حروف اضافه لبه پرتگاهه. بعضی وقت ها می گیرند، بعضی وقت ها نه. چون ضعیف حساب میشه. اگر مطمئن بودیم که جواب گزینه دیگهای هست، اون وقت ۴ جناس ضعیف رو میگیریم. اگر گزینه های دیگه ایراد نداشت، نباید جناس ضعیف ۴ رو حساب کنیم و جواب ۴ میشه.@danial-hosseiny آره تشبیه داره. چراغ مرده دل. یه بیت دیگه هم بود که حافظ دل عشق نفهمان رو به چراغ مرده تشبیه کرده بود، یه تاپیک همینجا پرسیدند که توضیحش دادم. بیت «ز رویِ دوست دلِ دشمنان چه دریابد/چراغِ مرده کجا، شمعِ آفتاب کجا» بود.
@Amin-Forouzan گزینه 2 چی؟
اشکالش چیه؟؟ -
@Amin-Forouzan گزینه 2 چی؟
اشکالش چیه؟؟Aram moqadam
۲ ایهام نداره. ولی استعاره داره. نشستن رو به سیاهی وسط گل لاله نسبت داده که میشه تشخیص و استعاره. -
Aram moqadam
۲ ایهام نداره. ولی استعاره داره. نشستن رو به سیاهی وسط گل لاله نسبت داده که میشه تشخیص و استعاره.@Amin-Forouzan پس جواب نهایی گزینه2 هست
-
@Amin-Forouzan پس جواب نهایی گزینه2 هست
Aram moqadam
بله یکی از دوستان (سارا) زحمتش رو کشیده بود. مگه پستش رو ندیدی؟ -
@jahad-128 نخجیر و زنجیر جناس نیستند.
Farhan Honar جناس بین حروف اضافه لبه پرتگاهه. بعضی وقت ها می گیرند، بعضی وقت ها نه. چون ضعیف حساب میشه. اگر مطمئن بودیم که جواب گزینه دیگهای هست، اون وقت ۴ جناس ضعیف رو میگیریم. اگر گزینه های دیگه ایراد نداشت، نباید جناس ضعیف ۴ رو حساب کنیم و جواب ۴ میشه.@danial-hosseiny آره تشبیه داره. چراغ مرده دل. یه بیت دیگه هم بود که حافظ دل عشق نفهمان رو به چراغ مرده تشبیه کرده بود، یه تاپیک همینجا پرسیدند که توضیحش دادم. بیت «ز رویِ دوست دلِ دشمنان چه دریابد/چراغِ مرده کجا، شمعِ آفتاب کجا» بود.
@Amin-Forouzan
امین، چطور نمیشه درنظر گرفت چراغ مردهٔ دل اضافهٔ استعاریه؟
دل مانند خانهایست که چراغ دارد.
...
از اول هم بیت دو درست بود اما من مشکلم با بیت سهس. -
ممنون از همه دوستان بابت کمک و نظراتتون
-
A Aram moqadam has marked this topic as solved on
-
@Amin-Forouzan
امین، چطور نمیشه درنظر گرفت چراغ مردهٔ دل اضافهٔ استعاریه؟
دل مانند خانهایست که چراغ دارد.
...
از اول هم بیت دو درست بود اما من مشکلم با بیت سهس.@danial-hosseiny
از این زاویه ندیده بودم. قشنگه. به نظرم چون شعرا در معنی و مفهوم اینطوری به کار نبردن و همون دل رو چراغ گرفتن بیشتر به کارشون میومده.
ز روی دوست دل دشمنان چه دریابد/چراغ مرده کجا شمع افتاب کجا
ز کوی یار می آید نسیم باد نوروزی / از این باد ار مدد خواهی چراغ دل بر افروزی
از این دو مثال من یادم مونده بود که خود دل رو به چراغ تشبیه می کنند.
البته خب می دونیم معنی و مفهوم مهمه. اگر گزینه ۳ (چراغ دل) رو اضافه تشبیهی بگیری که معنی کردنش راحته و مثل دیگر اشعار کلاسیکه ... اگر اضافه استعاری بگیری چطور معنی می کنی که معنیش قانع کننده باشه؟ و معنیش بهتر به نظر بیاد نسبت به حالتی که اضافه تشبیهی بگیریم؟
-
@danial-hosseiny
از این زاویه ندیده بودم. قشنگه. به نظرم چون شعرا در معنی و مفهوم اینطوری به کار نبردن و همون دل رو چراغ گرفتن بیشتر به کارشون میومده.
ز روی دوست دل دشمنان چه دریابد/چراغ مرده کجا شمع افتاب کجا
ز کوی یار می آید نسیم باد نوروزی / از این باد ار مدد خواهی چراغ دل بر افروزی
از این دو مثال من یادم مونده بود که خود دل رو به چراغ تشبیه می کنند.
البته خب می دونیم معنی و مفهوم مهمه. اگر گزینه ۳ (چراغ دل) رو اضافه تشبیهی بگیری که معنی کردنش راحته و مثل دیگر اشعار کلاسیکه ... اگر اضافه استعاری بگیری چطور معنی می کنی که معنیش قانع کننده باشه؟ و معنیش بهتر به نظر بیاد نسبت به حالتی که اضافه تشبیهی بگیریم؟
@Amin-Forouzan
این دو بیتی که نوشتی رو قبول دارم.
حتی بیت دومی که نوشتی هم چراغ دلش تشبیهیه. دل مانند چراغیست.
مشکلم با واژهٔ «دل» توی این بیته.
اگه دل رو نمیآورد مثل همیشه اضافهٔ تشبیهی میگرفتیم میرفت.
الآن که دل رو آورده اذیتم😂🤦🏻♂️
معنیشم این شکلی میشه که
اونقدر جهان از مردن چراغ دلها سیاه شد که شمع محافل هم دیگه جلوی پاشون رو نمیبینن.
فرق خاصی با تشبیهی گرفتنش نداره... -
@Amin-Forouzan
این دو بیتی که نوشتی رو قبول دارم.
حتی بیت دومی که نوشتی هم چراغ دلش تشبیهیه. دل مانند چراغیست.
مشکلم با واژهٔ «دل» توی این بیته.
اگه دل رو نمیآورد مثل همیشه اضافهٔ تشبیهی میگرفتیم میرفت.
الآن که دل رو آورده اذیتم😂🤦🏻♂️
معنیشم این شکلی میشه که
اونقدر جهان از مردن چراغ دلها سیاه شد که شمع محافل هم دیگه جلوی پاشون رو نمیبینن.
فرق خاصی با تشبیهی گرفتنش نداره...@danial-hosseiny در آرایه های مقابل همه ابیات کاملا درست است به جز؟! گفته است:
معنیشم این شکلی میشه که
فرق خاصی با تشبیهی گرفتنش نداره...فرق که داره.هدف داشتم که پرسیدم ازت. اگر واقعا شاعر اضافه استعاری به کار ببره با مشبه و مشبه به با هم کار داره تو مفهوم. مثلاً تو «چراغ دل». اون وقت یک مشبه به حذف شده داریم که تو معنا مهمه و باید لحاظ بشه. اگر این رو اضافه استعاری بگیری اون وقت «خانه» هم وارد گود میشه. و باید تو معنا جا بدیش. اگر تو معنا و مفهوم جایی واسه خانه پیدا نکنی ببینی که تصویر خوبی درست نمیشه، پس می فهمیم فرض اولیه مون (اضافه استعاری) اشتباه بوده. به برهان خلف اثبات میشه که چرا اضافه استعاری نیست 😂😂😂
-
@danial-hosseiny در آرایه های مقابل همه ابیات کاملا درست است به جز؟! گفته است:
معنیشم این شکلی میشه که
فرق خاصی با تشبیهی گرفتنش نداره...فرق که داره.هدف داشتم که پرسیدم ازت. اگر واقعا شاعر اضافه استعاری به کار ببره با مشبه و مشبه به با هم کار داره تو مفهوم. مثلاً تو «چراغ دل». اون وقت یک مشبه به حذف شده داریم که تو معنا مهمه و باید لحاظ بشه. اگر این رو اضافه استعاری بگیری اون وقت «خانه» هم وارد گود میشه. و باید تو معنا جا بدیش. اگر تو معنا و مفهوم جایی واسه خانه پیدا نکنی ببینی که تصویر خوبی درست نمیشه، پس می فهمیم فرض اولیه مون (اضافه استعاری) اشتباه بوده. به برهان خلف اثبات میشه که چرا اضافه استعاری نیست 😂😂😂
@Amin-Forouzan
ببین حالا لحاظکردن خانه کاری نداشت.
فقط و فقط به این خاطر که شمع محفلها اینجا استعارهس، میتونم این رو هم قبول کنم.
قانع نشدم ولی مجبورم به تقبل😂