اللهم عجل لولیک الفرج
-
-
جلسه مجازی ا دهم رمضان الکریم
《بسم الله الرحمن الرحیم》
میدونید که عزیز این عالم، کسی که به دل نشست، پوشش و تایید نهایی انبیاء بود حضرت محمد مصطفی(ص)، خاتم الانبیاء هستند. کسی که نزد پیامبر(ص) جایگاه بسیار رفیع و عزیزی داشتند و وقتی پیامبر(ص) میخواستند خدا رو به اسم اعظمش قسم بدهند اسمشون رو میاوردند، امیرالمومنین حضرتعلی(ع) بودند. مرتب پیامبر تو دعاهاشون میگفتند به مقام علی(ع)، به ایمان علی(ع)، به ایثار علی(ع) و... اونوقت دعا میکردند. از پیامبر(ص) سوال شد چرا وقتی دعا میکنید مرتب نام علی(ع) رو تکرار میکنید؟ پیامبر(ص) فرمودند: زیرا در این عالم کسی در جایگاه و مقام علی(ع) نیست و جامع صفات هستند.
️ سوالی میپرسم دربارهاش فکر کنید: با توجه به اینکه امامعلی(ع) تو همهی خصلتاشون جامع صفات اند، کدوم خصلتشون باعث شده که اینقدر محبوب پیامبر(ص) بشند؟ این همه ویژگی کدومش به چشم و دل حضرت اومد؟
با توجه به اینکه امامزمان(عج) هم ذائقه با پیامبر(ص) هستند. بنا بر این هر خصلت، صفت و ویژگی که مورد تاییدشونه به ذائقه امامزمان(عج) میاد. پس این صفات و خصلت ها رو بررسی میکنیم:
☆ امامصادق(ع): بنگرید چه چیزی علی(ع) را نزد پیامبر(ص) عزیز و محبوب کرد، از همان پیروی کنید.
️ بارزترین صفاتشون عبارتند از:
۱. راستگویی و صدق
۲. امانت داریدر کنار تلاوت قرآن تفکر، تعقل و تدبر هم نیازه. تو قرآن به ۲۵مورد از خصلتها و صفات اشاره شده:
️ ۱. راستگویی و صداقت؛ یَأیُّهَا الَّذِینَ ءامَنُواْ اتَّقُواْ اللَّهَ وَکُونُواْ مَعَ الصَّدِقِینَ: این آیه اشاره به این داره که تو رفت وآمدهاتون از صدق و راستگویی بهره ببرید.
● تو روایت داریم شش چیزِ که بهشت رو به انسان آسان میکنه:
• صدق
• امانت_وفای به عهد
• پاکدامنی
• چشمپوشی از گناه
• لبخند خدا و رسولخدا
• نگهداشتن دست (از لقمه و پول حرام)️ ۲. امانت داری (مادی و معنوی)؛ وَالَّذِینَ هُمْ لِأَمَنَتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَعُونَ: ما موظفیم تو امانت خیانت نکنیم. مثل اعتماد پدر و مادر به فرزندان، اعتماد زن به مرد و مرد به زن، شماره تلفن و عکس و وسیلهی اشخاص، راز و حرف دل اشخاص.
۱۳۹۹/۰۲/۱۵
استاد محمد داستانپور
-
ای مونس تنهایی! ای تنها یار در بی کسی! ای کس و کار در غریبی! مرا بنگر!لحظه ای! می دانی که دوستت دارم اما... اما تنها بر زبان می آورم!خوب حال دل شیدا را میدانی! اما ایکاش حال قلب غبار گرفته را نمیدانستی!تا می توانستم همچون پاکان بخوانمت!
پاکان درگاهت قدر خود را یافته اند!یا شاید در پی یافتن آنند!اما من که اصلا قدری ندارم چه کنم؟!عزیزم سجاده من آلوده ست! آلوده به آن می نابی که خودت مرا چشاندی!اما نه!من در آلودگی هم خالص نیستم!سجاده و خرقه آلوده به آن می تلخ شیطانی نیز هست!
یار غمخوار من!من تو را بارها دیده ام!من تو از پشت عدسی های میکروسکوپ،لابلای کروماتیدهای در حال جدا شدن،لابلای خطوط سلول های ماهیچه،دیده ام!من تو را لابلای خط های کتاب های پزشکی و زیست شناسی،لابلای خطوط گایتون،تایز،جان کوئیرا،لنینجر و کمپبل بارها دیده ام!خودت میدانی باور من از سخنان واعظ سرچشمه نمیگیرد که به طعنه از بین برود! من تو را دیده ام و باور کرده ام!حال تو مرا ببین و باور کن!مقربان درگاهت توشه دارند!من هم دارم!اما توشه آنان از نور و توشه من از سیاهی ست!قلوب آن ها مطمئن و قلب من غبار گرفته!رفیقم توشه من تنها گناه و عشق است!
عاشق دیدار آن مقربان در میان رضوان توام!اما چه کنم کآلودگان در پیشگاهت راهی ندارند!بنگر بر من و دستم بگیر!دلِ شکسته فقط تو را میخواند... -
جلسه مجازی | یازدهم رمضان الکریم
《بسم الله الرحمن الرحیم》
یکی از ویژگیهای مومن اینِ که نباید بد دهن باشه. از فتنههای بزرگ آخر زمان، رها شدن زبانِ. یکی از کلیدها برای حفظ از فتنههای آخر زمان، حفظ زبانِ. یه موقع گناهان مربوط به غیبت و دروغِ، یک موقع بد دهنی.
حتی گاهی دوستان هم برای قربون صدقه رفتن همدیگه از فحش استفاده میکنند! بد دهن بودن، بد زبان بودن، بد بیان بودن خیلی بده. یک جا هست میگیم؛ فلانی نفهمِ، یک جا هم هست میگیم؛ فلان کار نفهمیِ. بین این دو تفاوت زیادی وجود داره.️ خدا تو قرآن کریم چند کار رو میگه جهالت، خیلیها در معرض این جهلند و حتی بعضی وقتها فراگیره. تو مطالعات قرآنیتون، یکی از موضوعاتی که میشه باهاش ارتباط گرفت و تفکر کرد اینِ که ببینید به چه افرادی براساس کارشون نادان و نفهم میگن.
تو قرآن سه گروه، تو اوج نفهمیاند:
۱. کسایی که اگه خدا بهشون نعمت بده تصور میکنند خدا بیشتر دوستشون داره. یا اگه بلا (به معنی ابتلا، نه دربهدری) بده تصور میکنند خدا باهاشون لج کرده: نعمت زمینه امتحانِ، وقتی نعمت میرسه مست نشید. فلسفه بلاها این است که به یک قهرمان تبدیل شوید که خیلی جاها نشونه محبت و مهر خداست.
۲. کسانی که تلاششون تو دنیا معطوف به آخرت نیست: شهید زینالدین کسیِ که بورسیه فرانسه برایش اومد ولی جبهه رو انتخاب کرد. گفت: الان وظیفه من چیه؟ کسی که آخرت را نبیند و فقط برای دنیا تلاش کند، ورشکسته شده است.
۳. کسی که به خودش غره میشه و عجب میگیره: گاهی شخص هرچی داره رو از خدا میبینه و زمینه منیّت نیست؛ اما اگه منم منم شد، نفهمِ. اگه آدم باشی و بنده خدا، بینهایت میاَرزی، ولی اگه آدم نباشی و بندگی نکنی، هیچ نمیاَرزی.
۱۳۹۹/۰۲/۱۶
استاد محمد داستانپور
-
-
سلاااام سلااام
السلام و علیک یا صاحب الزمانن
اگ امروز عیدههه عیدتون مباااارک
اگه عید نیس هم خب -
السلام و عیلک یاصاحب الزمان
الان دقیقا ۱۶ روزه ک امام عصر امام زمانم هر صبحم و با یاد تو با سلام بر تو شروع می کنم تا اینجا موفق بودم تا اینجا صبحا حال بهتری داشتم و خواهم داشت و ب این کار ادامه خواهم داد
امام زمانم من تا هر وقت دیگه هم ک باشد با یاری تو صبحم را با یاد تو صبح می کنم
زود تر بیا ، بیا تا دنیا با تو نجات میابد
بیا ک دنیا با تو جای قشنگی می شود
بیا ک جهان با وجود زیبا توست ک از ظلم و ستم خالی می شودو .. از عدالت و زیبایی لبریز
بیا ک جهان خالی از فقر پر از بی نیازی می شود
بیا ک
جهان با تو جهان بهتریست
الهم عجل ولیک الفرج
-
جلسه مجازی | دوازدهم رمضان الکریم
《بسم الله الرحمن الرحیم》
نهج البلاغه برادر قرآنه، تو ماه مبارک میشه با برادر قرآن عجین شد. برای مطالعه نهج البلاغه از حکمتها شروع کنید!
♡ حکمت ۳، نهج البلاغه
امامعلی(ع) میفرمایند:《الْبُخْلُ عَارٌ وَ الْجُبْنُ مَنْقَصَةٌ》 بخل ننگ است و ترس مایه نقصان.× ترس موضوعیه که قسمت قابل توجهش ژنتیکیه یا بعضی تو سیر تربیتی و سیر رشدشون دچار این پدیده شدند. افراد ترسو ممکنه دچار عارضه ترس باشند که یه علت دیدگیه، نقصی که شخص تو وجودش هست. کسی که میترسه رو نباید مسخره کرد. اما وجه قالب بخل، عوامل محیطیه و ژنتیکی نیست.
☆ دو صفته که نقطه مقابل هم هستند و هر دو بدند:
• بخل
• اسراف□ امساک یعنی خویشتنداری.
○ بخل یعنی جایی که باید دست دهنده داشته باشی، نداری و دلت میلرزه.
◇ اسراف نقطه مقابل بخله، جایی که نباید خرج کنی و دست دهنده داشته باشی، سر کیسه رو شل میکنی.
️ کجا باید دست دهنده و بخشنده داشته باشیم؟
۱. امساک از پرداخت حقوق الهی: بعضی ادیان میگن؛ باید عُشریه پرداخت کنید. یعنی هر روز یک دهم درآمدتون رو باید بذارید کنار و جزء حقوق الهیه. اما اسلام میگه؛ سر سال یک پنجم اون چیزی که اضافه دارید رو پرداخت کنید. بعضیامون بخل میورزیم، چون اعتقادمون به خدا کمه. باور داریم برای اینکه درختی محصول خوب بده باید اونو هرس کرد. شاخههای اضافی رو چید تا میوه و بار خوبی بده که تجربی بهش رسیدیم. اما یکسری وقتی میخواهند خمس بدند، دست و دلشون میلرزه که این لرزش نشونه بخله.
۲. امساک از پرداخت حقوق خلقی: حقوق خلقی مثل، نفقه که واجبه. اگه موقع پرداخت جون به لب رسوند، نشونه بخله.
۳. امساک از پرداخت امور بافضیلت: امور خدا، صدقه دادن، انفاق دادن و... حدیث داریم؛ جوانی که بعضی مواقع تو دام گناه میفته؛ (کسی که روشش معصیت نیست) نزد خدا از انسان سالمندی که خیلی عبادت میکنه ولی بخیله، جایگاهش بالاتره.
°بخل° سرچشمه همه زشتیهاست. مولد زشتیها °کبر° ، °حرص° و °حسد° بود که خروجی این سه ویژگی بخله!
۱۳۹۹/۰۲/۱۷
استاد محمد داستانپور
-
جلسه مجازی ا سیزدهم رمضان الکریم
《بسم الله الرحمن الرحیم》
در حکمت ۳ نهج البلاغه داریم:
الْبُخْلُ عَارٌ، وَ الْجُبْنُ مَنْقَصَةٌ، وَ الْفَقْرُ يُخْرِسُ الْفَطِنَ عَنْ [حَاجَتِهِ] حُجَّتِهِ، وَ الْمُقِلُّ غَرِيبٌ فِي بَلْدَتِهِ.
امامعلی(ع) میفرمایند: بخل، ننگ است و ترس، نقص است و تنگدستى، زبان زيرك را از بيان حجتش بر بندد و بينوا در شهر خود غريب است.
◇ الْبُخْلُ عَارٌ: صفتیه که عار و ننگه و آدم باید از خودش بیرون کنه.️ ریشه بخل چیه؟
۱. سوء ظن و بدگمانی به خدا: خدا دستور داده که بخیل نباش من ضمانت میکنم. انسان بخیل دشمن خداست. اینکه انسان بترسه اگه چیزی رو ببخشه بعدیه جا لنگ میشه یا در مونده میشه یعنی سوء ظن به خدا. این حرف برای کسی که نداره نیست برای کسیه که داره ولی دست و دلباز نیست. بخیل کسیه که خدا بهش بده و دیگران رو بهرمند نسازه.
◇ حکمت ۲۹۷: مَا أَكْثَرَ الْعِبَرَ وَأَقَلَّ الاِْعْتبَارَ
حضرتعلی(ع) میفرمایند: اسباب عبرت، بسيار است؛ ولى عبرت گيرنده كم است»
کسایی که میگفتند؛ نفتِخودمون. ثروتِخودمون. دیدندکه خدا اراده کرد قیمتش به حداقل ممکن رسید. کی فکرشو میکرد طوری بشه که برای فروش طلای سیاه تازه پولم بدی روش تا ازت بخرند؟! خدا اراده کرد، شد.۲. تخیل و توهم(خیال باطل): اگه تصور کنی با بخشیدن کم میشه اشتباهه. تاحالا چندتا آدم بخیل رو دیدید که به اوج برسند؟! یکی از علتهای اینکه بعضیها تو زندگیشون واقعا کم نمیارند اینه که میبخشند و چند برابر جایگزینش میشه. تا نبخشی رزقت برنمیگرده. ازهر دستی بدی از همون دست پس میگیری. •°چقدر دلم میسوزه برای بخیل که فقیرانه زندگی میکنه و ثروتمند میمیره.°•
◇ تکاثر و تفاخر تو انسان، آدم رو از خدا دور میکنه. °تکاثر° از ماده °کثرت° به معنى تفاخر، مباهات و فخرفروشى بر یکدیگر. یکی از زمینههایی که تکاثر رو تقویت میکنه، بخله.️ روایته تو دو جا بخل ورزیدن خوبه:
۱. نسبت به دین: بخل نسبت به دینداری زمینه ساز رشد و بزرگی انسانه. اینکه مقید باشی تو انجام امورات دینی کم نذاری. مثلا مواظب باشی حق الناسی در حق مردم انجام ندی.
۲. بخل درخرج کردن اموال شوهر
۱۳۹۹/۰۲/۱۸
استاد محمد داستانپور