دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
زیست دونی
-
alireza.jet در زیست خوانی!! گفته است:
A.K من هیچ وقت موقع خوندن سوال بهش دقت نمیکنم همچنین به کلمه های کلیدی گزینه ها همینجور رو هواااااااا میگم:smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat:
باید دقت کنی
دام میذارن تو صورت سوال -
alireza.jet سلام خدمت همه دوستان چندتا سوال داشتم:
این جمله ها درست هستن یا نه:1_ دراز بودن سلول های عصبی باعث افزایش سرعت انتقال پیام میشه 2_برخلاف گیاهان در پارامسی دیواره به تنهایی نمیتواند مانع ترکیدن سلول در اثر جذب اب شودو این که اگر کسی میدونه این جمله رو با ذکر مثال برام توضیح بده:شکل های متعددی برای چیرگی بر محدودیت اندازه سلول ایجاد شده وجود دارد
-
alireza.jet سلام خدمت همه دوستان چندتا سوال داشتم:
این جمله ها درست هستن یا نه:1_ دراز بودن سلول های عصبی باعث افزایش سرعت انتقال پیام میشه 2_برخلاف گیاهان در پارامسی دیواره به تنهایی نمیتواند مانع ترکیدن سلول در اثر جذب اب شودو این که اگر کسی میدونه این جمله رو با ذکر مثال برام توضیح بده:شکل های متعددی برای چیرگی بر محدودیت اندازه سلول ایجاد شده وجود دارد
اولی رو نمیدونم
دومی فکر کنم درست باشه چون توی گیاهان فقط دیواره هست ولی توی پارامسی هم دیواره هم واکوئل ضرباندار
سومی هم فکر کنم درست باشه -
A.K این ها همشون درستن راجع به اولی من فکر میکردم میلیین باعث افزایش سرعت میشه راجع به دومیم داخل جزوه استاد امینی نوشته بود پارامسی دیواره نداره
و راجع به سومیم میدونم درسته ولی یعنی چی مثلا شکلایی هست که باعث میشه سلول از یه حدی کوچکتر باشه یا از یه حدی بزرگتر باشه؟مفهومشو نمیفهمم -
A.K این ها همشون درستن راجع به اولی من فکر میکردم میلیین باعث افزایش سرعت میشه راجع به دومیم داخل جزوه استاد امینی نوشته بود پارامسی دیواره نداره
و راجع به سومیم میدونم درسته ولی یعنی چی مثلا شکلایی هست که باعث میشه سلول از یه حدی کوچکتر باشه یا از یه حدی بزرگتر باشه؟مفهومشو نمیفهممخب میشه درمورد اولی این استدلالو کرد که سلولای دراز پیام عصبی رو توی یه مسیر هدایت میکنن ولی اگه یه سلول دراز نباشه و مثلا کروی باشه، راه های متعددی میتونه وجود داشته باشه برای هدایت پیام عصبی
پارامسی دیواره داره
مثلا گلبول قرمز کوچیکه ولی سطح غشاش فرورفته و اینطوری میتونه انیدراز کربنیک زیادی رو تو غشاش جا بده
-
سوالای امروز
مربوط به پروتئین ها و آنزیم ها@دانش-آموزان-آلاء
@Dr-Bernosi
alireza.jet
elhame.H
@همیار -
1)آلبومین توی خون و تخم مرغ هست پس جانوریه.
کاتالاز توی پراکسی زوم هست که هم تو سلل گیاهی هست هم تو جانوری.
پروتئین ها ناخن رو جانوران دارند.
هورمون های تیروئیدی پروتئین نیستند. آمینواسید تغییریافته هستند.2)همگلوبین توی خون وجود داره و خون مخصوص جانوران هست.
آمیلاز هم در گیاهان هم در جانوران وجود داره
دوک نقسیم هم تو گیاهان هست و هم تو جانوران
اسکلت سلولی هم توی گیاهان و هم توی جانوران هست.3)زردپی برای جانورانه و ماهیچه رو به استخوان متصل میکنه.
تاژک هم توی جانوران هست هم توی باکتریا و هم توی برخی آغازیان.
پادتن مخصوص جانوران هست.
لیزوزوم هم توی جانوران هست هم توی برخی از گیاهان.4)کازئین پروتئین شیر هست و فقط توی جانوران هست.
گلوبین هم توی ماهیچه های جانوران هست.
ابریشم هم یه پروتئین جانوری هست.
لیزوزیم هم پروتئین دفاعی جانوران هست.پس گزینه 4 درسته
-
1)پلی پپتیدها توسط ریبوزوم ساخته میشن. اما بعضی جاها مثل معده، پلی پپتید ها توسط آنزیم های دیگه ایجاد میشن.
توی معده پپسین ها پلی پپتید ها رو از پروتئین ها ایجاد میکنن ولی ریبوزم پلی پپتید ها رو از امینواسیدها.2)پروتئین ها انتقال دهنده مثل پروتئین های کانالی، پروتئین های ناقل و میوگلوبین و هموگلوبین و .... هستند. از این بین هموگلوبین دارای آهن هست که آهن هم جز ترکیبات معدنی هست.
3)دقیقا تعریف پروتئین هست توی کتاب.
4)این هم جمله ی کتاب هست.
پس گزینه 1 پاسخ صحیح تست هست.
-
1)لیپازها توی لباسشویی کاربرد دارن ولی این کاربرد خانگیه.
2)آمیلازها توو تهیه شکلات نقش دارن که این کاربرد صنعتیه.
3)سلولاز تو نرم کردن مواد گیاهی کاربرد صنعتی داره.
4)پروتئازها تو تجزیه ی غذای کودکان هم نقش صنعتی دارن.
پس گزینه 3 درسته
-
1)سم ها جایگاه فعال آنزیم ها رو اشغال میکنند. اثر بعضی سم ها موقتی و بعضی ها دائمی است. اما بعضی انزیم ها هستند که سم ها رو تغییر میدن مثل کاتالاز که پراکسید هیدروژن رو به آب و اکسیژن تبدیل میکنه.
2)متن فعالیت آخر فصل هست. با اینکه لیپدها تفاوت های زیادی دارند، اما در یک گروه از مولکول های زیستی قرار میگیرند.
3)سرعت انزیم ها رو میشه تغییر داد و کم و زیاد کرد. هم زیاد کردن و هم کم کردن سرعت عمل انزیم ها میتونه مفید یا مضر باشه. مثلا کند کردن آنزیم های مرتبط با تولید مثل(نقاط وارسی) میتونه مضر باشه.
4)آنزیم ها به دو دسته ی درون سلولی و برون سلولی تقسیم میشوند.
آنزیم های درون سلولی درون سلول و برون سلولی بیرون از سلول فعالیت میکنند. اما میشه آنزیم های درون سلولی رو بیرون از سلول هم دید. مثلا وقتی که سلول های پوششی روده میمرن و آنزیم های درونشون به فضای روده آزاد میشه. به فعل گزینه دقت کنید.گزینه 2 صحیحه
-
-آنزیم ها به تغییرات "شدید" دما و PH حساس هستند نه به هر تغییر دمایی.
-بعضی سم ها مثل حشره کش ها، سیانیدها و ارسنیک میتونن جایگاه فعال انزیم ها رو اشغال کنند و مانع فعالیت انزیم بشن.
-هورمون های جنسی از کلسترول ساخته میشن. هورمون های جنسی و کلسترول شبیه به یکدیگر هستند. پس فراورده ی این انزیم(هورمون جنسی) و پیش ماده اش(کلسترول) به همدیگه شباهت دارند.
-با اینکه انزیم ها خودشون توی واکنش ها تغییری نمیکنند، اما با گذشت زمان از مقدارشون کم میشه. بنابراین برای انجام شدن یه واکنش به صورت همیشگی، آنزیم موردنظر باید به طور دائمی ساخته بشه تا اون واکنش انجام بشه.
مورد دوم و سوم درستن
-
از سلولاز برای خارج کردن دانه ها از پوستشون توی کشاورزی استفاده میکنن.
1)سلولاز سلولز را به گلوکز تجزیه میکنه و این واکنش هیدرولیز هست. هیدرولیز هم آب مصرف میکنه نه آزاد.
2)سلولاز یه آنزیم هست و آنزیم ها به تغییرات دما و PH حساس هستند.
3)سلولاز بروی سلولز که یه ترکیب خطی و غیرمنشعب هست اثر میزاره.
4)سلولاز رو باکتری ها(اندامک ندارند) و اغازیان( اندامک دارند) تولید میکنند.
به صورت سوال خیلی دقت کنید
-
سوالات باقی مونده از آزمون اول
@دانش-آموزان-آلاء
@Dr-Bernosi
alireza.jet
elhame.H -
A.K چهار دو یک دو
کلید ازمون رو گذاشتم:/https://forum.alaatv.com/topic/8000/آزمون-های-زیست-شناسی