چالش فیزیک
-
سوال جالبی بود!
روش فکر کنید رفقا@Scientist-20
سلام
به جای صبح تا ظهر فکنم ظهر تا شب بهتره صبح کسی نیست...(دبیرستان و ...)اگر تا شب وقت باشه من میرسم خونه ، هرچند میشه ذهنی هم حدس زد.
به نظر نکتش اینه که شتاب در اینجا همون دلتا x یعنی منفی سه دومه پس کافیه بزاریم تو معادله سرعت مکان در حرکت با شتاب ثابت
در نهایت چون سرعت اولیه مثبت بوده جابه جایی هم مثبته
حالا اگ تا شب جوابو نگفتی راه حلم رو میفرستم ....
-
@Scientist-20
سلام
به جای صبح تا ظهر فکنم ظهر تا شب بهتره صبح کسی نیست...(دبیرستان و ...)اگر تا شب وقت باشه من میرسم خونه ، هرچند میشه ذهنی هم حدس زد.
به نظر نکتش اینه که شتاب در اینجا همون دلتا x یعنی منفی سه دومه پس کافیه بزاریم تو معادله سرعت مکان در حرکت با شتاب ثابت
Matin 2
مسئله ای نیست...اون تایم رو حدودی گفتم وگرنه تا روش بحث نشه جوابی نمیذارم
اوکی منتظر جوابتم
فقط یچیز... منظورت از معادله سرعت مکان دقیقا کدوم معادله اس؟ -
@Scientist-20
سلام
Matin 2
ولی نگرشت رو در کل دوست داشتم
یه نگرش نو باعث میشه تست از درجه چالشی به متوسط نزول کنه -
Matin 2
اوکی منتظر جوابتم
فقط یچیز... منظورت از معادله سرعت مکان دقیقا کدوم معادله اس؟@Scientist-20 من گفتم جابه جای تو یک ثانیه یعنی از صفر تا 1 میشه سرعت از زمان 0 تا زمان یک ثانیه اومدم تو ثانیه دوم هم همین کارو کردم دیدم انگار در دو برابر جابه جای داره از مجوع سرعت هام دو سوم کم میشه فهمیدم همین شتابه شتاب ما همون دوسوم هست البته این روش منه شاید یکی نظرش یه چی دیگه باشه
-
سوال جالبی بود!
روش فکر کنید رفقا -
@Zahra-Hamrang
بله درسته -
Matin 2
اوکی منتظر جوابتم
فقط یچیز... منظورت از معادله سرعت مکان دقیقا کدوم معادله اس؟ -
@Scientist-20
حلش که همین قدر جواب داره :
اما اثبات این که شتاب همون منفی سه دوم هست که گفتم :
روش 1
روش 2
Matin 2
ایول
کلا نکته سوال فهمیدنِ همون شتاب بود که رو هوا گرفتیش
حالا که خودم فکر میکنم به نظرم بدون ریاضیات هم میشه فهمید شتابو...شتاب یعنی آهنگ تغییر سرعت...سرعت یعنی آهنگ تغییر مکان...پس میشه گفت شتاب یعنی آهنگِ تغییرِ تغییرات مکان ! که تغییرات مکان همون جا به جایی هست پس شتاب میشه آهنگ تغییرات جا به جایی...چون مسیر خط راست هست پس مسافت همون جا به جاییه تو شرایط مسئله...حالا مسئله هم گفته تو واحد زمان جا به جایی 1.5 کم میشه...پس آهنگ تغییرات جا به جایی 1.5- هست... در نتیجه شتابم همونه
ممنون که راه حلو نوشتی -
S Schrodinger marked this topic as a regular topic on
-
Matin 2
ایول
کلا نکته سوال فهمیدنِ همون شتاب بود که رو هوا گرفتیش
حالا که خودم فکر میکنم به نظرم بدون ریاضیات هم میشه فهمید شتابو...شتاب یعنی آهنگ تغییر سرعت...سرعت یعنی آهنگ تغییر مکان...پس میشه گفت شتاب یعنی آهنگِ تغییرِ تغییرات مکان ! که تغییرات مکان همون جا به جایی هست پس شتاب میشه آهنگ تغییرات جا به جایی...چون مسیر خط راست هست پس مسافت همون جا به جاییه تو شرایط مسئله...حالا مسئله هم گفته تو واحد زمان جا به جایی 1.5 کم میشه...پس آهنگ تغییرات جا به جایی 1.5- هست... در نتیجه شتابم همونه
ممنون که راه حلو نوشتی -
@Scientist-20
حلش که همین قدر جواب داره :
اما اثبات این که شتاب همون منفی سه دوم هست که گفتم :
روش 1
روش 2
-
@محمد-مهدی-کاووسی
اگه میخوای نا امید بشی سوال اولی که فرستادمو بخون(شوخی
)
-
سلام
در این تاپیک هر روز یک سوال چالشی از فیزیک کنکور قرار داده میشه و بعد از اینکه بحث و تبادل نظر صورت گرفت توسط دوستان راجع به سوال، کسی که سوال رو گذاشته پاسخ تشریحیش رو هم قرار میده.
هدف تاپیک پس روشن شد...حالا چند تا نکته هم ذکر میکنم که حتما باید دقت داشت بهشون:- هر روز فقط یک سوال قرار داده میشه...سوال رو هم هرکسی میتونه بذاره.
- سوال هایی که میذارید رو حتما در ریپلای این پست بذارید تا همشون یه جا جمع باشن.
- سوال ها باید ایده دار و چالشی و در عین حال مطابق با استاندارد های کنکور سراسری باشن.
- بهتره سوالی که قرار میگیره قبل از ظهر باشه تا بقیه فرصت کافی برای فکر کردن داشته باشن و جواب هم مثلا حوالی شب قرار داده بشه.
- فقط از فیزیک سوال بذارید.
- اسپم ممنوع!
بریم برای شروع...
@Scientist-20
امیدوارم اصل ارشمیدس و نیرو شناوری از فیزیک دهم حذف نشده باشه ...
وقتی جسم در شاره قرار داره از طرف شاره نیرو بالاسویی بهش وارد میشه که بهش میگن نیرو شناوری. (علت بالاسو بودن نیرو؟)
اصل ارشمیدس : اگر بخشی از جسم یا کل آن درون شاره ای قرار گیرد از طرف شاره اطرافش نیروی بالاسویی به آن وارد میشود که اندازه اش برابر وزن شاره جابه جا شده توسط جسم است.
مسئله :
-
@Scientist-20
امیدوارم اصل ارشمیدس و نیرو شناوری از فیزیک دهم حذف نشده باشه ...
وقتی جسم در شاره قرار داره از طرف شاره نیرو بالاسویی بهش وارد میشه که بهش میگن نیرو شناوری. (علت بالاسو بودن نیرو؟)
اصل ارشمیدس : اگر بخشی از جسم یا کل آن درون شاره ای قرار گیرد از طرف شاره اطرافش نیروی بالاسویی به آن وارد میشود که اندازه اش برابر وزن شاره جابه جا شده توسط جسم است.
مسئله :
-
پاسخ تشریحی
بریم که تک تک بررسی کنیم گزاره ها رو:
بار الکتریکی کمیتی کوانتیده ( کوانتومی) است و خلق یا نابود نمی شود.
قسمت اول جمله درست هست چرا که مقدار بار الکتریکی همیشه مضرب صحیحی از بار پایه هست.
برای قسمت دوم اما رجوع میکنیم به کتاب
اصل پایستگی بار: مجموع جبری همه بارهای الکتریکی در یک دستگاه منزوی ثابت است. یعنی بار میتواند از جسمی به جسم دیگر منتقل شود ولی هرگز امکان تولید یا نابودی یک بار خالص وجود ندارد.
اینکه بگیم بار خالص تولید یا نابود نمیشه فرق داره با اینکه بگیم بار تولید یا نابود نمیشه....چه فرقی؟
مثلا تو فصل آخر دوازدهم میخونیم که در هسته برخی عناصر ناپایدار نوترون به یک الکترون و پروتون تجزیه میشه...پس بار ایجاد میشه اما چون مجموع بار هاشون صفره بار خالصی ایجاد نشده و اصل پایستگی برقراره.
پس اصل پایستگی بار، خلق یا نابودی بار رو نفی نمیکنه...صرفا میگه اگه باری هم تولید بشه باید به همون میزان باری با علامت مخالف هم نابود بشه...همین
در کل عبارت غلطه.یک کمیت نرده ای ممکن است جهت داشته باشد.
جریان الکتریکی! کمیتی نرده ای که دارای جهت هم هست!
کلا یادتون باشه...فرق کمیت های برداری و نرده ای یه چیز هست...اونم این که کمیت های نرده ای برخلاف برداری ها، از قوانین جمع برداری پیروی نمیکنن، همین. از راه دیگه ای نمیشه تشخیص داد یه کمیت نرده ای هست یا برداری.
پس درسته عبارت.علتِ عدم توانایی نارسانا ها در انتقال الکترون به اجسام دیگر، مقاومت الکتریکی بالای آنهاست.
کلا فرض سوال مشکل داره!
چرا؟
چون مثلا تو الکتریسیته مالشی، بین میله شیشه ای و پارچه ابریشمی تبادل بار رخ میده در حالیکه هر دو نارسانا هستن...
پس اون قضیه الکترون آزاد که دوستان گفتن چی میشه؟
اون مربوط هست به قضیه ی به حرکت در اومدن بار ها درونِ خود نارسانا ها و ایجاد جریان الکتریکی درونشون که نمیشه...وگرنه تبادل بار میشه
قبول دارم درکش سخته که چطور بدون اینکه بار ها رو درون خودشون به حرکت دربیارن منتقل میکنن بهم...اما توضیحش از محدوده فیزیک کلاسیک ،که اکثریت بحث کنکور هست، خارجه و با نظریه کوانتوم توجیه میشه.
پس غلطهمنظور از "سیستم منزوی" در تعریفِ اصل پایستگی بار الکتریکی، سیستمی است که با محیط خود تبادل انرژی ندارد.
خود کتاب درسی همون جمله ی بالا رو گفته...منتها به جای انرژی، گفته "بار"
دوستانی که گفتن باید میگفت ماده و انرژی ، در نتیجه ناقص هست و غلط گرفتن باید عارض شم خدمتشون که اون تعریف تو قانون پایستگی جرم و انرژی هست نه پایستگی بار! منزوی بودن یک سیستم با توجه به موضوع مورد بحث تعریف میشه...اینجا چون بحث پایستگی بار الکتریکی هست، پس برهم کنشی که با محیط نباید داشته باشه تبادل بار هست.
پس غلطهاندازه شیب خط واصل دو نقطه از نمودار مکان - زمان برابر است با اندازه تانژانت زاویه ای که خط واصل با جهت مثبت محور افقی میسازد.
تانژانت صرفا یه نسبت هست و یکا نداره...اما شیب خط واصل تو نمودار مکان - زمان میشه سرعت متوسط که یکاش متر بر ثانیه هست...
تو نمودار هایی میتونیم بگیم شیب همون تانژانت هست که هم محور افقی و هم محور عمودی ، هم یکا باشن تا موقع تقسیم به هم یکا هاشون ساده بشه و یه عددِ بدون یکا بدست بیاد...که تو درس ریاضی با اون مدل دستگاه مختصاتی سر و کار داریم.
پس غلطهفقط مورد دوم درست بود.
از قصد انقدر سخت و چالشی طرح کردم که شروعِ خوبی باشه! وگرنه این سوالو به خودمم میدادن نمیتونستم حلش کنم پس نگران نباشین و همه اونایی که جواب دادن عملکردشون عالی بود!
اینجا قراره یاد بگیریم از همدیگه...همین
اگر نقدی بر پاسخ تشریحی که ارائه دادم بود یا هرگونه ایراد و اشکال داشتید بفرمایید...Schrodinger
عالی بود
لطفا بازم بذارین این مدلی صحیح غلط از فیزیک -
سلام
در این تاپیک هر روز یک سوال چالشی از فیزیک کنکور قرار داده میشه و بعد از اینکه بحث و تبادل نظر صورت گرفت توسط دوستان راجع به سوال، کسی که سوال رو گذاشته پاسخ تشریحیش رو هم قرار میده.
هدف تاپیک پس روشن شد...حالا چند تا نکته هم ذکر میکنم که حتما باید دقت داشت بهشون:- هر روز فقط یک سوال قرار داده میشه...سوال رو هم هرکسی میتونه بذاره.
- سوال هایی که میذارید رو حتما در ریپلای این پست بذارید تا همشون یه جا جمع باشن.
- سوال ها باید ایده دار و چالشی و در عین حال مطابق با استاندارد های کنکور سراسری باشن.
- بهتره سوالی که قرار میگیره قبل از ظهر باشه تا بقیه فرصت کافی برای فکر کردن داشته باشن و جواب هم مثلا حوالی شب قرار داده بشه.
- فقط از فیزیک سوال بذارید.
- اسپم ممنوع!
بریم برای شروع...
Schrodinger
مسئله نسبتا آسون :
-
Schrodinger
مسئله نسبتا آسون :
@Physics-collegian ۳
-
Schrodinger
مسئله نسبتا آسون :