Skip to content

زیست شناسی

مرتبط با درس زیست شناسی- دوره های مختلف

10.5k موضوع ها 139.9k دیدگاه‌ها

زیر دسته‌بندی‌

• 34 موضوع ها
    284 دیدگاه‌ها
    N
    [image: 1697317581830-screenshot_20231015_002824_samsung-notes.jpg] خب دوستان در این ص هم باز کلی نکته هست😂 که طراح میتونه ازش سوال طرح کنه ... اولش که با چرا و چگونه سوال پرسیده ، هرکدوم رو اگه قسمت سوالیش رو حذف کنید ، به صورت خبری درمیاد که همشون نکته حساب میشن و طراح میتونه از اینا استفاده کنه ! یا میتونه بگه زیست شناسان به دنبال چرایی فلان چیز هستن یا دنبال چگونگی فلان چیز هستن ... بازهم میگم قیدها خیلی مهم هستن ! هرکدوم از اونایی که دورشون خط کشیدم یا هایلایت کردم ، کوچکترین تغییری داشته باشن ، کل حمله غلط میشه مثلا بگید این جمله درسته یا غلطه : امروزه بسیاری از بیماری ها مثل بیماری افزایش فشار خون که حدود صدسال پیش منجر به مرگ می‌شدند ، متوقف شده اند
  • نکته زیست۱۱, فصل۲

یک نکته به تو
    1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    87 بازدیدها
    atena saghiA
    هم عدسی و هم قرنیه باعث همگرایی نور می شوند تنها فرق آن دو , این هست که انحنای عدسی متغیر ولی انحنای قرنیه ثابت است!
  • نکته زیست شناسی ۱۱ , فصل۲

یک نکته به تو
    1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    91 بازدیدها
    atena saghiA
    میدونستی , گیرنده های مکانیکی و شیمیایی هم در حواس پیکری و هم در حواس ویژه وجود دارند .
  • نکته فصل۲ زیست ۱۱

یک نکته به تو
    1
    1 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    66 بازدیدها
    atena saghiA
    میدونستی همه گیرنده های حواس پیکری انتهای دندریت نورون حسی هستن!
  • نکته زیست۱۱ ,فصل۲

یک نکته به تو
    1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    56 بازدیدها
    atena saghiA
    میدونستی همه گیرنده های مکانیکی , درد , دما , تماس, پیکری هستن و فقط گیرنده نوری حس ویژه هست!
  • ترجمه

28
    1 رای ها
    28 دیدگاه‌ها
    195 بازدیدها
    H_RH
    من اومدم جواب بدم دیدم ملت جوابا رو دادن رفته:face_with_tears_of_joy:
  • ❌دوستان یه سوال❌

3
    0 رای ها
    3 دیدگاه‌ها
    44 بازدیدها
    IIAIII
    @amir-siavsh اها ممنون
  • استخوان😊🦴

زیست۱۱
    7
    1 رای ها
    7 دیدگاه‌ها
    188 بازدیدها
    S
    @saghi-mortazavi خواهش میکنم عزیزم🌹
  • رنای ناقل:)

9
    3 رای ها
    9 دیدگاه‌ها
    166 بازدیدها
    z GheibiZ
    @chichak-am خواهش میکنم موفق باشید
  • سوال بسیار ساده

4
    0 رای ها
    4 دیدگاه‌ها
    137 بازدیدها
    Hamed MousaviH
    ما سه نوع ماهیچه داریم ۱.اسکلتی ۲.قلبی ۳.صاف که صاف خودش سه نوع طولی،حلقوی،مورب کنارهم چیده شده که مثلا در صفحه ۲۵ گفتار ۲ فصل گوارش شکل معده هر سه نوع رو اورده
  • سوال گیرنده

10
    0 رای ها
    10 دیدگاه‌ها
    118 بازدیدها
    دریا دریایید
    @ramses-kabir در سوال گیرنده گفته است: @دریا-دریایی مگه من گفتم داره؟😕😐 منم اگ پایین دقت کنی گفتم فقط لامسه داره نه چشایی نداره و یه نکته ی دیگه که خدمتتون عرض کنم اولین حس ویژه در جانوران بویایی بوده و تمام خوب مگه منم گفتم تو گفتی داره 😕😐 اون بالا رو بخون ببین معلم شون گفته اولین حس چشایی هست منم سر اون جمله این و گفتم
  • الل

2
    0 رای ها
    2 دیدگاه‌ها
    73 بازدیدها
    Hhh HhH
    سلام چند تا نکته در کارگاه تست درباره الل نوشتم.امیدوارم بدردتون بخوره [image: 1606835018221-_-resized.jpg]
  • جنس عدسی چشم

7
    0 رای ها
    7 دیدگاه‌ها
    102 بازدیدها
    z GheibiZ
    @mr-fantastic سلام عدسی چشم به مجموعه سلول زنده است همانطور که میدانید هر سلول شامل پروتئین و کربوهیدرات و چربی و نوکلییک اسید است
  • پروتئین

5
    1 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    120 بازدیدها
    S
    @امیرحسین-صیدی خواهش میکنم
  • آقا و خانم دکتر آماده شو برای تشریح کلیه(پارت اول تشریح)

یک نکته به تو
    1
    3
    6 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    850 بازدیدها
    kimia_es_afsharK
    سلام به تو که واسه هدفت داری می جنگی:flexed_biceps_medium-light_skin_tone: :clapping_hands_light_skin_tone: :star-struck: حال دلت خوب خوب خوب:victory_hand_medium-light_skin_tone: :slightly_smiling_face: خوب اقایون و خانم ها:man_health_worker_light_skin_tone: :woman_health_worker_light_skin_tone: روپوش سفیدتون رو بپوشین.تمام وسایلتون هم برای تشریح اماده کنین که با کلیه خیلی کار داریم:ok_hand_light_skin_tone: :ok_hand_light_skin_tone: نقاشی رو ببین جون بابا:grinning_face_with_sweat: :cat_face_with_tears_of_joy: :cat_face_with_tears_of_joy: [image: 1606809324167-_-resized.jpg] خوب حالاهم بریم سراغ تشریحمون:man_scientist_light_skin_tone: :woman_scientist_light_skin_tone: :right_arrow_curving_down: سرخرگ کلیه و سیاهرگ کلیه هر کدام 3 انشعاب دارند. سرخرگ کلیوی بالاتر از سیاهرگ کلیوی و میزنای پایین تر از همه انها قرار دارد. سیاهرگ کلیه راست کوتاه تر از سیاهرگ کلیه چپ می باشد. :end_arrow: چون بزرگ سیاهرگ زیرین در سمت راست بدن قرار دارد. سرخرگ کلیه راست نسبت به سرخرگ کلیه چپ طول بیشتری دارد.:end_arrow: سرخرگ آئورت در سمت چپ حفره شکمی قرار دارد. بخش مرکزی کلیه از هرم هایی ساخته شده است که به علت وجود لوله های ادراری مخطط به نظر میرسد. ستون های کلیوی ادامه بخش قشری هستند که وارد بخش مرکزی شده اند و بین هرم ها(نه درون آنها) وجود دارند. [image: 1606810201737-81402774-6102913.jpg] :heavy_check_mark: ترکیبی:reverse_button: خون سرخرگ کلیه در نهایت از کنار دریچه سینی می گذرد و خون سیاهرگ کلیه ابتدا در مجاورت دریچه 3 لختی قلب قرار می گیرد. نصف ستون کلیه در یک لپ و نصف دیگر آن در لپ مجاور است.در نتیجه کل ستون کلیه در یک لپ وجود ندارد. سرخرگ آئورت در انتهای خود به دو شاخه تقسیم می شود.میزنای چپ و میزنای راست هرکدام از مقابل یکی از انشعابات سرخرگ آئورت عبور می کنند و سپس به مثانه می رسند. انشعابات حاصل از هر سرخرگ کلیه که از فواصل بین هرم ها عبور می کنند را سرخرگ بین هرمی می گویند. [image: 1606811045766-main-qimg-48c8cda7e37b44484f03c09ac69c8e97-c.jpg] خسته نباشین دکترهای آینده:sparkles: :sparkles: @تجربیا @بچه-های-کنکور-تجربی-1400 @دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
  • مثل سرو همیشه سبز باش حتی در پاییز :]]

یک نکته به تو
    1
    2
    12 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    169 بازدیدها
    kimia_es_afsharK
    یه سلام پاییزی به همه شما دوستای همیشه بهار:fallen_leaf: :dizzy: در این روز پاییزی با یه سری نکات گیاهی از سال دهم همراهتون هستم:umbrella: :sun_behind_large_cloud: :four_leaf_clover: :leaf_fluttering_in_wind: :four_leaf_clover: :leaf_fluttering_in_wind: :four_leaf_clover: :leaf_fluttering_in_wind: :four_leaf_clover: :leaf_fluttering_in_wind: :four_leaf_clover: :leaf_fluttering_in_wind: :four_leaf_clover: :leaf_fluttering_in_wind: :ballot_box_with_check:یک یاخته فقط هنگامی تیغه میانی را میسازد که درحال تقسیم باشد. تیغه میانی که بین دو یاخته گیاهی هست توسط خودشون ساخته نشده بلکه مامانشون!(یاخته والد آنها) اونو ساخته.:beaming_face_with_smiling_eyes: :ballot_box_with_check:پس از تشکیل دیواره نخستین نیز همچنان پلاسمودسم ها ارتباط سیتوپلاسمی دو یاخته مجاور را حفظ می کنند. :herb: :ballot_box_with_check:هر لان حاوی پلاسمودسم نیست چرا که دریاخته هایی که فاقد پروتوپلاست زنده هستند; درون لان; پلاسمودسمی وجود ندارد.:sheaf_of_rice: :ballot_box_with_check:پلاسمودسم نیز همانند کریچه مرکزی; دیواره و سبزدیسه; از ویژگی های خاص یاخته های گیاهی است که در یاخته های جانوری یافت نمی شود.:shamrock: [image: 1606805861441-3mcqd.jpg] :white_heavy_check_mark: ترکیبی با فصل4دهم: صفحات بینابینی در بین یاخته های ماهیچه قلبی نیز; همانند پلاسمودسم; ارتباط بین دو یاخته مجاور را فراهم می کنند.:green_heart: :four_leaf_clover: :exclamation_mark: :exclamation_mark: حواستون باشه که: لان میتواند در یاخته های زنده و یاخته های مرده وجود داشته باشد.:maple_leaf: :ballot_box_with_check: سرلاد درون جوانه ها توسط یاخته های زنده جوانه محافظت میشوند.:evergreen_tree: :prohibited: این دوعبارت زیر رو باهم اشتباه نگیرین:prohibited: 1)پتانسیل آب عامل اصلی در حرکت آب است.:droplet: 2)عامل اصلی انتقال شیره خام در گیاه; مکشی است که در اثر تعرق از سطح گیاه ایجاد میشود.:seedling: :ballot_box_with_check: بخش کوزه مانند در گیاه توبره واش; نوعی برگ تغییر شکل یافته و سبزرنگ است. دارای قاعده پهن و نوک باریک است و یک درپوش دارد.:hibiscus: :ballot_box_with_check: برخی باکتری های تثبیت کننده نیتروژن نیز فاقد همزیستی با گیاهان هستندو ساکن خاک می باشند.:sunflower: [image: 1606807463156-images-2.jpg] :star: خسته نباشین:star: @تجربیا @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @دانش-آموزان-آلاء @بچه-های-کنکور-تجربی-1400 :lollipop: برای آرزوهاتون شمع روشن نکنین بلکه براشون تلاش کنین:lollipop: درپناه حق:sparkling_heart:
  • موضوع حذف شده است!

1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    1 بازدیدها
  • نکته زیست۱۱, فصل ۴

یک نکته به تو
    1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    46 بازدیدها
    atena saghiA
    حواست باشه که هورمون های غده فوق کلیه درسته که گلوکز خون رو افزایش میدن , اما , به صورت مستقیم جذب گلوکز سلول ها رو بالا نمی برن . اینجا انسولین نقش اصلی داره ...
  • نکته زیست۱۱, فصل۴

یک نکته به تو
    1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    55 بازدیدها
    atena saghiA
    یک چیز خییلی مهم! آلدوسترون تنها به تنش پاسخ نمیده بلکه در هنگام کمبود سدیم خون هم , این هورمون ترشح میشه ...
  • نکته زیست ۱۱, فصل ۴

یک نکته به تو
    1
    0 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    49 بازدیدها
    atena saghiA
    حواست باشه با اینکه بخش قشری و مرکزی غده فوق کلیه کنار هم هستن , اما از هم مستقل اند و هیچ همکاری باهم ندارن !
  • آنزیم ها

2
    0 رای ها
    2 دیدگاه‌ها
    136 بازدیدها
    z GheibiZ
    @marjan82 سلام ۱بازهم غلطه چون گامت ها از نیوز اند ۲درست میشه با در نظر نگرفتن گلبول قرمز و ماهیچه اسکلتی ۳کلا غلط ۴به نظر من درسته