حل موضوعی بنام قرابت معنایی
-
بسم الله الرحمن الرحیم...
سلام به الایی ها..
راستش من ادبیاتم (دقت کنید که ادبیات نه زبان فارسی)ویه چنتادرسه دیگ رو خعلی دوس دارم ...
این شدکه تصمیم گرفتم قرابت رو درطول سال باهم یکاریش کنیم...
یک سری تو ضیحات:
ادبیات 25سواله که 8-9تا سوالش قرابته یعنی حدودای 32%ویکم اینوراونورتر...(طبق اطلاعات کنکور سالای قبل)
مبحث قرابت بحث حفظی نیست یعنی برید وچنتا بیت روحفظ کنید وتمام نخیرباید بگم که اشتباه کردید..اتفاقن هرچقدر که بیشتر سعی کنید حفظ کنیدودرگیرتر بشید بیشتر کلافه وسردرگم تر میشید...
یک سری نکات برای بهتر شدن:(اینا توسط اینجانب ورفیقانش تست شده واحتمال خطایش کم تر است)
1.آشنایی کامل به معنی ومفهوم تمامی ابیات ومتون موجود درکتاب درسی(حتی "بیاورند که"و قسمت سوالای پایانی درس که گاها مطابقت بامتن رو ازتون میخان)
2.انتخاب یک کتاب مناسب مثله نشرالگو(کتابی که مختصه قرابته)
3.درواقع ادامه ی مورد دوم هستست وتست وتست وتست(تست زنی در قرابت معنایی خیلی مهمه چون باعث بازتر شدن دید شما درمورد مفهوم ها میشه)
4.انتخاب یک دفترچه یا چند برگ (آ4)دلیلش اینه که گاها درتست ها میبینید، مفهومی مورد نظرهس که دورتراز معنی ومفهوم ظاهری وآشنای شماس اون موقعس که شما دست به قلم میشید وبیت مورد نظر ومفهوم مورد نظر تست رو منویسید..حتی گاها ممکنه بیتی مفهوما بلد باشید ولی همچین بیتی درکتاب درسی نباشه ولی برطبق مفاهیم کتب درسی طرح شده باشه اینجاهم نیز دست به قلم بشید؛.
چند توصیه کلی:
1.درست خواندن روی سوال (توجه کنید به اینکه گفته قرابت دارد یا مفهوم مقابل به کلمه ی "بجز"و..)
2.استفاده از هایلایتر (خودکار رنگی وماه وستاره وکهکشان وخلاصه هرچیشد)که بتونید علامت بزنید خصوصا اونایی ک باراول غلط زدید(آخرسالی بدردتون مخوره)
3.تست وتست وتست وتست برای قرابت خیلی مهمه..
4.قرابت عین ریاضی وعربی وزیسته حالااین یعنی چی؟!یعنی اینکه اینطوری نیس که بگی باباازالان زوده بمونه واس آخرا...این جمله نه تنها درمورد این دروس بلکه کلا گفتنش اشتباهه محضه محضولی درحالت کلی قرابت واین دروس روباید ازاول براش تلاش کنید وتست بزنید تا به نتیجه برسید چون فقط بادیدن تست وسوالات مختلف هس که دیدتون بازتر میشه ومیتونید به نتیجه برسید....
اما من...
امامن میخوام یه کاری رو انجام بدم(چی کار مثلا؟!:unamused_face: )
ببینید هر روز پنج تا مفهوم ازکتاب درسی یا پنج تا تست رو بررسی میکنیم بیت های مربوطه یا مفاهیم دور از دید معمول(البته طبیعتا وقت بکنم بیشترهم منویسم)
پ.ن1:سوالی داشتید لطف کنید توپیوی مطرح بشه ...
پ.ن2:سعی مکنم جمعه شب ها آزمون هم برگزار کنم(بدیهی هس که من جایزه مایزه نمیدم وراست ودروغ بودن جواباتون خودتونید وجدانتون:skull_and_crossbones: )
فردا چهارشنبه مورخ 24مردادماه 97 شروع میکنم -
بسم الله الرحمن الرحیم...
سلام به الایی ها..
راستش من ادبیاتم (دقت کنید که ادبیات نه زبان فارسی)ویه چنتادرسه دیگ رو خعلی دوس دارم ...
این شدکه تصمیم گرفتم قرابت رو درطول سال باهم یکاریش کنیم...
یک سری تو ضیحات:
ادبیات 25سواله که 8-9تا سوالش قرابته یعنی حدودای 32%ویکم اینوراونورتر...(طبق اطلاعات کنکور سالای قبل)
مبحث قرابت بحث حفظی نیست یعنی برید وچنتا بیت روحفظ کنید وتمام نخیرباید بگم که اشتباه کردید..اتفاقن هرچقدر که بیشتر سعی کنید حفظ کنیدودرگیرتر بشید بیشتر کلافه وسردرگم تر میشید...
یک سری نکات برای بهتر شدن:(اینا توسط اینجانب ورفیقانش تست شده واحتمال خطایش کم تر است)
1.آشنایی کامل به معنی ومفهوم تمامی ابیات ومتون موجود درکتاب درسی(حتی "بیاورند که"و قسمت سوالای پایانی درس که گاها مطابقت بامتن رو ازتون میخان)
2.انتخاب یک کتاب مناسب مثله نشرالگو(کتابی که مختصه قرابته)
3.درواقع ادامه ی مورد دوم هستست وتست وتست وتست(تست زنی در قرابت معنایی خیلی مهمه چون باعث بازتر شدن دید شما درمورد مفهوم ها میشه)
4.انتخاب یک دفترچه یا چند برگ (آ4)دلیلش اینه که گاها درتست ها میبینید، مفهومی مورد نظرهس که دورتراز معنی ومفهوم ظاهری وآشنای شماس اون موقعس که شما دست به قلم میشید وبیت مورد نظر ومفهوم مورد نظر تست رو منویسید..حتی گاها ممکنه بیتی مفهوما بلد باشید ولی همچین بیتی درکتاب درسی نباشه ولی برطبق مفاهیم کتب درسی طرح شده باشه اینجاهم نیز دست به قلم بشید؛.
چند توصیه کلی:
1.درست خواندن روی سوال (توجه کنید به اینکه گفته قرابت دارد یا مفهوم مقابل به کلمه ی "بجز"و..)
2.استفاده از هایلایتر (خودکار رنگی وماه وستاره وکهکشان وخلاصه هرچیشد)که بتونید علامت بزنید خصوصا اونایی ک باراول غلط زدید(آخرسالی بدردتون مخوره)
3.تست وتست وتست وتست برای قرابت خیلی مهمه..
4.قرابت عین ریاضی وعربی وزیسته حالااین یعنی چی؟!یعنی اینکه اینطوری نیس که بگی باباازالان زوده بمونه واس آخرا...این جمله نه تنها درمورد این دروس بلکه کلا گفتنش اشتباهه محضه محضولی درحالت کلی قرابت واین دروس روباید ازاول براش تلاش کنید وتست بزنید تا به نتیجه برسید چون فقط بادیدن تست وسوالات مختلف هس که دیدتون بازتر میشه ومیتونید به نتیجه برسید....
اما من...
امامن میخوام یه کاری رو انجام بدم(چی کار مثلا؟!:unamused_face: )
ببینید هر روز پنج تا مفهوم ازکتاب درسی یا پنج تا تست رو بررسی میکنیم بیت های مربوطه یا مفاهیم دور از دید معمول(البته طبیعتا وقت بکنم بیشترهم منویسم)
پ.ن2:سعی مکنم جمعه شب ها آزمون هم برگزار کنم(بدیهی هس که من جایزه مایزه نمیدم وراست ودروغ بودن جواباتون خودتونید وجدانتون:skull_and_crossbones: )
فردا چهارشنبه مورخ 24مردادماه 97 شروع میکنمShadow در حل موضوعی بنام قرابت معنایی گفته است:
سوالات می بایست همین جا مطرح بشه:)
-
Shadow در حل موضوعی بنام قرابت معنایی گفته است:
_Mohammad_reza_ در حل موضوعی بنام قرابت معنایی گفته است:
نه منظورم سوالات قرابت معنایی نبود منظورم پیرامونش بود یعنی چطور بخونیم واینا..وگرنه سوالات مثه تست واینا که خب باید همه ببینند شاید اشکال خودشونم باشه اونوقت دیگه در پاسخ گویی دوباره کاری نمیشه
-
نه منظورم سوالات قرابت معنایی نبود منظورم پیرامونش بود یعنی چطور بخونیم واینا..وگرنه سوالات مثه تست واینا که خب باید همه ببینند شاید اشکال خودشونم باشه اونوقت دیگه در پاسخ گویی دوباره کاری نمیشه
و خب شما میتونید یه کاری کنید که در پاسخ گویی به سوالات "پیرامون قرابت معنایی و اینکه چطور بخونیم " دوباره کاری نشه چون ممکنه سواله بقیه هم باشه:)
-
و خب شما میتونید یه کاری کنید که در پاسخ گویی به سوالات "پیرامون قرابت معنایی و اینکه چطور بخونیم " دوباره کاری نشه چون ممکنه سواله بقیه هم باشه:)
_Mohammad_reza_ چشم..تمام..
-
روز اول
درس اول پیش(نظام قدیم )
%(#ff0000)[کزنیستان تا مرا ببریده اند ازنفیرم مردوزن نالیده اند]
مفهوم کلی:
هم نوایی همه ی آفریده ها درفراق عاشق از معشوق
برخی از بیت های مشابه این مفهوم
1.بریاد اوست عیش جوانان میکده
ازشوق اوست نعره ی پیران خانگاه
2.عشق است وبس که در دوجهان جلوه میکند
گاه از لباس شاه وگه از کسوت گدا
نمونه تست
این بیت باکدام گزینه زیرقرابتمفهومی دارد؟!
1)درودیواربه حال دل من زار گریست
هرکجاناله ی ناکامی خود سرکردم
2)هرکه را وقتی دمی بوده است وروز مستی ای
دوست دارد ناله ی مستان وهای وهوی را
3)در دل هر قطره نوحی دست وپاگم کرده است
ازکدامی چشمه این طوفان هویداکرد عشق
4)دردلش آخر اثرنمود محبت
بخت رساگر نبود ناله رسابود
.
.
.
.
.
.
..
جواب:گزینه یک -
روز اول قسمت دوم
%(#ff0000)[سینه خواهم شرحه شرحه از فراق/تابگویم شرح درد اشتیاق]
مفهوم کلی:
1.سخن عشق را هرکسی نمیفهمد.
2.دردعشق رامبتلا به عشق میداند.
برخی ازبیت های مشابه این مفهوم:
1.حال شب های مرا همچون منی داند وبس/توچه دانی که شب سوختگان چون گذرد.
2.چه دانند جیحونیان قدرآب/ز واماندگان پرس در آفتاب
3.قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوری
تست نمونه
این بیت باکدام گزینه تناسب معناییندارد؟
1)پای نهم درعدم بو که بدست آورم/هم نفسی تاکند درد دلم را دوا
2)حدیث عشق جانان گفتنی نیس/وگرگویی کسی هم درد باید
3)کجاست هم نفسی تابه شرح عرضه دهم/که دل چه می کشد از روزگار هجرانش
4)دردی نبوده را چه تفاوت کند که من/بیچاره درد می خورم ونعره میزنم...
.
.
.
.
.
.
جواب گزینه ی4 -
یک توصیه کلی
درحل سوالات قرابت خصوصا سوال هایی که با عنوان " باکدام گزینه قرابت معنایی دارد ویابه کدام گزینه نزدیک تراست ویاباکدام تناسب معنایی بیشتری دارد "مطرح شده اند...
%(#ff0000)[باید وباید تمامی گزینه ها خوانده شوند وسپس گزینه ی مورد نظر انتخاب شوند] چون گاها دوگزینه مطرح میشوند که ظاهرا با بیت مطرح شده روی سوال هم مفهوم اند ولی باکمی دقت وتفکر میشه فهمید که یکی از اون دو پاسخ مورد نظر هس...
تست نمونه
بیت زیر با کدام تناسب بیشتری دارد؟!
%(#ff0000)[بر سر دیوار هرکاو تشنه تر /زودتر بر می کند خشت ومدر]
1)تاکه این دیوار عالی گردن است /مانع این سر فرو اوردن است
2)سجده نتوان کرد براب حیات/تا نیابم زین تن خاکی نجات
3)کز کمی خشت دیوار بلند/پست تر گردد به هر دفعه که کند
4)هرکه عاشق تر بود بر بانگ آب /اوکلوخ زفت تر کند ازحجاب
.
.
.
.
دجواب گزینه چهار
سایر توضیح ها:
معنی بیت مورد نظر سوال
هرکه طالب تر وعاشق ترومشتاق تره برای وصال وبه دست اوردن مطلوب تلاش بیشتری میکنه تا به قرب الهی نایل بشه