قرابت معنایی
-
۱) نقد صوفی نه همه صافی بی غش باشد
ای بسا خرقه که مستوجب آتش باشد۲) چو سرو از راستی بر زد علم را
ندید اندر خزان تاراج غم را۳)سعدیا حب وطن گرچه حدیثی است صحیح
نتوان مرد به سختی که من اینجا زادم۴) صبا از عشق من رمزی بگو با آن شه خوبان
که صد جمشید و کیخسرو غلام کمترین داردسلام ، بی زحمت معنی و مفهوم این ابیات رو میگید؟( فقط در مورد سومی ، مصراع دومش رو توضیح بدید )
ممنونم
-
۱) نقد صوفی نه همه صافی بی غش باشد
ای بسا خرقه که مستوجب آتش باشد۲) چو سرو از راستی بر زد علم را
ندید اندر خزان تاراج غم را۳)سعدیا حب وطن گرچه حدیثی است صحیح
نتوان مرد به سختی که من اینجا زادم۴) صبا از عشق من رمزی بگو با آن شه خوبان
که صد جمشید و کیخسرو غلام کمترین داردسلام ، بی زحمت معنی و مفهوم این ابیات رو میگید؟( فقط در مورد سومی ، مصراع دومش رو توضیح بدید )
ممنونم
Taha Yousefzadeh
سلام.
در درجهٔ اول اگه میخوای بچهها تاپیکت رو ببینن باید منشنشون کنی...
@دانش-آموزان-آلاء
@راه-ابریشمی-ها-ادبیات
ثانیا درمورد سؤالت...
بیت اول میگه که راه تشخیص صوفی همهش به بیغش بودن و پاک بودنش نیست. چه بسیار خرقههایی وجود دارن که شایستهٔ سوختنن.
خرقه لباس درویشی بوده.
بیت دوم میگه که مثل سرو پرچم و علم رو از راستی و درستی بالا برد و توی پائیز غم رو ندید. (به سبز موندن برگای سرو توی پائیز اشاره داره)
بیت سوم هم که زیاد دیدیمش، میگه که ای سعدی دوست داشتنِ وسط درسته و حرف درستیه. ولی خب نباید توی وطنت به سختی و فلاکت بمیری و بگی نمیرم چون من اینجا زاده شدم.
بیت چهارم هم میگه که ای باد صبا از عشق من به اون شاه خوبان (استعاره از معشوق) نکتهای بگو و حرفی بزن چونکه صدها جمشید و کیخسرو، کمدرجهترین غلاماشن... -
Taha Yousefzadeh
سلام.
در درجهٔ اول اگه میخوای بچهها تاپیکت رو ببینن باید منشنشون کنی...
@دانش-آموزان-آلاء
@راه-ابریشمی-ها-ادبیات
ثانیا درمورد سؤالت...
بیت اول میگه که راه تشخیص صوفی همهش به بیغش بودن و پاک بودنش نیست. چه بسیار خرقههایی وجود دارن که شایستهٔ سوختنن.
خرقه لباس درویشی بوده.
بیت دوم میگه که مثل سرو پرچم و علم رو از راستی و درستی بالا برد و توی پائیز غم رو ندید. (به سبز موندن برگای سرو توی پائیز اشاره داره)
بیت سوم هم که زیاد دیدیمش، میگه که ای سعدی دوست داشتنِ وسط درسته و حرف درستیه. ولی خب نباید توی وطنت به سختی و فلاکت بمیری و بگی نمیرم چون من اینجا زاده شدم.
بیت چهارم هم میگه که ای باد صبا از عشق من به اون شاه خوبان (استعاره از معشوق) نکتهای بگو و حرفی بزن چونکه صدها جمشید و کیخسرو، کمدرجهترین غلاماشن...@danial-hosseiny ممنون
-
@danial-hosseiny ممنون
Taha Yousefzadeh خواهش میکنم
و یه نکتهای... لطفا وقتی سوالی رو مطرح میکنی، حالت تاپیک رو همون لحظه به صورت سوال دربیار.
بعد هم که پاسخش رو گرفتی، لطفا تاپیک رو روی حالت سوال حل شده بذار.
اینجوری اگه سوالت حل شده باشه، دوباره وقت بچه ها گرفته نمیشه برای جواب دادن به سوالی که قبلا پاسخش داده شده!
و زمان بقیه هدر نمیره و سوالات بیشتری رو میتونن پاسخ بدن.
راهش هم اینطوریه که :
هر تاپیکی که میزنی یه دکمۀ تنظیمات اون بالا کنار عنوان تاپیک کنارش هست (این شکلی)
اول روی اون میزنی و حالت تاپیک رو به صورت سوال درمیاری.
بعد هرموقع هم که سوال حل شد، دوباره روی همین تنظیمات میزنی و شکل تاپیک رو به صورت سوال حل شده درمیاری
ممنونم ازت