سلام و درود و خسته نباشید خدمت همه دانشجویان عزیز😂✋
یه عادتی که سر کنکور پیداش کردم یادگیری از طریق تست بود و خب استاد آناتومی هر جلسه کوییز میگیره
دوست دارم خودم قبلش یکم تمرین کنم ولی چه کتابی ؟
شنیدم آقای مجتبی کرمی کتاب تست برای آزمون علوم پایه طراحی میکنه
شما استادای دیگه ای میشناسید ؟
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانشجویان-پزشکی
@دانشجویان-پیراپزشکی
سلام سلام😄
حالتون چطوره کنکوری ها؟😃
خب قضیه چیه؟
قراره ما در حد توانمون به کنکوری ها کمک کنیم.
خب حالا چطوری؟
بروبچ کنکوری میتونین تو تاپیک پایینی سوال های مشاوره ای تون رو از دانشجو های رشته های تاپ که تو مسیر کنکور کلی تجربه کسب کردن و بلد کار هستن بپرسین
و بنده حقیر(😅) در حد تجربه های خودم و به کمک هانیه جان @haniehno به سوال هاتون توی پست های این تاپیک (ترجیحا به صورت ویس) جواب میدیم.
سوالاتون قراره حول مشکلات مشاورهای کنکور مثل انگیزه و برنامه نوشتن و مشاور و آزمون ها و... باشه.
چیز هایی که هممون با پوست و گوشت و استخوان تجربه کردیم یا درحال تجربهش هستیم.
https://forum.alaatv.com/topic/56518/مشاوره-کنکوری-گفتگو
درضمن حواستون باشه😉:
✅️اسپم ممنوعه🚫
✅️گفتگو ها و سوال هامون تو تاپیک بالایی(تاپیک گفتگو) انجام میشه⚠️
✅️اینجا فقط به سوالاتون جواب میدیم⬇️
و دعوت میکنم از همه ی دانش آموزان آلا: @دانش-آموزان-آلاء
و فارغ التحصیلان و رتبه برتر های آلا که تجربه هاشون واسه یه کنکوری خیلی باارزشه: @فارغ-التحصیلان-آلاء @رتبه-های-انجمن-آلاء
سلام من نیاز به برنامه ریزی تحصیلی دارم میشه کمکم کنید؟
دهم تجربی هستم فرزانگان نهم قبول شدم و روش درس خوندنو نمیدونم ولی اونایی که شیشم قبول شدن بیشترشون برنامه دارن و میدونن باید چیکار کنن احساس میکنم تایمم هدر میره و با اینکه بعضی روزا ۶ ساعت درس میخونم احساس میکنم ۳ ساعتم درس نخوندم. من کلا برا هیچی نمیتونم طبق برنامه پیش برم و همیشه وقتی حال داشته باشم درس میخونم. وقتی حوصله ش نباشه هیچی از درس هم نمیفهمم.
مشاوره کنکوری
-
خیلی ممنون.
خیلی مطالب کمک کننده ای بود.
نکات مورد نیاز ش رو یاداشت می کنم -
007ba164192bd9 در مشاوره کنکوری گفته است:
سلام کسی که بزرگسالان در میخونم و سه تا از امتحانات یازدهم و بقیه دروس دوازدهم رو بايد امتحان بدم چجوری بايد بخونم که نمرات خوبی بگیرم
سلام این پست رو ببینین و ویسش روگوش بدین
بازم سوالی بود همینجا بپرسین
https://forum.alaatv.com/post/2876005 -
Hamid.s در مشاوره کنکوری گفته است:
دانش آموزان و کنکوری های محترم
دوست دارید درباره چه مشکل و چه چیزی حرف زده بشه و راهکارهاش گفته بشه بنویسید تا از تجارب صاحب تاپیک و اساتید استفاده کنید
@دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @انسانیا @ریاضیاهر مشکلی دارید بدون تعارف بنویسید تا دربارش حرف زده بشه
-
سلام میشه راهنماییم کنید چجوری میتونم خودمو برا امتحانات نهایی دی ماه آماده کنم من بزرگسالان درس میخونم و دو سال هم از تحصیل جا موندم میشه بگید چجوری بخونم که بتونم کتابایی که آزمون دارم رو تمام کنم
-
انشالله قراره نحوه مطالعه تک تک درس ها رو توضیح بدم
که ۵۰ درصد پیشرفتتون مربوط به نحوه ی درست مطالب هست
تمام مطالب تجربه ها و اشتباهات تو دوران پشت کنکور هست استفاده کنید تا بهتر نتیجه بگیرید
اگر موردی و نکته ی اضافی در مطالب هست از اساتید و دانشجویان و صاحب تاپیک خانوم همرنگ خواهشمندم بفرمایند -
سلام به همه دانش آموزان و کنکوری ها
امروز ميخوايم در مورد صفر_تا_صد_زيست صحبت كنيم
اول بريم سراغ روش مطالعه زيست1⃣همونطور که میدونید زیست مهم ترین درس تجربیه و مطالب باید به قدری تکرار شه که حفظ شیم
خب مرحله اول مطالعه زیست خوندن خیلی دقیق کتاب درسیه و فهمیدن مفاهیم کتاب درسی یعنی هر جمله ای که میخونیمباید به فلسفه پشتش فکر کنیمو هر عکسیکه میبینیم باید با دقت تحلیلش کنیمدور اول مطالعه بهتره یک دور روزنامه وار مطالب و سر تیتر ها خونده بشه که کلیت فصل دستمون بیاد و بعد اون سر هر پاراگراف دقیق میشیم و مفهومش رو متوجه میشیمزیست رو باید مفهومی مطالعه کنیم و مفهومی خوندن زمانی اتفاق میفته که بتونیم مطلب رو با زبان ساده به خودمون توضیح بدیم🤌
تمام قید ها و کلمات کلیدی هایلایت میشن2️⃣بعد از کتاب درسی میرسیم به مطالعه درسنامه و یا جزوه مناسبدرسنامه ها نیازی نیست به اندازه کتاب درسی دقیق خونده بشن فقط جاهای مهم رو هایلایت میکنیم و اگر جایی نکته ای بود یادداشت میکنیم️
3️⃣مرحله بعدی تست_زنی از یک منبع مناسبهست اگر بار اولی هست که یک فصل رو مطالعه میکنید لازمه تعدادی تست به صورت آموزشی کار بشه تست های آموزشی به صورت دونه دونه زده میشن یعنی هر تست رو که میزنیم بلافاصله جوابش رو چک میکنیمتو این مرحله اگر دیدیم قسمتی رو مشکل داریم لازمه درسنامه مربوط بهش رو مرور کنیم که مشکل برطرف بشهطی مرحله تست زنی حتما تعدادی سوال که نکته خاصی دارن باید مارکدار بشن و سوالاتی که غلط میزنیم روهم باید مشخص کنیم️
و اما خلاصه نویسی و مرور
قسمت های مهم کتاب درسی،قسمت های هایلایت شده درسنامه و نکات مهم تست ها به عنوان خلاصه زیست استفاده میشن چون نکات مهم زیست بسیاره و خلاصه نویسی وقت گیر
و برای مرور زیست شناسی دوتا کار باید انجام بدیم اولی مطالعه کتاب درسی(به دقت) و مطالعه سریع قسمت های هایلایت شده درسنامهو کار دوم حل دوباره تست های مارکدار و غلطیهست که قبلا مشخص کردیم و مطالعه نکاتی که از تحلیل تست ها به دست آوردیم
و حالا نسخه ی مدرسه ای زیست خوندن️بچه های دهم و یازدهمبهتره زیست رو همگام با مدرسه پیش برنیعنی به این صورت که معلم هرروز هر درسی تدریس میکنه اولا از قبل پیش خوانی داشته باشید(فقط در حد روخوانی مطلبی که قراره تدریس بشه) و بعد وقتی معلم هر مبحث رو تدریس میکنه بلافاصله شما هم توی خونه مراحل مطالعه و تست زنیش رو انجام بدید
️ولی برای بچه های دوازدهم این روند یکم فرق میکنه
از اونجایی که معمولا برنامه زیست مدرسه و زیست آزمون ها هماهنگ نیست و ما هم سنگینی برناممون روی تست و آزمونه🥴ممکنه نشه درسی که معلم هر روز میده رو همون روز مطالعه کنیمولی کاری که میتونیم انجام بدیم اینه روزهایی که معلم تدریس مبحث جدید رو انجام میده یه تایم کوتاهی به مطالعه اون مبحث اختصاص بدیم که مطلب توی ذهنمون تثبیت بشه تا تست زنیش بعدا برامون راحت تر باشه
حالا فصل های مهم و تست خیز مطابق با آخرین کنکورها
از بین فصل های دهم فصل دوم 2 سوال و فصل چهارم، 4 سوال داشتن
فصل 5,6,7 هرکدوم 1 تست رو به خودشون اختصاص دادن پس فصل 2 و 4 از پایه دهم فصل های مهم ما هستن
از یازدهم فصل هفت،3سوال و فصول 3,8,9 هرکدوم 2 سوال ، فصول 1,2,4,5 هرکدوم 1 سوال ازشون طرح شده و فصل 6 هم معمولا به صورت ترکیبی ازش سوال میاد
پس از پایه یازدهم فصل های 3,7,8,9 برای ما مهم ترن
و از دوازدهم فصل سه،5 تست فصل دو و شش3تست ، و باقی فضول هرکدوم 1الی2 تست رو به خودشون اختصاص دادن
از پایه دوازدهم هم فصل 2,3,5,6 برای ما مهم تر هستن
از مباحث گیاهی و جانوری هم معمولا ترکیبی سوال داده میشه پس این مباحث رو حتما کنار هم بخونید
(ما فصل ها رو بر اساس تعداد سوال های مطرح شده اولویت دادیم بدیهیه که هر دانش آموز باید مطابق با توانایی خودش راجع به خواندن یا حذف یک فصل تصمیم بگیره)
با آرزوی بهترین ها برای شما -
Hamid.s در مشاوره کنکوری گفته است:
️««« خلاصه نحوه تحلیل آزمون کنکوری ها»»»️
یادت نره تحلیل ازمون از خود ازمون مهم تره پس اگر تحلیل نکنی هیچ فایده ای برات نداره
بهترین زمان تحیلی ازمون، دقیقا روز ازمون هستش، علت اون هم انگیزه بیشتر دانش اموز و بخاطر داشتن سوالات هست
حین تحلیل حتما تمام کتاب هاتون کنار دستتون باشه تا اگر لازم شد به زحمت نیوفتید
حتما از مداد استفاده کنید نه خودکار ، حدالامکان دفترچه رو تمیز نگه داریندر هنگام تحلیل ازمون به سه دسته سوال برخورد میکنیم ۱)صحیح۲)غلط ۳)نزده
دسته اول : هنگام بررسی سوالات صحیح دو نوع سوال دیده میشه :
️با قطعیت کامل درست پاسخ داده شدهپاسخ نامه رو بررسی می کنیم اگر نکته خاصی نداشت ️ میزنیم ولی اگر روش جدید یا نکته عالی ای داشت ️میگذاریم .
️شک دارهایی که صحیح بودند سوال رو دوباره حل می کنیم و علت شک داشتن رو کشف میکنیم،بعد علامت️ میگذاریم.دسته دوم غلط ها: هنگام بررسی سوالات به چند نوع غلط برخورد می کنیم :
️بلد بودیم ولی بر اثر استرس ازمون غلط زدین حل دوباره سوال و علامت️
️ دلیل اشتباه محاسباتی حل دوباره و علامت ️
️اموزش ناقص و بلد نبودن سوالحل دوباره و رفع اشکال از کتاب و علامت️
️بلد بودیم ولی به دلیل تایم و ..عجله کردیمحل دوباره و علامت ️
️بی دقتی های مختلف انجام دادیمحل دوباره و علامت️
️شک داشتیم: حل دوباره و علامت️دسته سوم نزده ها: نزده ها هم چند گروه میشن:
️مبحث سوال رو نخوندم کلا علامت️️سر جلسه تایم کم آوردمحل سوال و تکرار چرخه تحلیل ازمون
️یادگیری ناقص بوده حل سوال و رفع اشکال مبحث و علامت️
️شک دار حل دوباره و علامت️یک دفترچه یادداشت داشته باشین و در هر ازمون علت غلط زدن و نزدن تستارو توش معین کنید مثلا من این ازمون ۱۵ غلط بی دقتی ۵ تا محاسباتی ۱۶ غلط عدم یادگیری خوب و....دارم. این کار باعث میشه شما توجهتون به نوع غلطا بیشتر شه و در ازمونای بعد بیشتر توجه کنید
سعی کنین نکات بدست اومده در دروس زیست و شیمی و دینی رو در کتاب ،عربی و زبان رو در جزوتون یادداشت کنید
سوالاتی که علامت ️ داشتن نیاز به حل دوباره نیست ولی سوالات ️ دار رو بعدا مرور کنید و حتی میتونین به عنوان یک منبع بازیابی برای ازمون های اینده به کار ببریدHamid.s سلاااااام
واقعا خیلیییی ممنونم بسیااااار عالی و مفید بود
انشاءالله عاقبت بهخیر و حاجت روا باشید -
️شکلخوانی چیست؟
در درسهایی مثل زیست، شیمی و فیزیک، کتاب درسی دارای شکلهایی است که مورد توجه طراحان سؤال هستند. بهتر است بدانیم با این شکلها چگونه رفتار کنیم. دستهی اول شکلهایی هستند که محتوای درس حول مفهوم آن میچرخد. این شکلها خیلی مهم هستند و بهترین کار این است که آنچه از این شکلها استخراج میشود روی یک برگه بنویسیم و روی آن بچسبانیم. سپس در بازههای مختلف، آن را مرور کنیم. دستهی دوم شکلهایی هستند که شاید در ردهی پایینتری از اهمیت قرار بگیرند و شامل مفاهیم اصلی درس نباشند اما بایدآنها را در حد نیاز مطالعه کرد. گاهی نکتههای مرتبط با این گونه شکلها را میتوانید در پاسخنامهی کتابهای کمکآموزشی ببینید و آنها را یادداشت کرده یا به خاطر بسپارید.
در یک تقسیمبندی دیگر، شکلهای کتاب درسی به دو نوع ثابت و متغیر دستهبندی میشوند. به طور مثال شکلهای چرخهی تولید مثل گیاهان در زیستشناسی ثابت هستند و نمیتوان آن را به گونهای دیگر مورد سؤال قرار داد؛ اما در مبحثی مثل فشار در درس فیزیک شکلهای ارتفاع ستون جیوه دارای مفاهیم ثابت هستند اما شکل و مجهول سؤال قابل تغییر است. در مطالعهی هر دواین شکلها نکتهی مهم دریافتن مفهوم مورد بحث و جزئیات شکل است. بدیهی است که حل تست یا سؤال تشریحی برای تمرین بیشتر و تسلط بهتر بر مطالب بسیار مؤثر است.
-
میدونی ️مشکل اصلی ما از دونستن زیاده ، آدم نباید زیاد بدونه چون وقتی میدونی اما عمل نمیکنی بهش ، تو رو تبدیل به یه آدم تنبل و بدقول میکنه ، مثلا میدونی صبحا باید ۷ صبح پاشی و به کارات برسی اما نمیکنی این کارو ، موبایلتو میذاری رو آلارم اما بهش پایبند نیستی و آف میکنیش صبح ، برنامه داری اما عمل نمیکنی بهش ، میدونی باید ساعت ۸ شب درس بخونی اما همش تنبلی میکنی ، این دونستن ها و انجام ندادن ها باعث میشه تو تنبل بشی و بدترین اتفاقی ک برات میفته اینه ک مغز تو دیگه آدم حسابت نمیکنه و بهت اهمیتی نمیده ️، بخاطر همینه خیلی از آدما بدقول میشن دروغگو میشن و تبدیل به یک ادمی میشن که هیچ کاری رو به پایان نمیرسونه ...
من خیلی خیلی بررسی کردم و مطالب روانشناسی مطالعه کردم تا همین چند خط رو براتون بنویسم و از صحت موضوع کاملا اطلاع دارم
این که تو یه برنامه رو نمیتونی اجرا کنی دقیقا دلیلش اینه برنامه هایی رو قبلا درست اجرا نکردی و بهش پایبند نبودی ، خب الانم برنامه جدید میریزی حتی با بهترین مشاور ، مغزت دوباره میگه هه این که باز میزنه زیرش ، بنابراین جدی نمیگیرتت
برای رفع این مشکل و معضل دقیقا باید برخلاف میل باطنی خودت و برخلاف میلت عمل کنی ، و اون لحظه ک باید بخوابی🥱 باید بلند شی ، شده بکشی خودتو بایدددد به برنامت پایبند باشی
اون موقع ذهنت تو رو جدی میگیره که عه️ مث اینکه این دفعه داستان جدیه️
و اگه این کارو مستمر انجام بدی برنامت جزو روتین زندگیت میشه و پایبندی و خوش قول
بودن جز رفتارت به حساب میاد
تو باید به ذهنت دستور بدی نه ذهنت تو رو
کنترل کنه...
فقط یکی دو هفته اولش اذیت کنندس بعدش عادت میکنی ، و این از عادت های خوب توی زندگیته و باعث میشه حالت بهتر باشه چون اجرای برنامه و خسته شدن در اخر شب بهت حس خوبی میده و باعث میشه بتونی برای فردا
انرژی داشته باشی ️
بنظرم ما آدما نیازه یه چند باری توی زندگیمون یه سری کارارو مستمر انجام بدیم تا بشه عادت زندگیمون تا آخر عمرمون ، و یه جوریه مثلا ۵۰ سالت بشه و حتی ۱ بار دو هفته پشت سر هم و مستمر منظم نبوده باشی و برنامه رو اجرا نکرده باشی
برا یه بارم شده نظم رو تجربه کنیم باور کن حس خوبه ️
@دانش-آموزان-آلاء -
من باب کیفیت مطالعه:
شب موقع نوشتن گزارش کارتون
بعد از اینکه تعداد تستو ساعت مطالعاتون رونوشتین
حالا بیاید صادقانه جلوی هر باکس بنویسید که واقعا چقدر «یاد گرفتم»
چقدر بهم اضافه شده
چقدر نسبت به دیروز بیشتر بلدم
نکنه فقط دارم سطحی مطالب رو میخونم و تست ها رو حفظ میکنم
جوریکه نتونم بعدا سر جلسه پاسخوی این مطالب باشم
میتونم روی این خوندنم «سرمایه گذاری» کنم و بگم بعدا میتونم ازش استفاده کنم؟
کیفیت بالای مطالعه یعنی اگر به خودت گفتی قراره متن زیست روبخونم وقتی هر سوالی راجع به متن پرسیده شد از حفظ متن رو بگی
وقتی گفتی میخوام یک دور تست بزنم
یعنی بعدش دیگه باید نکات تستی بلد و رایج مبحث توی ذهنت باشه و توی تست زدنای بعدی راحت ازشون استفاده کنی
اگر مبحث ریاضی رو برای بار اول خوندی
بتونی از این به بعد تست های اسون رو جواب بدی و بدون ترس با تست های متوسط اوندمبحث کلنجار بری حالا از هر منبع دیگه ای که بدن
نه اینکه بگی آره من امروز ۲ ساعت ریاضی خوندم اما بزور همون تعداد تستی که دیدی روحفظ کنی
درسو یاد بگیرید
بزارید ذهنتون اذیت بشه
اما اکتیوو فعال بشه
بزارید خودش سعی کنه از مطالب درسنامه به پاسخ تست برسه
اگرم یک ایده ای واقعن نو بود ایده روبفهمید بدونید چیکار کرده
ن اینکه صرفا حفظ کنید
این نکته روهمیشه مد نظر داشته باشید که شما یک قسمت از زیستو زمانی یادگرفتین که بتونید برای بقیه از حفظ توضیحش بدین یک تست ریاضی یت فیزیک رو زمانی یادگرفتین ن اینکه صرفا روش حفظ کردین که بتونین راه حل روخودتون برای کس دیگه ای توضیح بدین
پس حتمن این کارو امتحان کنین
بعد از خوندن پاراگراف های زیست و احساس تسلط روی هر پاراگراف حالا کتابو ببندید و فک کنید قراره برای کسی که تا حالا این مبحث رونخونده توضیح بدین
برای سوال های ایده دار ریاضی وفیزیک و شیمی هم حتما همینکارو بکنید.
@تجربیا @انسانیا @ریاضیا -
️ نکات کلیدی برای امتحانات_نهایی
️ 1- در حین مطالعه ی درس، مضمون اصلی آن را دریابید. در این قسمت درس، بحث به چه موضوعی اشاره دارد؟ چگونه یا در چه مراحلی آن را بیان کرده است؟
️ 2- همراه با خواندن درس به طور مرتب برای خود سوالاتی طرح کنید تا توجه شما به موضوع درس بیشتر جلب شود. بهتر است سوالات به نوعی با مطالب درسی هماهنگی داشته باشد.
️ 3- سوالات طرح شده باید با توجه به اصل مطلب و کلید هر پاراگراف باشند.
️ 4- در هنگام مطالعه در منزل به مطالبی که به نوعی در کلاس علامت زده یا در حاشیه و پاورقی نوشته شده نیز توجه خود را مبذول بدارید.
️ 5- توجه داشته باشید توکل به خدا، آرامش و اعتماد به نفس و پشتکار و برنامه ریزی مهمترین عوامل موفقیت در امتحان است.
️ 6- سعی کنید هرگونه برداشت نا به جا از امتحانات و ناراحتی و انزجار و نفرت از امتحان دادن را از خود دور کنید. زیرا امتحان جزء لاینفک زندگی ماست.
️ 7- روز های قبل از امتحان هر چیز را که باعث حواس پرتی می شود کاملا کنار بگذارید زیرا توجه به سایر چیزها باعث از بین رفتن تمرکز شما می شود و کاهش تمرکز روی درس خود به خود اضطراب به وجود می آورد.
️ 8- آغاز کار مطالعه بانام و یاد خدا و توکل به مبدا هستی آرامش را برایتان به ارمغان می آورد.
️ 9- همواره سعی کنید امنیت و آرامش را در خانه فراهم کنید و برای مطالعه یک مکان آرام و بی سروصدا را مد نظر قرار دهید.
️ 10- جمع بندی مطالب را با بیان خود؛ بیان کنید تا فراموشی شما کمتر شود.
️ 11- اگر از جزوات و مطالب خارج از کتاب استفاده می کنید، دقت کنید که با مطالب موجود در کتاب سازماندهی لازم را داشته باشد تا مطالب مثل حلقه های جدا از هم یک زنجیر در نیایند.
️ 12- اوراق امتحانی نهایی سال های گذشته را با دقت حل کنید تا اولاً نوعی مرور کرده باشید و ثانیاً اشکالات درسی تان برطرف شود.
️ 13- یک هفته قبل از شروع فصل امتحانات سعی کنید خلاصه ی دروس، فیش برداری و فهرست نکات مهم را آماده و در پوشه ای جمع آوری کنید.
️ 14- در اتاقی که مطالعه می کنید عوامل مزاحم از جمله تلفن ثابت، تلفن همراه، تلویزیون و … را از خود دور نمایید.
️ 15- حتما وسایل و مکان مطالعه را قبل از مطالعه، مرتب و منظم نمایید. تنها وسایلی را که واقعا مورد نیازتان می باشد مقابلتان قرار دهید.
️ 16- در خود تمرکز ایجاد نمایید و تمام حواس خود را در جهت مطالعه قرار دهید. تعدادی از تکنیک های تمرکز حواس و آرامش بخش (مثل تنفس عمیق،ریلکسیشن) را تمرین کنید
️ 17- نمونه سوالاتی را که قبلا در کلاس یا خودتان حل کردید را مجددا مرور نمایید.
️ 18- پس از یاد گرفتن کامل مطلب، حل تمرین های کتاب درسی و برطرف کردن اشکالات، نمونه سؤال های امتحانات نهایی را فراموش نکنید سعی کنید طرز پاسخ گویی به سؤال های نهایی را خوب بیاموزید. همچنین با دیدن کلید تصحیح امتحانات نهایی، به روش تصحیح اوراق خوب آشنا شوید.
️ 19- این خطاست اگر فکر کنید سؤال های امتحان نهایی سال بعد باید شبیه سال های قبل باشد.اخیراً طراحان تلاش می کنند، سؤال های مفهومی را در قالب های جدید و نو طرح کنند.به همین خاطر تأکید می کنیم که روی عمیق خوانی و فراگیری دقیق مفاهیم و ریزه کاری های کتاب درسی تأکید بیش تری داشته باشید.
️ 20- مراقب باشید اگر بدخط هستید و از کارهای نوشتاری مانند حل تمرینات گریزانید،بیش تر در معرض بد امتحان دادن و پایین آمدن نمره ی معدل قرار دارید.
️ 21- به اشکالات خود حساس باشید. بسیاری از بچه ها اشکالات ساده مانند خطای محاسبه، درست نخواندن متن سؤال و…. را اشکال نمی دانند. آن ها بلد نبودن های بزرگ را اشکال می دانند و بسیاری هم در توهم بلد بودن هستند.
با توجه به درخواست دانش آموزان نحوه مطالعه عمومی ها برای امتحانات تشریحی براتون قرار میدم:
دروس عمومی تون رو به دو بخش عمومی های حفظی (مثل دینی و سلامت و هویت و…) و عمومی های تحلیلی (مثل فارسی و زبان و عربی و…) تقسیم بندی میکنیم.
۳ گام برای موفقیت دروس عمومی حفظی:
1⃣ قدم اول مطالعه کتاب درسی قطعا توی این دروس خوندن کتاب درسی اولویت اصلی است
2⃣ قدم دوم حل چند نمونه سوال امتحانی
3⃣ قدم سوم مهندسی معکوس برای مرور این دروس چون زمان ما محدوده مجبوریم سرمایه گذاری درستی داشته باشیم برای همین مرور هامون رو با حل نمونه سوال شروع میکنیم و مبینیم کدوم قسمت ها رو فراموش کردیم همون هارو مرور میکنیم باز نمونه سوال بعدی رو بررسی میکنیم و قسمت های دیگه ای که فراموش شده رو مرور میکنین
۳ گام برای دروس عمومی تحلیل یا مفهومی:
1⃣ قدم اول برای این دروس مطالعه جزوه دبیر یا کتاب کمک درسی مثل ماجراهای منو درسام و… هست که اولویت اول جزوه خود دبیره ولی اگر دبیر جزوه نداده بود یا جزوه دبیر خوب و کامل نبود یا در اون درس مشکل از پایه داشتین باید کتاب های کمک درسی تشریحی رو استفاده کنید
2⃣ قدم دوم این دروس هم حل نمونه سوال امتحانی هست که هرچه تعداد نمونه سوال بیشتری حل بشه نتیجه آزمونتون قطعا بهتر خواهد بود
3⃣ توی این دروس خوندن کتاب درسی و حل تمارین و مثال های کتاب به شدت اهمیت داره چون طراحان امتحان تشریحی و کنکور سراسری توجه ویژه ای به کتاب درسی دارن
️ یک نکته قابل توجه اینه که برای حل نمونه سوال میتونین کتاب های راه نهایی یا شب امتحان رو بگیرین که این کتاب ها خلاصه از هر درس رو هم دارن که باید حواستون باشه اون خلاصه ها برای نمره خوب گرفتن کافی نیست ولی نمونه سوال های این کتاب ها برای حل سوال خوبه
-
️ نحوهمطالعه جامعه شناسی:
این درس یکی از پیچیده ترین و مهم ترین درس هاست که نیاز به مرور خیلی زیادی داری
نوعش هم ترکیبی از مفهومی و حفظی هست
اما بیشتر مفهومی.️ اول باید یه دور سریع و روزنامه وار درس رو بخونید تا متوجه بشین کجا ها اهمیت بیشتری دارن و کجا ها اصلا اهمیتی ندارن
تا از همون اول درگیر جزئیات و فرعیات نشین
در مرحله دوم بایدخیلی خیلی دقت و تمرکز داشته باشین و درس رو عمیق بخونین
برای مفهومی خوندن این درس شما بعد از خوندن یه مبحث باید بتونین براش مثال بزنینکلا تو مطالعه باید خلاق و فعال باشین و سعی کنین از درس لذت ببرین
خشک و خالی خوندن جامعه فایده ای نداره
یعنی چی اونوقت؟
تو کتابتون کلی تصویر هست
که معمولا زیر هر حرفی که میزنه به عنوان مثال تصویری هم زیرش میاره شما نباید نسبت به اینا بی تفاوت باشین
برای مفهومی خوندن حتما حتما باید به تصاویر و متنایی که زیرش نوشته شده توجه کنین و متن کتاب رو با اونا ربط بدین
پس باید خیلی دقیق ونکته سنج باشین️ هیچ وقت فقط و فقط متن کتاب رو نخونین، چون که جامعه اصلا اصلا حذفیاتی نداره به هیچ وجه.
قسمت های بیشتر بدانیم
بخوانیم و بدانیم
زیرنویس عکسا
مباحثه کنید
پاورقی ها
و ...هیچ چیز رو حذف نکنید
تو کنکور میاد نگید نگفتم
@انسانیا
@دانش-آموزان-آلاء -
️خیلی وقت ها مطالبی که خوندیم سریع فراموش میکنیم یا وقتی میریم سراغ تست ها نمیتونیم خوب به اونها پاسخ بدیم یکی از دلایل اصلی این مشکلات یادگیریه ناقص مطالبه.
بریم با اصول مطالعه صحیح آشنا بشیم:
کلمه خوانی رو ترک کن
کلمه خوانی یعنی به جای تمرکز رو مفهوم جمله، دنبال نکات و کلمات مختلف باشی.
اشتباه نکن، باید مفهوم جملات رو بفهمی.مطالعه بدون استراحت نداشته باش
مغزو چشم شما نیاز به استراحت دارن، وقتی شما این نیاز برای مغز و چشم خودتون در نظر نمیگیرین،
بازدهی مطلوب و نرمال خودشون رو از دست میدن.
بنابرین کیفیت مطالعتون کم میشه و میزان یادگیری شما هم حسابی میاد پایین.بازگشت به عقب نداشته باش
خیلی از بچه ها عادت دارن که موقع مطالعه مدام به صفحات و یا مطالب قبلی برگردن...
وسواس نداشته باش و نگران این نباش که یاد نگرفتی یا همه چیز یادت رفته.
میتونی تو برنامه خودت مرور های مناسب جا بدی و با تست زدن خیال خودت رو بابت عدم فراموشی مطالب راحت کنی.دنبال مطالعه یک شبه نباش
مثل شب ها امتحانی درس خوندن، که فقط برای مدت کوتاهی مطالب تو ذهن ما میمونه و اصلا برای کنکور مناسب نیست.
بنابرین تایم زیادی رو برای یک درس در روز در نظر نگیرین و پیشروی اون درس رو با توجه به تایم یک هفته ای تنظیم کنین تا فراموشی نداشته باشین.چند منبعی نباش
استفاده از چند منبع فقط یه وسواس آسیب زننده به شماست و فقط باعث میشه یه مطلب تکراری رو با ادبیات مختلف بخونیی.
پس روی یک منبع خوب کار کنید و تمام نکاتش رو استخراج کنین و سعی کنین تنوع رو توی تست زنی خودتون بذارین.با خودتون لج نکنین!
خودتون رو دست کم نگیرین و به خودتون اعتماد داشته باشین.
باید خودتون رو قبول داشته باشین و به موفقیتتون ایمان داشته باشین. -
۲۰ نکته کاربردی برای رفع خواب آلودگی در هنگام مطالعه
یکی از مشکلات جدی که اکثر دانش آموزان باهاش روبه رو هستندخواب آلودگی می باشد که دراینجا به طور مختصر به ۲۰ نکته که باعث رفع این مشکل میشود اشاره میکنیم :
مقدمه: خوابیدن یک فرایند طبیعی است که در فاصله های زمانی خاص رخ می دهد و خواب بهترین راه برای استراحت بدن است. اما مهم است که واقعیت هایی مانند کجا بخوابیم، چه مدت بخوابیم و چه وقت بخوابیم را در نظر بگیریم.
دلیل علمی خواب آلودگی: بیشتر مردم هنگام خواندن یک مطلب، یک حالت راحت دارند که از فعالیت بدنی جلوگیری می کند. این عامل باعث می شود که اسید لاکتیک وارد خون و مایع بین سلولی شود و بدن خسته شود.اسیدلاکتیک، مقدار زیادی از اکسیژن خون را جذب می کند.با توجه به کاهش اکسیژن خون، مغز خسته می شود و ما هنگام مطالعه، احساس خواب آلودگی می کنیم.
راهکار های رفع خواب آلودگی هنگام مطالعه:
۱- براى خود برنامهاى شبانه روزى تنظیم کنید و کارهایتان را اعم از: مطالعه، خواب، عبادت، تفریح، و... در زمان معیّن و طبق برنامه انجام دهید.
۲– در مکان خیلی گرم درس نخوانید دمای مناسب اتاق حداکثر ۲۴ یا ۲۵ درجهی سانتیگراد باشد. بیش از این دما و گرمای ناشی از آن هر چند در زمستان برای بسیاری لذتبخش است میتواند کاهش یادگیری و حتی خوابآلودگی را به همراه داشته باشد.
۳- سعی کنید هنگام مطالعه، صاف و درست بنشینید.هیچگاه درازکشیده و به اصطلاح خوابیده، درس نخوانید؛ چون مغز باید همزمان دو وظیفه خوابیدن و مطالعه را اجرا کند هنگام مطالعه از ماندن در یک وضعیت ثابت برای مدت طولانی اجتناب کنید. زمانی که برای مدت طولانی مطلبی را می خوانید، یک تاثیر خواب آور روی ذهن دارد. بهترین حالت، نشستن است، به ویژه نشستن روی صندلی و پشت میز مطالعه توصیه میشود.
۴- از پراکنده خوانى اجتناب کنید؛ مطالعات شما باید هدفمند و در زمان مناسب باشد.
۵- آب بنوشید ،نوشیدن آب میتواند باعث رفع خوابآلودگی شود به خصوص وقتی خودتان برای نوشیدن آب از جا برخیزید، تحرک داشته باشید. در بین ساعت مطالعهی مفید خود تقریباً هر یک ساعت و نیم یا دو ساعت یک استراحت کوتاه لازم و مفید است. از یک جا نشستن مداوم و حبس کردن خود در اتاق و البته تنبلی بپرهیزید.
۶- هنگام مطالعه، به طور پی در پی وضعیت بدنی خود را تغییر دهید تا تمرکزتان افزایش یابد.
۷- شبها حداقل شش ساعت استراحت و خواب داشته باشید و در بین روز، بعد از صرف نهار، یک ساعت استراحت کنید.
۸- گاهی اوقات با صدای بلند درس بخوانید: این کار دو فایده دارد؛ علاوه بر اینکه باعث میشود هنگام مطالعه کمتر دچار خوابآلودگی شوید سبب میشود که تمرکز شما هنگام مطالعه بالا رود؛
۹- در خوردن زیادهروی نکنید: حتی در خوردن مواد غذایی مناسب و مغذی پرخوری سبب تمرکز زیاد نمیشود بلکه میتواند باعث خوابآلودگی و کاهش تمرکز شود.
۱۰- بعد از غذا خوردن، بلافاصله مطالعه نکنید.
۱۱- خوردن میوه برای بیدار نگه داشتنتان فوق العاده است
۱۲- وقتی احساس خواب آلودگی می کنید، موضوع های جالب را بخوانید.
۱۳- هنگام امتحانات، از مواد قندى و مغذى (مانند خرما، کشمش، انجبر، عسل، مربا و…) و یا حداقل چند دانه کشمش و یابیسکویت بخورید.
۱۴- اگر ممکن است یک دوش آب ولرم مایل به سرد بگیرید. این کار انرژی مغز شما را بالا می برد.
۱۵- نفس بکشید: تا جایی که میتوانید نفسهای آرام و عمیق بکشید . تمرین تنفس به اکسیژن گیری بدنتان کمک کرده و خواب آلودگی را برطرف میکند .
۱۶- برای مدتی از آن فضا بیرون بروید نور خورشید به بدن شما یادآوری میکند که روز است .پردازش طبیعی بدن برای این است که درطول روز هشیار و در طول شب خواب باشید
۱۷- قدم بزنید: یک پیاده روی تند و تیز باعث افزایش آدرنالین خونتان شده و اندورفینهایی را که احساس انرژی و هشیاری را در شما برانگیخته میسازد در خونتان رها میکند. حتی اگر نمیتوانید پیاده روی کنید ، چند دقیقه بیرون آمدن از محیط مطالعه هم میتواند برای بیدار و هشیار کردن مغزتان عالی باشد
۱۸- قبل از خواب تلوزیون نگاه نکنید
۱۹- از نور بیشتری استفاده کنید.
۲۰- بلافاصله بعد از بیداری مطالعه نکنید
حتما نکات مشاوره ای که میذارم رو با دقت بررسی کنید
شما پیش روانشناس هم برید همینا رو بهتون میگه
نوع نگرش خودتونو به کل میتونید تغییر بدید
زمان برای بوجود اوردن یک عادت جدید دارین
و بعضی از عادت های مخرب زندگیتونو تغییر بدین
@دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @انسانیا @ریاضیا -
🥶اضطرااااب
چکار کنم اضطراب بهم آسیب نزنه ️
شاید این سوال خیلیاتون باشه
️️اصولا یکی از داده های علمی روانشناسی که خیلیا در پذیرشش مشکل دارن، این حقیقته که اضطراب و استرس برای جسم و روان آسیب زننده نیست...️
️خیلی عجیبه... ن؟!
بیا که بیشتر بهت توضیح بدم...️️ممکنه با خودتون بگید که پس چرا میبینیم که افراد مضطرب چه به لحاظ روحی و چه جسمی اوضاع خوبی ندارن؟
ببین دوست خوبم
قضیه از این قراره که متهم ردیف اول خود اضطراب نیست️بلکه شیوه ای هست که افراد در مقابل با اضطراب برخورد میکنند 🧩
یکی از رایج ترین شیوه ها در مقابله به اضطراب، استراتژی ای هست با عنوان اجتناب ...
توی این روش فرد به هر کاری دست میزنه تا به هر قیمتی که شده اضطراب نداشته باشه
رایج ترین سبک های اجتنابی:
️️ ۱)مصرف یک ماده:
وقتی فرد مضطرب میشه، میخواد با مصرف یک ماده مثل سیگار، مواد، پرخوری و... تلاش کنه که اضطراب خودش رو کاهش بده
️️۲)حواس پرتی:
فرد با گردش در صفحات مجازی، صبح تا شب سریال دیدن و... نهایت تلاشش رو میکنه تا حواسش رو از عوامل اضطراب زا دور کنه
️️ ۳)فرار کردن یا انصراف دادن:
فرد از تمام موقعیت هایی که ممکنه باعث تشدید اضطرابش بشه، فرار میکنه.
یا از انجام کارهای مهم به خاطر اضطرابش منصرف میشهنکته علمی:
️خود اضطراب آنچنان آسیب زننده نیست، اما طبق نتایج چندین تحقیق ، سبک مقابله اجتنابی باعث افزایش اضطراب، افسردگی و کاهش سلامت روانی و اجتماعی در کوتاه مدت میشه
درسته که سبک زندگی اجتنابی در کوتاه مدت حال آدمو خوب میکنه
اما در بلند مدت گند میزنه به کیفیت زندگی...🥴حالا بیا و ی کاری کن پ:
️️این سوال رو از خودت بپرس...
آمن هنگام اضطراب از سبک مقابلهی اجتنابی استفاده میکنم ️
اگه پاسخت "بله " هست بهت توصیه میکنم بجای اینکه تلاشت رو بذاری روی اینکه اضطراب نداشته باشی، تلاش کن از سبک مقابلهی ای اجتنابی استفاده نکنی
@دانش-آموزان-آلاء -
فرصت مجدد ترمیم معدل قطعی شد!
️ وزیر آموزش پرورش اعلام کرد در خرداد ماه به کسانی که سال قبل هم ترمیم معدل کردن باز فرصت ترمیم داده میشه!
-
️ نکات طلایی مطالعه ریاضی و فیزیک
1⃣ بنویس️
مهم ترین نکته در دروس حل کردنی اینه که دست به قلم بشی
ریاضی و فیزیک درسای حل کردنی هستن نه خوندنی، پس هنگام مطالعه حتما تمام مسیر حلت رو روی کاغذ پیاده کن.2⃣ تمرين تشریحی
همیشه قبل از حل تست، سوال رو تشریحی حل کنین و در عین حل مثل معلم تک تک مراحل رو به خودتون توضیح بدین. این توضیح دادن تسلطت رو زیاد میکنه️
برای تست های آموزشی هم این روش رو پیاده کن3⃣ خلاصه نویسی
خلاصه نویسی این نیست که بیای تمام فرمول ها رو برای خودت داخل یک کاغذ بنویسی
برای خلاصه نویسی باید تیپ تست ها رو برای خودت یادداشت کنی که هنگام مرور و جمعبندی با اون تست ها فصل رو مرور کنی. (مثلا کل فصل گرما رو با 20 تست خلاصه میکنی️)4⃣ بررسی پاسخنامه
تا زمانی که تمام تلاشت رو برای حل تست نکردی، سراغ پاسخنامه نروووووو️
خیلی از بچه ها تا راه حل به ذهنشون نمیاد سریع میرن سراغ پاسخنامهزمانی که پاسخنامه رو هم میخوای بررسی کنی، دقیق و کامل پاسخ رو بخون و از روش حلی که داخل پاسخنامه هست الگو برداری کن.
5⃣ منبع کمک درسی
از منبعی استفاده کن که مناسب سطح خودت باشه. ️
اصلا سراغ منابع چالشی نرو که وقتت رو تلف کنی، کاری هم به این نداشته باش که فلانی قبول شده و از این منبع استفاده کرده، پس منم باید از این منبع استفاده کنم.️️ (شرایط و سطح هر دانش آموزی با هم فرق داره️)6⃣ تست کنکور
از تست های کنکور اصلااا غافل نشید
خیلی از ایده هایی که داخل کنکورهای اخیر بوده باز تکرار میشه.
پس کامل بخونشون و بهشون مسلط شو️نکته آخر...
اگر جزو گروهی هستی که فکر میکنی باید یه استعداد خاص داشته باشی تا بتونی ریاضی و فیزیک رو بخونی، بهتره سریعتر ذهنیتت رو تغییر بدی و بیشتر از این خودت رو گول نزنی. هیچ کس از روز اول تست ها رو بلد نبوده و فقط و فقط با تکرار و تمرین تونسته روی مباحث مسلط بشه.
پس شروع کن به حل کردن و کم کم سطحت رو بالا ببردر طرح یک سؤال در فیزیک (البته با سؤالات تعریفی کاری ندارم) سه روش وجود داره:
فرمول مشخصه و پارامترها هم مشخص. جایگذاری کن و به جواب برس (ساده ترین کار)
فرمول مشخصه و مجهول هم مشخصه. اما شما با یک مجهول مواجه نیستید با چند تا مجهول مواجهید. مجهول اصلی و مجهولهای فرعی. یافتن مجهولهای فرعی خودش داستانی داره. ممکنه مجهول فرعی براساس سایر داده های معلوم و از طریق یک فرمول دیگه به دست بیاد. پس فرمولهای مرتبط به هم هستند که شما رو به جواب می رسونند. جایگذاری فرمولها تو دل همدیگه هستند که شما رو به جواب می رسونند.
در نوع سوم،نوع سؤال جوری هست که شما حتی در تشخیص فرمول می مونید و اینها سخت ترین نوع سؤال هستند. یعنی اگر شما مفهوم رو بلد نباشید کلاً فرمول رو هم نمی تونید پیدا کنید. اما باید راهی باشه. بله، راهی وجود داره و اون شاخص گذاری مفهومی پارامترهاست. یعنی شما باید بدونید که شاخص مفهومی این پارامتر چیه که وقتی تو سؤال دیدید بتونید از طریق اون به فرمول پی ببرید. در واقع فلسفه طرح سؤال اینه که پارامتر رو پشت یک مفهوم واقعی یا فانتزی پنهان می کنند و این استتار پارامتری باعث میشه که شما در فهم خود سؤال دچار مشکل بشید.
@دانش-آموزان-آلاء -
«قانون ۱۵ دقیقه» چیست؟
این قانون به قدرت تغییرات کوچک اشاره دارد.
ساموئل اسمایلز، مولف کتاب «اخلاق و اعتماد به نفس»، بر این اعتقاد است که تکرار کارهای کوچک نه تنها شخصیت انسان را میسازد، بلکه شخصیت ملتها را نیز تعیین میکند.
۱- اگر روزی ۱۵ دقیقه را صرف خودسازی کنید در پایان یک سال، تغییر ایجاد شده در خویش را به خوبی احساس خواهید کرد.
۲- اگر روزی ۱۵ دقیقه از کارهای بیاهمیت خویش بکاهید، ظرف چند سال موفقیتی چشمگیر نصیبتان خواهد شد.
۳- اگر روزی ۱۵ دقیقه را به فراگیری زبان اختصاص دهید از هفتهای یک بار کلاس زبان رفتن بهتر است.
۴- اگر روزی ۱۵ دقیقه را به پیادهروی سریع اختصاص دهید، از گهگاه به باشگاه ورزشی رفتن، نتیجهٔ بهتری خواهید گرفت.
۵- اگر روزی ۱۵ دقیقه مطالعه کرده و سلولهای خاکستری خویش را درگیر کنید؛ به پیشرفتهای خوبی در یادگیری دست خواهید یافت.
زیبایی روش یا قانون ۱۵ دقیقه در این است که آنقدر کوتاه است که هرگز به بهانهی کمبود وقت، نمیتوانید آن را به تاخیر بیاندازید.