دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
زیست دونی
-
یه سوال هست من فقط یه قسمتش مشکل دارم
از امیزش زوجی-فرزند اول انها پسری با Rh منفی به دنیا امده. اگر فراوانی الل های Rh با هم مساوی باشد چقدر احتمال دارد پدر وی بتواند به مادر وی خون بدهد؟من فقط اون قسمت که احتمال Rr میشه 2/3 و rr میشه 1/3 مشکل دارم.
Rr ضرب در rr
Rr Rr rr rr پس چطور شد 2/3؟؟؟؟ -
dan-l در زیست خوانی!! گفته است:
یه سوال هست من فقط یه قسمتش مشکل دارم
از امیزش زوجی-فرزند اول انها پسری با Rh منفی به دنیا امده. اگر فراوانی الل های Rh با هم مساوی باشد چقدر احتمال دارد پدر وی بتواند به مادر وی خون بدهد؟من فقط اون قسمت که احتمال Rr میشه 2/3 و rr میشه 1/3 مشکل دارم.
Rr ضرب در rr
Rr Rr rr rr پس چطور شد 2/3؟؟؟؟ -
@Dr-Farhan در زیست خوانی!! گفته است:
@Amir-Bernousi بالاخره جواب چند شد ؟؟
یادم رفت مشخص کنم 4 میشه
درمورد انقباضات رحمم اره اونم میشه، بهش فکر نکرده بودم
-
چند مورد عبارت زیر را به طور صحیح تکمیل می کند؟
در انسان، بخشی از مواد رنگی صفرا، ...
الف)توسط ماکروفاژها در خون تولید و به کبد می رود.
ب)بر اثر بیماری های آنمی و مالاریا وارد خون می شود.
ج)بر اثر ترشحات سلول های برون ریز پانکراس تغیبر می کند.
د)برای ورود به کلیه ها،از سرخرگ خروجی روده به کبد می رود.
1)الف و د
2)ب و ج
3)ج و الف و ب
4)د و ب و ج -
چند مورد عبارت زیر را به طور نادرست تکمیل می کند؟
آنزیم های موجود در...
الف)معده، از سلول های تمایز یافته ترشح میشوند.
ب)روده باریک، بر نوکلئیک اسیدها نمیتوانند اثر کنند.
ج)روده بزرگ، فقط گلوکز را از سلولز ایجاد میکنند.
د)دهان، پیش ماده ی پلی ساکاریدی دارند.
1)1
2)2
3)3
4)4 -
@Amir-Bernousi در زیست خوانی!! گفته است:
1)الف و د
2)ب و ج
3)ج و الف و ب
4)د و ب و ج
گزینه4میشه؟؟؟ -
@Amir-Bernousi سر الف بحثمه باقی تکلیفش معلومه
-
مواد رنگی صفرا بیلی روبین و بیلی وردین هستن که رنگ اصلی صفرا بیلی روبین هست.الف)توسط ماکروفاژها در خون تولید و به کبد می رود.
بیلی روبین توسط ماکروفاژها درست میشه.ماکروفاژا با تجزیه ی هموگلوبین گلبول های قرمز، بیلی رو بین رو ایجاد میکنن.
ماکروفاژا توی خون نیستن.
*ماکروفاژا از تغییر مونوسیتا به وجود میان و قطری در حدود 80 میکرون دارن.
این سلولا مثل نورونا رشته های سیتوپلاسمی دارن و اولین سلولایی هستن که با عوامل بیماری زای توی بافتا مبارزه میکنن.
این سلولای تغییریافته، بدن رو از اجزای سلولی فرسوده پاکسازی میکنن.ب)بر اثر بیماری های آنمی و مالاریا وارد خون می شود.
اگه مواد رنگی صفرا وارد خون بشن، بیماری زردی یا یرقان رو بروز میدن.
این مواد رنگی بر اثر عوامل مختلفی مثل بیماریای خونی،بیماریای کبدی و یا رسوب کلسترول در مجرایی صفراوی و ورودی به روده ایجاد میشه.
آنمی بیماری کم خونی هست و مالاریا هم یه بیماری ایه که باعث التهاب کبد میشه.
*اگه کلسترول رسوب کنه توی مجراهایی که صفرا میخواد وارد روده بشه(مثل مجراهای صفراوی و مجرای مشترک) سنگ صفرا به وجود میاد و مانع از ورود صفرا به روده میشه.
*توی یرقان رنگ پوست زرد میشه(به دلیل رنگای صفرا) و مدفوع چرب میشه و جذب مواد لیپیدی کم میشه.
ج)بر اثر ترشحات سلول های برون ریز پانکراس تغییر می کند.
سلولای پانکراس دو نوعن : یکی برون ریز و یکی هم درون ریز
سلولای برون ریز بیکربنات و آنزیمای گوارشی ترشح میکنن.
بخشی از مواد رنگی صفرا توسط آنزیمای درون روده تغییر کرده و رنگ قهوه ای مدفوع رو ایجاد میکنه.
*بخش دیگه ای از مواد رنگی صفرا هم وارد خون میشه و در نهایت میره تو کلیه و رنگ زرد ادرار رو میسازه.
بالا گفتم که بخشی از این مواد، وارد خون میشن و میرن به کلیه. این مواد توسط روده جذب میشن و وارد خون میشن.
از کبد یه سیاهرگ خارج میشه که ابتدا میره به کبد.
*چندین جا سرخرگ از یه اندام خارج میشه :
قلب(سرخرگای ششی و آئورت)
کلیه(سرخرگ وابران)
+اگه بقیه داشت بگین من حافظم یاری نمیکنه :|
*الف غلط هست، پس گزینه ی 1 و 3 حذف میشن.
د غلط هست پس گزینه ی 4 هم حذف میشه.1)الف و د
2)ب و ج
3)ج و الف و ب
4)د و ب و ج -
1)الف و د
2)ب و ج
3)ج و الف و ب
4)د و ب و جبرادر ساقی منظورم به این بودش
-
چند مورد عبارت زیر را به طور نادرست تکمیل می کند؟
آنزیم های موجود در...
الف)معده، از سلول های تمایز یافته ترشح میشوند.همه ی سلولای بدن از تمایز زیگوت ایجاد شدن.
علاوه بر این، سلولای پوششی معده، برای ترشح آنزیم اختصاصی شدن.*آنزیمای معده در ابتدا به صورت غیرفعال ترشح میشن و پس برخورد با اسیدمعده یا نوع فعال خودشون، فعال میشن.
*آنزیمای معده توانایی تولید آمینواسید از پروتئین و پلی پپتید رو ندارن.
ب)روده باریک، بر نوکلئیک اسیدها نمیتوانند اثر کنند.
آنزیم های درون روده شامل آنزیمای پانکراس و آنزیمای آمر!(%(#ff0000)[آ]زاده شده ی سلولای %(#ff0000)[م]رده ی %(#ff0000)[ر]وده ) هستند.
آنزیمای پانکراس شامل نوکلئاز،پروتئاز،کربوهیدراز و لیپاز هستن.
نوکلئازها بر نوکلئیک اسیدها اثر میکنند.
*این آنزیما توسط یه نوع سلول تولید شده که سلول پوششی تغییریافته هستن و همچنین برون ریزن.
ج)روده بزرگ، فقط گلوکز را از سلولز ایجاد میکنند.
آنزیمای روده ی بزرگ (فعالشون) توسط سلولای پروکاریوتی تولید میشه.
این باکتریا کارهای مختلفی انجام میدن مثل آزاد کردن ویتامینای K و B.
*دقت کنید که وقتی قید تاکید قبل یه چیزی میاد، انحصار ایجاد میکنه. توی این سوال کار باکتریای روده رو به تجزیه ی گلوکز فقط انحصار کرده(ینی فقط همین کارو میکنن و هیچ کار دیگه ای نمیکنن)
*اگه "فقط" قبل از سلولز میومد کل داستان عوض میشد.
*ویتامینای تولیدی توسط این باکتریا، جذب خون میشن(چون ساده هستن با اینکه لیپیدی هستن) پس میشه گفت که لایه ی پلی ساکاریدی مویرگای خونی، به این ویتامینا نفوذ پذیره.
د)دهان، پیش ماده ی پلی ساکاریدی دارند.
آنزیمای دهان، پتیالین و لیزوزیم هستن.
پتیالین با اثر بر نشاسته ی غذا، اون رو به مالتوز تبدیل میکنه. پس پیش مادش پلی ساکارید هست.
لیزوزیم با اثر بر روی دیواره ی باکتریا، اونارو تخریب میکنه. جنس دیواره ی باکتریا مختلفه(مثلا یه گروهیشون پروتئین+گلوکاگون رو دارن) پس پیش مادش یه ترکیبی از مواد مختلفه(کپسول باکتریا پلی ساکاریدیه!)
*پیش ساز هر دو آنزیم امینواسید هست
*پیش ساز ینی چیزی که میسازه یه چیزیو، پیش ماده، ینی چیزی که برای یه چیزی ماده ی اولیه هست!
1)1
2)2
3)3
4)4 -
@Amir-Bernousi دکتر سلام ... من این مسایل خود لقاحی ژنتیک جمعیت موندم چیکار کنم... الگو انگار داره مثلثات توضیح میده
جزوه ای -یا فیلم درسی هست که بشه باهاش تستاش رو زد؟
اقای رحیمی که مسایل خودلقاحی رو انگار نگفتن و اقای پازوکی هم کلا قاطی درس دادن این قسمت رو اصلا متوجه نمیشم
چیکار کنم؟ -
@Amir-Bernousi دکتر سلام ... من این مسایل خود لقاحی ژنتیک جمعیت موندم چیکار کنم... الگو انگار داره مثلثات توضیح میده
اقای رحیمی که مسایل خودلقاحی رو انگار نگفتن و اقای پازوکی هم کلا قاطی درس دادن این قسمت رو اصلا متوجه نمیشم
چیکار کنم؟ها قسمت ششم ژنتیک جمعیت هست چرا متوجه نشدم نمیدونم ولی یه بار کلا ژنتیک جمعیت ویدیو هاش رو چک کردم دیدم انگار نیست. مرسی به هر حال
-
چیکار کنم؟من جمعیت نخوندم
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
@رتبه-های-انجمن-آلاء -
چیکار کنم؟من جمعیت نخوندم
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
@رتبه-های-انجمن-آلاءاین حل شد دکتر جان مرسی