7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
زیست دونی
-
کدام گزینه درمورد فردی که به لیپازها حساس است، صحیح نیست؟
1)در برخورد دوم بدن با لیپازها همانند تزریق دوم واکسن به بدن، فعالیت برخی از آنزیم های هسته ای سلول ها افزایش میابد.
2)درصورت ابتلا به مالاریا، فعالیت آنزیم های میتوکندری ائوزینوفیل ها همانند فعالیت آنزیم های لیزوزومی ماکروفاژها افزایش میابد.
3)ترشح بیش از حد کلسی تونین از سلول های غده ی بالای تیموس، میتواند مشکلاتی را در عمل انعقاد خون برخلاف پاسخ التهابی ایجاد کند.
4)هیپرتیروئیدیسم میتواند در شرایطی ایمنی بدن را همانند ترشحات غدد فوق کلیه افزایش دهد.
-
@Amir-Bernousi من پیگیری میکنم تاپیک
سطح تست هاتون واقعا عالین
با اجازه تون ذخیره شون می کنم
ای کاش یه ساعت مشخص می بود
که ان لاین میشدن دوستان -
@Amir-Bernousi در زیست خوانی!! گفته است:
1)در برخورد دوم بدن با لیپازها همانند تزریق دوم واکسن به بدن، فعالیت برخی از آنزیم های هسته ای سلول ها افزایش میابد.
2)درصورت ابتلا به مالاریا، فعالیت آنزیم های میتوکندری ائوزینوفیل ها همانند فعالیت آنزیم های لیزوزومی ماکروفاژها افزایش میابد.
3)ترشح بیش از حد کلسی تونین از سلول های غده ی بالای تیموس، میتواند مشکلاتی را در عمل انعقاد خون برخلاف پاسخ التهابی ایجاد کند.
4)هیپرتیروئیدیسم میتواند در شرایطی ایمنی بدن را همانند ترشحات غدد فوق کلیه افزایش دهد.
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
بین سه وچهار شک دارم -
Brilliant در زیست خوانی!! گفته است:
زیاد سخت نیستن، فقط چرا 3 و4؟
-
-
خب در حالت کلی
کلسیم واسه انعقاد لازمه که داره کم میشه
التهاب هیستامین داره که جریان خون زیاد میکنه
درمورد چهارمی هم
کورتیزول سیستم ایمنی سرکوب میکنه -
خب در حالت کلی
کلسیم واسه انعقاد لازمه که داره کم میشه
التهاب هیستامین داره که جریان خون زیاد میکنه
درمورد چهارمی هم
کورتیزول سیستم ایمنی سرکوب میکنههی میگم خدا چرا اینطوریه
گزینه 3 "برخلاف" اشتباه لفظی لپی کلامیه :| همانند هست
-
@Amir-Bernousi چون کورتیزول سیستم ایمنی رو سرکوب میکنه.
-
این فرد به لیپازها آلرژی داره.
برخی از افراد به لیپازها و پروتئازهای پودرهای لباسشویی حساسیت دارن.
1)تو برخورد دوم بدن با آنتی ژن(که اینجا لیپاز هست)، مقدار پادتن بیشتری تولید میشه.
توی تزریق دوم واکسن(هر نوع واکسنی) به بدن، مقدار پادتن بیشتری تولید میشه.توی هر دوی عمل بالا، پادتن تولید میشه. پادتنا توسط پلاسموسیتا تولید میشن.
پادتنا یه نوع پروتئین(چند رشته ای) هستن و برای ساختشون باید از روی DNA(داخل هسته نه DNA میتوکندری)رونویسی انجام بشه.
RNA پلیمرازها(1و2و3) DNA رو داخل هسته رونویسی میکنن که آنزیمای هسته ای هستن.
از آنزیمای داخل هسته میشه به هلیکاز و DNA پلیمراز اشاره کرد.
2)عامل مالاریا یه آغازی هست. در عفونت های انگلی(مثل همین) ائوزینوفیلا تعدادشون زیاد میشه.
ائوزینوفیلا با ترشح موادی به انگلا مبارزه میکنن. برای ترشح این مواد به انرژی نیاز هست. انرژی توسط میتوکندری ها تامین میشه.
آنزیم های داخل غشای میتوکندری ها، ATP رو میسازن.
ماکروفاژا(گل سرسبد مجلس!) وقتی که عامل مالاریا(پلاسمودیم) رو میبینن، سریع وارد عمل میشن و میفتن دنبالش تا بخورنش. وقتی موفق شدن که میکروب رو وارد خودشون بکنن، آنزیم های لیزوزومی داخلشون دست به کار میشن.
3)کلسی تونین از غده ی تیروئید(بالای تیموس) ترشح میشه به خون و مقدار کلسیم خون رو کاهش میده. وقتی بیش از حد ترشح بشه، مقدار کلسیم خون خیلی کم میشه.
کلسیم برای انعقاد خون لازم هست.
توی پاسخ التهابی، هیستامین و برخی مواد از سلولای آسیب دیده ترشح میشن.
کلسیم برای ترشح مواد لازم هست.
*توی صورت سوال "برخلاف" اشتباه تایپ شده و "همانند" باید قرار میگرفت در صورت سوال.
4)هیپرتیروئیدیسم(پرکاری تیروئید) باعث اختلالات خواب میشه. در صورتی که خواب رو زیاد بکنه، مقدار بزاق کم میشه و ایمنی بدن به این واسطه کاهش پیدا میکنه.
درصورتی که خواب رو کم بکنه، آنچنان اثری بر روی ایمنی نخواهد داشت.
توی بزاق آنزیم لیزوزیم موجود هست.
پرکاری تیروئید همچنین باعث بی قراری میشه که یه نوع فشار روحی-جسمی هست.
توی فشارای روحی-جسمی از غدد فوق کلیه(بخش مرکزی) اپی نفرین و نور اپی نفرین(پاسخ آنی و کوتاه مدت) و همچنین از بخش قشری این غدد، آلدوسترون و کورتیزول ترشح میشن.
*هیپرتیروئیدیسم میتواند در شرایطی ایمنی بدن را افزایش دهد.
هیپرتیروئیدیسم میتواند در شرایطی ترشحات غدد فوق کلیه افزایش دهد.ابن دو مورد اثری به روی هم ندارن، چون از همدیگه جدا هستن.
با توجه به توضیحات، گزینه 4 نادرست هست.
-
@Amir-Bernousi
پاسخ های تشریحی کاملا عالی بودن
این خوبه که لابه لاش کل نکات مرور میشه -
@Amir-Bernousi
این خوبه که لابه لاش کل نکات مرور میشهجدیدا یکی از اهدافم تو طرح تست همینه : )
-
@Amir-Bernousi
این خوبه که لابه لاش کل نکات مرور میشهجدیدا یکی از اهدافم تو طرح تست همینه : )
من الان بخوام تست طرح کنم اصلا ترجیح میدم طرح نکنم
حس میکنم سطحشون پایینه -
گفتم که، پرکاری تیروئید باعث اختلالات خواب میشه. اگه این اختلال در جهت افزایش خواب باشه، مقدار ترشح بزاق توی خواب کم میشه، که توی بزاق لیزوزیم هست.
مثلا توی خواب اگه مجاری بینی گرفته بشن، دهان باز میشه تا تنفس برقرار بمونه. در این صورت باکتریا و میکروبا راحت تر میتونن وارد دهان بشن و چون بزاق کم ترشح شده نسبت به حالت بیداری، این میکروبا میتونن یه جورایی بپیچونن و برن تو بخشای داخلی تر. اما تو حالت بیداری بزاق مقدارش عادی هست و اگه باکتری وارد دهان بشه، لیزوزیم راحت کارشو میسازه(البته در صورت دیواره داشتن)
-
البته الان دیدم :| فکر نمیکنم بتونه بالا ببره.
اگه عاملی پیدا کردین که تونس بالا ببره ممنون میشم بگین : ) -
اگه عاملی پیدا کردین که تونس بالا ببره ممنون میشم بگین : )چشم حتما : )
میگم کاش ساعت مشخص داشت
به شخصه مطمئنم که تاثیر زیادی تو درصد زیستم میزاره -
میگم کاش ساعت مشخص داشت
به شخصه مطمئنم که تاثیر زیادی تو درصد زیستم میزارههر روز سعی میکنم یه تست بذارم، با توجه به بودجه کانون(البته بعضی جاهایی که تسلط ندارم نمیشه دیگه : ( )
-
میگم کاش ساعت مشخص داشت
به شخصه مطمئنم که تاثیر زیادی تو درصد زیستم میزارههر روز سعی میکنم یه تست بذارم، با توجه به بودجه کانون(البته بعضی جاهایی که تسلط ندارم نمیشه دیگه : ( )
عالیه
بسی ممنون
نظرتون درمورد اینکه یه تاپیک باشه
صفحه به صفحه یا فصل به فصل زیست بررسی کنیم با بچه ها ونکاتش در بیاریم چیه
به نظرخودم خوبه اگه دوستان همراهی کنن