سلام سلام😄
حالتون چطوره کنکوری ها؟😃
خب قضیه چیه؟
قراره ما در حد توانمون به کنکوری ها کمک کنیم.
خب حالا چطوری؟
بروبچ کنکوری میتونین تو تاپیک پایینی سوال های مشاوره ای تون رو از دانشجو های رشته های تاپ که تو مسیر کنکور کلی تجربه کسب کردن و بلد کار هستن بپرسین
و بنده حقیر(😅) در حد تجربه های خودم و به کمک هانیه جان @haniehno به سوال هاتون توی پست های این تاپیک (ترجیحا به صورت ویس) جواب میدیم.
سوالاتون قراره حول مشکلات مشاورهای کنکور مثل انگیزه و برنامه نوشتن و مشاور و آزمون ها و... باشه.
چیز هایی که هممون با پوست و گوشت و استخوان تجربه کردیم یا درحال تجربهش هستیم.
https://forum.alaatv.com/topic/56518/مشاوره-کنکوری-گفتگو
درضمن حواستون باشه😉:
✅️اسپم ممنوعه🚫
✅️گفتگو ها و سوال هامون تو تاپیک بالایی(تاپیک گفتگو) انجام میشه⚠️
✅️اینجا فقط به سوالاتون جواب میدیم⬇️
و دعوت میکنم از همه ی دانش آموزان آلا: @دانش-آموزان-آلاء
و فارغ التحصیلان و رتبه برتر های آلا که تجربه هاشون واسه یه کنکوری خیلی باارزشه: @فارغ-التحصیلان-آلاء @رتبه-های-انجمن-آلاء
سلام من نیاز به برنامه ریزی تحصیلی دارم میشه کمکم کنید؟
دهم تجربی هستم فرزانگان نهم قبول شدم و روش درس خوندنو نمیدونم ولی اونایی که شیشم قبول شدن بیشترشون برنامه دارن و میدونن باید چیکار کنن احساس میکنم تایمم هدر میره و با اینکه بعضی روزا ۶ ساعت درس میخونم احساس میکنم ۳ ساعتم درس نخوندم. من کلا برا هیچی نمیتونم طبق برنامه پیش برم و همیشه وقتی حال داشته باشم درس میخونم. وقتی حوصله ش نباشه هیچی از درس هم نمیفهمم.
سلام
خسته نباشید
من بعداز چندین سال دوری از درس میخوام مجددا کنکور بدم
مشاوره دارم
نمیتونم بگم صفرصفرم ولی زیاد هم فرقی با صفر ندارم
به جز مبحث تابع بقیه مباحث رو اصلا یک بار هم نخوندم و ...
نیاز به تکرار و .... که خودتون بهتر میدونید
ساعت مطالعه م هم اگر استرس نداشته باشم تا هشت ساعت میتونم بخونم اما مثل امروز از استرس فقط چهار ساعت خوندم
امشب بالاخره تصمیم گرفتم به مشاوره بگم این مورد رو
(شاید اگر یکسال پیش آروم و پیوسته درس میخوندم و استرس نداشتم امسال میتونستم به خودم امید صددرصد قبولی داشته باشم )
من امشب به مشاوره م گفتم اجازه بدید آروم و پیوسته بریم جلو که من استرس نگیرم اگر هم نشد حداقل سال بعد اینقدر عجله ای نخونده باشم یا اینقدر استرس بگیرم که نتونم بخونم
الان نظر و تجربه شمارو میخوام بدونم
(بماند که من افسردگی هم دارم و استرس زیاد کلا از همه زندگی عقبم میندازه)
@بچه-های-تجربی-کنکور-1403
@تجربیا
@ریاضیا
از کجا بفهمم خوب درسو یاد گرفتم 😭😭
مثلا فردا چهارتا آزمون دارم و فقط فیزیک خوندم از صبح چون همش یه حسی دارم انگار بلد نیستم و وسواسم نمیذاره برم سمت عربی و ریاضی و...
سی و یک تست زدم و حدود دو تا رو غلط داشتم و همش میگم اگه معلم یه آزمونی بگیره مثل اون دوتا سوال و من غلط بنویسم چی
چطور ذهنمو از خودم مطمئن کنم؟
مشاوره کنکوری
-
️««« خلاصه نحوه تحلیل آزمون کنکوری ها »»»️
یادت نره تحلیل ازمون از خود ازمون مهم تره پس اگر تحلیل نکنی هیچ فایده ای برات نداره
بهترین زمان تحیلی ازمون، دقیقا روز ازمون هستش، علت اون هم انگیزه بیشتر دانش اموز و بخاطر داشتن سوالات هست
حین تحلیل حتما تمام کتاب هاتون کنار دستتون باشه تا اگر لازم شد به زحمت نیوفتید
حتما از مداد استفاده کنید نه خودکار ، حدالامکان دفترچه رو تمیز نگه داریندر هنگام تحلیل ازمون به سه دسته سوال برخورد میکنیم ۱)صحیح۲)غلط ۳)نزده
دسته اول : هنگام بررسی سوالات صحیح دو نوع سوال دیده میشه :
️با قطعیت کامل درست پاسخ داده شدهپاسخ نامه رو بررسی می کنیم اگر نکته خاصی نداشت ️ میزنیم ولی اگر روش جدید یا نکته عالی ای داشت ️میگذاریم .
️شک دارهایی که صحیح بودند سوال رو دوباره حل می کنیم و علت شک داشتن رو کشف میکنیم،بعد علامت️ میگذاریم.دسته دوم غلط ها: هنگام بررسی سوالات به چند نوع غلط برخورد می کنیم :
️بلد بودیم ولی بر اثر استرس ازمون غلط زدین حل دوباره سوال و علامت️
️ دلیل اشتباه محاسباتی حل دوباره و علامت ️
️اموزش ناقص و بلد نبودن سوالحل دوباره و رفع اشکال از کتاب و علامت️
️بلد بودیم ولی به دلیل تایم و ..عجله کردیمحل دوباره و علامت ️
️بی دقتی های مختلف انجام دادیمحل دوباره و علامت️
️شک داشتیم: حل دوباره و علامت️دسته سوم نزده ها: نزده ها هم چند گروه میشن:
️مبحث سوال رو نخوندم کلا علامت️️سر جلسه تایم کم آوردمحل سوال و تکرار چرخه تحلیل ازمون
️یادگیری ناقص بوده حل سوال و رفع اشکال مبحث و علامت️
️شک دار حل دوباره و علامت️یک دفترچه یادداشت داشته باشین و در هر ازمون علت غلط زدن و نزدن تستارو توش معین کنید مثلا من این ازمون ۱۵ غلط بی دقتی ۵ تا محاسباتی ۱۶ غلط عدم یادگیری خوب و....دارم. این کار باعث میشه شما توجهتون به نوع غلطا بیشتر شه و در ازمونای بعد بیشتر توجه کنید
سعی کنین نکات بدست اومده در دروس زیست و شیمی و دینی رو در کتاب ،عربی و زبان رو در جزوتون یادداشت کنید
سوالاتی که علامت ️ داشتن نیاز به حل دوباره نیست ولی سوالات ️ دار رو بعدا مرور کنید و حتی میتونین به عنوان یک منبع بازیابی برای ازمون های اینده به کار ببرید
@دانش-آموزان-آلاء -
سوالات مشاوره ای تون رو تو این تاپیک بپرسید تا دربارش صحبت بشه
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا -
بیا بهت بگم چرا درس نمیخونی️
یکی از مشکلاتی که از دانش آموز ابتدایی گرفتهتا دانشجوی سال آخر دانشگاهباهاش درگیرن اینه که چرا درس نمیخونیم
دقت کنید سوال من این نیست که چرا کم میخونیم،روش مطالعه غلط داریم یا اینکه ترازمون پایینه،سوال من اینه که چرا از بیخ و بنیاد درس نمیخونیم️1️⃣برنامه پرحجم و بیش از حد توان،یعنی اینکه شما نمیخونین و نمیخونین و در آخر برای اینکه شروع کنین چنان برنامه سنگینی برای خودتون در نظر میگیرین که اصلا در حد توان و منطقی نیست و در آخر چون نمیتونین انجامش بدین انگیزه ادامه رو از دست میدینو ممکنه بازم تا مدت ها سمت درس نیاینپس برنامه باید معقول و متناسب با توانتون باشه
2️⃣داشتن نگرش منفینسبت به چیزی،حالا چه درس خوندن باشه و چه موارد دیگه،باعث میشه تا نتونین توی اون کار عملکردی که میخواید رو داشته باشید
اینکه از فلان درس خوشم نمیاد،این مبحث اینطوریه،اون مبحث فلانه و این حرفاهیچ کمکی به روند یادگیری شما نمیکنه و فقط وقتتون رو تلف میکنه️
پس اگر میخواید در کاری موفق بشین قبل از هر چیزی یاد بگیرید قوی تر از بهونه هاتون بشین3️⃣کمالگرایی بیش از حد باعث میشه تا خیلی از شماها هیچوقت درس خوندن رو شروع نکنین
منظورم اینه که الان یک دانش آموز سطح درسی خوبی نداره و فرض کنید تراز ۴۰۰۰ داره،این دانش آموز درس نمیخونه
میدونین چرا️چون دوست داره همین الان تراز ۷۰۰۰ داشته باشه️
یعنی برای رسیدن به ۷۰۰۰ تلاش نمیکنه و یه جورایی دوست داره همین الان یک نفر اون سطح درسی رو بهش هدیهبده4️⃣یکی دیگه از مشکلاتی که باعث میشه خیلی از ماها تلاشی نکنیم اینه که واقعا هدف مشخصی نداریم که بخوایم براش خودمون رو به آب و آتیش بزنیم یعنی در واقع خیلی وقت ها به خودمون میگیم که حالا تلاش کنم که چی بشه️
اینطور صحبت ها رو کنار بزارید و یک هدف مشخص مثلا قبولی پزشکی🩺🥼یک دانشگاه مشخص رو برای خودتون در نظر بگیرید و به عشق رسیدن به اون هدف صبح و شب تلاش کنید5️⃣یکی دیگه از مشکلاتی که باعث میشه یکسری برای درس خوندن به مشکل بخورن نداشتن محیط مناسب برای مطالعه هست🪑
اگر داخل خونتوناتاق شخصی ندارین که راحت و آروم باشه پس حتما به کتابخونه یا پانسیون های مطالعاتی برید6️⃣به نظر خودم مهم ترین دلایل درس نخوندن خیلی از ماها اینه که اینقدر درگیر گوشی و فضای فیک مجازیو زندگی های تظاهر شده مردم شدیم که دیگه ذهنمون نمیتونه آزاد باشه که به درس فکر کنه
این در حالیه که واقعا شما یک میلیون دنبال کننده و هزاران لایکدر زیر پست های اینستاگرامیتون هم داشته باشین بازم تا نونوایی برید و این رو به نونوا بگید حتی یدونه نونهم دستتون نمیده
پس بیاید بیرون از اون فضای فیک️7️⃣یکی دیگه از مشکلاتی که باعث میشه نتونین درس بخونین نداشتن یک مشاور و راهنما 🧏️🧏️ هست
کسی که تمام راه رو براتون مشخص کنه و روش مطالعه دقیق تمام درس ها رو بهتون یاد بده
البته حتما لازم نیست مشاور داشته باشین و یکسری از شما ها صرفا با خوندن مطالب مشاوره ای در کانال ها یا سایت های معتبر هم میتونین به چیزی که میخواید برسید8️⃣نداشتن آموزش درست و اصولی رو هم میشه از اصلی ترین دلایل بی میلی یکسری به درس خوندن عنوان کرد
بعضی از شماها در مدارسی درس میخونین که یکسری از معلم هاش ممکنه عشق و علاقه کافی به تدریس و فن بیان مناسبی نداشته باشنپس در این زمان شما برای آموزش بهتره از کلاس های آنلاین یا درسنامه های کتاب های کمک آموزشی استفاده کنین تا مطالب رو بهتر یاد بگیرین -
افسردگی🥲رو کنار بذار و زندگیت رو پس بگیر
سلام دانش آموزان و تلاشگران عزیز️️حالتون چطوره؟
بچه ها ما همیشه سعی میکنیم برای شما تا میتونیم انرژی مثبتباشیم
ولی یکسری از شما ها که قطعا تعدادتون هم کم نیست چه دختر️و چه پسر️قبل از دریافت انرژی مثبت و حرف های نصیحت گونه،نیاز به درک شدن داریدچون یکسری هاتون مشکل بزرگی دارید به اسم افسردگی️یعنی دقیقا همون مشکلی که از نظر خانوادهتیپیک ایرانی شما اگر غذاییبرای خوردن و سقفیبالای سر داری پس دیگه بیخود میکنی که بخوای افسردگی داشته باشی
افسردگی هم مشکلی هست که اگر سعی کنی بجای پذیرششدست به انکارش بزنی،بعدش دیگه ۲ تا مشکل داری🥲 یه مشکل افسردگی هست و یه مشکل هم اون جنگ درونی با خودت که ثابت کنی افسردگی ندارم
به نظرم قبل از هر چیزی چند تا از نشونه های مهم افسردگی رو با هم بررسی کنیم️️
(البته که صرف داشتن یک یا چند تا از این نشونه ها نمیشه گفت شخص افسردگی داره یا نه و این نشونه ها صرفا یه هشداره برای اینکه بیشتر مواظب خودتون باشین)1️⃣احساس ناراحتی بی دلیل، گریه های بدون دلیل خاصو احساس پوچی و بی هدفیداری
2️⃣کوچکترین حرف منفی از جانب اطرافیان رو به تند ترین شکل ممکن پاسخ میدی و در واقع حساسیتت زیاد شده
3️⃣احساس خستگی🥱 و کمبود شدید انرژی داری در حالیکه فعالیت فیزیکی خاصی ️ انجام نداده بودی
4️⃣سخت شدن انجام کار های روتین روزانه در واقع حوصله انجام دادن ساده ترین کار ها رو نداری و مدام به تاخیر میندازیشون ️️ و از بابت این به تاخیر انداختن هم احساس گناه و عذاب وجدان پیدا میکنی
5️⃣اختلالات خواب پیدا کردی و اصلا ساعت خواب و بیداریت حساب و کتاب خاصی نداره
6️⃣کاهش شدید اشتهاو کاهش وزن و یا بر عکس افزایش شدید اشتها و افزایش وزن
7️⃣استرس زیاد و بیقراری مداوم و احساس گناه،بی ارزش بودن و سرزنش کردن مداوم خودت اونم برای یکسری چیز هایی که اصلا مقصرش نبودی
بچه ها کسی که افسرده هست یه جورایی نسبت به همه چیز بی تفاوت میشه🫠
در واقع میبینه که داره زندگیش رو نابود میکنه ولی پیش خودش حس میکنه که کاری از دستش بر نمیاددر حالیکه دقیقا تنها نجات دهنده خودشهبرای اینکه افسردگیتون رو از بین ببرید اول از هر چیزی باید قبول کنید که همچین مشکلی دارید و دست از انکارش بردارید️
دوم باید بدونید که افسردگی چیزی نیست که یک شبه برطرف بشه یا اینکه با داروهای مختلف بشه درستش کرد
اثر اون دارو ها کاملا موقتیه و باعث یک آرامش موقتی میشه که وقتی اثر دارو از بین بره تمام علائم برمیگردن
دیگه از عوارضشون مثل خواب آلودگی شدید و اختلال تمرکز 🥴 هم که نگم براتونسوم اینکه مطالب روانشناسی زرد رو پرینت بگیرید و بعد اون رو مچاله کرده و درون سطل زباله بندازید
روانشناسی زرد میگه که مسئولیت صفر تا صد زندگی هر فردی با خودشه️
در حالیکه عوامل و شرایط زیادی روی کیفیت زندگی شما تاثیر دارن
یا مثلا میگه که هر لحظه فقط سعی کن مثبت بین و پرانرژی باشی
در حالیکه تمام احساسات شما ارزشمندن و غم و ناراحتی هم بخشی از زندگی هر فردیه️ادامه رو از دست ندین که میخوایم راهکار های خلاص شدن افسردگی رو متوجه بشیم
خب در ادامه پارت قبلی در این پارت میخوایم ببینیم که چه راهکار هایی برای رهایی از افسردگی وجود داره
🟥بچه ها بهترین راهکار ممکن برای رهایی از افسردگی چیزی نیست جز سرگرم کردن بیش از حد خودتون با کار
و این کار برای شمایی که کنکور دارینمهم ترینش میشه درس خوندن🟧ولی خب آیا زندگی یک کنکوری فقط باید درس باشه قطعا خیر️
درس خوندنبخش عمده تایم شما رو باید تشکیل بده و باقیمونده تایم رو میتونین به ورزش، موسیقی ،گردش با دوستان یا .... بپردازید🟨ولی یک چیزی مشخصه و اونم اینکه اصلا نباید بیکار بمونید
کسی که افسردگی داره بدترین کار ممکن براش اینه که بیکار بمونه
چون دقیقا در زمانی که ذهن شما دلیلی برای تمرکز کردن نداشته باشه اون موقع هست که موجی از افکار منفی هجوم میارن بهش🟩پس نتیجه میگیریم که برای کسی که علائم افسردگی داره بدترین حالت ممکن خوابیدن روی تخت به بهانه خستگی و سپس خیره شدن به سقف اتاقش هست
🟦بچه ها برای رفع افسردگیتون تا حد امکان باید به دنبال دلیلش باشید
بگردید دلیلش رو پیدا کنید ️️
البته شاید دلیلش برای یکسری هاتون غیر قابل حل باشه ولی حداقل اینو بدونین که اگر خودتون رو تغییر بدین تا حد زیادی شرایط زندگیتون رو هم میتونین عوض کنین ️️🟪یکی از دلایل افسردگی شما میتونه یک رابطه تاکسیک یا شکست عاطفی باشه
بچه ها به این احساسات خودتون در این سن اصلا اهمیت ندین
مطمئن باشین هیچ کس ، تاکید میکنم هیچ بنی بشری ارزش این رو نداره که به خاطرش از زندگی و درس و آیندتون بزنین ️️
و مطمئن باشید همیشه فرصت های دیگه ای هم براتون بوجود میاد پس اگر کسی هست که ذهنتون رو درگیر کرده و مانع درس خوندن شما میشه بزارینش کنار
دقیقا مثل کندن چسب زخم 🩹 که شاید اولش درد زیادی رو تحمل کنی ولی بعدش دیگه راحت میشی️یکی دیگه از دلایل افسردگی شما میتونه ناامیدی شدید از آینده و به دنبالش درس نخوندن باشه 🥲
حالا این ناامیدی شدید از کجا منشا میگیره؟
دقیقا از جو سازی های یک عده درباره آینده زندگی ما️و استفاده بیش از حد از اینستاگرام که در اون مردم یک تصویر فیک از زندگی های خودشون با کپشن هایی ️که هیچ شباهتی به اصل زندگیشون نداره میذارن، خودش باعث یک احساس خلا در شما و در نهایت افسردگی میشه متاسفانه