☘ادبیات کنکور☘
-
🌸1🤭در کدام گزینه هر سه آرایه %(#ff59ff)[«جناس - تضاد - تشبیه»] وجود دارد؟
%(#ff59ff)[۱)]جز این نیست پیدا که انسان دلی ست%(#ff59ff)[/] که او هست باقى و باقی فناست
%(#ff59ff)[۲)] جهان جهان را به شادی گذار%(#ff59ff)[/] مکن خویشتن رابه غم مضطرب
%(#ff59ff)[۳)] جو دونان در این خاکدان دنی%(#ff59ff)[/] مباش از برای دو نان مضطرب
%(#ff59ff)[۴)] هنرمند باید که باشد چوفيل%(#ff59ff)[/] کز این نوع هر جای بسیار نیستفاطمه خلیلی سلام گزینه 1؟
-
%(#ff59ff)[۱)]جز این نیست پیدا که انسان دلی ست%(#ff59ff)[/] که او هست باقى و باقی فناست
%(#ff59ff)[۳)] جو دونان در این خاکدان دنی%(#ff59ff)[/] مباش از برای دو نان مضطرب
%(#ff59ff)[۴)] هنرمند باید که باشد چوفيل%(#ff59ff)[/] کز این نوع هر جای بسیار نیستفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
%(#ff59ff)[۴)] هنرمند باید که باشد چوفيل%(#ff59ff)[/] کز این نوع هر جای بسیار نیستگزینه1
-
آخریش😃🌸کارکرد «%(#ff0000)[باد سحر]» در همه گزینه ها همانند کارکرد آن در بیت زیر است، به استثنای:
%(#ff0000)[«همت از باد سحر می طلبم گر ببرد.... خبر از من به رفیقی که به طرف چمن است»]
%(#ff0000)[۱)]ای نسیم سحر از من به دلارام بگوی %(#ff0000)[...] که کسی جز تو ندانم که بود محرم دوست
%(#ff0000)[2)]ای نسیم سحری بندگی من برسان %(#ff0000)[...] که فراموش مکن وقت دعای سحرم
%(#ff0000)[3)]صد غنچۂ دل از نفس ما شكفته شد ... هرجا که چون نسیم سحر پا گذاشتیم
%(#ff0000)[۴)]گر نسیم سحری قطع مسافت نکند ... هیچ کس قصه دردم به خراسان نبرد -
عبارت «%(#ff19ff)[باید عزیزان و کسانت را ترک گویی و به همان شهر بی مهر، به همان دیار بیدیار، به همان آسمان دود گرفته باز گردی و در دفتری یا اداره ای محبوس و مدفون شوی تا ترقی کنی»] با کدام بیت متناسب است؟
%(#ff19ff)[1)]طوطی روح تو را سدره نشیمن زیبد %(#ff19ff)[/] بھر شکر مکنش بسته در این تیره قفس
%(#ff19ff)[2)]تا جهان هست به یاد تو برآریم نفس%(#ff19ff)[/] ای دم گرم تو آتش زده در ناکس و کس
%(#ff19ff)[3)]گر تو را هست هنر عیب کسان بازمجوی %(#ff19ff)[/] کاندرین ملک چو طاووس به کار است مگس
%(#ff19ff)[4)]چون تو را رحلت از این دار فنا در پیش است %(#ff19ff)[/] جهد کن تا همه نیکی تو گویند ز پسفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
عبارت «%(#ff19ff)[باید عزیزان و کسانت را ترک گویی و به همان شهر بی مهر، به همان دیار بیدیار، به همان آسمان دود گرفته باز گردی و در دفتری یا اداره ای محبوس و مدفون شوی تا ترقی کنی»] با کدام بیت متناسب است؟
%(#ff19ff)[1)]طوطی روح تو را سدره نشیمن زیبد %(#ff19ff)[/] بھر شکر مکنش بسته در این تیره قفس
%(#ff19ff)[2)]تا جهان هست به یاد تو برآریم نفس%(#ff19ff)[/] ای دم گرم تو آتش زده در ناکس و کس
%(#ff19ff)[3)]گر تو را هست هنر عیب کسان بازمجوی %(#ff19ff)[/] کاندرین ملک چو طاووس به کار است مگس
%(#ff19ff)[4)]چون تو را رحلت از این دار فنا در پیش است %(#ff19ff)[/] جهد کن تا همه نیکی تو گویند ز پسگزینه ۱
-
🌸بیشترین %(#ff0000)[صفت مرکب] در کدام بیت یافت میشود؟
%(#ff0000)[1)]دوست کُش بیگانه پرور دیر جوش و زود رنج%(#ff0000)[/]سست پیمان سخت دل مشکل پسند
%(#ff0000)[۲)]لفظ آتش بار او یاس آورو امیدسوز%(#ff0000)[/]نرگش بیمار او درد افکن و درمان گسل
%(#ff0000)[۳)]غمزه اش در دلبری یغما و مردم فریب%(#ff0000)[/]طره اش در کافری تقوا کش و ایمان گسل
%(#ff0000)[۴)]لعل گوهربیز او گاه سخن مرجان فروش%(#ff0000)[/]مژه ی خون ریز او وقت غضب شریان گسلفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
🌸بیشترین %(#ff0000)[صفت مرکب] در کدام بیت یافت میشود؟
%(#ff0000)[1)]دوست کُش بیگانه پرور دیر جوش و زود رنج%(#ff0000)[/]سست پیمان سخت دل مشکل پسند
%(#ff0000)[۲)]لفظ آتش بار او یاس آورو امیدسوز%(#ff0000)[/]نرگش بیمار او درد افکن و درمان گسل
%(#ff0000)[۳)]غمزه اش در دلبری یغما و مردم فریب%(#ff0000)[/]طره اش در کافری تقوا کش و ایمان گسل
%(#ff0000)[۴)]لعل گوهربیز او گاه سخن مرجان فروش%(#ff0000)[/]مژه ی خون ریز او وقت غضب شریان گسلگزینه1
-
آخریش😃🌸کارکرد «%(#ff0000)[باد سحر]» در همه گزینه ها همانند کارکرد آن در بیت زیر است، به استثنای:
%(#ff0000)[«همت از باد سحر می طلبم گر ببرد.... خبر از من به رفیقی که به طرف چمن است»]
%(#ff0000)[۱)]ای نسیم سحر از من به دلارام بگوی %(#ff0000)[...] که کسی جز تو ندانم که بود محرم دوست
%(#ff0000)[2)]ای نسیم سحری بندگی من برسان %(#ff0000)[...] که فراموش مکن وقت دعای سحرم
%(#ff0000)[۴)]گر نسیم سحری قطع مسافت نکند ... هیچ کس قصه دردم به خراسان نبردفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
%(#ff0000)[۴)]گر نسیم سحری قطع مسافت نکند ... هیچ کس قصه دردم به خراسان نبردگزینه3
-
%(#ff59ff)[۴)] هنرمند باید که باشد چوفيل%(#ff59ff)[/] کز این نوع هر جای بسیار نیستفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
%(#ff59ff)[۴)] هنرمند باید که باشد چوفيل%(#ff59ff)[/] کز این نوع هر جای بسیار نیستگزینه ۱😊
-
%(#ff0000)[۴)]گر نسیم سحری قطع مسافت نکند ... هیچ کس قصه دردم به خراسان نبرد -
%(#ff0000)[۴)]گر نسیم سحری قطع مسافت نکند ... هیچ کس قصه دردم به خراسان نبردفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
%(#ff0000)[۴)]گر نسیم سحری قطع مسافت نکند ... هیچ کس قصه دردم به خراسان نبردگزینه ۳🙂
فاطمه خلیلی تستها عالی بودن ممنونم🌹
-
-
%(#ff0000)[۴)]گر نسیم سحری قطع مسافت نکند ... هیچ کس قصه دردم به خراسان نبردگ۳😊
-
💖بسم الله الرحمن الرحیم💖
سلام به آلایی های عزیز😁
خب من این تاپیکو زدم و قراره به امید خدا یه سری مطالب و نکات و تست های ادبیات با هم به اشتراک بذاریم و روند کار طوریه که اول توضیحاتی جهت یاد آوری مباحث داده میشه و بعد ازشون تست میذارم که بتونیم خودمونو بسنجیم😃
امیدوارم که مورد استقبال قرار بگیره🏵🏵فاطمه خلیلی تست ها عالی هستن . ممنون از شما:rose:
-
%(#ff0000)[۴)]گر نسیم سحری قطع مسافت نکند ... هیچ کس قصه دردم به خراسان نبردگزینه %(#ff0000)[3]
-
پس من دیگه جوابا رو بذارم با اجازه🖐🏻🌸😃
-
🌸در کدام بیت «%(#ff00ff)[ایهام، ایهام تناسب، تشبیه و استعاره]» وجود دارد؟
%(#ff00ff)[۱)] از راه نظر مرغ دلم گشت هواگیر%(#ff00ff)[//] ای دیده نگه کن که به دام که درافتاد
%(#ff00ff)[۲)] غنیمتی شمر ای شمع، وصل پروانه %(#ff00ff)[//] که این معامله تا صبحدم نخواهد ماند
%(#ff00ff)[۳)] مرغ دل باز هوادار کمان ابرویی است %(#ff00ff)[//] ای کبوتر نگران باش که شاهین آمد
%(#ff00ff)[۴)] کسی به وصل تو چون شمع یافت پروانه %(#ff00ff)[//] که زیر تیغ توهر دم سری دگر داردفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
🌸در کدام بیت «%(#ff00ff)[ایهام، ایهام تناسب، تشبیه و استعاره]» وجود دارد؟
%(#ff00ff)[۱)] از راه نظر مرغ دلم گشت هواگیر%(#ff00ff)[//] ای دیده نگه کن که به دام که درافتاد
%(#ff00ff)[۲)] غنیمتی شمر ای شمع، وصل پروانه %(#ff00ff)[//] که این معامله تا صبحدم نخواهد ماند
%(#ff00ff)[۳)] مرغ دل باز هوادار کمان ابرویی است %(#ff00ff)[//] ای کبوتر نگران باش که شاهین آمد
%(#ff00ff)[۴)] کسی به وصل تو چون شمع یافت پروانه %(#ff00ff)[//] که زیر تیغ توهر دم سری دگر دارد%(#ff0000)[گزینه ۳]
بررسی آرایه های ایهام، ایهام تناسب، تشبیه و استعاره» در بیت (۳) %(#ff0000)[ایهام]؛ نگران: ۱- بیننده و تماشاگر ۲- مضطرب که در هر دو معنی در بیت قابل جای گذاری است
%(#ff0000)[ایهام تناسب:] باز: این واژه در معنای «دوباره» در بیت به کار رفته است، ولی در معنای پرنده شکاری، باز با کبوتر و شاهین تناسب دارد.
%(#ff0000)[تشبیه]: مرغ دل (اضافه تشبیهی) - در واژه کمان ابرو هم تشبیه وجود دارد: ابرویی که همچون کمان خمیده است
%(#ff0000)[استعاره (مصرحه]): کبوتر استعاره از دل عاشق و شاهین استعاره از معشوق است در %(#ff0000)[۱ )]ایهام، در %(#ff0000)[۲ )] تشبیه و ایهام و در%(#ff0000)[۴)] استعاره و ایهام دیده نمیشود. -
🌸مفهوم کدام بیت با سایر ابيات، تفاوت دارد؟
%(#00d9ff)[۱)] دل شکسته حافظ به خاک خواهد برد %(#00d9ff)[//] چو لاله داغ هوایی که بر جگر دارد
%(#00d9ff)[۲)] چنین که در دل من داغ زلف سرکش توست %(#00d9ff)[//] نقشه زار شود تربتم چو درگذرم
%(#00d9ff)[۳)] به عشق روی تو روزی که از جهان بروم%(#00d9ff)[//] از تربتم بدمد سرخ گل به جای گیاه
%(#00d9ff)[۴)] گر گریزد عاشق از زاهد عجب نبود که نیست%(#00d9ff)[//] گر از سر خاکم بدمد برگ گیاهیفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
🌸مفهوم کدام بیت با سایر ابيات، تفاوت دارد؟
%(#00d9ff)[۱)] دل شکسته حافظ به خاک خواهد برد %(#00d9ff)[//] چو لاله داغ هوایی که بر جگر دارد
%(#00d9ff)[۲)] چنین که در دل من داغ زلف سرکش توست %(#00d9ff)[//] نقشه زار شود تربتم چو درگذرم
%(#00d9ff)[۳)] به عشق روی تو روزی که از جهان بروم%(#00d9ff)[//] از تربتم بدمد سرخ گل به جای گیاه
%(#00d9ff)[۴)] گر گریزد عاشق از زاهد عجب نبود که نیست%(#00d9ff)[//] گر از سر خاکم بدمد برگ گیاهیاینم %(#ff0000)[۱] که همه درست گفتن🌸👏🏻👏🏻
-
🌸ارتباط تصویری و معنایی کدام بیت با بیت زیر آشکارتر است؟
%(#ff0000)[مپندار این شعله افسرده گردد/ که بعد از من افروزد از مدفن من]
%(#ff0000)[1)]شود افسرده خون در پیکرش از سردی عالم%(#ff0000)[/] اگر نه شعله فطرت سخنور را به جوش آرد
%(#ff0000)[2 )]از دل افسرده جز افسرده دل آگاه نیست%(#ff0000)[/] آن که داند وحشت شبهای تار من تویی
%(#ff0000)[3)]بگشای تربتم را بعد از وفات و بنگر %(#ff0000)[/]کز آتش درونم دود از کفن برآید
%(#ff0000)[۴)] آتش آن نیست که از شعله او خندد جمع%(#ff0000)[/] آتش آن است که در خرمن پروانه زدندفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
🌸ارتباط تصویری و معنایی کدام بیت با بیت زیر آشکارتر است؟
%(#ff0000)[مپندار این شعله افسرده گردد/ که بعد از من افروزد از مدفن من]
%(#ff0000)[1)]شود افسرده خون در پیکرش از سردی عالم%(#ff0000)[/] اگر نه شعله فطرت سخنور را به جوش آرد
%(#ff0000)[2 )]از دل افسرده جز افسرده دل آگاه نیست%(#ff0000)[/] آن که داند وحشت شبهای تار من تویی
%(#ff0000)[3)]بگشای تربتم را بعد از وفات و بنگر %(#ff0000)[/]کز آتش درونم دود از کفن برآید
%(#ff0000)[۴)] آتش آن نیست که از شعله او خندد جمع%(#ff0000)[/] آتش آن است که در خرمن پروانه زدندگزینه %(#ff0000)[۳]همه درست گفتن😃🌸👏🏻👏🏻
بیت صورت سوال و گزینه ۳ شاعر از بقای محبت یار در دل خود سخن گفته -
🌸 بیت زیر با کدام بیت قرابت معنایی دارد؟
%(#00ff00)[نهان گشت آیین فرزانگان پراکنده شدنام دیوانگان]
%(#00ff00)[1)] ای خونبهای نافه چین خاک راه تو خورشید، سایه پرور طرف کلاه نو
%(#00ff00)[۲)] نرگس کرشمه می برد از حد برون خرام ای من فدای شیوۂ چشم سیاه تو
%(#00ff00)[۳)] خونم بخور که هیچ ملک با چنان جمال از دل نیایدش که نویسد گناه تو
%(#00ff00)[۴)] حافظ، طمع مبر به عنایت که عاقبت آتش زند به خرمن غم دود آه توفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
🌸 بیت زیر با کدام بیت قرابت معنایی دارد؟
%(#00ff00)[نهان گشت آیین فرزانگان پراکنده شدنام دیوانگان]
%(#00ff00)[1)] ای خونبهای نافه چین خاک راه تو خورشید، سایه پرور طرف کلاه نو
%(#00ff00)[۲)] نرگس کرشمه می برد از حد برون خرام ای من فدای شیوۂ چشم سیاه تو
%(#00ff00)[۳)] خونم بخور که هیچ ملک با چنان جمال از دل نیایدش که نویسد گناه تو
%(#00ff00)[۴)] حافظ، طمع مبر به عنایت که عاقبت آتش زند به خرمن غم دود آه توگزینه %(#ff0000)[۴] @Elham650 درست گفتن😃👏🏻🌸
اینکه در مصراع اول گزينة(۴) بیان شده که %(#ff0000)[توقع عنایت و توجه نداشته باش] با مصراع اول صورت سؤال که به %(#ff0000)[عاقلان و دانایان توجهی نمی شد] و %(#ff0000)[آنها پنهان و بر کنار بودند]، ارتباط مفهومی مشترک دارد. -
🌸 معنی و کاربرد واژة %(#0010f0)[«گر»] در کدام گزینه متفاوت است؟
%(#00ffee)[۱)] بر آنم که تو خویش لهراسبی %(#ff0000)[/]گر از تخمه ی شاه گشتاسبی
%(#00ffee)[۲)] ببینم تو زور مردان جنگ%(#ff0000)[/] به شمشیر شیر افکنی گر پلنگ؟
%(#00ffee)[۳)] وگر بازگرداندم ناامید%(#ff0000)[/] نباشد مرا روز با او سپید
%(#00ffee)[۴)] چه باید مرا جنگ زابلستان%(#ff0000)[؟/] وگر جنگ ایران و کابلستان؟فاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
🌸 معنی و کاربرد واژة %(#0010f0)[«گر»] در کدام گزینه متفاوت است؟
%(#00ffee)[۱)] بر آنم که تو خویش لهراسبی %(#ff0000)[/]گر از تخمه ی شاه گشتاسبی
%(#00ffee)[۲)] ببینم تو زور مردان جنگ%(#ff0000)[/] به شمشیر شیر افکنی گر پلنگ؟
%(#00ffee)[۳)] وگر بازگرداندم ناامید%(#ff0000)[/] نباشد مرا روز با او سپید
%(#00ffee)[۴)] چه باید مرا جنگ زابلستان%(#ff0000)[؟/] وگر جنگ ایران و کابلستان؟گزینه %(#ff0000)[۳]ابوالفضل ریسی و @Elham650 🌸👏🏻👏🏻👏🏻(فک کنم بقیه این سوالو ندیدن😅)
«%(#ff0000)[گر»] در گزينة (3)، به معنی «%(#ff0000)[اگر]» و %(#ff0000)[حرف پیوند وابسته ساز] است اما در گزینه های دیگر به معنی %(#ff0000)[«یا»] و %(#ff0000)[حرف پیوند هم پایه ساز] است.
-
🌸حذف قرینه فعل به قرینه معنوی در همه ابیات وجود دارد بجز.........
%(#00ff99)[۱)]گرفتار کمند ماه رویان%(#00ff99)[/]نه از مدحش خبر باشد نه از ذم
%(#00ff99)[۲)]من آبروی نخواهم ز بهر نان دادن%(#00ff99)[/]که پیش طایفه ای مرگ به که بیماری
%(#00ff99)[۳)]چشمی که جمال تو ندیده است چه دیده ست%(#00ff99)[/] افسون بر اینان که به غفلت گذرانند
%(#00ff99)[۴)]به دوستی که ز دست تو ضربت شمشیر%(#00ff99)[/]چنان موافق طبع آیدم که ضرب اصولفاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:
🌸حذف قرینه فعل به قرینه معنوی در همه ابیات وجود دارد بجز.........
%(#00ff99)[۱)]گرفتار کمند ماه رویان%(#00ff99)[/]نه از مدحش خبر باشد نه از ذم
%(#00ff99)[۲)]من آبروی نخواهم ز بهر نان دادن%(#00ff99)[/]که پیش طایفه ای مرگ به که بیماری
%(#00ff99)[۳)]چشمی که جمال تو ندیده است چه دیده ست%(#00ff99)[/] افسون بر اینان که به غفلت گذرانند
%(#00ff99)[۴)]به دوستی که ز دست تو ضربت شمشیر%(#00ff99)[/]چنان موافق طبع آیدم که ضرب اصولگزینه %(#ff0000)[۱]
اآخرش که گفته نه از مدحش خبر باشد نه از ذم{ %(#ff0000)[خبر باشد]} به %(#ff0000)[قرینه لفظی] حذف شده نه %(#ff0000)[معنوی]
۲)به---->%(#ff0000)[بهتر است از] به قرینه معنوی حدف شده(معمولا شایدم همیشه کامه به حذف به قرینه معنوی داره)
من آبروی نخواهم ز بهر نان دادن/که پیش طایفه ای مرگ به که %(#ff0000)[از] بیماری %(#ff0000)[است]
۳)افسوس----->شبه جمله است و ما میدونیم منطورش اینه که افسوس %(#ff0000)[میخورم]
چشمی که جمال تو ندیده است چه دیدست/افسوس %(#ff0000)[میخورم]بر اینان که به غفلت گذرانند
۴)اینجا یه قسم داره که به قرینه معنوی حذف شده---> به دوستی{%(#ff0000)[سوگند میخورم]}
به دوستی %(#ff0000)[سوگند میخورم] که ز دست تو........