سلام
وقت تون پر فرصت های کیهانی💥 ☄ 💫
افکارتون لبریز از امواج لرزه ای شیرین✨ 🍭
و تحصیلتون سرشار از معادن براق و ارزشمند طلا 🌟 🌈 🥇
همون طور که می دونید خلاصه نویسی بهترین روش یادگیری است و من هم در این تایپیک خلاصه نویسی هایم را بهمراه نکاتی که خودم از کتاب درآوردم و دبیر تائید شون کرده است برایتان به اشتراک می گذارم .
امیدوارم که مفید باشه . 😊
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
و همه دوستداران زمین عزیزمون 🌍
پ ن : دبیرمون آقای دکتر محمد حسن بازوبندی هستند که رئیس مولفان کتاب زمین شناسی می باشند . پس خیالتون از صحت نکات راحت باشه😌
زمین شناسی لقمه ای
-
محمد همایون یادبگیر وقتی ی نفر داره واست ی کاری میکنه هرچند بی ارزش هرچند بدرد نخور تو تشکر کن!!!!!
ودوم اینکه شاید اینا ب درد تو نخوره ولی ب درد خیلیا میخوره!!!
پس سعی نکن با چیدن چندتا کلمه کنار هم کسی و از کاری ک میکنه دلسرد کنی -
محمد همایون من درسام رو با عشق می خونم
برای من فرقی بین زمین شناسی و زیست نیست .
چون من یاد گرفتم باید برای خودم بخونم نه کنکور .چون دانش تنها چیزیه که هیچ وقت ، هیچ کس نمی تونه اون را ازم بگیره -
غلظت عناصر در پوسته زمین :
- توسط 2 زمین شناس بی کار ( ) با نام های " کلارک " و " رینگ وود"
- در سال 1964
- کاری که کردن ؟
نمونه برداری از انواع سنگ های کره زمین
تعین ترکیب شیمیایی آن ها - علت انجام این کار ؟
برسی پراکندگی عناصر در بخش های مختلف زمین
- کاربرد ؟
پی بردن به فرابند های زمین شناسی مثل حرکت ورقه های سنگ کره + تاریخچه تکوین یک منطقه + آلودگی های زیست محیطی + کشف معادن ( اگر منطقه ای میزان غلظت عنصر هایش بیشتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک باشد ، آنگاه آن منطقه دارای بیهنجاری مثبت است وجود معدن .
بر اساس همین جدول برخی مناطق دارای بی هنجاری مثبت هستند . یعنی میزان غلظت اون عنصر در آن جا از غلظت تعین شده در جدول کلارک کمتر است .
نکته : بی هنجاری های + و - در مورد هر یک از عناصر یک منطقه به صورت جدا جدا تعین میشود ؛ مثلا در یک منطقه غلظت عنصر نقره بیشتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک است ، یعنی زدن معدن در این مکان به شرط مقرون به صرفه بودن ، مناسب است . ولی در همین مکان ممکن است غلظت عنصری مثل آلومینیوم کمتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک باشد .
جدول غلظت کلارک خیلی خیلی مهمه
نکات جدول غلظت کلارک :- اکسیژن فراوان ترن نافلز در پوسته جامد زمین
- سیلیسیم فراوان ترین شبه فلز در پوسته جامد زمین
- آلومینیوم فراوان ترین فلز در پوسته جامد زمین
.
ترکیب اساسی : در فصل5 یه جدول داریم که عناصر را تقسیم بندی کرده است . این دو تا جدول حسابی به هم مربوط اند . پس حسابی یادش بگیرید .
-
r sh دمت گرم کلا میخواستم زمین را برا کنکور بذارمش کنار
ولی الان یه نفر خلاصه معتبر میده منم تنبل میخونمش
ولی کلا از یه مشاور شنیدم درس ۳ باشه فکر کنم نمیدونم من کنکوریم یه ساله نرفتم دنبال زمین ولی یادمه همون درسی که سنگ ها را گفته فیروزه و عقیق و بعد نفت و اینا را گفته
اون مشاور میگفت اگه این درس را بخونی با زمین شناسی پزشکی که تو نوبت دومه ۶۰ درصد تو زمین شناسی گیرت میاد
راسته ؟؟؟؟؟؟ -
@mitra-ism-rahmani در زمین شناسی لقمه ای گفته است:
از یه مشاور شنیدم درس ۳ باشه فکر کنم نمیدونم من کنکوریم یه ساله نرفتم دنبال زمین ولی یادمه همون درسی که سنگ ها را گفته فیروزه و عقیق و بعد نفت و اینا را گفته
اون مشاور میگفت اگه این درس را بخونی با زمین شناسی پزشکی که تو نوبت دومه ۶۰ درصد تو زمین شناسی گیرت میاد
راسته ؟؟؟؟؟؟سلام
ببخشید که اینقدر دیر دارم جواب میدم ، سرم بی نهایت شلوع بود . شرمنده آلایی
پاسخ سوال شما در یک کلمه %(#ff0000)[خیر] است
ولی بخوام کلی بازم کنم باید بگم که :
زمین شناسی در کنکور 25 تست از کل کتاب داره که هر تست هم در صورت صحت 4% براتون به ارمغان میاره
الان شما میگید فقط 2 فصلو بخونیم .
با توجه به توضیحاتی که دادم بر فرض اگر از این دو تا فصل 7 الی 10 تا سوال بدهن و شما همه رو هم درست بزنی ، در کل 40% زمین شناسی رو میگیری .
پس اینکه فقط این دو تا فصل رو بخونی اصلا عاقلانه نیست
اگر هم کلا می خوای بزاریش کنار بازم نمیشه .
چرا ؟؟؟
یه مثال میزنم دیگه انتخاب با خودت
تو اگه مطمئنی که زتبه ات در کنکور یه رقمی یا دو رقمی میشه ( یعنی ته تهش بالای 500-400 ، اونوقت اره . تو اصلا زمین رو نزن
ولی آیا مطمئنی که بالای 500 میشی !!؟؟
تو در غیر این صورت زمین رو بزن
درسته ضریبش واسه منطقه 1 صفره . ضریب تو منطقه تاثیر نداره اما در سایر زیر گروها تاثیر داره ؛ در کل توی رتبه کشوری ضریبش صفرِ صفر نیست .
البته اینو بگم که فقط توی پزشکی ضریبش 0 است . رشته هایی مثل داروسازی و مهندسی ضریب داره
ببین اینو داره مولف کتاب میگه ها ، حرف من نیست
دیگه تصمیم با خودت آلایی عزیز -
سلام سلام سلام
امیدوارم که بهمن سنگین امتحانان نوبت اول رو با موفقیت گذرونده باشین
ان شا الله طی هفته های آینده تمام نکات تستی و غیر تستی و مفهومی کتاب زمین شناسی رو براتون می نویسم
قرار بودش که تا دی تمومش کنم ولی خوب وقت نوشتن مطالب در اینجا رو نداشتم و از اونجایی که خطم بسیار ریز و خرچنگ قورباغه ست و نکات رو هم توی کتابم نوشته بودم ، نمی تونستم از کتاب عکس بگیرم ( خلاصه که کتابم اونقدر شلوغ پلوغ شده که انگار جنگ جهانیه ) -
r sh در زمین شناسی لقمه ای گفته است:
- کاربرد ؟
پی بردن به فرابند های زمین شناسی مثل حرکت ورقه های سنگ کره + تاریخچه تکوین یک منطقه + آلودگی های زیست محیطی + کشف معادن ( اگر منطقه ای میزان غلظت عنصر هایش بیشتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک باشد ، آنگاه آن منطقه دارای بیهنجاری مثبت است وجود معدن .
دقت کردین !؟
حرکت ورقات سنگ کره
تاریخچه تکوین یک منطقه
آلودگی های زیست محیطی
کشف معادن
اینا مثال هایی از فرایند های زمین شناسی بودن - کاربرد ؟
-
تعریفی کامل و جامع از کانی
![0_1610814218243_IMG_۲۰۲۱۰۱۱۶_۱۷۲۲۵۸~2.jpg](در حال بارگذاری 100%)
-
تعریفی کامل و جامع از کانی
-
بنابراین تعریف ، نبات و نفت در یادآوری صفحه 27 کانی مجسوب نمی شن .
می دونین چرا ؟
چون نفت جامد نیست و نبات طبیعی نیست- شاید الان بپرسین : یخ چی ؟
بنظر شما یخ مایع داریم !؟
معلومه که نداریم ، چون اگه یخ آب بشه دیگه یخ نیست که آبه
پس یخ هم نوعی کانی محسوب می شه
- شاید الان بپرسین : یخ چی ؟
-
انواع کانی ها:
1- سیلیکات ها
- دارای بنیان سیلیکات (یک سیلیسیم + 4 اکسیژن = تشکیل هرم 4 وجهی )
- 90% پوسته زمین
- در سنگ های آذرین ، رسوبی و دگرگونی
2- غیر سیلیکات ها
- فاقد بنیان سیلیکاتی
- حدود 10% پوسته زمین
- در سنگ های آذرین ، دگرگونی و رسوبی
-
%(#ff0000)[نکات شکل ص 28]
ترتیب درصد کانی های سازنده زمین به صورت کلی ---> فلدسپار ها (51% ) و غیر فلدسپار ها ( 48 % )
فلدسپار ها به دو دسته سدیم - کلسیم (39 % ) و پتاسیم (12 % ) تقسیم میشن که مجموعا 51 % پوسته زمین را شامل میشنترتیب درصد کانی های سازنده زمین به صورت جزئی --->
-
فلدسپار سدیم - کلسیم (39 % ) = سدیم - کلسیم + بنیان سیلیکاتی
-
فلدسپار پتاسیم (12 % ) = پتاسیم +بنیان سیلیکاتی
-
کوارتز (12% ) = کوارتز + بنیان سیلیکاتی
-
پیروکسن ها (11% ) = پیروکسن ها + بنیان سیلیکاتی
-
غیر سیلیکات ها (8% ) / مثل سولفات ها ، سولفید ها ، اکسید ها ( مثل اکسید آهن ) ، فسفات ها ، کربنات ها و عناصر آزاد ( مثل طلا و مس که به صورت طبیعی وجود دارن )
-
آمفوبیل ها ( 5 % ) = آمفوبیل + بنیان سیلیکاتی
-
میکا ها (5% ) = میکا + بنیان سیلیکاتی
-
کانی های رسی (5 % ) = کانی رسی + بنیان سیلیکاتی
" شاید واستون سوال پیش اومده باشه که چرا خاک رس کانیه ؟ در پاسخ باید گفت که شروط کانی بودن رو داره ؛ جامده ، طبیعیه ، دارای ساختار شیمیایی ثابتیه و متبلوره ( تبلورش رو فقط با میکروسکوپ های خیلی قوی میشه تشخیص داد . ) " -
سایر سیلکات ها ( 3 % )
-
-
کانسنگ = کانه ( بخشی که شامل گروهی از کانی هایی است که یک فلز ارزشمند اقتصادی دارن ) + باطله ( بخشی که از نظر اقتصادی ارزش زیادی ندارد یا مثلا اگر با ارزش است ، استخراجش مقرون به صرفه نیست )
-
@دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا اگر شما هم نکته ای درنظر دارین که از قلم من جا افتاده ، حتما بگین
-
- کاربرد ؟
مطالب این پستو یادتونه ؟
همون طور که گفته بودم جایی معدن داریم که بی هنجاری مثبت داریم و هر جا که معدن X باشه ، یعنی کانسار عنصر X است . - کاربرد ؟
-
%(#00d0ff)[کان]%(#0040ff)[سار]
%(#00d9ff)[کان همون کانی است] و %(#0022ff)[سار پسوندی فارسی به معنی محلی که دارای چند چیز شبیه به هم است ؛ مثلا چشمه سار : یعنی محلی که چشمه های زیادی داره ]=> %(#0022ff)[کانسار یعنی محلی که کانی های زیادی داره ]
(مثل اینکه کلاس ادبیات شد ) -
توی متن کتاب گفته چون مراحل استخراج سخت و پر هزینه ست در صورتی که حجم عنصر مورد نظر زیاد باشه بهره برداری آغاز میشه .
نکته مهم اینجاست که این میزان برای شروع بهره برداری برای هر عنصر متفاوته و با توجه به شرایطی ( که در پست بعدی بهشون اشاره می کنم ) ارزش آن عنصر رو نسبت به هزینه ها مشخص میکنن .
%(#ff5500)[برای مثال شما اگه به اندازه یه مشت طلا پیدا کنی خوشحال تر میشه یا یه مشت آهن ؟ ]