Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. ادبیات و زبان فارسی
  4. ☘ادبیات کنکور☘
کمک درسی
T
برای ادبیات دوازدهم چه کتاب کمک درسی پیش نهاد میدید
ادبیات و زبان فارسی
نهاد یا مسند ؟
AquaA
سلام تو جمله زیر کان سوخته را جان شد الان جان مسند هستش یا نهاد ؟ چجوری اینو تشخیص میدید؟ (تشخیص نهاد و ... بلدم اینجا مشکل خوردم ) @ریاضیا @تجربیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
امتحان نهایی
منتظر ظهورم
سلام میشه بگین برای امتحان نهایی کودوم شعرها حفظیه؟ و اینکه قسمتی هست که حذف کرده باشن؟ بارم بندی درس ها چجوریه؟ من دوباره میخوام کنکور بدم و امتحانای نهایی رو باید شرکت کنم برا همین چیزی نمیدونم ممنون میشم کمکم کنین:folded_hands: :crying_face:
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
این چیه؟
Hg L 0H
سلام مجدد مشت خونین قلبم داخل درس9 گفته میشه اضافه ی تشبیهی معنی جمله رو خوب متوجه نمیشم یا چی؟ چون من فکر کردم اضافه ی استعاره ایه و تشخیص یعنی قلب به انسانی تشبیه شده که مشت داره @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
چند سوال...
wanderingW
سلام توی این جمله که میگه تو از آن منی و من از آن. تو حذف فعل به قرینه لفظی نمیشه؟ یجا نوشته بود به قرینه معنایی حذف داریم درسته ؟ چرا؟ یه سوال دیگه میشه بگید تو این جمله جوان چرا مسند هست؟ عشق جاودانی همواره معشوق را جوان می‌بیند. @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
نوع را
AquaA
[image: 1747637711673-93106a8f-c54d-46e8-806c-14123fc7c91f-image.png] سلام اینجا نوع را مفعولی هست یا فک اضافه ؟ چرا ؟ @تجربیا @ریاضیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نقش دستوری
آیلینآ
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
از کجا میشه فهمید؟
Hg L 0H
سلام داریم: زیبا ترین نواحیِ عالم نواحی میشه هسته زیبا ترین میشه صفت برای هسته اما عالم چطور صفته؟ @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
معنی و مفهوم
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
مجاز و کنایه
msoq sharifM
سلام خسته نباشید دوستان فرق بین مجاز و کنایه مگر این نیست که کنایه یه عبارته و مجاز یه کلمه هست اما پیش اومده که تو متن در پیز دیگه داره میگه مثلا عبارت سر و کله اش پیدا شد رو در نطر بگیرید چون یه عبارته فکر میکنم کنایه باشه اما در واقع مجازه چرا؟ یا مثلا اسم و رسم داشتن یه عبارته درسه؟ولی کنایه در نطر گرفته نشده و مجازه میشه توضیح بدید ولی مثلا رنگین بودن سفره کنایه از انواع مختلف غذا در نطر گرفته شده
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
تشبیه
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
سوال دستور
AquaA
[image: 1747333504968-1000013067-resized.jpg] سلام جواب این چی میشه ؟ من خودم گزینه دو زدم ولی خب غلط گرفته شده @ریاضیا @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
یه سوال کوچیک
Hg L 0H
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
._.Zahra.K.
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات زمینه های مختلف
._.Zahra.K.
سلام این زمینه های حماسی داستانی قهرمانی و خرق عادت چی هستن و از کجا تشخیصشون بدم؟ توی یک سری درسای حماسی و شاهنامه اینا خیلی ازشون استفاده میشه اگه ویدیو یا چیزی رو هم می‌شناسید که خوب توضیح داده باشه ممنون میشم معرفی کنین @دانش-آموزان-آلاء @دوازدهم @یازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نوع این وابسته وابسته
Anzw 18A
دوستان سلام چطورین؟ یه سوال کوچولو داشتم تو عبارت " معلم کلاس سوم و چهارم ابتدایی من"، کلمه "ابتدایی" وابسته وابسته از چه نوعیه؟! صفت مضاف الیهه برای کلاس؟ یا صفت صفته برای سوم و چهارم؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی

☘ادبیات کنکور☘

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده ادبیات و زبان فارسی
830 دیدگاه‌ها 25 کاربران 16.9k بازدیدها 27 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • فاطمه خلیلیف فاطمه خلیلی

آخریش😃🌸کارکرد «%(#ff0000)[باد سحر]» در همه گزینه ها همانند کارکرد آن در بیت زیر است، به استثنای:
    %(#ff0000)[«همت از باد سحر می طلبم گر ببرد.... خبر از من به رفیقی که به طرف چمن است»]
    %(#ff0000)[۱)]ای نسیم سحر از من به دلارام بگوی %(#ff0000)[...] که کسی جز تو ندانم که بود محرم دوست
    %(#ff0000)[2)]ای نسیم سحری بندگی من برسان %(#ff0000)[...] که فراموش مکن وقت دعای سحرم
    %(#ff0000)[3)]صد غنچۂ دل از نفس ما شكفته شد ... هرجا که چون نسیم سحر پا گذاشتیم
    %(#ff0000)[۴)]گر نسیم سحری قطع مسافت نکند ... هیچ کس قصه دردم به خراسان نبرد

ابوالفضل ریسیا آفلاین
    ابوالفضل ریسیا آفلاین
    ابوالفضل ریسی
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

فاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:

آخریش😃🌸کارکرد «%(#ff0000)[باد سحر]» در همه گزینه ها همانند کارکرد آن در بیت زیر است، به استثنای:
    %(#ff0000)[«همت از باد سحر می طلبم گر ببرد.... خبر از من به رفیقی که به طرف چمن است»]
    %(#ff0000)[۱)]ای نسیم سحر از من به دلارام بگوی %(#ff0000)[...] که کسی جز تو ندانم که بود محرم دوست
    %(#ff0000)[2)]ای نسیم سحری بندگی من برسان %(#ff0000)[...] که فراموش مکن وقت دعای سحرم

گزینه ۳🙂

فاطمه خلیلی تستها عالی بودن ممنونم🌹

1 پاسخ آخرین پاسخ
    5
    • SJYS SJY

کارکرد «باد سحر»

منظور از کارکرد چیه؟

شهیده shش آفلاین
      شهیده shش آفلاین
      شهیده sh
      فارغ التحصیلان آلاء

SJY چه کاری ازش میخاد بکنه . نقشش چیه ؟ بخونید متوجه میشید .

یا طبیب من لا طبیب له

1 پاسخ آخرین پاسخ
      4

kosariK آفلاین
        kosariK آفلاین
        kosari

گ۳😊

‹‹ اُوِردُوزِ مَغزي دَر اَثَرِ مَصرَفِ زیادِ فِڪر... ››

1 پاسخ آخرین پاسخ
        5

💖بسم الله الرحمن الرحیم💖
          سلام به آلایی های عزیز😁
          خب من این تاپیکو زدم و قراره به امید خدا یه سری مطالب و نکات و تست های ادبیات با هم به اشتراک بذاریم و روند کار طوریه که اول توضیحاتی جهت یاد آوری مباحث داده میشه و بعد ازشون تست میذارم که بتونیم خودمونو بسنجیم😃
          امیدوارم که مورد استقبال قرار بگیره🏵🏵

شهیده shش آفلاین
          شهیده shش آفلاین
          شهیده sh
          فارغ التحصیلان آلاء

فاطمه خلیلی تست ها عالی هستن . ممنون از شما:rose:

یا طبیب من لا طبیب له

1 پاسخ آخرین پاسخ
          3

OpalO آفلاین
            OpalO آفلاین
            Opal

گزینه %(#ff0000)[3]

1 پاسخ آخرین پاسخ
            4
            • فاطمه خلیلیف آفلاین
              فاطمه خلیلیف آفلاین
              فاطمه خلیلی
              دانش آموزان آلاء

پس من دیگه جوابا رو بذارم با اجازه🖐🏻🌸😃

1 پاسخ آخرین پاسخ
              4

🌸در کدام بیت «%(#ff00ff)[ایهام، ایهام تناسب، تشبیه و استعاره]» وجود دارد؟
                %(#ff00ff)[۱)] از راه نظر مرغ دلم گشت هواگیر%(#ff00ff)[//] ای دیده نگه کن که به دام که درافتاد
                %(#ff00ff)[۲)] غنیمتی شمر ای شمع، وصل پروانه %(#ff00ff)[//] که این معامله تا صبحدم نخواهد ماند
                %(#ff00ff)[۳)] مرغ دل باز هوادار کمان ابرویی است %(#ff00ff)[//] ای کبوتر نگران باش که شاهین آمد
                %(#ff00ff)[۴)] کسی به وصل تو چون شمع یافت پروانه %(#ff00ff)[//] که زیر تیغ توهر دم سری دگر دارد

فاطمه خلیلیف آفلاین
                فاطمه خلیلیف آفلاین
                فاطمه خلیلی
                دانش آموزان آلاء
                نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط فاطمه خلیلی انجام شده

🌸در کدام بیت «%(#ff00ff)[ایهام، ایهام تناسب، تشبیه و استعاره]» وجود دارد؟
                %(#ff00ff)[۱)] از راه نظر مرغ دلم گشت هواگیر%(#ff00ff)[//] ای دیده نگه کن که به دام که درافتاد
                %(#ff00ff)[۲)] غنیمتی شمر ای شمع، وصل پروانه %(#ff00ff)[//] که این معامله تا صبحدم نخواهد ماند
                %(#ff00ff)[۳)] مرغ دل باز هوادار کمان ابرویی است %(#ff00ff)[//] ای کبوتر نگران باش که شاهین آمد
                %(#ff00ff)[۴)] کسی به وصل تو چون شمع یافت پروانه %(#ff00ff)[//] که زیر تیغ توهر دم سری دگر دارد

%(#ff0000)[گزینه ۳]
                بررسی آرایه های ایهام، ایهام تناسب، تشبیه و استعاره» در بیت (۳) %(#ff0000)[ایهام]؛ نگران: ۱- بیننده و تماشاگر ۲- مضطرب که در هر دو معنی در بیت قابل جای گذاری است
                %(#ff0000)[ایهام تناسب:] باز: این واژه در معنای «دوباره» در بیت به کار رفته است، ولی در معنای پرنده شکاری، باز با کبوتر و شاهین تناسب دارد.
                %(#ff0000)[تشبیه]: مرغ دل (اضافه تشبیهی) - در واژه کمان ابرو هم تشبیه وجود دارد: ابرویی که همچون کمان خمیده است
                %(#ff0000)[استعاره (مصرحه]): کبوتر استعاره از دل عاشق و شاهین استعاره از معشوق است در %(#ff0000)[۱ )]ایهام، در %(#ff0000)[۲ )] تشبیه و ایهام و در%(#ff0000)[۴)] استعاره و ایهام دیده نمیشود.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                5

🌸مفهوم کدام بیت با سایر ابيات، تفاوت دارد؟
                  %(#00d9ff)[۱)] دل شکسته حافظ به خاک خواهد برد %(#00d9ff)[//] چو لاله داغ هوایی که بر جگر دارد
                  %(#00d9ff)[۲)] چنین که در دل من داغ زلف سرکش توست %(#00d9ff)[//] نقشه زار شود تربتم چو درگذرم
                  %(#00d9ff)[۳)] به عشق روی تو روزی که از جهان بروم%(#00d9ff)[//] از تربتم بدمد سرخ گل به جای گیاه
                  %(#00d9ff)[۴)] گر گریزد عاشق از زاهد عجب نبود که نیست%(#00d9ff)[//] گر از سر خاکم بدمد برگ گیاهی

فاطمه خلیلیف آفلاین
                  فاطمه خلیلیف آفلاین
                  فاطمه خلیلی
                  دانش آموزان آلاء

🌸مفهوم کدام بیت با سایر ابيات، تفاوت دارد؟
                  %(#00d9ff)[۱)] دل شکسته حافظ به خاک خواهد برد %(#00d9ff)[//] چو لاله داغ هوایی که بر جگر دارد
                  %(#00d9ff)[۲)] چنین که در دل من داغ زلف سرکش توست %(#00d9ff)[//] نقشه زار شود تربتم چو درگذرم
                  %(#00d9ff)[۳)] به عشق روی تو روزی که از جهان بروم%(#00d9ff)[//] از تربتم بدمد سرخ گل به جای گیاه
                  %(#00d9ff)[۴)] گر گریزد عاشق از زاهد عجب نبود که نیست%(#00d9ff)[//] گر از سر خاکم بدمد برگ گیاهی

اینم %(#ff0000)[۱] که همه درست گفتن🌸👏🏻👏🏻

1 پاسخ آخرین پاسخ
                  3

🌸ارتباط تصویری و معنایی کدام بیت با بیت زیر آشکارتر است؟
                    %(#ff0000)[مپندار این شعله افسرده گردد/ که بعد از من افروزد از مدفن من]
                    %(#ff0000)[1)]شود افسرده خون در پیکرش از سردی عالم%(#ff0000)[/] اگر نه شعله فطرت سخنور را به جوش آرد
                    %(#ff0000)[2 )]از دل افسرده جز افسرده دل آگاه نیست%(#ff0000)[/] آن که داند وحشت شبهای تار من تویی
                    %(#ff0000)[3)]بگشای تربتم را بعد از وفات و بنگر %(#ff0000)[/]کز آتش درونم دود از کفن برآید
                    %(#ff0000)[۴)] آتش آن نیست که از شعله او خندد جمع%(#ff0000)[/] آتش آن است که در خرمن پروانه زدند

فاطمه خلیلیف آفلاین
                    فاطمه خلیلیف آفلاین
                    فاطمه خلیلی
                    دانش آموزان آلاء

🌸ارتباط تصویری و معنایی کدام بیت با بیت زیر آشکارتر است؟
                    %(#ff0000)[مپندار این شعله افسرده گردد/ که بعد از من افروزد از مدفن من]
                    %(#ff0000)[1)]شود افسرده خون در پیکرش از سردی عالم%(#ff0000)[/] اگر نه شعله فطرت سخنور را به جوش آرد
                    %(#ff0000)[2 )]از دل افسرده جز افسرده دل آگاه نیست%(#ff0000)[/] آن که داند وحشت شبهای تار من تویی
                    %(#ff0000)[3)]بگشای تربتم را بعد از وفات و بنگر %(#ff0000)[/]کز آتش درونم دود از کفن برآید
                    %(#ff0000)[۴)] آتش آن نیست که از شعله او خندد جمع%(#ff0000)[/] آتش آن است که در خرمن پروانه زدند

گزینه %(#ff0000)[۳]همه درست گفتن😃🌸👏🏻👏🏻
                    بیت صورت سوال و گزینه ۳ شاعر از بقای محبت یار در دل خود سخن گفته

1 پاسخ آخرین پاسخ
                    3

🌸 بیت زیر با کدام بیت قرابت معنایی دارد؟
                      %(#00ff00)[نهان گشت آیین فرزانگان پراکنده شدنام دیوانگان]
                      %(#00ff00)[1)] ای خونبهای نافه چین خاک راه تو خورشید، سایه پرور طرف کلاه نو
                      %(#00ff00)[۲)] نرگس کرشمه می برد از حد برون خرام ای من فدای شیوۂ چشم سیاه تو
                      %(#00ff00)[۳)] خونم بخور که هیچ ملک با چنان جمال از دل نیایدش که نویسد گناه تو
                      %(#00ff00)[۴)] حافظ، طمع مبر به عنایت که عاقبت آتش زند به خرمن غم دود آه تو

فاطمه خلیلیف آفلاین
                      فاطمه خلیلیف آفلاین
                      فاطمه خلیلی
                      دانش آموزان آلاء

🌸 بیت زیر با کدام بیت قرابت معنایی دارد؟
                      %(#00ff00)[نهان گشت آیین فرزانگان پراکنده شدنام دیوانگان]
                      %(#00ff00)[1)] ای خونبهای نافه چین خاک راه تو خورشید، سایه پرور طرف کلاه نو
                      %(#00ff00)[۲)] نرگس کرشمه می برد از حد برون خرام ای من فدای شیوۂ چشم سیاه تو
                      %(#00ff00)[۳)] خونم بخور که هیچ ملک با چنان جمال از دل نیایدش که نویسد گناه تو
                      %(#00ff00)[۴)] حافظ، طمع مبر به عنایت که عاقبت آتش زند به خرمن غم دود آه تو

گزینه %(#ff0000)[۴] @Elham650 درست گفتن😃👏🏻🌸
                      اینکه در مصراع اول گزينة(۴) بیان شده که %(#ff0000)[توقع عنایت و توجه نداشته باش] با مصراع اول صورت سؤال که به %(#ff0000)[عاقلان و دانایان توجهی نمی شد] و %(#ff0000)[آنها پنهان و بر کنار بودند]، ارتباط مفهومی مشترک دارد.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                      6

🌸 معنی و کاربرد واژة %(#0010f0)[«گر»] در کدام گزینه متفاوت است؟
                        %(#00ffee)[۱)] بر آنم که تو خویش لهراسبی %(#ff0000)[/]گر از تخمه ی شاه گشتاسبی
                        %(#00ffee)[۲)] ببینم تو زور مردان جنگ%(#ff0000)[/] به شمشیر شیر افکنی گر پلنگ؟
                        %(#00ffee)[۳)] وگر بازگرداندم ناامید%(#ff0000)[/] نباشد مرا روز با او سپید
                        %(#00ffee)[۴)] چه باید مرا جنگ زابلستان%(#ff0000)[؟/] وگر جنگ ایران و کابلستان؟

فاطمه خلیلیف آفلاین
                        فاطمه خلیلیف آفلاین
                        فاطمه خلیلی
                        دانش آموزان آلاء

🌸 معنی و کاربرد واژة %(#0010f0)[«گر»] در کدام گزینه متفاوت است؟
                        %(#00ffee)[۱)] بر آنم که تو خویش لهراسبی %(#ff0000)[/]گر از تخمه ی شاه گشتاسبی
                        %(#00ffee)[۲)] ببینم تو زور مردان جنگ%(#ff0000)[/] به شمشیر شیر افکنی گر پلنگ؟
                        %(#00ffee)[۳)] وگر بازگرداندم ناامید%(#ff0000)[/] نباشد مرا روز با او سپید
                        %(#00ffee)[۴)] چه باید مرا جنگ زابلستان%(#ff0000)[؟/] وگر جنگ ایران و کابلستان؟

گزینه %(#ff0000)[۳]ابوالفضل ریسی و @Elham650 🌸👏🏻👏🏻👏🏻(فک کنم بقیه این سوالو ندیدن😅)

«%(#ff0000)[گر»] در گزينة (3)، به معنی «%(#ff0000)[اگر]» و %(#ff0000)[حرف پیوند وابسته ساز] است اما در گزینه های دیگر به معنی %(#ff0000)[«یا»] و %(#ff0000)[حرف پیوند هم پایه ساز] است.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                        7

🌸حذف قرینه فعل به قرینه معنوی در همه ابیات وجود دارد بجز‌.........
                          %(#00ff99)[۱)]گرفتار کمند ماه رویان%(#00ff99)[/]نه از مدحش خبر باشد نه از ذم
                          %(#00ff99)[۲)]من آبروی نخواهم ز بهر نان دادن%(#00ff99)[/]که پیش طایفه ای مرگ به که بیماری
                          %(#00ff99)[۳)]چشمی که جمال تو ندیده است چه دیده ست%(#00ff99)[/] افسون بر اینان که به غفلت گذرانند
                          %(#00ff99)[۴)]به دوستی که ز دست تو ضربت شمشیر%(#00ff99)[/]چنان موافق طبع آیدم که ضرب اصول

فاطمه خلیلیف آفلاین
                          فاطمه خلیلیف آفلاین
                          فاطمه خلیلی
                          دانش آموزان آلاء

🌸حذف قرینه فعل به قرینه معنوی در همه ابیات وجود دارد بجز‌.........
                          %(#00ff99)[۱)]گرفتار کمند ماه رویان%(#00ff99)[/]نه از مدحش خبر باشد نه از ذم
                          %(#00ff99)[۲)]من آبروی نخواهم ز بهر نان دادن%(#00ff99)[/]که پیش طایفه ای مرگ به که بیماری
                          %(#00ff99)[۳)]چشمی که جمال تو ندیده است چه دیده ست%(#00ff99)[/] افسون بر اینان که به غفلت گذرانند
                          %(#00ff99)[۴)]به دوستی که ز دست تو ضربت شمشیر%(#00ff99)[/]چنان موافق طبع آیدم که ضرب اصول

گزینه %(#ff0000)[۱]
                          اآخرش که گفته نه از مدحش خبر باشد نه از ذم{ %(#ff0000)[خبر باشد]} به %(#ff0000)[قرینه لفظی] حذف شده نه %(#ff0000)[معنوی]
                          ۲)به---->%(#ff0000)[بهتر است از] به قرینه معنوی حدف شده(معمولا شایدم همیشه کامه به حذف به قرینه معنوی داره)
                          من آبروی نخواهم ز بهر نان دادن/که پیش طایفه ای مرگ به که %(#ff0000)[از] بیماری %(#ff0000)[است]
                          ۳)افسوس----->شبه جمله است و ما میدونیم منطورش اینه که افسوس %(#ff0000)[میخورم]
                          چشمی که جمال تو ندیده است چه دیدست/افسوس %(#ff0000)[میخورم]بر اینان که به غفلت گذرانند
                          ۴)اینجا یه قسم داره که به قرینه معنوی حذف شده---> به دوستی{%(#ff0000)[سوگند میخورم]}
                          به دوستی %(#ff0000)[سوگند میخورم] که ز دست تو........

1 پاسخ آخرین پاسخ
                          5

🌸مفهوم عبارات (%(#ff0000)[خاله ام با همه تمکنی که داشت به زندگی درویشانه ای قناعت کرده بود نه از بخل بلکه از آن جهت که به بیشتر از ان احتیاج نداشت]) با همه ابیات %(#ff0000)[به جز] بیت.......تناسب دارد.
                            %(#ff0088)[۱)]به پیغامی قناعت کرد از ان ماه%(#ff0088)[/]به بادی دل نهاد از خاک آن راه
                            %(#ff0088)[۲)]چنین بود تا بود این تیره روز%(#ff0088)[/]تو دل را به آز و فزونی مسوز
                            %(#ff0088)[۳)]چه سرمایه سازم که سودم دهد،گفت%(#ff0088)[/]اگر میتوانی قناعت قناعت
                            %(#ff0088)[۴)]گرت نزهت همی باید به صحرای قناعت شو%(#ff0088)[/]که آن جا باغ و در باغ است و خوان در خوان و با در با

فاطمه خلیلیف آفلاین
                            فاطمه خلیلیف آفلاین
                            فاطمه خلیلی
                            دانش آموزان آلاء

🌸مفهوم عبارات (%(#ff0000)[خاله ام با همه تمکنی که داشت به زندگی درویشانه ای قناعت کرده بود نه از بخل بلکه از آن جهت که به بیشتر از ان احتیاج نداشت]) با همه ابیات %(#ff0000)[به جز] بیت.......تناسب دارد.
                            %(#ff0088)[۱)]به پیغامی قناعت کرد از ان ماه%(#ff0088)[/]به بادی دل نهاد از خاک آن راه
                            %(#ff0088)[۲)]چنین بود تا بود این تیره روز%(#ff0088)[/]تو دل را به آز و فزونی مسوز
                            %(#ff0088)[۳)]چه سرمایه سازم که سودم دهد،گفت%(#ff0088)[/]اگر میتوانی قناعت قناعت
                            %(#ff0088)[۴)]گرت نزهت همی باید به صحرای قناعت شو%(#ff0088)[/]که آن جا باغ و در باغ است و خوان در خوان و با در با

گزینه%(#ff0000)[1]
                            @kosar-mottaghi 🌸👏🏻👏🏻
                            مفهوم گزینه ۱---->%(#ff0000)[راضی بودن به کم ترین بهره مندی حتی به پیامی از معشوق]
                            مفهوم مشترک عبارت سوال و بقیه گزینه ها----->%(#ff0000)[قناعت و بلند نظری]

1 پاسخ آخرین پاسخ
                            6

🌸ترتیب قرار گرفتن آرایه های %(#ff5608)[" ایهام تناسب، تشبیه، حس آمیزی،جناس تام، استعاره"] در کدام گزینه درست آمده است؟

%(#ff5608)[الف)]خیال نرگس مستت، ببست خوابم را
                              کمند طره شستت، ببرد تابم را

%(#ff5608)[ب)]فتاده‌ام ز شرابی که بر نخیزد باز
                              نسیم اگر شنود، بوی این شرابم را

%(#ff5608)[ج)]بریخت آب رخم دیده بس کن ای دیده
                              به پیش مردم از این پس مریز آبم را

%(#ff5608)[د)]سواد طره تو، نامه سیاه من است
                              نمی‌دهند به دست من، آن کتابم را

%(#ff5608)[ه)]مگر به ناله من نرم می‌شود، دل کوه؟
                              که می‌دهد به زبان صدا، جوابم را؟
                              %(#ff5608)[۱)]ج الف ه د ب %(#ff5608)[3)]د الف ب ج ه
                              %(#ff5608)[۲)]ج الف ه ب د %(#ff5608)[4)] ج د ه ب د

فاطمه خلیلیف آفلاین
                              فاطمه خلیلیف آفلاین
                              فاطمه خلیلی
                              دانش آموزان آلاء

🌸ترتیب قرار گرفتن آرایه های %(#ff5608)[" ایهام تناسب، تشبیه، حس آمیزی،جناس تام، استعاره"] در کدام گزینه درست آمده است؟

%(#ff5608)[الف)]خیال نرگس مستت، ببست خوابم را
                              کمند طره شستت، ببرد تابم را

%(#ff5608)[ب)]فتاده‌ام ز شرابی که بر نخیزد باز
                              نسیم اگر شنود، بوی این شرابم را

%(#ff5608)[ج)]بریخت آب رخم دیده بس کن ای دیده
                              به پیش مردم از این پس مریز آبم را

%(#ff5608)[د)]سواد طره تو، نامه سیاه من است
                              نمی‌دهند به دست من، آن کتابم را

%(#ff5608)[ه)]مگر به ناله من نرم می‌شود، دل کوه؟
                              که می‌دهد به زبان صدا، جوابم را؟
                              %(#ff5608)[۱)]ج الف ه د ب %(#ff5608)[3)]د الف ب ج ه
                              %(#ff5608)[۲)]ج الف ه ب د %(#ff5608)[4)] ج د ه ب د

گزینه %(#ff0000)[۲]😶🌹

1 پاسخ آخرین پاسخ
                              5

🌸بیشترین %(#ff0000)[صفت مرکب] در کدام بیت یافت میشود؟
                                %(#ff0000)[1)]دوست کُش بیگانه پرور دیر جوش و زود رنج%(#ff0000)[/]سست پیمان سخت دل مشکل پسند
                                %(#ff0000)[۲)]لفظ آتش بار او یاس آورو امیدسوز%(#ff0000)[/]نرگش بیمار او درد افکن و درمان گسل
                                %(#ff0000)[۳)]غمزه اش در دلبری یغما و مردم فریب%(#ff0000)[/]طره اش در کافری تقوا کش و ایمان گسل
                                %(#ff0000)[۴)]لعل گوهربیز او گاه سخن مرجان فروش%(#ff0000)[/]مژه ی خون ریز او وقت غضب شریان گسل

فاطمه خلیلیف آفلاین
                                فاطمه خلیلیف آفلاین
                                فاطمه خلیلی
                                دانش آموزان آلاء

🌸بیشترین %(#ff0000)[صفت مرکب] در کدام بیت یافت میشود؟
                                %(#ff0000)[1)]دوست کُش بیگانه پرور دیر جوش و زود رنج%(#ff0000)[/]سست پیمان سخت دل مشکل پسند
                                %(#ff0000)[۲)]لفظ آتش بار او یاس آورو امیدسوز%(#ff0000)[/]نرگش بیمار او درد افکن و درمان گسل
                                %(#ff0000)[۳)]غمزه اش در دلبری یغما و مردم فریب%(#ff0000)[/]طره اش در کافری تقوا کش و ایمان گسل
                                %(#ff0000)[۴)]لعل گوهربیز او گاه سخن مرجان فروش%(#ff0000)[/]مژه ی خون ریز او وقت غضب شریان گسل

گزینه %(#ff0000)[۱]
                                @Kosar-Mortazavi🌸 👏🏻👏🏻
                                شهیده sh 🌸👏🏻👏🏻
                                صفت های مرکب گزینه ها
                                %(#ff0000)[۱)]دوست کش، بیگانه پرور، دیر جوش ، زود رنج، سست پیمان، سخت دل، مشکل پسند، آسان گسل(۸ تا)
                                %(#ff0000)[۲])آتش بار، یاس آور،امید سوز، درد افکن، درمان گسل(۵ تا)
                                %(#ff0000)[۳])مردم فریب، تقوا کش، ایمان گسل(۳تا) %(#ff0000)[توجه:]%(#ff0000)[دلبری] وندی مرکب و %(#ff0000)[یغما گر] وندی است
                                %(#ff0000)[۴])گوهربیز ، مرجان فروش، خون ریز، شریان گسل(۴ تا)

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                6

عبارت «%(#ff19ff)[باید عزیزان و کسانت را ترک گویی و به همان شهر بی مهر، به همان دیار بیدیار، به همان آسمان دود گرفته باز گردی و در دفتری یا اداره ای محبوس و مدفون شوی تا ترقی کنی»] با کدام بیت متناسب است؟
                                  %(#ff19ff)[1)]طوطی روح تو را سدره نشیمن زیبد %(#ff19ff)[/] بھر شکر مکنش بسته در این تیره قفس
                                  %(#ff19ff)[2)]تا جهان هست به یاد تو برآریم نفس%(#ff19ff)[/] ای دم گرم تو آتش زده در ناکس و کس
                                  %(#ff19ff)[3)]گر تو را هست هنر عیب کسان بازمجوی %(#ff19ff)[/] کاندرین ملک چو طاووس به کار است مگس
                                  %(#ff19ff)[4)]چون تو را رحلت از این دار فنا در پیش است %(#ff19ff)[/] جهد کن تا همه نیکی تو گویند ز پس

فاطمه خلیلیف آفلاین
                                  فاطمه خلیلیف آفلاین
                                  فاطمه خلیلی
                                  دانش آموزان آلاء

عبارت «%(#ff19ff)[باید عزیزان و کسانت را ترک گویی و به همان شهر بی مهر، به همان دیار بیدیار، به همان آسمان دود گرفته باز گردی و در دفتری یا اداره ای محبوس و مدفون شوی تا ترقی کنی»] با کدام بیت متناسب است؟
                                  %(#ff19ff)[1)]طوطی روح تو را سدره نشیمن زیبد %(#ff19ff)[/] بھر شکر مکنش بسته در این تیره قفس
                                  %(#ff19ff)[2)]تا جهان هست به یاد تو برآریم نفس%(#ff19ff)[/] ای دم گرم تو آتش زده در ناکس و کس
                                  %(#ff19ff)[3)]گر تو را هست هنر عیب کسان بازمجوی %(#ff19ff)[/] کاندرین ملک چو طاووس به کار است مگس
                                  %(#ff19ff)[4)]چون تو را رحلت از این دار فنا در پیش است %(#ff19ff)[/] جهد کن تا همه نیکی تو گویند ز پس

گزینه %(#ff0000)[۱]
                                  @Dr-Rashidi 🌸👏🏻👏🏻
                                  @Kosar-Mortazavi 🌸👏🏻👏🏻
                                  شهیده sh 🌸👏🏻👏🏻
                                  ابوالفضل ریسی 🌸👏🏻👏🏻
                                  مفهوم مشترک عبارت پرسش و گزینه ۱%(#ff0000)[------->]توصیه به اینکه معاش و کسب و کار نباید انسان را از ارزش های وجودی و معنوی دور گرداند

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                  6

🌸1🤭در کدام گزینه هر سه آرایه %(#ff59ff)[«جناس - تضاد - تشبیه»] وجود دارد؟
                                    %(#ff59ff)[۱)]جز این نیست پیدا که انسان دلی ست%(#ff59ff)[/] که او هست باقى و باقی فناست
                                    %(#ff59ff)[۲)] جهان جهان را به شادی گذار%(#ff59ff)[/] مکن خویشتن رابه غم مضطرب
                                    %(#ff59ff)[۳)] جو دونان در این خاکدان دنی%(#ff59ff)[/] مباش از برای دو نان مضطرب
                                    %(#ff59ff)[۴)] هنرمند باید که باشد چوفيل%(#ff59ff)[/] کز این نوع هر جای بسیار نیست

فاطمه خلیلیف آفلاین
                                    فاطمه خلیلیف آفلاین
                                    فاطمه خلیلی
                                    دانش آموزان آلاء

🌸1🤭در کدام گزینه هر سه آرایه %(#ff59ff)[«جناس - تضاد - تشبیه»] وجود دارد؟
                                    %(#ff59ff)[۱)]جز این نیست پیدا که انسان دلی ست%(#ff59ff)[/] که او هست باقى و باقی فناست
                                    %(#ff59ff)[۲)] جهان جهان را به شادی گذار%(#ff59ff)[/] مکن خویشتن رابه غم مضطرب
                                    %(#ff59ff)[۳)] جو دونان در این خاکدان دنی%(#ff59ff)[/] مباش از برای دو نان مضطرب
                                    %(#ff59ff)[۴)] هنرمند باید که باشد چوفيل%(#ff59ff)[/] کز این نوع هر جای بسیار نیست

همه درست گفتید گزینه %(#ff0000)[۱]🌸👏🏻👏🏻
                                    SJY شما رو منشن نکردم درست جواب دادید😃🌸
                                    جناس: باقی ماندگار و جاوید)، باقی (بقیه) (جناس تام) تضاد: نیست ۶ است، هست، [ا]ست / باقی بودن متضاد فنا /تشبيه: انسان به دل
                                    %(#ff0000)[دقت کنیم]
                                    %(#ff0000)[الف)] گزينه (۱) پاسخیست که طراح سؤال، در کمال ظاهربینی آن را انتخاب کرده، اما باید درباره تشبيه آن تردید کرد! می گوید: «انسان عبارت از دل است»؛ یعنی «تنها چیزی که در وجود انسان ارزشمند و ماندگار است، دل است»، نه اینکه «انسان مانند دل است»!
                                    %(#ff0000)[ب)] روشن است که گزینه (۴) نیز مانند گزینه (۱) هر سه آرایه مورد سؤال را دارد (جناس میان «باید» و «باشد» و تضاد میان باشد» و «نیست» و تشبیه «هنرمند» به «فیل»)؛ بنابراین، سؤال در حقیقت دارای دو پاسخ و نادرست است، اما از آنجا که طراحان کنکور عموما نسبت به نکات ظریف آرایه ها مانند تضاد میان « باشد» (گونه حذف شده فعل «است» و «نیست» ناآگاه اند، ناچار، گزينه (۱) را باید مناسب تر دانست.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                    6

فاطمه خلیلیف آفلاین
                                      فاطمه خلیلیف آفلاین
                                      فاطمه خلیلی
                                      دانش آموزان آلاء

گزینه %(#ff0000)[۳] و باز هم همه درست😁🌸👏🏻👏🏻
                                      کارکرد باد سحر در بیت صورت سوال و گزینه های۱ و ۲ و ۴ %(#ff0000)[پیام رسانی] است اما کارکردش در گزینه ۳ %(#ff0000)[گره گشایی] است

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                      5
                                      • فاطمه خلیلیف آفلاین
                                        فاطمه خلیلیف آفلاین
                                        فاطمه خلیلی
                                        دانش آموزان آلاء

@Elham650 🌸🌸
                                        @Kosar-Mortazavi 🌸🌸
                                        ابوالفضل ریسی 🌸🌸
                                        @kosar-mottaghi 🌸🌸
                                        @Dr-Rashidi 🌸🌸
                                        SJY 🌸🌸
                                        شهیده sh 🌸🌸
                                        همگی خسته نباشید😁🌸🌸(و میدونم که نیستید😅)
                                        ممنون که شرکت کردید ببخشید خیلی منشنتون کردم😶🖐🏻

OpalO ابوالفضل ریسیا kosariK 3 پاسخ آخرین پاسخ
                                        9
                                        • Marjan82M Marjan82

فاطمه خلیلی
                                          سلام ، مرسی گلی :face_blowing_a_kiss: ، واقعا زحمت کشیدی ، باید وقت بزارم کامل بیام بخونمشون

فاطمه خلیلیف آفلاین
                                          فاطمه خلیلیف آفلاین
                                          فاطمه خلیلی
                                          دانش آموزان آلاء

Marjan82 در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:

فاطمه خلیلی
                                          سلام ، مرسی گلی :face_blowing_a_kiss: ، واقعا زحمت کشیدی ، باید وقت بزارم کامل بیام بخونمشون

سلام😁🌸
                                          خواهش میکنم خوشحالم مفید بوده😃🌸🌸

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                          4
                                          پاسخ
                                          • پاسخ به عنوان موضوع
                                          وارد شوید تا پست بفرستید
                                          • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                                          • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                                          • بیشترین رای ها

• 1
                                          • 2
                                          • 7
                                          • 8
                                          • 9
                                          • 10
                                          • 11
                                          • 41
                                          • 42
                                          • درون آمدن

• حساب کاربری ندارید؟ نام‌نویسی

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید
                                          • اولین پست
                                            آخرین پست
                                          0
                                          • دسته‌بندی‌ها
                                          • نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
                                          • جدیدترین پست ها
                                          • برچسب‌ها
                                          • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
                                          • دوره‌های آلاء
                                          • گروه‌ها
                                          • راهنمای آلاخونه
                                            • معرفی آلاخونه