زمین شناسی لقمه ای
-
Fateme Sh 0 آها
من نمیدونستممحمد همایون
منم نمیدونستم در هفته ۴ ساعت زمین رو گذاشته بودم😐
رفتم پیش مشاورم گف داری چیکار میکنی تو اصلا ۸ ساعت از وقت گرانبهام رفت تو دو هفته 😢 -
r sh ول کن باو
درس خونا و سگ خونا و رتبه برترا زمین شناسی رو توکنکور نمیزننمحمد همایون یادبگیر وقتی ی نفر داره واست ی کاری میکنه هرچند بی ارزش هرچند بدرد نخور تو تشکر کن!!!!!
ودوم اینکه شاید اینا ب درد تو نخوره ولی ب درد خیلیا میخوره!!!
پس سعی نکن با چیدن چندتا کلمه کنار هم کسی و از کاری ک میکنه دلسرد کنی -
r sh ول کن باو
درس خونا و سگ خونا و رتبه برترا زمین شناسی رو توکنکور نمیزننمحمد همایون من درسام رو با عشق می خونم
برای من فرقی بین زمین شناسی و زیست نیست .
چون من یاد گرفتم باید برای خودم بخونم نه کنکور .چون دانش تنها چیزیه که هیچ وقت ، هیچ کس نمی تونه اون را ازم بگیره -
غلظت عناصر در پوسته زمین :
- توسط 2 زمین شناس بی کار ( :grinning_squinting_face: :nerd_face: ) با نام های " کلارک " و " رینگ وود"
- در سال 1964
- کاری که کردن ؟
نمونه برداری از انواع سنگ های کره زمین
تعین ترکیب شیمیایی آن ها - علت انجام این کار ؟
برسی پراکندگی عناصر در بخش های مختلف زمین
- کاربرد ؟
پی بردن به فرابند های زمین شناسی مثل حرکت ورقه های سنگ کره + تاریخچه تکوین یک منطقه + آلودگی های زیست محیطی + کشف معادن ( اگر منطقه ای میزان غلظت عنصر هایش بیشتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک باشد ، آنگاه آن منطقه دارای بیهنجاری مثبت است :left_arrow: وجود معدن .
بر اساس همین جدول برخی مناطق دارای بی هنجاری مثبت هستند . یعنی میزان غلظت اون عنصر در آن جا از غلظت تعین شده در جدول کلارک کمتر است .
:small_orange_diamond: نکته : بی هنجاری های + و - در مورد هر یک از عناصر یک منطقه به صورت جدا جدا تعین میشود ؛ مثلا در یک منطقه غلظت عنصر نقره بیشتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک است ، یعنی زدن معدن در این مکان به شرط مقرون به صرفه بودن ، مناسب است . ولی در همین مکان ممکن است غلظت عنصری مثل آلومینیوم کمتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک باشد .
:pushpin: جدول غلظت کلارک خیلی خیلی مهمه :pushpin:
نکات جدول غلظت کلارک :- اکسیژن فراوان ترن نافلز در پوسته جامد زمین
- سیلیسیم فراوان ترین شبه فلز در پوسته جامد زمین
- آلومینیوم فراوان ترین فلز در پوسته جامد زمین
.
:wrench: ترکیب اساسی : در فصل5 یه جدول داریم که عناصر را تقسیم بندی کرده است . این دو تا جدول حسابی به هم مربوط اند . پس حسابی یادش بگیرید . :grinning_face_with_big_eyes:
-
سلام
وقت تون پر فرصت های کیهانی:collision: :comet: :dizzy:
افکارتون لبریز از امواج لرزه ای شیرین:sparkles: :lollipop:
و تحصیلتون سرشار از معادن براق و ارزشمند طلا :glowing_star: :rainbow: :1st_place_medal:همون طور که می دونید خلاصه نویسی بهترین روش یادگیری است و من هم در این تایپیک خلاصه نویسی هایم را بهمراه نکاتی که خودم از کتاب درآوردم و دبیر تائید شون کرده است برایتان به اشتراک می گذارم .
امیدوارم که مفید باشه . :smiling_face_with_smiling_eyes:
دانش-آموزان-آلاء
تجربیا
ریاضیا
و همه دوستداران زمین عزیزمون :globe_showing_europe-africa:پ ن : دبیرمون آقای دکتر محمد حسن بازوبندی هستند که رئیس مولفان کتاب زمین شناسی می باشند . پس خیالتون از صحت نکات راحت باشه:relieved_face:
r sh دمت گرم کلا میخواستم زمین را برا کنکور بذارمش کنار
ولی الان یه نفر خلاصه معتبر میده منم تنبل میخونمش
ولی کلا از یه مشاور شنیدم درس ۳ باشه فکر کنم نمیدونم من کنکوریم یه ساله نرفتم دنبال زمین ولی یادمه همون درسی که سنگ ها را گفته فیروزه و عقیق و بعد نفت و اینا را گفته
اون مشاور میگفت اگه این درس را بخونی با زمین شناسی پزشکی که تو نوبت دومه ۶۰ درصد تو زمین شناسی گیرت میاد
راسته ؟؟؟؟؟؟🤔🤔🤔🤔 -
ولی کلا از یه مشاور شنیدم درس ۳ باشه فکر کنم نمیدونم من کنکوریم یه ساله نرفتم دنبال زمین ولی یادمه همون درسی که سنگ ها را گفته فیروزه و عقیق و بعد نفت و اینا را گفته
اون مشاور میگفت اگه این درس را بخونی با زمین شناسی پزشکی که تو نوبت دومه ۶۰ درصد تو زمین شناسی گیرت میاد
راسته ؟؟؟؟؟؟🤔🤔🤔🤔@mitra-ism-rahmani نمی دونم
یکشنبه زمین دارم از دبیرمون میپرسم اطلاع میدم :smiling_face_with_smiling_eyes: -
راسته ؟؟؟؟؟؟🤔🤔🤔🤔@mitra-ism-rahmani در زمین شناسی لقمه ای گفته است:
از یه مشاور شنیدم درس ۳ باشه فکر کنم نمیدونم من کنکوریم یه ساله نرفتم دنبال زمین ولی یادمه همون درسی که سنگ ها را گفته فیروزه و عقیق و بعد نفت و اینا را گفته
راسته ؟؟؟؟؟؟🤔🤔🤔🤔سلام
ببخشید که اینقدر دیر دارم جواب میدم ، سرم بی نهایت شلوع بود . شرمنده آلایی
پاسخ سوال شما در یک کلمه %(#ff0000)[خیر] است
ولی بخوام کلی بازم کنم باید بگم که :
زمین شناسی در کنکور 25 تست از کل کتاب داره که هر تست هم در صورت صحت 4% براتون به ارمغان میاره
الان شما میگید فقط 2 فصلو بخونیم .
با توجه به توضیحاتی که دادم بر فرض اگر از این دو تا فصل 7 الی 10 تا سوال بدهن و شما همه رو هم درست بزنی ، در کل 40% زمین شناسی رو میگیری .
پس اینکه فقط این دو تا فصل رو بخونی اصلا عاقلانه نیست
اگر هم کلا می خوای بزاریش کنار بازم نمیشه .
چرا ؟؟؟
یه مثال میزنم دیگه انتخاب با خودت
تو اگه مطمئنی که زتبه ات در کنکور یه رقمی یا دو رقمی میشه ( یعنی ته تهش بالای 500-400 ، اونوقت اره . تو اصلا زمین رو نزن
ولی آیا مطمئنی که بالای 500 میشی !!؟؟
تو در غیر این صورت زمین رو بزن
درسته ضریبش واسه منطقه 1 صفره . ضریب تو منطقه تاثیر نداره اما در سایر زیر گروها تاثیر داره ؛ در کل توی رتبه کشوری ضریبش صفرِ صفر نیست .
البته اینو بگم که فقط توی پزشکی ضریبش 0 است . رشته هایی مثل داروسازی و مهندسی ضریب داره
ببین اینو داره مولف کتاب میگه ها ، حرف من نیست
دیگه تصمیم با خودت آلایی عزیز :blossom: -
@mitra-ism-rahmani در زمین شناسی لقمه ای گفته است:
از یه مشاور شنیدم درس ۳ باشه فکر کنم نمیدونم من کنکوریم یه ساله نرفتم دنبال زمین ولی یادمه همون درسی که سنگ ها را گفته فیروزه و عقیق و بعد نفت و اینا را گفته
راسته ؟؟؟؟؟؟🤔🤔🤔🤔سلام
ببخشید که اینقدر دیر دارم جواب میدم ، سرم بی نهایت شلوع بود . شرمنده آلایی
پاسخ سوال شما در یک کلمه %(#ff0000)[خیر] است
ولی بخوام کلی بازم کنم باید بگم که :
زمین شناسی در کنکور 25 تست از کل کتاب داره که هر تست هم در صورت صحت 4% براتون به ارمغان میاره
الان شما میگید فقط 2 فصلو بخونیم .
با توجه به توضیحاتی که دادم بر فرض اگر از این دو تا فصل 7 الی 10 تا سوال بدهن و شما همه رو هم درست بزنی ، در کل 40% زمین شناسی رو میگیری .
پس اینکه فقط این دو تا فصل رو بخونی اصلا عاقلانه نیست
اگر هم کلا می خوای بزاریش کنار بازم نمیشه .
چرا ؟؟؟
یه مثال میزنم دیگه انتخاب با خودت
تو اگه مطمئنی که زتبه ات در کنکور یه رقمی یا دو رقمی میشه ( یعنی ته تهش بالای 500-400 ، اونوقت اره . تو اصلا زمین رو نزن
ولی آیا مطمئنی که بالای 500 میشی !!؟؟
تو در غیر این صورت زمین رو بزن
درسته ضریبش واسه منطقه 1 صفره . ضریب تو منطقه تاثیر نداره اما در سایر زیر گروها تاثیر داره ؛ در کل توی رتبه کشوری ضریبش صفرِ صفر نیست .
البته اینو بگم که فقط توی پزشکی ضریبش 0 است . رشته هایی مثل داروسازی و مهندسی ضریب داره
ببین اینو داره مولف کتاب میگه ها ، حرف من نیست
دیگه تصمیم با خودت آلایی عزیز :blossom: -
سلام سلام سلام
امیدوارم که بهمن سنگین امتحانان نوبت اول رو با موفقیت گذرونده باشین:cloud_with_snow: :cloud_with_snow:
ان شا الله طی هفته های آینده تمام نکات تستی و غیر تستی و مفهومی کتاب زمین شناسی رو براتون می نویسم
قرار بودش که تا دی تمومش کنم ولی خوب وقت نوشتن مطالب در اینجا رو نداشتم و از اونجایی که خطم بسیار ریز و خرچنگ قورباغه ست و نکات رو هم توی کتابم نوشته بودم ، نمی تونستم از کتاب عکس بگیرم ( خلاصه که کتابم اونقدر شلوغ پلوغ شده که انگار جنگ جهانیه :dizzy_face: :downcast_face_with_sweat: :face_with_tears_of_joy: )دانش-آموزان-آلاء
تجربیا
ریاضیا
:tulip: :tulip: :tulip: -
- توسط 2 زمین شناس بی کار ( :grinning_squinting_face: :nerd_face: ) با نام های " کلارک " و " رینگ وود"
- در سال 1964
- کاری که کردن ؟
- کاربرد ؟
پی بردن به فرابند های زمین شناسی مثل حرکت ورقه های سنگ کره + تاریخچه تکوین یک منطقه + آلودگی های زیست محیطی + کشف معادن ( اگر منطقه ای میزان غلظت عنصر هایش بیشتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک باشد ، آنگاه آن منطقه دارای بیهنجاری مثبت است :left_arrow: وجود معدن .
بر اساس همین جدول برخی مناطق دارای بی هنجاری مثبت هستند . یعنی میزان غلظت اون عنصر در آن جا از غلظت تعین شده در جدول کلارک کمتر است .
:small_orange_diamond: نکته : بی هنجاری های + و - در مورد هر یک از عناصر یک منطقه به صورت جدا جدا تعین میشود ؛ مثلا در یک منطقه غلظت عنصر نقره بیشتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک است ، یعنی زدن معدن در این مکان به شرط مقرون به صرفه بودن ، مناسب است . ولی در همین مکان ممکن است غلظت عنصری مثل آلومینیوم کمتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک باشد .
.
:wrench: ترکیب اساسی : در فصل5 یه جدول داریم که عناصر را تقسیم بندی کرده است . این دو تا جدول حسابی به هم مربوط اند . پس حسابی یادش بگیرید . :grinning_face_with_big_eyes:
r sh در زمین شناسی لقمه ای گفته است:
- کاربرد ؟
دقت کردین !؟
حرکت ورقات سنگ کره
تاریخچه تکوین یک منطقه
آلودگی های زیست محیطی
کشف معادن
:down_arrow:
اینا مثال هایی از فرایند های زمین شناسی بودن -
تعریفی کامل و جامع از کانی:sparkles:

-
تعریفی کامل و جامع از کانی:sparkles:

-
بنابراین تعریف ، نبات و نفت در یادآوری صفحه 27 کانی مجسوب نمی شن .
می دونین چرا ؟
چون نفت جامد نیست و نبات طبیعی نیست- شاید الان بپرسین : یخ چی ؟
بنظر شما یخ مایع داریم !؟
معلومه که نداریم ، چون اگه یخ آب بشه دیگه یخ نیست که آبه
پس یخ هم نوعی کانی محسوب می شه
- شاید الان بپرسین : یخ چی ؟
-
انواع کانی ها:
1- سیلیکات ها
- دارای بنیان سیلیکات (یک سیلیسیم + 4 اکسیژن = تشکیل هرم 4 وجهی )
- 90% پوسته زمین
- در سنگ های آذرین ، رسوبی و دگرگونی
2- غیر سیلیکات ها
- فاقد بنیان سیلیکاتی
- حدود 10% پوسته زمین
- در سنگ های آذرین ، دگرگونی و رسوبی
-
%(#ff0000)[نکات شکل ص 28]
ترتیب درصد کانی های سازنده زمین به صورت کلی ---> فلدسپار ها (51% ) و غیر فلدسپار ها ( 48 % )
فلدسپار ها به دو دسته سدیم - کلسیم (39 % ) و پتاسیم (12 % ) تقسیم میشن که مجموعا 51 % پوسته زمین را شامل میشنترتیب درصد کانی های سازنده زمین به صورت جزئی --->
-
فلدسپار سدیم - کلسیم (39 % ) = سدیم - کلسیم + بنیان سیلیکاتی
-
فلدسپار پتاسیم (12 % ) = پتاسیم +بنیان سیلیکاتی
-
کوارتز (12% ) = کوارتز + بنیان سیلیکاتی
-
پیروکسن ها (11% ) = پیروکسن ها + بنیان سیلیکاتی
-
غیر سیلیکات ها (8% ) / مثل سولفات ها ، سولفید ها ، اکسید ها ( مثل اکسید آهن ) ، فسفات ها ، کربنات ها و عناصر آزاد ( مثل طلا و مس که به صورت طبیعی وجود دارن )
-
آمفوبیل ها ( 5 % ) = آمفوبیل + بنیان سیلیکاتی
-
میکا ها (5% ) = میکا + بنیان سیلیکاتی
-
کانی های رسی (5 % ) = کانی رسی + بنیان سیلیکاتی
" شاید واستون سوال پیش اومده باشه که چرا خاک رس کانیه ؟ در پاسخ باید گفت که شروط کانی بودن رو داره ؛ جامده ، طبیعیه ، دارای ساختار شیمیایی ثابتیه و متبلوره ( تبلورش رو فقط با میکروسکوپ های خیلی قوی میشه تشخیص داد . ) " -
سایر سیلکات ها ( 3 % )
-
-
کانسنگ = کانه ( بخشی که شامل گروهی از کانی هایی است که یک فلز ارزشمند اقتصادی دارن ) + باطله ( بخشی که از نظر اقتصادی ارزش زیادی ندارد یا مثلا اگر با ارزش است ، استخراجش مقرون به صرفه نیست )
-
کانسنگ = کانه ( بخشی که شامل گروهی از کانی هایی است که یک فلز ارزشمند اقتصادی دارن ) + باطله ( بخشی که از نظر اقتصادی ارزش زیادی ندارد یا مثلا اگر با ارزش است ، استخراجش مقرون به صرفه نیست )
یعنی ممکنه مقدار کمی عنصر طلا جز باطله یک کانسنگ باشد ولی چون مقدارش خیلی کمه و از نظر اقتصادی استخراجش نمی ارزد ، آن را استخراج نمی کنیم .
-
دانش-آموزان-آلاء تجربیا ریاضیا اگر شما هم نکته ای درنظر دارین که از قلم من جا افتاده ، حتما بگین :smiling_face_with_smiling_eyes: :smiling_face_with_halo:
-
- در سال 1964
- کاری که کردن ؟
- کاربرد ؟
.
r sh در زمین شناسی لقمه ای گفته است:
- کاربرد ؟
مطالب این پستو یادتونه ؟
همون طور که گفته بودم جایی معدن داریم که بی هنجاری مثبت داریم و هر جا که معدن X باشه ، یعنی کانسار عنصر X است . -
%(#00d0ff)[کان]%(#0040ff)[سار]
%(#00d9ff)[کان همون کانی است] و %(#0022ff)[سار پسوندی فارسی به معنی محلی که دارای چند چیز شبیه به هم است ؛ مثلا چشمه سار : یعنی محلی که چشمه های زیادی داره ]=> %(#0022ff)[کانسار یعنی محلی که کانی های زیادی داره ]
(مثل اینکه کلاس ادبیات شد :grinning_face_with_smiling_eyes: :man_facepalming_light_skin_tone: )