دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
نوکلئوتید
-
Disgustion 1
حالا خوب شد
من همه حرفاتو نخوندم فقط اون قسمت که گفتی نیل کمپبل و فلان و بعد یه عکس از کتابش گذاشتی رفتم خوندم و بازم دیدم کمپبل همچین حرفی نزده!
با این همه
خلاصه ی حرفاتو یا با دلیل یا با منبع( دکتر و استاد فلانی هم نه، رفرنس یا کتاب درسی) یبار خلاصه بهم بگو
الان اینکه میگی نوکلئوتید ابتدایی دنا 3 تا فسفات داره، خب از کجاست؟ -
علیرضا تمدنی دقیق یادم نمیاد از کدوم کانسپتش بود ولی گفته بود .
دلیل : تو یه رشته از دنای خطی اگه ده نوکلئوتید داشته باشیم، نه پیوند فسفودی استر هست و واسه تشکیل شدن 9 پیوند فسفودی استر باید 9 پیروفسفات از نه نوکلئوتید جدا بشه در صورتی که ما ده نوکلئوتید داریم .
پس از یکیشون پیروفسفات جدا نمیشه که اون نوکلئوتید اوله . -
Disgustion 1 کامل ترش اینه .
-
Disgustion 1
میدونم هدف پیروزی یا شکست نیست ؛ شوخی میکنم
اما از اینکه ابتدای DNA یا انتهاش باشه ، کاملا مطمئنم که نیست ، یه جایی اون وسطای رشته است احتمالا و طبق شکل کتابتون هم کاملا قابل برداشته(اما بازم احساس میکنم یه جوری این 3 فسفاته هه هم تک فسفاته میشه ، اما چجوریشو نمیدونم).
اول یه سوالمو جواب بدید، آیا ممکنه نقطه آغاز همانند سازی ، ابتدا یا انتهای رشته DNA باشه؟
. -
Disgustion 1
این مالِ یه سایتِ وابسته به دانشگاه هاروارد هست که نوشته نوکلئوتید انتهایی یه فسفات داره
و اما بخوام با دلیل اثبات کنم این قضیه رو
ببین همانند سازی دنا نیمه حفاظتی هست
از طرفی
این جمله ی کتابه:
هر نوکلئوتید 3 فسفاته موقع اضافه شدن به رشته پلی نوکلئوتیدی 2 تا گروه فسفاتش رو از دست میده
پس رشته ی جدید تحت هررررر شرایطی تمام نوکلئوتید هاش تک فسفاته ان... و اما رشته ی قبلی که از دنای مادر به ارث رسیده...آیا اگه ابتداش سه فسفاته باشه و با همین دنا بخواد پیوند برقرار کنه تقارن و در نهایت ثبات و پایداریش بهم نمیخوره؟ چرا میخوره
و اصلا به فررررررض محال که نه عاقا جون بهم نخورد
خب تو همانند سازیِ نسل بعد چی؟
بالاخره از یه جایی به بعد دیگه سه فسفاته در کار نیست و فقط تک فسفاته داریم تو دنا...امیدوارم قانع شده باشی -
این فسفات انتهایی دنا یه اسم مشخص داره، سرچ کن میتونی راجبش بخونی:
The 5' phosphate group
مثلا
https://teaching.ncl.ac.uk/bms/wiki/index.php/5'_phosphate_group -
علیرضا تمدنی نوکلئوتید ابتدایی سه فسفاته هس و من کاری به انتهاش ندارم .
با توجه به اینکه رشته دنای جدید در حال ساخت، جهتش با رشته قدیمی یکی نیست کل متن شما رو نقض میکنه .
البته با پوزش . -
@سینا-0 خلاصه اینکه من طبق چیزایی که خوندم نظرمو گفتم ؛ شما میتونی بپذیری یا نپذیری .
تا جایی که ممکن بود و میدونستم هم دلیل آوردم .
پ.ن : بحث من همانند سازی نیست و دنای دختریه که کامل ساخته شده .
و اما سوالتون : دقیقا نمیدونم، ولی بعیده .
چون یکی از شاخصای همانند سازی تشکیل حبابه و اگه دقیقا از اولش باشه حباب تشکیل نمیشه . -
علیرضا تمدنی یه دلیل دیگه :
ما توی همه دنا ها اگه یه رشتشو در نظر بگیریم تعداد پیوندای فسفودی استر یکی کم تر از نوکلئوتیداس و واسه تشکیل شدن هر پیوند نیازه که یکی از نوکلئوتیدا دو فسفاتشو از دست بده .
بنابراین تعداد نوکلئوتیدایی که یه فسفاتشونو از دست میدن از تعداد کل یکی کمترن .
این مورد به هیچ وجه نقض شدنی نیست و تقریبا با یه کتاب زیست دوازدهم رو بلد بودن میشه اثباتش کرد .
درمورد این موضوع نظر بدین . -
علیرضا تمدنی بعد این چیزی که شما نوشتی مربوط به همه نوکلئوتید هاست .
یعنی این اسم میتونه مربوط به نوکلئوتید درون رشته باشه یا آزاد .
اون پنج پریمش معنی کربن پنج میده و فسفات گروپ هم که مشخصه .
این واسه همه شون صادقه . -
Disgustion 1
من استدلال شما رو قبول میکنم که بالاخره یکیشون 3 فسفاته است منتها چون در هیچ منبعی بهش اشاره نشده یکمی بهش شک دارم
حالا اینارو ولش ، بریم سراغ ادامه سوال ؛ پس قبول دارید که حباب همانند سازی ابتدا یا انتهای دنا تشکیل نمیشه (بخاطر همون بحث افزایش سرعت و اینکه وقتی دوطرفی باشه زودتر تموم میشه)
طبق حرف خودتون ، برای اینکه نوکلئوتید بیاد تو رشته ، دو فسفاتش میره تا پیوند ایجاد شه . و حالا سوالی که پیش میاد اینه که وقتی همون اول کار دنابسپاراز اولین نوکلئوتیدشو میذاره ، خب چیزی نیست که بهش پیوند بزنه و درنتیجه 3 فسفاته باقی میمونه . درسته؟ و چون حباب همانند سازی وسطای رشتس ، پس اون 3 فسفاته ی مد نظر ، هم وسط رشتس . و باز طبق کتاب ها و منابع علمی و حرفای خودتون ، وقتی توکلئوتیدای دیگه بخوان به این وصل بشن و رشته رو تکمیل کنن ؛ قبول دارید که برای ایجاد پیوند باید 2 فسفاتشون بره؟پس در نتیجه اون نوکلئوتیدای ابتدا یا انتها ، حالا فرض میکنیم سر انتهایی گروه هیدروکسیله باشه، اون ابتداش ، وقتی دنابسپاراز برسه به اون ابتدا ، باید 2تا فسفات نوکلئوتیدو بکنه تا بتونه به رشته در حال ساخت پیوند بده و نتیجه میگیریم که چی؟اون ابتدایی تک فسفاته است
ببینید ، من نمیدونم طبق منابع علمی این استدلال درسته یا نه ولی میگم اگر قرار به وجود نوکلئوتید تک فسفاته باشه ، طبق استدلال شما ، اون یکی از نوکلئوتیدایی که تو حباب همانند سازی همون اول میذاریمش و قطع به یقین ابتدای رشته نیست
. -
@سینا-0 حرفاتون رو تا یجایی قبول دارم .
زمانی که دنابسپارازها شروع به همانند سازی میکنن ما میتونیم چندین حباب ببینیم و با توجه به دو جهته بودن همانند سازیمون میتونیم چندین نوکلئوتید اولیه سه فسفاته ببینیم که طی فرایند متصل شدن نوکلئوتید بعدی به اونها دو فسفاتشون از دست نمیره .
دنابسپاراز اولین نوکلئوتید رو میذاره و ادامه حرکتش اینطوریه که نوکلئوتید بعدی رو از سمت OH متصل میکنه و به همین ترتیب .
حالا از حباب مجاور هم یه تیکه دنای همانند سازی شده داره به ترتیبی که گفتم به این تیکه نزدیک میشه و همچنان نوکلئوتید اولمون سه فسفاته هست . الان فرض میکنیم یه نوکلئوتید بین دو تیکهی همانند سازی شده فاصله هست .
وقتی این نوکلئوتید قرار بگیره نیاز به دو پیوند داره که دو تیکه همانند سازی شده به هم متصل بشن .
یکی از پیونداشو با فسفاتای خودش انرژیشو تأمین میکنه و اون یکی دیگه رو هم با فسفاتای نوکلئوتید اولیه . -
این پست پاک شده!
-
Disgustion 1
این متنی که فرستادم
میگه یه انتها هیدروکسیل داریم
یه انتها هم تک فسفات
الان چرا قبولش نداری؟ -
@سینا-0 با توجه به توضیحاتی که دادم مطمئن باشین یکی از نوکلئوتید های سه فسفاته ابتدای رشته هست و روبهروی اون یه نوکلئوتید تک فسفاته موجوده .
و در رشته مقابلش، ابتداش یه نوکلئوتید سه فسفاته هست و انتهاش رو هم که بالا توضیح دادم .
خلاصه : ابتدای سه فسفاتهی رشتهی مد نظرمون روبهروی انتهای رشته مقابله و ابتدای سه فسفاتهی رشته مقابلمون، روبهروی انتهای تک فسفاته رشته مد نظرمونه (عکسای دیروز) .
ولی من پیشنهاد میدم اینو با همین استدلالی که دیروز آوردم قبول کنین وگرنه جفتمون مجبور میشیم بریم همانند سازی دنا در صورتی که جهت رشته ها ناهمسوئه رو یاد بگیریم که اصلن کار درستی نیست و تهش هم به همین نتیجه ای که گفتم میرسیم . -
علیرضا تمدنی باشه قبول کردم
-
Disgustion 1
خب
پس الان یعنی قبول کردی همه ی نوکلئوتید های دنای خطی تک فسفاته هستن حتی نوکلئوتید اولی؟ -
علیرضا تمدنی خیر .
من دارم با استدلال حرف میزنم و کارمو پیش میبرم و شما هم اگه میتونین دلیل بیارین واسه حرفاتون .
اینطور نمیشه که شما بگین من حرف استادتو قبول ندارم بعد خودتون برین متن سایت وابسته به دانشگاه هاروارد رو بیارین .
اگه دوست دارین میتونیم بحث کنیم ؛ نه اینکه از این ور و اون ور مدرک بیاریم (کاری که خودتون نفیش کردین ولی انجام میدین) !
من دلیل منطقی گفتم و دوستمون سینا هم قبول کردن که یکیش سه فسفاته هست .
زمانی که یه مدرک ارائه دادین که دلیل منو رد کنه یا خودتون با حرف و دلیل خودتون حرف منو رد کردین من قبول میکنم .
وگرنه بحثی نمیمونه بینمون . -
Disgustion 1
هر نوکلئوتید 3 فسفاته موقع اضافه شدن به رشته پلی نوکلئوتیدی 2 گروه فسفاتش رو از دست میده
جمله ی کتابه
قبولش داری یا نه؟ -
این پست پاک شده!