IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
سوال درباره ی غشای پایه و بافت پوششی
-
سلام صفحه نهم کتاب پیش گفته بود که کار ام ار ان آ کاتالیز ار ان آ های کوچک هست یعنی چی؟ اصلا این ار ان های کوچیک چی هستن و چند تا هستن؟
-
[QUOTE=belderchin;17010]سلام صفحه نهم کتاب پیش گفته بود که کار ام ار ان آ کاتالیز ار ان آ های کوچک هست یعنی چی؟ اصلا این ار ان های کوچیک چی هستن و چند تا هستن؟[/QUOTE]سلام به شما...پاسخ این سوال خارج از محدوده کتاب درسی و لازم نیس بدونید...در همین حد بدانید که در سلول بجز 3 نوع rnaاصلی rna های دیگری وجود داره که یک دسته ازاونها srnaیا همون rnaهای کوچک هستند....بعضی از این rnaهای کوچک توی هسته هستن و در عمل پیرایش (گرفتن کلاهک و حذف اینترون ها..)در mrna فعالیت میکنن و snrnaنامیده میشن....بعضی هم توی سیتوپلاسم فعالیت میکنن ...بهشون میگن کوچک چون توالی ریبونوکلئوتیدیشون کوتاه تر از rnaهای اصلی هست
-
ببخشید یک جا خوندم کرونر ها یا همون رگای تغذیه کننده قلب دوتا رگ کوچیک هستن که روی قلب وجود دارد و با سرخرگ های اصلی و بزرگ وارده به قلب یعننی سرخرگ ششی و... فرق داره میخاستم بدونم درسته؟
-
[QUOTE=belderchin;17012]ببخشید یک جا خوندم کرونر ها یا همون رگای تغذیه کننده قلب دوتا رگ کوچیک هستن که روی قلب وجود دارد و با سرخرگ های اصلی و بزرگ وارده به قلب یعننی سرخرگ ششی و... فرق داره میخاستم بدونم درسته؟[/QUOTE]
گفتم كه سرخرگ كرونري از سرخرگ ائورت جدا ميشه ميره به ميوكارد روي قلب هم خودش منشعب ميشه -
[QUOTE=belderchin;17012]ببخشید یک جا خوندم کرونر ها یا همون رگای تغذیه کننده قلب دوتا رگ کوچیک هستن که روی قلب وجود دارد و با سرخرگ های اصلی و بزرگ وارده به قلب یعننی سرخرگ ششی و... فرق داره میخاستم بدونم درسته؟[/QUOTE]بله درسته ...تا جایی که من اطلاع دارم عروق کرونر یا همون رگ های تغذیه کننده میوکارد قلب ،از ابتدای آئورت منشعب میشن و دو عدد هستن که که در سراسر قلب پخش میشن (در هنگام تشریح قلب شما میتونی این عروق رو در خارج قلب پخش شدن ببینی)...این عروق میزان اکسیژن بسیار بالایی دارن
[COLOR=silver]- - - - - - - - - -پست ادغام شده - - - - - - - - - - - -[/COLOR]
-
@farifari;17490 said:
سلام...روش من در مطالعه درس زیست شناسی بدین شرح میباشد:
ابتدا تست آموزشی از فصلی که تصمیم به مطالعه آن دارم حل میکنم...سپس بلافاصله به مطالعه متن کتاب درسی به طور دقیق میپردازم و نکات تست هایی که حل کرده بودم را در کتاب درسی یاد داشت میکنم (مثلا اگر هنگام تست زدن نکته ای در رابطه با فسفولیپید یاد گرفتم که هنگام مطالعه آن نکته را در متن کتاب درسی پیدا نمیکنم بلافاصله آنرا کنار شکل فسفولیپید یاد داشت میکنم )...بعد از مطالعه دقیق کتاب درسی دوباره تست میزنم و هر نکته جدید و جالبی که یافتم در کتاب یاد داشت میکنم واگر پاسخ تستی را نتوانستم بدهم به کتاب مراجعه میکنم و سعی میکنم جواب آنرا در کتاب پیدا کنم و در مورد همه سوال ها چه سخت و چه ساده همیشه پاسخنامه تشریحی را کامل میخوانم ...آنگاه برای بار دوم به کتاب درسی رجوع کرده وفصل مربوطه را سریع مرور میکنم و گاهی مطالب مهم و مفهومی را توضیح میدهم و شکل ها را به خاطر میسپارم و در مواقعی روی یک برگه آنهارا رسم میکنم و نامگذاری میکنم که در حافظه ام ثبت شوند...بعد از یک یا دو روز (معمولا روز بعد) تست زمان دار میزنم (تست های کنکور که مربوط به همان فصل میباشد را از خودم آزمون میگیرم و عمل درصد گیری را به جای می اورم ! :4:)...نکته: اگر فصلی را برای بار اول میخواهم بخوانم و یاد بگیرم مرحله اول را حذف میکنم یعنی ابتدا خواندن دقیق و سپس تست اموزشی و بعد خواندن و بعد تست و بعد تست زمان دار)
همچنین معترف میشوم که گاهی اوقات در جهت فراگیری نکات مهم اشکال کتاب ،به یک کتاب زیست تصویری رجوع میکنم .
امضاء: bu>t سربلند باشید -
@farifari;17492 said:
خرسندم که مفید واقع شد... خیلی سبز رو کامل دارم قبلا مطالعه کردم (بجز پیش 2 که لایش را باز ننموده ام )...گاج توسی جامع که خیلی خیلی خوبه و زیست گیاهی تخته سیاه و ژنتیک دکتر مهدی آرامفر(چاپ نشر آفاق هست خیلی قدیمیه فک کنم معادل امروزش بشه تخته سیاه)+زیست تصویری قلم چی و زیست پیش 1 نشر الگو هم خوندم خوبه
-
سلام با توجه به صفحه 23 کتاب پیش که میگه بیان ژن ممکنه در سطوح مختلف مثلا قبل از رونویسی بعد از رو نویسی و ... صورت گیرد این جمله درسته یانه؟؟
**هنگام بیان یک ژن همواره پلیمری که پیوند پپتیدی دارد نقش دارد.
**منظور از پلیمری که پیوند پپتیدی دارد همون rnaپلیمراز
با توجه به کتاب این جمله درسته یا نه؟؟؟
-
@ali75;17501 said:
سلام با توجه به صفحه 23 کتاب پیش که میگه بیان ژن ممکنه در سطوح مختلف مثلا قبل از رونویسی بعد از رو نویسی و ... صورت گیرد این جمله درسته یانه؟؟
**هنگام بیان یک ژن همواره پلیمری که پیوند پپتیدی دارد نقش دارد.
**منظور از پلیمری که پیوند پپتیدی دارد همون rnaپلیمراز
با توجه به کتاب این جمله درسته یا نه؟؟؟
سلام...من فک میکنم درست باشه باتوجه به کتاب درسی که میدونیم یک ژن زمانی بیان میشه که از اون رونویسی بشه و عمل رونویسی هم در یوکاریوت و هم در پروکاریوت با حضور آر ان ای پلیمراز انجام میشه...اما در تنظیم بیان یک ژن همواره rna پلیمراز نقش ندارد ولی این جمله شما که گفتی هنگام بیان به نظرم درست میاد...حالا اگه اشتباه گفتم با دلیل بگو لطفا...سوال خوبیه
-
aysan;17505 said:
سلام...من فک میکنم درست باشه باتوجه به کتاب درسی که میدونیم یک ژن زمانی بیان میشه که از اون رونویسی بشه و عمل رونویسی هم در یوکاریوت و هم در پروکاریوت با حضور آر ان ای پلیمراز انجام میشه...اما در تنظیم بیان یک ژن همواره rna پلیمراز نقش ندارد ولی این جمله شما که گفتی هنگام بیان به نظرم درست میاد...حالا اگه اشتباه گفتم با دلیل بگو لطفا...سوال خوبیه
سلام آره منم همین فکر می کنم..اگه سوال می گفت هنگام تنظیم بیان ژن اون موقع غلط می شد چون ممکن بود تنظیم بیان ژن قبل رونویسی باشه و ارنا پلیمراز نقشی نداشته باشه ولی وقتی گفته هنگام بیان ژن درست دیگه چون اولین قدم برای بیان ژن رونویسیه...اون قیدهمواره منو به شک انداخت...
ممنون... -
@ali75;17516 said:
سلام آره منم همین فکر می کنم..اگه سوال می گفت هنگام تنظیم بیان ژن اون موقع غلط می شد چون ممکن بود تنظیم بیان ژن قبل رونویسی باشه و ارنا پلیمراز نقشی نداشته باشه ولی وقتی گفته هنگام بیان ژن درست دیگه چون اولین قدم برای بیان ژن رونویسیه...اون قیدهمواره منو به شک انداخت...
ممنون...خواهش میکنم
-
@ali75;17516 said:
ممنون... -
@farifari;17538 said:
سلام به شما شیدای زیست ....من کتاب فاگو ندارم ولی خب جا داره به دوتا نکته اشاره کنم :اسفنکتر خارجی همیشه باز هست و اسفنگتر داخلی فقط در مواقع تخلیه ادرار باز میشه ...از طرفی با توجه به متن کتاب انقباض خفیفی که در ماهیچه ها وجود داره (در حالت آرامش و حالت عادی بدن) بهش میگیم تونوس ماهیچه ای...پس این نکته که شما داری میگی انقباض همیشگی اسفنگتر خارجی رو به نوعی تونوس ماهیچه ای در نظر گرفته
-
فری شما خواستی که بدونی ربط تونوس به این قضیه اسفنگترا چیه...حالا تعریف تونوس چی بود؟؟ انقباض خفیف که در ماهیچه ها ، در حالت آرامش وجود دارد و باعث سختی نسبی آنها میشود را تونوس ماهیچه ای میگویند. درست شد؟؟
خب اسفنگتر خارجی در هنگام مهار ادرار منقبض میشه و این انقباض رو نگه میداره ...خب این کتاب فاگو اومده این کار اسفنگتر خارجی رو تونوس در نظر گرفته (انقباض خفیفی که به گفته خودت حتی شدید تر هم میشهپوزش: شما یه عذر خواهی از من طلب داری اونم به خاطر اینکه گیجت کردم...من گفتم اسفنگتر خارجی همشه بازه (توی پست بالا)ولی این فقط در مورد نوزاد و کودکان درسته ،معذرت میخوام که یه لحظه ذهنم فقط متوجه کودکان بود وگرنه در مورد بزرگسالان همچین چیزی درست نیس یعنی اسفنگتر خارجیشون همیشه باز نیست بلکه مغز روی اون اثر تحریکی و مهاری داره.
به هر حال امیدوارم متوجه منظورم شده باشی