نظر راجع به بیت
-
علیرضا تمدنی اصلا گیرم خیام کافر....مام باید بدنبالش روانه شیم!؟؟
Mahan Xodayi 2 خیام هیچ وقت خدا رو نقض نکرده و کافر هم نبوده. این حرف هم خیلی اشتباه هست!!
-
من در مورد خیام خیلی خوندم از نظرات ایرانی ها بگیر تا خارجی ها. رباعیت خودش هم کامل خوندم. باورکن نمیشه اشعار خیام رو جور دیگه تفسیر کرد مگر که نفعمون توش باشه. اون دیگه حرفی دیگه هست.
افسوس که سرمایه ز کف بیرون شد
وز دست اجل بسی جگرها خون شد
کس نامد از آن جهان که پرسم از وی
کاحوال مسافران دنیا چون شد
مثلا شما از این رباعی، چیز دیگه رو برداشت میکنید؟؟
Matin Mousavi 1 بله الان این بنظر من میگه زیاد به مرگ فکر کن و حال رو دریاب(عامل افسردگی منکرین معاد)اتفاقا بنظرم داره روان کاوی میکنه...نه منکر
ولی میشه ازش انکار معادم فهمید
گفتم بستگی به نوع دیدگاه داره -
Mahan Xodayi 2 خیام هیچ وقت خدا رو نقض نکرده و کافر هم نبوده. این حرف هم خیلی اشتباه هست!!
Matin Mousavi 1 عرض کردم اگر هم
-
من در مورد خیام خیلی خوندم از نظرات ایرانی ها بگیر تا خارجی ها. رباعیت خودش هم کامل خوندم. باورکن نمیشه اشعار خیام رو جور دیگه تفسیر کرد مگر که نفعمون توش باشه. اون دیگه حرفی دیگه هست.
افسوس که سرمایه ز کف بیرون شد
وز دست اجل بسی جگرها خون شد
کس نامد از آن جهان که پرسم از وی
کاحوال مسافران دنیا چون شد
مثلا شما از این رباعی، چیز دیگه رو برداشت میکنید؟؟
Matin Mousavi 1 اتفاقا ببین بنظرمن داره میگه از دست مرگ خیلی ها دلشون خون شد و کسی هم نیومد ما ازش خبری از اون دنیا بگیریم و این عین اعتقاد به معاده.....
-
Matin Mousavi 1 بله الان این بنظر من میگه زیاد به مرگ فکر کن و حال رو دریاب(عامل افسردگی منکرین معاد)اتفاقا بنظرم داره روان کاوی میکنه...نه منکر
ولی میشه ازش انکار معادم فهمید
گفتم بستگی به نوع دیدگاه دارهMahan Xodayi 2 بله بستگی به نوع دیدگاه داره ولی باید تفسیر کنی که زندگی این شاعر چه طوری گذشته؟؟ چه کتاب هایی نوشته؟؟ طرز تفکرش چی بوده؟؟ غالب اشعار و حرفش چی بوده؟؟ و خیلی از اینا که بتونی توضیح بدی تازه اگه نخوای خودت رو گول بزنی.
به هر حال خیام درسته که تقریبا ۹۰۰ سال قبل بوده ولی خیییلی از ما جلو بوده و ماها به راحتی نمیتونیم و نخواهیم توانست اشعار همه چیز دان بزرگی مثل اون رو تفسیر کنیم. این بحث هم هیچ وقت به پایان نخواهد رسید. فقط باید در موردش بخونیم و از اشعارش لذت ببریم
چون تفسیر خیام واقعا کار ما نیست
-
Matin Mousavi 1 اتفاقا ببین بنظرمن داره میگه از دست مرگ خیلی ها دلشون خون شد و کسی هم نیومد ما ازش خبری از اون دنیا بگیریم و این عین اعتقاد به معاده.....
Im disagree with you
-
Mahan Xodayi 2 بله بستگی به نوع دیدگاه داره ولی باید تفسیر کنی که زندگی این شاعر چه طوری گذشته؟؟ چه کتاب هایی نوشته؟؟ طرز تفکرش چی بوده؟؟ غالب اشعار و حرفش چی بوده؟؟ و خیلی از اینا که بتونی توضیح بدی تازه اگه نخوای خودت رو گول بزنی.
به هر حال خیام درسته که تقریبا ۹۰۰ سال قبل بوده ولی خیییلی از ما جلو بوده و ماها به راحتی نمیتونیم و نخواهیم توانست اشعار همه چیز دان بزرگی مثل اون رو تفسیر کنیم. این بحث هم هیچ وقت به پایان نخواهد رسید. فقط باید در موردش بخونیم و از اشعارش لذت ببریم
چون تفسیر خیام واقعا کار ما نیست
Matin Mousavi 1 لازمه بگم باریک؟؟؟
-
Im disagree with you
Matin Mousavi 1 بحث به مخالفت قشنگه عب نداره:)
-
Matin Mousavi 1 لازمه بگم باریک؟؟؟
Mahan Xodayi 2
باریک متقابل پیشاپیش
-
Matin Mousavi 1 بحث به مخالفت قشنگه عب نداره:)
-
علیرضا تمدنی اصلا گیرم خیام کافر....مام باید بدنبالش روانه شیم!؟؟
Mahan Xodayi 2
اول ببینیم یارو خودش کجا روانه شده به توافق برسیم، بعد ببینیم حالا دنبالش روانه بشیم یا نه -
شاید بحث تماما ادبی نباشه فلسفه هم چاشنی کار بشه
ولی ناگزیریم ...چون پای خیام وسطه!
به نظر شما
واقعا اگر خالقی هست
و خودش رو مقتدر میدونه
چرا خلقتش مقتدرانه نیست؟
آیا توانایی اش رو نداشته؟
یا اگر داشته پس چرا..؟ -
@danial-hosseiny
جدا از هم نیستن خیر
ولی عذر میخوام چشم بسته غیب گفتی!
و اینکه اصلا مفهوم مد نظرت رو نفهمیدم!
مورد اخر هم نمیدونم شوخی گفتی یا جدی...علیرضا تمدنی
اومدیم گوش بدیم یا حرف بزنیم...؟ -
نظرتون راجع به این بیت، مفهومش، و دیدگاهش نسبت به جهان چی هست؟
دارنده چو ترکیب طبایع آراست
از بهر چه اوفکندش اندر کم و کاست؟گر نیک آمد شکستن از بهر چه بود؟
ور نیک نیامد این صور عیب که راست؟- خیام
دارنده چو ترکیب طبایع آراست
از بهر چه اوفکندش اندر کم و کاست؟گر نیک آمد شکستن از بهر چه بود؟
ور نیک نیامد این صور عیب که راست؟دوستان خیام رباعی های زیبا زیاد گفته
اما لطفا تو این تاپیک بحثمون فقط پیرامون این رباعی باشه و نه کل اندیشه ها و تفکراتش -
علیرضا تمدنی
اومدیم گوش بدیم یا حرف بزنیم...؟@danial-hosseiny
هیشکدوم
اومدیم یاد بگیریم -
دوستانی که احساس میکنن همه چی رو میدونن و نیازی به یادگیری ندارن لطفا تاپیک رو ترک کنن
با تشکر -
@danial-hosseiny
هیشکدوم
اومدیم یاد بگیریمعلیرضا تمدنی
پس گاردتو بیار پائین...
هیچکدوم هم نیست. هردو باهمه. نمیتونی بدون گوش دادن و حرف زدن یاد بگیری. -
علیرضا تمدنی
مفهوم چیزی جز معنی کلمه به کلمهس؟
این دوتا رو جدای از هم میبینی؟
بعد ببخشید... وقتی مینویسی «ای خالق مقتدر» یعنی داری خالق رو نقض میکنی یا باهاش حرف میزنی؟ شما اون چیزی که نقضش میکنی رو مخاطب قرار میدی؟@danial-hosseiny
سؤال من رو جواب ندادی. -
با تشکر از همه دوستانی که کامنت دادن حالا چه منطقی چه متعصبانه
متاسفانه دو صفحه نوشته شده اینجا و من به جوابم نرسیدم بنابراین ترجیح میدم همینجا بیخیال ادامه شیم
maryam111
درخواست قفل تاپیک رو دارم -
با تشکر از همه دوستانی که کامنت دادن حالا چه منطقی چه متعصبانه
متاسفانه دو صفحه نوشته شده اینجا و من به جوابم نرسیدم بنابراین ترجیح میدم همینجا بیخیال ادامه شیم
maryam111
درخواست قفل تاپیک رو دارمعلیرضا تمدنی
خیلی ممنون که همچنان سؤال من رو جواب ندادی