مثلثات
-
خب همونطور که توی شکل کشیدم با عکس قضیه تالس نتیجه میگیریم که اضلاع دو به دو موازی قطر چهار ضلعی بزرگتر و در نتیجه دو به دو با هم موازی هستن! و خب طبق تالس نسبت هر کدوم به قطر چهار ضلعی بزرگتر برابر یک دوم هست یعنی هر کدوم از اضلاع برابر نصف قطر مجاورشون هستن! اضلاع رو جمع میکنیم تا 2p(محیط) رو به دست بیاریم. به جای هر کدوم از اضلاع اون نسبتشون رو میزاریم، من اینجا برای کوتاهی کار از یک دوم همون اول فاکتور گرفتم، پرانتز مشه دو برابر جمع دو قطر، یعنی بیست که تقسیم بر دو میشه ده! پس محیطمون 10 هست. -
خب همونطور که توی شکل کشیدم با عکس قضیه تالس نتیجه میگیریم که اضلاع دو به دو موازی قطر چهار ضلعی بزرگتر و در نتیجه دو به دو با هم موازی هستن! و خب طبق تالس نسبت هر کدوم به قطر چهار ضلعی بزرگتر برابر یک دوم هست یعنی هر کدوم از اضلاع برابر نصف قطر مجاورشون هستن! اضلاع رو جمع میکنیم تا 2p(محیط) رو به دست بیاریم. به جای هر کدوم از اضلاع اون نسبتشون رو میزاریم، من اینجا برای کوتاهی کار از یک دوم همون اول فاکتور گرفتم، پرانتز مشه دو برابر جمع دو قطر، یعنی بیست که تقسیم بر دو میشه ده! پس محیطمون 10 هست. -
@Comrade_Bayat خیلی ممنونم
فقط آخرین قسمت( اضلاع بزرگ رو هر کدوم ۲ بار نوشتید) باید همین باشه یا هر ۴ ضلع رو باید جمع کنم؟ -
Narges_ ببینید، هر کدوم از اضلاع برابر نصف ضلع بزرگ مجاور بود، شمامیتونید وقتی اضلاع رو جمع میکنید به صورت دی بی دوم + دی بی دوم + آ سی دوم + آ سی دوم بنویسید و در نهایت بشه آسی + دی بی. ولی من از یک دوم فاکتور گرفتم.
-
Ainoor
️
قسمت بالا AC به FB چطور شده اون عدد؟و تساوی بعدش چطور ایجاد شده؟
در واقع از کجا بخونم عکسو؟🫠 -
Narges_
خود سوال گفته اندازه ضلع 1 هستش
اینم نسبت اضلاع به همه
چون متشابه هست مساوی هستند
سوال رو هم از بالا سمت چپ بخون(اون ایکس و وای رو نخون) -
-
Narges_
با مربع کاری نداریم عزیزم
ما دوتا مثلث داریم که قاعده یکیش 1 هست قاعده یکی دیگش 3
و اینکه میگی غیر از اضلاع.. متوجه سوالت نمیشم، سوالت دقیقا چیه؟
متشابه ان دیگه مثلث ها.. -
Ainoor خیلیییی ممنون
فقط بخشایی که بازم متوجهشون نشدم🫠
(جواب آخر)
چطوری آ بی شد ۴ تا آ ام
و قسمت پایین
ببخشید انقدر میپرسم🥲 -
-
Narges_ خب چون هر ضلع برابر نصف یکی از اون قطر هاست! یعنی ما دو تا ضلع داریم که برابر ضلع مجاورشون AC و دو تا ضلع داریم که برابر قطر مجاورون DB هستن.
-
@Comrade_Bayat تشابه اضلاع رو چطور نسبت به هم نوشتید؟
ببخشید من استرسم زیاده اصلا راحت نمیتونم مچ کنمNarges_ برای تشابه نوشتن دو تا راه هست، اول اینکه بیایم نسبت اضلاع رو به روی زاویه مساوی رو بنویسیم،
مثلا فرض کنید:
اگه بگیم هر زاویه با زاویه پریمش برابره، پس دو مثلث متشابه هستن، پس نسبت ها رو میشه نوشت ضلع رو به رو به A تقسیم بر ضلع رو به رو به A پریم، مساوی ضلع روبه رو به B تقسیم بر ضلع رو به رو به B پریم مساوی با...
یه اره دیگه هم این هست که نوشتار تشابه رو بنویسیم ولی به این شکل که دو زاویه اول اسم هر مثلث، باهم برابر، دو زاویه دوم با هم برابر، و دو زاویه سوم هم باهم برابر، مثلا در همین مثال من بنویسیم مثلث ABC متشابه با مثلث A'B'C' و بعد به این شکل نسبت تشابه بنویسیم: