فشار
-
@m-sina
الان عکس این جمله از کتاب رو که گذاشتید
در مورد فشار صحبت کرده .... شما گفتید چرا؟
منم با توجه به تحلیل اون جمله رو گفتم
که متوجه بشید چرا فشار درون بیشتره.
در مورد این سوالتون ...... از یکی بودن هوا زیاد اطلاعات ندارم فقط میدونم هوای داخل تایر رو خب با همون فشار هوای بیرون باد میکنند که فک کنم یکی باشن دیگه!
ولی در مورد بیشتر بودن فشار اون تحلیل رو گفتم. -

سلام بچه ها. چرا گفته فشار داخل تایر 220kpa بیشتر از هوای بیرونش هست؟ چرا کمتر نیست؟
ریاضیا رتبه-های-انجمن-آلاء دانش-آموزان-آلاء دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا تجربیا@m-sina میکروعه
-
@m-sina
نه دوست عزیز اگه پاسخ قبلی رو خوب بخونین گفتم که چجوریه قضیه. البته با فرمول فشار هم میتونین متوجه بشین قضیه رو. با فرمول P = F/A فشار میشه مقدار نیرویی که در واحد سطح وارد می شود. یک اتمسفر رو اینجوری تعریف میکنن که مقدار نیرویی است که از طرف ستونی از هوا بر یک سانتیمتر مربع در سطح آزاد دریاها وارد می شود.
حالا حتی با حرف شما هم اینجوری باید گفت که ما چون از اون ستون یک مقداری هوا برمیداریم و به داخل تایر میزنیم پس، از فشار هوای بیرون کم میشه (اون ستونه هوا) و به فشار هوای داخل اضافه میشه. یعنی حتی با تصور شما هم فشار داخل تایر باید بیشتر بشه اما اون مقدار هوایی هم که برداشتیم از اون ستون هوا جاش پر میشه اینجوری نیست که خالی بمونه.
یک مسئله ای هم که هست اینه که فشار یک پدیده نسبی هست یعنی اگه ما یه تایری رو باد کنیم تا حد ترکیدن چون فضا برای اون مقدار باد کمه باعث میشه مولکول های هوا در واحد سطح فشار بیشتری بیارن (چون نزدیک به هم هستن) اما همان مقدار باد رو در اقاق خالی کنیم فشار وارد شده بر واحد سطح کمتر از اون خواهد بود. میتونین با رویدادی مقایسه کنین که فرض کنین زلزله شده و همه هجوم میبرن تا از یه در خارج بشن اونجا به خاطر ازدحام آدم یه فشاری رو احساس میکنه که انگار میخوان استخوناشو بشکنن. اما همون مقدار آدمو ببرن در ورودی یه دروازه شهر باز به هم فشار وارد میکنن اما نه در اون حد.
Mohammad Afrashteh ببین من نمیدونم چندمی ولی خیلی عجیب داری این موضوعو بررسی میکنی!
اصن به هرکی بگی توی تایر هم هوا داریم میگه پس حتما فشارش 10 به توان 5 پاسکاله! -
@m-sina
در مورد این سوالتون ...... از یکی بودن هوا زیاد اطلاعات ندارم فقط میدونم هوای داخل تایر رو خب با همون فشار هوای بیرون باد میکنند که فک کنم یکی باشن دیگه!
ولی در مورد بیشتر بودن فشار اون تحلیل رو گفتم.@m-sina
ولی در مورد بیشتر بودن فشار اون تحلیل رو گفتم.خب مشکل اینه که یکی هستند
-
@m-sina میکروعه
Leila Rostamy آری!
-
Mohammad Afrashteh ببین من نمیدونم چندمی ولی خیلی عجیب داری این موضوعو بررسی میکنی!
اصن به هرکی بگی توی تایر هم هوا داریم میگه پس حتما فشارش 10 به توان 5 پاسکاله!@m-sina
نه دوست من این دید شماست. بله وقتی تایر رو باد نکردیم معلومه که فشار درونش برابر با فشار هواست (همون جو یا اتمسر) و چه داخل تایر رو درنظر بگیری چه خارجش رو چه داخل خودرو رو چه پارکینگی که خودرو داخلش هست و غیره فشار برابر با فشار هوا (همون اتمسفر) است.
اما وقتی داخل تایری که باد نشده و میدونیم فشار درونش با فشار هوا یکیه بهش باد اضافی بزنیم معلومه دیگه فشار داخلش افزایش پیدا میکنه یعنی یه هوایی درونش بود که یه فشار معنی ایجاد میکرد (برابر با فشار هوا) الان ما باد اضافی هم بهش وارد کردیم که به علاوه اون هوای قبلی است پس فشار درون تایر بعد از باد کردن میشه:فشار هوای درون اون قبل از باد کردن (که برابر فشار اتمسفر است) + فشار هوایی که در اثر باد کردن به وجود میاد
یه نکته: فشار هوا در همه جا 10 به توان 5 پاسکال یا یک اتمسفر نیست بلکه در سطح آزاد دریاها اینجوریه.
-
Leila Rostamy آری!
@m-sina دهمی
-
@m-sina
ولی در مورد بیشتر بودن فشار اون تحلیل رو گفتم.خب مشکل اینه که یکی هستند
@m-sina
هوا باز هم یکی باشه
ما داریم فشار رو تحلیل میکنیم! نه بگیم هواشون یکیه!!
داریم بررسی میکنیم چرا فشار درون تایر با وجود اینکه هوا یکی هست بیشتره؟!
که دلیلش رو گفتم به دلیل فضای تایر و.....
هوا یکی باشه چه ربطی به فشار داره؟ چه ربطی به فضا داره؟ الان محیط کوچیک و بسته اون تایر تاثیر داره..... -

سلام بچه ها. چرا گفته فشار داخل تایر 220kpa بیشتر از هوای بیرونش هست؟ چرا کمتر نیست؟
ریاضیا رتبه-های-انجمن-آلاء دانش-آموزان-آلاء دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا تجربیا@m-sina
من میدونم آخر این باعث خواهد شد تا یه نظریه جدیدی در فیزیک مشترکا ارائه بدیم و جایزه نوبل فیزیک رو بگیریم.
الان واسه خود من یه مسئله ای پیش اومد! فرض کنیم یه ظرف که درش بازه ببریم زیر آب. خب فشار معینی به داخل ظرف وارد میشه که برابر با فشار موجود در همون اختلاف ارتفاع از سطح آبه. الان اگه درِ ظرف رو ببندیم به طوری که هیچ آبی نتونه درونش بره آیا فشار وارده بر ته ظرف باز مثل حالتیه که درش بازه؟ فکر کنم که یکی نیست. یعنی مطمئنم که یکی نیست چون اگه آب میتونست به درون یک ظرف دربسته فشار بیاره اونوقت هیچ زیردریایی نمی تونست ساخته بشه.
الان برگردیم به سوال این تاپیک، وقتی درِ تایر بازه، فشار جوی که وجود داره باعث میشه فشار وارده به دیواره های تایر برابر با فشار جو باشه اما وقتی درش رو میبندیم دیگه فشار هوای بیرون نمیتونه به دیواره های داخل تایر اثر بذاره. یعنی باید بگیم فشار داخل تایرِ دربسته فقط همون مقدار هوایی هست که قبل از بستن درش توش هست. آیا به نظرتون این درسته؟
سینا از دستت شکایت میکنم. هرچی واسه فیزیک زده بودم همش یه جا پرید با این سوالت. :beaming_face_with_smiling_eyes: مرزهای دانش فیزیک در درونم جابجا شدن ...
-
@m-sina دهمی
Leila Rostamy پشت کنکوری
-
@m-sina
هوا باز هم یکی باشه
ما داریم فشار رو تحلیل میکنیم! نه بگیم هواشون یکیه!!
داریم بررسی میکنیم چرا فشار درون تایر با وجود اینکه هوا یکی هست بیشتره؟!
که دلیلش رو گفتم به دلیل فضای تایر و.....
هوا یکی باشه چه ربطی به فشار داره؟ چه ربطی به فضا داره؟ الان محیط کوچیک و بسته اون تایر تاثیر داره..... -
@m-sina
من میدونم آخر این باعث خواهد شد تا یه نظریه جدیدی در فیزیک مشترکا ارائه بدیم و جایزه نوبل فیزیک رو بگیریم.
الان واسه خود من یه مسئله ای پیش اومد! فرض کنیم یه ظرف که درش بازه ببریم زیر آب. خب فشار معینی به داخل ظرف وارد میشه که برابر با فشار موجود در همون اختلاف ارتفاع از سطح آبه. الان اگه درِ ظرف رو ببندیم به طوری که هیچ آبی نتونه درونش بره آیا فشار وارده بر ته ظرف باز مثل حالتیه که درش بازه؟ فکر کنم که یکی نیست. یعنی مطمئنم که یکی نیست چون اگه آب میتونست به درون یک ظرف دربسته فشار بیاره اونوقت هیچ زیردریایی نمی تونست ساخته بشه.
الان برگردیم به سوال این تاپیک، وقتی درِ تایر بازه، فشار جوی که وجود داره باعث میشه فشار وارده به دیواره های تایر برابر با فشار جو باشه اما وقتی درش رو میبندیم دیگه فشار هوای بیرون نمیتونه به دیواره های داخل تایر اثر بذاره. یعنی باید بگیم فشار داخل تایرِ دربسته فقط همون مقدار هوایی هست که قبل از بستن درش توش هست. آیا به نظرتون این درسته؟
سینا از دستت شکایت میکنم. هرچی واسه فیزیک زده بودم همش یه جا پرید با این سوالت. :beaming_face_with_smiling_eyes: مرزهای دانش فیزیک در درونم جابجا شدن ...
Mohammad Afrashteh اگه فشار هاشون برابر نبود، یا تایر میترکید یا تایر مچاله میشد!
من هنوز سرحرفم هستم -
Mohammad Afrashteh اگه فشار هاشون برابر نبود، یا تایر میترکید یا تایر مچاله میشد!
من هنوز سرحرفم هستم@m-sina
الان حرف کتاب رو قبول ندارید؟ اینکه براتون سوال ایجاد شده درسته....
ولی شما این همه هوا رو درنظر میگیرید به جنبه های دیگه ای هم ک روی مقدار فشار تاثیر داره در نظر میگیرید آیا؟
خب اینجوری ک هر چقد ما این جمله رو اثبات کنیم و بگیم...
شما باز هم میگید هوای این دو یکی هست و...
به نظرم یک بار دیگه پست ها رو بخونید شاید ی چیزی تونستید بفهمید. به ماهم بگید!🙂 -
Leila Rostamy پشت کنکوری
@m-sina موفق باشی
-
من هنوز سرحرفم هستم@m-sina
نه سینا دیگه این خیلی تابلوئه که امکان نداره فشارشون یکی باشه. حرف تو شبیه اینه که فشار در یک متری از سطح آب اقیانوس آرام با فشار در ته درازگودال ماریانا در اقیانوس آرام یکیه! و دلیلش رو هم این میگی که چون توی هردوش آبه نه نفت!
یه آزمایش عملی بهت میگم برو انجام بده اما قبلش وصیت ها تو بکن و اون گوشیو لپتاپتو به عنوان میراث و یادگاری بده به من:
برو یه تایری رو با دستگاه بادزن پنج دقیقه بادبزن ببین چی میشه. بعده 5 دقیق همینجوری که داری از کره زمین دور میشی و زمین رو می بینی که هی داره کوچیکو کوچیکتر میشه متوجه میشی که آقا فشارشون یکی نبوده. پس بخاطر اینکه این اتفاق ناگوار نیفته بیا و قبول کن که فشارشون یکی نیست.
-
@m-sina
نه سینا دیگه این خیلی تابلوئه که امکان نداره فشارشون یکی باشه. حرف تو شبیه اینه که فشار در یک متری از سطح آب اقیانوس آرام با فشار در ته درازگودال ماریانا در اقیانوس آرام یکیه! و دلیلش رو هم این میگی که چون توی هردوش آبه نه نفت!
یه آزمایش عملی بهت میگم برو انجام بده اما قبلش وصیت ها تو بکن و اون گوشیو لپتاپتو به عنوان میراث و یادگاری بده به من:
برو یه تایری رو با دستگاه بادزن پنج دقیقه بادبزن ببین چی میشه. بعده 5 دقیق همینجوری که داری از کره زمین دور میشی و زمین رو می بینی که هی داره کوچیکو کوچیکتر میشه متوجه میشی که آقا فشارشون یکی نبوده. پس بخاطر اینکه این اتفاق ناگوار نیفته بیا و قبول کن که فشارشون یکی نیست.
Mohammad Afrashteh تو چرا اینقدر جناییش میکنی!
ببین من فکر میکنم تو مقاله علمی میخونی. برا همینم هست نظرت متفاوته
بنظرم بیخیال بشیم بهتره. چون نه من میتونم قانع بشم نه تو میتونی به لپتاپ و گوشی برسی🤣 -
Mohammad Afrashteh تو چرا اینقدر جناییش میکنی!
ببین من فکر میکنم تو مقاله علمی میخونی. برا همینم هست نظرت متفاوته
بنظرم بیخیال بشیم بهتره. چون نه من میتونم قانع بشم نه تو میتونی به لپتاپ و گوشی برسی🤣@m-sina
آره بیخیال بشیم بهتره. اما توی کنکور تو فشارشونو یکسان نگیر.
یه پیشنهاد. برو پلیس آگاهی شو. شم پلیسیت خیلی بالاست که از روی نوشته می تونی طرف مقابلت رو از جنبه های مختلف تشخیص بدی! جدی میگم شم پلیسیت قابل تحسینه.
بعده کنکور میگم قضیه چیه ... -

ریاضیا رتبه-های-انجمن-آلاء دانش-آموزان-آلاء دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا تجربیا@m-sina
سلام. خوب چون فشار مطلق= فشار پیمانه ای +فشار هوا(جَوّ)