دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
جوابگویی سوالات شما
-
Miss.Joker اهان پس برا شما درستش کردن اوکی مرسی
-
fatemeh ganj خواهش میکنم
-
Mahan Xodayi در جوابگویی سوالات شما گفته است:
nima H سلام....
ی مونومر برای جذب شدن به خون چن بار از غشای سلول عبور میکنه!؟میدونم غشا دو لایه فسفولیپیدو اینا..
هیچ خب ببینید دوبار از غشای یاخته پرز یبارم از غشای رگ!؟ ولی سوال گفته چهاربار!؟؟؟؟سوالی که پرسیدین عینا تو میکرو درباره ورود گازهای تنفسی از فضای درون حبابک به درون گلبول قرمز پرسیده شده
دو نکته نکته وجود داره تو این سوال
- غشای پایه هم نوعی غشا هست
بستگی به صورت سوال داره که بگه غشای یاخته ای یا به هر طریقی اشاره کنه منظور همینه
چون شما فرمودین غشای سلول، میشه فهمید منظور همون غشای یاخته ای بوده و غشای پایه رو حساب نمیکنیم - صورت سوال مشکل داره. باید مشخص کنه منظورش جذب در کجاست. اگه در لوله گوارش منظورش باشه، جذب بعضی مواد مثل قرص های زیر زبانی در دهان هست که بافت پوششی سنگفرشی چند لایه داریم و یه مونومر از غشای چندین لایه بافت پوششی سنگفرشی عبور میکنه تا به محیط داخلی وارد بشه. پس سوال رو به دو صورت زیر اصلاح میکنم
الف) یه مونومر برای جذب شدن در روده یا معده و ورود به خون، از چند غشای سلولی عبور میکنه؟
ب) یه مونومر برای جذب شدن در لوله گوارش و ورود به خون، حداقل از چند غشای سلولی عبور میکنه؟ (با توجه به کلمه حداقل، میشه فهمید منظور جذب در روده و معده هست چون بافت پوششیشون برخلاف دهان، یک لایه ای هست)
- ضمنا اگه سوال میگفت حداقل از چند لایه غشا عبور میکند اونوقت عددش متفاوت میشد با اینکه بگه از چند غشا عبور میکند. دلیلش هم اینه هر غشا دو لایه ای هست
با توجه به توضیحاتی که دادم و صورت سوال های اصلاح شده، تعداد غشاهای حداقلی یه مونومر برای ورود به خون از فضای درونی لوله گوارش به این ترتیب میشه:
- ورود از فضای درونی لوله گوارش به یاخته استوانه ای یک لایه ای روده یا معده (یک غشای دو لایه ای)
- ورود از فضای درونی یاخته استوانه ای به محیط داخلی (یک غشای دو لایه ای)
- ورود از محیط داخلی به فضای درونی یاخته پوششی دیواره مویرگ (یک غشای دو لایه ای)
- ورود از فضای درونی یاخته پوششی دیواره مویرگ به ماده زمینه ای خون (یک غشای دو لایه ای)
جوابش میشه 4 غشای سلولی و 8 لایه فسفولیپیدی غشایی
- غشای پایه هم نوعی غشا هست
-
Mahan Xodayi منظور سوال؟
بطور کلی جایگاه ورودی غذای کامل گوارش یافته در ملخ کجاس؟؟
بنظر من چون گفته جایگاه ورودی یعنی بعد اینکه گوارشش در کیسه های معده تموم و کامل شدع کجا وارد میشع؟که میشه معده ولی خودش کیسه های معده رو در نظر گرفته!!!!!خب اون موقع پس وون کلمه ورودی چی میگع؟جمله از ریشه اشتباهه. جایگاه ورودی به چی؟!
محیط داخلی؟ اونطور حساب کنیم میشه معده (طبق متن کتاب)
این جمله بار علمی نداره. صرفا بازی با کلماته. فقط یادتون باشه گوارش شیمیایی ملخ در کیسه های معده به پایان میرسه و در معده ملخ اصلا گوارش نداریم (چه فیزیکی و چه شیمیایی) و فقط جذب در معده صورت میگیره
بازم تاکید میکنم سراغ رفرنس یا کتاب های نظام قدیم نرید چون میبینید خیلی از چیزهایی که درباره گوارش ملخ خوندین تضاد داره -
بنظرتون این جمله درسته یا نع
قسمتی از معده گاو که معده اصلی است،انزیم های گوارش خود جانور گوارش شیمیایی سلولاز را شروع میکنند!؟؟؟بله درسته
عزیزان دل
سلولاز با سلولز فرق میکنه!
سلولاز آنزیم پروتئینی هست که در گاو از باکتری های سیرابی و نگاری ترشح میشه و کارش تجزیه سلولز هست
پروتئاز های خود جانور که طی گوارش شیمیایی در معده اصلی (شیردان) ترشح میشن، گوارش شیمیایی سلولاز (آنزیم پروتئینی باکتری های لوله گوارش) و سایر پروتئین های مواد غذایی رو انجام میدن -
fatemeh ganj در جوابگویی سوالات شما گفته است:
سلام ببخشید تو شکل کتاب صفحه 25 لایه های مختلف ماهیچه ای معده با عکس لایه های لوله گوارش درست نمی خونه مثلا اونجا از بیرون به درون طولی به حلقویه ولی تو معده از بیرون به درون مورب حلقوی و طولیه
واقعاچرا؟چون اون عکس مربوط به لایه های لوله گوارش، مربوط به روده هست. اگه نمیدونید چرا روده توضیح بدم
در روده از درون به بیرون، حلقوی و بعد طولی هست
تو معده هم از درون به بیرون، مورب، حلقوی و سپس طولی هست -
عذر میخوام این چند روز سرم شلوغه
اولین فرصت سوالاتتون رو جواب میدم -
nima H ممنون ولی اخه چرا؟
چون تو اون شکل:
- یه لوله نشون داده شده. در نتیجه معده نیست (معده اندام کیسه ای شکل لوله گوارشه)
- غدد در لایه زیرمخاطی و مخاطی نشون داده شدن. در نتیجه مری، معده و روده بزرگ نیست (غدد هر سه اینا فقط در مخاط قرار داره). فقط روده باریک هست که غده هاش هم در لایه زیر مخاطی هست و هم در لایه مخاطی
- تو اون شکل صفاق مشخصه (در نتیجه بخش عمده مری و راست روده هم نیست چون این دو بخش صفاق ندارن)
- تو اون شکل ماهیچه مورب نشون داده نشده. پس معده نیست
- کنار همین شکل، یه شکل دیگه هست که صفاق رو نشون داده. تو اون شکل صفاق روده ها نشون داده شده و میشه فهمید شکل لوله ای که داریم دربارش بحث میکنیم یا روده باریک هست یا بزرگ
در حد کتاب درسی با توجه به این 5 دلیل اثبات میشه اون شکل، شکل روده باریک هست
-
nima H چقد طولانی ممنون که انقد وقت میزارین واقعا دستتون درد نکنه
خواهش میکنم
موفق باشید -
من یه تضادی در ذهنم شکل گرفته است .
وقتی ما می گوییم گلیکوپروتئین یعنی قند + پروتئین . خب تا اینجا تکلیف پروتئین معلومه و می ماند قند یا همان کربوهیدرات
دبیر زیست ما گفته : زمانی که هر نوع از کربوهیدرات ها با پروتئین پیوند دهند ، گلیکو پروتئین بوجود می آید . از طرفی در کتاب تست خودم گفته شده : هرگاه گلوکزی با پروتئین پیوند دهد گلیکو پروتئین بوجود می آید
آقای موقاری هم گلیکو پروتئین را متشکل از گلیکوژن و پروتئین می دانند .
الان دقیقا منظور " گلیکو " در کلمه گلیکوپروتئین چیست ؟؟؟ -
r sh در جوابگویی سوالات شما گفته است:
من یه تضادی در ذهنم شکل گرفته است .
وقتی ما می گوییم گلیکوپروتئین یعنی قند + پروتئین . خب تا اینجا تکلیف پروتئین معلومه و می ماند قند یا همان کربوهیدرات
دبیر زیست ما گفته : زمانی که هر نوع از کربوهیدرات ها با پروتئین پیوند دهند ، گلیکو پروتئین بوجود می آید . از طرفی در کتاب تست خودم گفته شده : هرگاه گلوکزی با پروتئین پیوند دهد گلیکو پروتئین بوجود می آید
آقای موقاری هم گلیکو پروتئین را متشکل از گلیکوژن و پروتئین می دانند .
الان دقیقا منظور " گلیکو " در کلمه گلیکوپروتئین چیست ؟؟؟درود بر شما
آری دریافتم. فی الحال پاسخ میدهم:
در سطح کنکور، منظور از گلیکوپروتئین ترکیب کربوهیدرات و پروتئین است و علم بر این که چه نوع کربوهیدراتی را میگوییم بر شما واجب نیست
باشد که خداوند عزوجل شما را در پناه خویش نگاه دارد -
nima H از پاسخ شما بسیار متشکرم .
در مورد لیپوپروتئین هم بنده همین مشکل را دارم . آیا نوع لیپید در قسمت " لیپو " مهم است ؟سوال به جایی است. استدعا نموده بنده حقیر را از تراوش های ذهنی و علمی خویش بهره مند سازید. ما را اندک علمی است که امید داریم یارای یاری شما باشد
خیر. بر شما واجب است بدانید لیپوپروتئین ترکیب لیپید و پروتئین است. ما عدا ذلک، زائد عن الحاجه میباشد چرا که خارج از کتاب درسی است -
nima H جسارت بنده را به بزرگواری خود ببخشایید اما آیا امکان دارد کلمه " گلیکو " فقط به یک نوع از کربوهیدرات ها اشاره کند ؟
باشد که خداوند متعال ما را مورد مرحمت خویش قرار دهد
آری اما در حد کتاب درسی نیست -
سلام ی سوال داشتم
آیا گویچه قرمز هم تنفس سلولی داره یا نه؟