ای ناقلا ها منو یادتون رفت
روی گل مغربی های 2n=14 کار میکرد🌺🌺🌸🌸🌸
متوجه شد که یکی از گل های مغربی ظاهری متفاوت با بقیه دارد. وی با بررسی فام تن های آن دریافت که این گیاه به جای 14 فام تن، 28فام تن دارد و بنابراین چارلاد (تتراپلوئید) 4n است. گامت هایی که گیاه چارلاد ایجاد میکند، دولاد 2n اند نه تک لاد n
اگر کامه های این گیاه با کامه های گیاهان طبیعی، که تک لادند، آمیزش کنند تخم های حاصل
سه لاد (تریپلوئید) 3n خواهند شد. گیاه سه لادِ حاصل از نمو این تخم، نازاست.
اما اگر گیاه چارلاد بتواند خودلقاحی انجام دهد، یا در نزدیکی آن گیاه چارلاد مشابه دیگری وجود
داشته باشد، یاخته تخم 4nخواهد بود و گیاهی که از آن ایجاد میشود، قادر به کاستمان بوده، بنابراین زایاست .
این جمعیت با جمعیت نیایی خود 2n نمیتواند آمیزش کند بنابراین به گونه جدیدی تعلق دارند که 4n است .
به این گونه زایی هم میهنی میگویند .
تامام تامام
@تجربیا
ما روی پراش پرتو X کار میکردیم
با این روش تونستیم شکل دنا رو حدس بزنیم که مارپیچه و بیش از یک رشته داره
علاوه بر این با این روش اندازه نسبی مولکول ها هم پیدا میکردیم
@تجربیا
روزالین فرانکلین بیچاره بخاطر کار زیاد با پرتو X تو سن حدود 30 سالگی بخاطر سرطان از دنیا رفت (روحش شاد و یادش گرامی )
فاته بخونید براش
سلام دوستان
بنده پائواوف از کشور سرد روسیه (با ایلیا همسایه بودیم )
من سگی داشتم (ایستگاهش میکردم کلا)
آزمایشم در اثبات رفتار شرطی شدن کلاسیک بود .
ابتدا محرک غیر شرطی (صدای زنگ )رو با محرک طبیعی (پودر گوشت) به سگ ارائه کردم بعد یه مدت ، تا زنگو میزدم سگه بزاقش میریخت بیرون
که فهمیدم بعد تکرار این کار ( همراهی محرک غیر شرطی با محرک طبیعی )
محرک غیر شطی شد محرک شررطی و سگ به زنگ به تنهایی پاسخ میداد
🐕🦺🐕🦺🐕🦺🐕🦺🐕🦺
@تجربیا
دوستان سلام
بنده گریفیت باکتری شناسی جذاب هستم
میخواستم برای آنفولانزا که یک بیماری ویروسیه واکسن تولید کنم ، فک میکردم عاملش باکتری استرپتو کوکوس نومونیا ست ولی اشتباه میزدم
بنده با دو سویه از این باکتری ها کار کردم
و یه چیزیو فهیمدم که یع چیزی از بیرون میره تو باکتری و باعث کپسول دار شدن بعضیاشون میشه
ولی علت و عاملشو پیدا نکردم و مردم.
آزمایش های بنده رو با نکاتتش ذکر کنید لطفا 😍😍
@تجربیا
خوب الان یه لحظه رفتم صفحه مجازی آلا با اینا رو به روشدم
تبریک میگم استاد و بچه ها🌹
دانشمندان شما مشهور بودین
حالا مشهورترم شدید😍
photo_۲۰۲۱-۰۵-۲۷_۲۲-۲۵-۵۸.jpg photo_۲۰۲۱-۰۵-۲۷_۲۲-۲۵-۵۵.jpg photo_۲۰۲۱-۰۵-۲۷_۲۲-۲۵-۵۱.jpg photo_۲۰۲۱-۰۵-۲۷_۲۲-۲۵-۴۸.jpg photo_۲۰۲۱-۰۵-۲۷_۲۲-۲۵-۴۴.jpg photo_۲۰۲۱-۰۵-۲۷_۲۲-۲۱-۲۳.jpg
mehranmirzaei
@Kosar-Mortazavi
دریا دریایی
81Sobhan
Bio
شهیده sh
@haniehno
اگه کسیم یادم رفته ببخشید
دانشمندان ژنتیکی - گریفیت
-
دوستان سلام
میخواستم برای آنفولانزا که یک بیماری ویروسیه واکسن تولید کنم ، فک میکردم عاملش باکتری استرپتو کوکوس نومونیا ست ولی اشتباه میزدم
و یه چیزیو فهیمدم که یع چیزی از بیرون میره تو باکتری و باعث کپسول دار شدن بعضیاشون میشه
آزمایش های بنده رو با نکاتتش ذکر کنید لطفا
@تجربیا -
mehranmirzaei
شرح کامل با تصویر -
mehranmirzaei در دانشمندان ژنتیکی - گریفیت گفته است:
دوستان سلام
@تجربیااولش
اومدید پوشینه ار زدین به اون موش بدبخت ترا مردن
بعد بدون پوشینه زدین به موش بدبختا و نمردن
بعد پوشینه دار کشته شده زدین بازم نمردن امــــــــا فهمیدین پوشینه به تنهایی عامل بیماری زایی نیست
آخرشم پوشینه دار مرده و بدون پوشینه زنده رو زدین بهشون و مردن!
شما که دوتا شاخ درآورده بودی
توی خون و بافت و شش های موش باکتری پوشینه دار پیدا کردین
و دوتا شاخ دیگه هم اضافه شد
و نتیجه گرفتین که عه صفات منتقل میشن که بعدا اسمشو گذاشتن انتقال افقی صفات
ولی نفهمیدین چی باعث انتقال شده -
Hi Mr Griffith
خوب گویا شما یه سگی داشتید مریض میشه آنفولانزا میگیره بعد خیلی ناراحت میشی تلاش میکنی یه واکسن بر علیه این آنفولانزا تولید کنی
و تو زمان شما تصور میشد یه نوع باکتری به اسم استرپتوکوکوس نومونیا عامل این بیماریه ولی اشتباه کردیدعامل این بیماری ویروسه نه باکتری (من بیشتر از شما بلدم )
خوب تهش اومدید استرپتوکوکوس بدون کپسول برداشتید زدید به موش
موش زنده موند
بعد با کپسولش رو زدید مرد
فک کردید کپسول عامل مرگ موشه که خوب بازم اشتباه کردیددو تا ی بعدم حال نی بچه ها مینویسن
-
دوستان سلام
@تجربیاباکتری های پوشینه دار که موش رو میکشت کاری نداریم
بعدش باکتری بدون پوشینه رو به موش تزریق کردین و زنده موند
بعد فقط پوشینه رو بهش تزریق کردین و زنده موند
بعدش باکتری بدون پوشینه و پوشینه ی خالی رو با هم مخلوط کردین و تزریق کردین دیدین موش مرد
و توی شش هاش کلی باکتری پوشینه دار زنده پیدا کردین
بعدشم که خودتون مردین -
دریا دریایی در دانشمندان ژنتیکی - گریفیت گفته است:
Hi Mr
خوب گویا شما یه سگی داشتید مریض میشه آنفولانزا میگیره بعد خیلی ناراحت میشی تلاش میکنی یه واکسن بر علیه این آنفولانزا تولید کنی
و تو زمان شما تصور میشد یه نوع باکتری به اسم استرپتوکوکوس نومونیا عامل این بیماریه ولی اشتباه کردیدعامل این بیماری ویروسه نه باکتری (من بیشتر از شما بلدم )
موش زنده موند
فک کردید کپسول عامل مرگ موشه که خوب بازم اشتباه کردیددو تا ی بعدم حال نی بچه ها مینویسن
سگ چه نقش مهمی تو پیشرفت علم داشته
-
آزمایش گریفیت (به انگلیسی: Griffith's experiment) یکی از آزمایشهای مهم در تاریخ زیستشناسی است که در سال ۱۹۲۸ توسط فریدریک گریفیت انجام گرفت. با اینکه هدف آزمایش، یافتن واکسن برای بیماری آنفولانزا از طریق باکتری مولد این بیماری، استرپتوکوک پنومونیه بود(البته این باکتری مولد بیماری سینه پهلو (ذات الریه)است.که در زمان گریفیت این موضوع مشخص نبود)، نتایج این آزمایش از نظر علم ژنتیک اهمیت دارند و در آن دوران، سرآغازی برای مطالعهٔ ماده ژنتیک و عامل انتقال صفات بودند.
گریفیت، روی دو سویه از باکتری استرپتوکوکوس نومونیا کار میکرد. یکی از این دو سویه، دارای کپسول است که بیماری ایجاد میکند. کپسول این سویه، باکتری را از سیستم ایمنی محافظت میکند. سویهٔ مورد مطالعهٔ دیگر، بدون این کپسول است، که مولد بیماری نیست. هنگامی که گریفیت باکتریهای کپسولدار را به موش تزریق کرد، موش به سینهپهلو مبتلا شد و مُرد. در حالی که با تزریق باکتریهای بدون کپسول، موش زنده میماند. او سپس باکتریهای کپسولدار را با گرما از بین برد و باکتریهای کشتهشده را به موش تزریق کرد، موشها زنده ماندند. از این سه مشاهده، نتیجه میشود که باکتریهای کپسولدار بیماریزا و باکتریهای بدون کپسول، غیربیماریزا هستند. از طرفی با حرارت دادن به باکتریهای کپسولدار، کپسول آنها دگرگونی یافته و از باکتری جدا میشد، اما مواد سازندهٔ آن به صورت اولیه و منسجم باقی میماندند. پس کپسول به خودی خود عامل ایجاد بیماری و مرگ موش نبود؛ چرا که تزریق باکتری کپسولدار مرده، در حالی که کپسول آن وجود داشت و ساختار آن حفظ شده بود، باعث مرگ موش نمیشد.نتیجهٔ غیرمنتظره و اصلی مشاهدات آزمایش گریفیت، هنگامی بود که او مخلوطی از باکتریهای زندهٔ بدون کپسول و باکتریهای کشتهشدهٔ کپسولدار را وارد بدن موش کرد. پس از این کار، موش بیمار شده و از بین میرفت. پس از مرگ موش، گریفیت خون موش مرده را بررسی کرد و در آن باکتری کپسولدار زنده یافت. یعنی تعدادی از باکتریهای بدون کپسول، «ترانسفورماسیون» حاصل کردند و به باکتری کپسولدار تبدیل شدند. ترانسفورماسیون، پدیدهای است که طی آن، باکتری مواد ژنتیکی را از محیط خارج و از جاندار دیگر دریافت میکند و با استفاده از آن، در خصوصیات ظاهری (فنوتیپ) خود تغییر ایجاد میکند.
پس از این مشاهده، معلوم شد که عاملی که اطلاعات و دستورالعملهای ساخت کپسول را دارا بوده، از باکتریهای کپسولدار مرده به باکتریهای بدون کپسول زنده منتقل شده و به آنها توانایی ایجاد کپسول دادهاست. در آن زمان این عامل که نوکلئیک اسید از نوع آرانای بود، کشف و شناخته نشد. اما این مشاهدات پایه و آغازی برای کشف مادهٔ ژنتیک بود.با این آزمایش مشخص شد که عامل ترانسفورماسیون، همان مادهٔ ژنتیک و عامل انتقال صفات در وراثت است. انتقال صفت «داشتن کپسول» از باکتریهای کپسولدار مرده به باکتریهای بدون کپسول زنده، ذهن پژوهشگران را به مسئلهٔ مادهٔ ژنتیک که معمایی دیرین بود، معطوف ساخت و کشف عامل انتقال صفات و ساختار آن را در آزمایشهای بعدی توسط دیگر پژوهشگران ممکن نمود. که 16 سال بعد آقای ایوری و دوستانش کشفش کردن
-
Bio در دانشمندان ژنتیکی - گریفیت گفته است:
Hi Mr
موش زنده موند
سگ چه نق مهمی تو پیشرفت علم داشته
آخ
-
Mahdiye Mahmoodireplied to mehranmirzaei on آخرین ویرایش توسط Mahdiye Mahmoodi انجام شده
mehranmirzaei
چهارتا آزمایش کردید
اولی باکتری کپسول دار به موش تزریق شد که موش مرد
دومی باکتری بدون کپسول تزریق شد و موش زنده موند
سومین آزمایش باکتری کپسول دار کشته شده با گرما تزریق شد و موشها زنده موندن
معلوم شد کپسول به تنهایی عامل بیماری نیست
چهارمین آزمایش باکتری کپسول دار کشته شده با گرما و زنده ی بدون کپسول رو تزریق کردید که نتایج خلاف انتظار بود و موش ها مردن و توی خون و شش موش باکتری کپسول دار زنده مشاهده شد -
-
سلام جناب گریفیت داشتیم با بقیه دوستان دانشمند حرف میزدیم نزدیک بود شمارو جا بگذاریم!
شما یک پزشک و باکتری شناس بودید و بخاطر اینکه متاسفانه به اشتباه عمل آنفولانزا رو باکتری استرپتوکوکوس نومونیا میدونستید داشتید روش آزمایش میکردید.
%(#ff0000)[در مرحله اول باکتری پوشینه دار رو تزریق کردید که به قول آقا موقاری ما همون اول کشتیدش!]
%(#0010f0)[دفعه دوم باکتری بدون پوشینه تزریق شد و موش نمرد. و شما فکر کردید نکنه بخاطر پوشینس؟؟]
%(#ff11ff)[وفعه سوم یک باکتری پوشینه دار کشته شده با گرما رو تزریق کردید و دیدی که نمرد و فهمیدید قضیه این نیست...]
و در یک حرکت هوشمندانه، شایدم اتفاقی... باکتری کشته شده پوشینه دار به همراه باکتری زنده بدون پوشینه (تلفیقی از دو عاملی که به نظر بیماری زا بود!!) رو به موش تزریق کردید و دیدید که موش مرد و متوجه پوشینه دار شدن برخی باکتری ها شدید...
دیگه متاسفانه چیزی متوجه نشدید....درباره ماهیت و چگونگی انتقال ماده وراثنی
البته الان که فوت کردید روحتون در جریان پیشرفت های علمی هست -
دریا دریایی غزاله من میرم دانشمندا با خودت دیگه
-
Bio در دانشمندان ژنتیکی - گریفیت گفته است:
81Sobhan
ایول این همه توضیحایول این همه کپی
چیکارش داری بچه رو خودش ننوشته
-
mehranmirzaei
خوب اول شما باکتری کپسول دار رو بهش تزریق کردید
و دیدی که موش مرد
بعد یه موش دیگه اوردید و باکتری بدون کپسول به اون تزریق کردید و دیدی که موش زنده مون
و با خودتون فکر کردید که شاید کپسول عامل بیماریه
ولی قانع نشدید و اومدید باکتری پوشینه دار رو با گرما کشتید و دوباره به موش تزریق کردید و دیدی که موش زنده مون
دیگه داشتید کلافه میشدید یه زره از اون باکتری های گرمادیده رو با باکتری زنده بدون پوشینه قاطی کردید و تزریق کردید و دیدید که موش مرد
درحین اینکه شاخ رو کلتون سبز میشد یه چیزی رو کشف کردید که خودتونم نمیدونستید چیه بعدها به ماده وراثتی معروف شد
جسارت نشه ولی باید بگم که اشتباه تصور میکردید و عامل انفلوانزا ، استرپتوکوکوس نومونیا نبوده -
دوستان سلام
@تجربیاخوب اول شما باکتری کپسول دار رو بهش تزریق کردید
و دیدی که موش مرد
بعد یه موش دیگه اوردید و باکتری بدون کپسول به اون تزریق کردید و دیدی که موش زنده مون
و با خودتون فکر کردید که شاید کپسول عامل بیماریه
ولی قانع نشدید و اومدید باکتری پوشینه دار رو با گرما کشتید و دوباره به موش تزریق کردید و دیدی که موش زنده مون
دیگه داشتید کلافه میشدید یه زره از اون باکتری های گرمادیده رو با باکتری زنده بدون پوشینه قاطی کردید و تزریق کردید و دیدید که موش مرد
درحین اینکه شاخ رو کلتون سبز میشد یه چیزی رو کشف کردید که خودتونم نمیدونستید چیه بعدها به ماده وراثتی معروف شد
جسارت نشه ولی باید بگم که اشتباه تصور میکردید و عامل انفلوانزا ، استرپتوکوکوس نومونیا نبوده -
mehranmirzaei
چجور انقدر سریع کپی پیست زدید تازه عکسم گذاشتید -
mehranmirzaei
چجور انقدر سریع کپی پیست زدید تازه عکسم گذاشتیدگریفیتم دیگه