نقش دستوری فارسی3
-
سلام نقش دستوری سلطانی مفعول بگیریم یا سلطانی کردنو فعل مرکب بگیریم
-
عزیزدل باید کل بیت و جمله رو نشون بدی نه یک مصرع رو. این شکلی خب نمیشه اصلا چیزی گفت. یا حداقل صفحه رو بگو
-
عزیزدل باید کل بیت و جمله رو نشون بدی نه یک مصرع رو. این شکلی خب نمیشه اصلا چیزی گفت. یا حداقل صفحه رو بگو
@danial-hosseiny بله درسته ببخشید الان میگم
-
@danial-hosseiny صفحه 108 فارسی 12
-
@danial-hosseiny صفحه 108 فارسی 12
reyhane karimi 0
خب ببین اینجا سلطانی نقش مفعولی داره.
خیلی از مواقع فعل "کرد یا نظایرش مثل کند یا ..." به معنی "انجام دادن" میان
که اینجا هم همین شکله.
و خب فعل خودش کامله. نیازی به کلمه ای نداره تا کاملش کنه. معادلِ انجام دادنه.
پس درواقع ما باید "سلطانی" رو با توجه به پرسش "جورپیشه ، چه چیزی را نکند؟" مفعول جمله درنظر بگیریم.
یا اگه اینجوری بگم، "سلطانی نکند" مفهوم جدیدی رو به دنبال داره، اما خود فعل "نکند" بالاخره مفهوم خودش رو میرسونه و مفهومش همسو با همون "سلطانی نکند" هستش.
و یه نکتۀ خیلی خیلی مهم تری هم که هست، اینه که فعل "نکند" یه فعل گذرا به مفعوله و یعنی حتما نیازمنده به یه مفعول.
برای همین هم گفتم باقی جمله رو بفرستی که ببینم جمله کلماتی بیشتر از این داره یا خیر. پس از اونجایی که جورپیشه نهاد بود و "نکند" فعل گذرا به مفعول پس ما حتما به یه مفعول نیازمندیم که خب کلمه ای به جز "سلطانی" در دسترسمون نیست.
(تشخیص فعل گذرا به مفعول هم اینجوریه که شما باید این سوال رو تشکیل بدی "چه چیزی را / چه کسی را + فعل" ، اگه که این جمله معنی داد، پس حتما فعل گذرا به مفعول داریم) -
reyhane karimi 0
که اینجا هم همین شکله.
پس درواقع ما باید "سلطانی" رو با توجه به پرسش "جورپیشه ، چه چیزی را نکند؟" مفعول جمله درنظر بگیریم.
یا اگه اینجوری بگم، "سلطانی نکند" مفهوم جدیدی رو به دنبال داره، اما خود فعل "نکند" بالاخره مفهوم خودش رو میرسونه و مفهومش همسو با همون "سلطانی نکند" هستش.
و یه نکتۀ خیلی خیلی مهم تری هم که هست، اینه که فعل "نکند" یه فعل گذرا به مفعوله و یعنی حتما نیازمنده به یه مفعول.
برای همین هم گفتم باقی جمله رو بفرستی که ببینم جمله کلماتی بیشتر از این داره یا خیر. پس از اونجایی که جورپیشه نهاد بود و "نکند" فعل گذرا به مفعول پس ما حتما به یه مفعول نیازمندیم که خب کلمه ای به جز "سلطانی" در دسترسمون نیست.
(تشخیص فعل گذرا به مفعول هم اینجوریه که شما باید این سوال رو تشکیل بدی "چه چیزی را / چه کسی را + فعل" ، اگه که این جمله معنی داد، پس حتما فعل گذرا به مفعول داریم)@danial-hosseiny خیلی کامل بود ممنونم
-
reyhane karimi 0
که اینجا هم همین شکله.
(تشخیص فعل گذرا به مفعول هم اینجوریه که شما باید این سوال رو تشکیل بدی "چه چیزی را / چه کسی را + فعل" ، اگه که این جمله معنی داد، پس حتما فعل گذرا به مفعول داریم)@danial-hosseiny روایت کردن هم اینطوره ؟ روایت را کند اینجا ولی دیگه معنی انجام دهد نمیده
-
@danial-hosseiny روایت کردن هم اینطوره ؟ روایت را کند اینجا ولی دیگه معنی انجام دهد نمیده
reyhane karimi 0
تمامی فعلا رو باید توی جمله و براساس شرایط جمله معنا کرد.
خیلی وقتا واقعا فعل مرکب گیج می کنه آدم رو.
من به شخصه خودم خیلی درگیر میشم با فعل مرکب بودن یا نبودن افعال اما با استفاده از همین فرمولی که برای افعال گذرا به مفعول هست، خیلی راحت میشه خیلی از حالت ها رو متوجه شد.
روایت کردن (به نظر من) چون میتونه معادلِ تعریف کردن یا داستان گفتن باشه، یا حتی معادلِ گفتن، باز هم اینجا کردن فعل گذرا به مفعوله و روایت، مفعول -
reyhane karimi 0
تمامی فعلا رو باید توی جمله و براساس شرایط جمله معنا کرد.
خیلی وقتا واقعا فعل مرکب گیج می کنه آدم رو.
من به شخصه خودم خیلی درگیر میشم با فعل مرکب بودن یا نبودن افعال اما با استفاده از همین فرمولی که برای افعال گذرا به مفعول هست، خیلی راحت میشه خیلی از حالت ها رو متوجه شد.
روایت کردن (به نظر من) چون میتونه معادلِ تعریف کردن یا داستان گفتن باشه، یا حتی معادلِ گفتن، باز هم اینجا کردن فعل گذرا به مفعوله و روایت، مفعول@danial-hosseiny آره موافقم این فعل مربوط به درس خوان هشتمه که میگه خوان هشتم را من روایت میکنم اکنون من که نامم ماث.