دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
نکات ترکیبی زیست
-
🩸اثرات دخانیاتافزایش فشار خون .... در نتیجه افزایش ارتفاع QRS
(اثری مشابه هورمون آلدوسترون/اپی و نور اپی نفرین)سیگار کشیدن باعث میشود یاخته های مخاط مژکدار
دستگاه تنفسی تخریب شده و فرد به سرفه های مکرری مبتلا شود.ریفلاکس معده(درنتیجه تخریب جدار مری و عفونت)
پوکی استخوان
از عوامل مهم سرطان زایی
باعث اختلال در روند جداشدن کروموزوم ها در هردو جنس
باعث کاهش اکسیژن: تنفس بی هوازی (چه نوع؟تخمیر لاکتیکی ... کجا؟ماهیچه اسکلتی و گلبولهای قرمز) : در نتیجه باعث افزایش فعالیت مغز قرمز استخوان در جهت خون سازی میشود و برای اینکار باعث افزایش ترشح هورمون اریتروپویتین میشود.🩸حالا اریتروپویتین که بود و چه کرد ؟
از یاخته های درون ریز کلیه و کبد ترشح میشود.
وارد خون شده و هورمون (پیک شیمیایی دوربرد) محسوب میشود.یاخته هدف آن : مغز قرمز استخوان
نقش : افزایش سرعت تولید گلبول های قرمز (از عوامل تنظیم کننده ی تقسیم یاخته ای است )در حالت طبیعی به مقدار کم ترشح میشود تا کاهش معمولی تعداد گلبولهای قرمز را جبران کند . (گفتیم روزانه حدود ۱ درصد تخریب میشوند.)
اما در هنگام کمبود اکسیژن ، ترشح آن افزایش مییابد. کمبود اکسیژن یعنی هنگام ... :
کم خونی
بیماریهای قلبی و تنفسی
ورزش های طولانی
قرارگرفتن در ارتفاعات
دخانیات🩸حالا از این موارد در طی ورزش های طولانی چه اتفاقاتی می افتد؟
ماهیچه ها ممکنه در شرایطی به جای گلوکز از اسید های چرب استفاده و تامین انرژی کنند.
در این هنگام اکسیژن در دسترس کاهش یافته و ماهیچه ممکنه تخمیر لاکتیکی انجام بده.
لاکتیک اسید (لاکتات) تولید باعث درد و گرفتگی ماهیچه میشود .... تحریک گیرنده ی سازش ناپذیر (درد)
لاکتیک اسید ، اسید است و باعث کاهش پی.اچ میشود و ممکنه در کار پروتئین ها و آنزیم ها اختلال ایجاد کند.
البته لاکتیک اسید تولیدی در ماهیچه به تدریج تجزیه شده و اثرات درد و گرفتگی از بین می رود.لاکتیک اسید هم چنین عامل ترشح شدن شیر است.
پس از این طریق لاکتیک باعث تحریک گیرنده ی چشایی هم میشود(نوعی گیرنده ی شیمیایی)اگه مطلب دیگه ای مونده شما هم اضافه کنید
-
Faez Fateminia قطعا گزینه های دیگه ای هست که بتونی با اون جواب رو پیداکنی نگران نباش
-
و اما می رسیم به عوارض مشترک نوشیدنی های الکلی و دخانیات:
️با جلوگیری از رسوب کلسیم در استخوان .... پوکی استخوان
️از عوامل مهم و محیطی سرطان زایی هستند.
️از علل برگشت اسید معده و ریفلاکس هستند.
پ.ن) اگر انقباض بنداره انتهای مری کافی نباشد ، ریفلاکس معده خواهیم داشت. دو نکته درمورد آن:
۱) اگر انقباض کافی نباشد نه اینکه کلا منقبض نشود.
۲) منظور از این انقباض ، انقباض ماهیچه های حلقوی (داخلی) است نه طولی.️در روند جداشدن کروموزوم ها در هردو جنس اختلال ایجاد میکنند و موجب باهم ماندن کروموزوم ها هنگام تولید گامت میشوند.
-
این پست پاک شده!
-
🩸یون بیکربنات(HCO3-) :
۵ منبع دارد:
بزاق
معده (ترشح توسط یاخته های پوششی سطحی معده)
روده باریک
لوزالمعده
صفرا (ترشحات کبد)🩸لیزوزیم در موارد زیر وجود دارد : (رمز : عبام)
عرق
بزاق
اشک
ماده مخاطی🩸اشک داری : نمک /لیزوزیم
🩸عرق داری : نمک / لیزوزیم🩸بزاق داری :
آب
یونهایی مانند بیکربنات و یون های دیگر
انواعی از آنزیم ها مثل آمیلاز و لیزوزیم
موسین🩸مخاط وجود دارد در :
لوله گوارش
دستگاه تنفسی
دستگاه ادراری تناسلی🩸نکاتی در مورد مواد گفته شده:
عرق : داری نمک (سدیم ) است./ هورمون آلدوسترون هم باعث افزایش بازجدب سدیم میشود.اشک : مایعی است داری نمک / با قرنیه در تماس است/ جزو خط اول دفاع غیراختصاصی محسوب میشود و از عوامل حافظت از چشم می باشد.
بزاق : بوسیله داشتن آمیلاز در گوارش نشاسته ها (نه هر نوع پل ساکاریدی) نقش دارد (بصورت ناقص)
-
1.وجود سر آمینی در هر رشته پلی پپتیدی به علت حضور آمینواسید متیونین است
۲.در مرحله آغاز ترجمه تشکیل پیوند پپتیدی و شکستن پیوند اشتراکی و حرکت رناتن دیده نمیشود
۳.در کل مراحل ترجمه غیرممکن است که هر سه جایگاه با هم پر دیده بشن،حداکثر دو جایگاه(AوP و یاPوE)میتواند پر باشد
۴.حرکت رناتن فقط در مرحله طویل شدن ترجمه دیده میشود
۵.الزاما هر آمینواسید متیونین در جایگاه P رمز نمیشود،میتواند در جایگاه A (در مرحله طویل شدن) هم رمز شود
-
Seyed sadegh Razavi سلام. مگه آخرین حرکت رناتن مربوط به مرحله پایان ترجمه نیست؟؟
-
Farhan Honar نه ،ترجمه فقط درمرحله طویل شدن شاهد حرکت رناتن هستیم ولی در رونویسی هر سه مرحلش حرکت رنابسپاراز رو داریم
-
Mahan Xodayi 2 یعنی به محض اینکه آخرین حرکت رناتن انجام گرفت ، مرحله طویل شدن تموم میشه؟
-
Farhan Honar سلام،نه فکر نمیکنم،آخرین حرکت رناتن در مرحله طویل شدن هست که باعث میشه کدون پایان در جایگاه A قرار بگیره،از اینجا به بعد میشه پایان که دیگه حرکت رناتن نداریم
-
Farhan Honar بله
-
-
-
سلام من یه نکته ای دیدم تو تست گفتم بگم
در گیاهی : سلول های معبر توسط میکروسکوپ نوری دیده شدند
کانال پلاسمودسم نوسط میکروسکوپ الکترونی
واولینبار سلول توسط میکروسکوب ابتدایی رابرتهوک -
Farhan Honar
در ضمن خیلی ممنون از تاپیکتون خیلی کمک می کنه منم سعی می کنم از روزای دیگه نکات جوندار پیدا کنم -
ladan.karami karami خواهش میکنم
مشتاق مشارکتتون -
نکات ترکیبی کبد اگه چیزی از قلم افتاده بگید
جمع بندی مقایسه ی جهش های کوچک -
🩸بیماری مطرح شده در فصل ۲ زیست دهم:
بیماری مرتبط با ریفلاکس
کم خونی شدید
سلیاک
کبد چرب
سنگ کیسه صفرا -
اندام های کیسه ای شکل:
اندام کیسه ای شکل لوله گوارش : معده
اندام کیسه ای شکل دستگاه گوارش : معده ، کیسه صفرا
اندام کیسه ای شکل دستگاه ادراری : مثانه
اندام کیسه ای شکل دستگاه تولید مثلی:رحم
اندام کیسه ای شکل و ماهیچه ای : مثانه و رحم
اندام گلابی شکل : رحمدر نوعی جیرجیرک جانور نر زامه های خود را همراه با مواد مغذی درون کیسه ای به فرد منتقل میکند.
پ.ن ) واژه کیسه رو در گیاهان هم داریم: کیسه ی گرده