دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
زیست دونی
-
سلولای انسان سلولای جانوری و سلولای سکویا سلولای گیاهی هستن. توی سلولای جانوری نوع خاصی لیپید هست که توی سلولای گیاهی نیست که همون کلستروله
1)کلسترول یه استروئید هست که استروئیدا پلی مر نیستن و مونومر ندارن.
2)طبق شکل ص 25 کتاب دوم، کلسترول هم با بخش آبدوست هم با بخش آبگریز غشا در تماسه.
3)در شرایطی که کلسترول خون زیاد باشه، کلسترول در دیواره ی رگ ها رسوب میکنه و باعث شکننده شدن رگ ها میشه و میتونه بیماری مربوط به رگ ها رو ایجاد کنه
4)کلسترول از 4 حلقه ی آلی درست شده که 3 تا از این حلقه ها 6 ضلعی و یکیش 5 ضلعی هست
پس گزینه 3 درسته.
این تست شبیه کنکور 97 بود
-
چربی ها همون تری گلیسیرید ها هستن
1)وقتی یه چربی حداکثر تعداد هیدروژن رو داره، به این معنی هست که سیرشده هست. اما بسیاری از چربی های جانوری سیرشده هستند.
2)همه ی چربی ها یه پیوند دوگانه دارند. اما گروهی از چربی ها که سیرنشده هستند، حداقل یه پیوند دو یا سه گانه دارند.
3)یکی از ویژگی همه ی لیپید ها آبگریز بودنشون و در نتیجه توی آب حل نمیشن.
4)بسیاری از چربی ها با همدیگه متفاوت هستند نه همشون. بسیاری از چربی ها توی اسیدهای چربی متفاوتند.
پس گزینه 3 صحیح هست
-
-یکی از مهم ترین وظایف چربی های درون سلول ها ذخیره ی انرژی هست. چربی یه نوع لیپید هست ولی چربی همون لیپید نیست.
-سیرشده و سیرنشده اصطلاحی برای چربی ها یا تری گلیسریدها هست نه همه ی لیپید ها.
-هرماده ای توی سلول توسط فعالیت آنزیم ها ساخته میشه. حالا ممکنه یه ماده ی بزرگ به چند ماده ی کوچیک تبدیل بشه توسط یه آنزیم یا برعکس. در هر صورت آنزیم ها اون ماده رو ساختند.
-چربی ها یا تری گلیسرید ها شبیه فسفولیپیدها(بیشترین مولکول های غشا) هستند.
دقت کنید که سوال رو باید خیلی با دقت میخوندید که توی دام آموزشی نیفتید.
فقط مورد سوم درست هست
-
alireza.jet در زیست خوانی!! گفته است:
A.K من هیچ وقت موقع خوندن سوال بهش دقت نمیکنم همچنین به کلمه های کلیدی گزینه ها همینجور رو هواااااااا میگم:smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat:
باید دقت کنی
دام میذارن تو صورت سوال -
alireza.jet سلام خدمت همه دوستان چندتا سوال داشتم:
این جمله ها درست هستن یا نه:1_ دراز بودن سلول های عصبی باعث افزایش سرعت انتقال پیام میشه 2_برخلاف گیاهان در پارامسی دیواره به تنهایی نمیتواند مانع ترکیدن سلول در اثر جذب اب شودو این که اگر کسی میدونه این جمله رو با ذکر مثال برام توضیح بده:شکل های متعددی برای چیرگی بر محدودیت اندازه سلول ایجاد شده وجود دارد
-
alireza.jet سلام خدمت همه دوستان چندتا سوال داشتم:
این جمله ها درست هستن یا نه:1_ دراز بودن سلول های عصبی باعث افزایش سرعت انتقال پیام میشه 2_برخلاف گیاهان در پارامسی دیواره به تنهایی نمیتواند مانع ترکیدن سلول در اثر جذب اب شودو این که اگر کسی میدونه این جمله رو با ذکر مثال برام توضیح بده:شکل های متعددی برای چیرگی بر محدودیت اندازه سلول ایجاد شده وجود دارد
اولی رو نمیدونم
دومی فکر کنم درست باشه چون توی گیاهان فقط دیواره هست ولی توی پارامسی هم دیواره هم واکوئل ضرباندار
سومی هم فکر کنم درست باشه -
A.K این ها همشون درستن راجع به اولی من فکر میکردم میلیین باعث افزایش سرعت میشه راجع به دومیم داخل جزوه استاد امینی نوشته بود پارامسی دیواره نداره
و راجع به سومیم میدونم درسته ولی یعنی چی مثلا شکلایی هست که باعث میشه سلول از یه حدی کوچکتر باشه یا از یه حدی بزرگتر باشه؟مفهومشو نمیفهمم -
A.K این ها همشون درستن راجع به اولی من فکر میکردم میلیین باعث افزایش سرعت میشه راجع به دومیم داخل جزوه استاد امینی نوشته بود پارامسی دیواره نداره
و راجع به سومیم میدونم درسته ولی یعنی چی مثلا شکلایی هست که باعث میشه سلول از یه حدی کوچکتر باشه یا از یه حدی بزرگتر باشه؟مفهومشو نمیفهممخب میشه درمورد اولی این استدلالو کرد که سلولای دراز پیام عصبی رو توی یه مسیر هدایت میکنن ولی اگه یه سلول دراز نباشه و مثلا کروی باشه، راه های متعددی میتونه وجود داشته باشه برای هدایت پیام عصبی
پارامسی دیواره داره
مثلا گلبول قرمز کوچیکه ولی سطح غشاش فرورفته و اینطوری میتونه انیدراز کربنیک زیادی رو تو غشاش جا بده
-
سوالای امروز
مربوط به پروتئین ها و آنزیم ها@دانش-آموزان-آلاء
@Dr-Bernosi
alireza.jet
elhame.H
@همیار -
1)آلبومین توی خون و تخم مرغ هست پس جانوریه.
کاتالاز توی پراکسی زوم هست که هم تو سلل گیاهی هست هم تو جانوری.
پروتئین ها ناخن رو جانوران دارند.
هورمون های تیروئیدی پروتئین نیستند. آمینواسید تغییریافته هستند.2)همگلوبین توی خون وجود داره و خون مخصوص جانوران هست.
آمیلاز هم در گیاهان هم در جانوران وجود داره
دوک نقسیم هم تو گیاهان هست و هم تو جانوران
اسکلت سلولی هم توی گیاهان و هم توی جانوران هست.3)زردپی برای جانورانه و ماهیچه رو به استخوان متصل میکنه.
تاژک هم توی جانوران هست هم توی باکتریا و هم توی برخی آغازیان.
پادتن مخصوص جانوران هست.
لیزوزوم هم توی جانوران هست هم توی برخی از گیاهان.4)کازئین پروتئین شیر هست و فقط توی جانوران هست.
گلوبین هم توی ماهیچه های جانوران هست.
ابریشم هم یه پروتئین جانوری هست.
لیزوزیم هم پروتئین دفاعی جانوران هست.پس گزینه 4 درسته
-
1)پلی پپتیدها توسط ریبوزوم ساخته میشن. اما بعضی جاها مثل معده، پلی پپتید ها توسط آنزیم های دیگه ایجاد میشن.
توی معده پپسین ها پلی پپتید ها رو از پروتئین ها ایجاد میکنن ولی ریبوزم پلی پپتید ها رو از امینواسیدها.2)پروتئین ها انتقال دهنده مثل پروتئین های کانالی، پروتئین های ناقل و میوگلوبین و هموگلوبین و .... هستند. از این بین هموگلوبین دارای آهن هست که آهن هم جز ترکیبات معدنی هست.
3)دقیقا تعریف پروتئین هست توی کتاب.
4)این هم جمله ی کتاب هست.
پس گزینه 1 پاسخ صحیح تست هست.